mięso mielone - 22854 przepisów (strona:624/1524)

Paszteciki a'la szczecińskie 280

Składniki: 2 szklanki mąki 500 g białego sera 3 jajka 1 łyżka octu pół łyżeczki sody 2 łyżki oliwy olej do smażenia Składniki na farsz: co kto lubi, mięso mielone przesmażone z cebulką i czosnkiem pieczarki przesmażone z cebulką plus starty ser żółty kapusta z grzybami w moim przypadku były to pieczarki z serem: 500 g pieczarek

na moim stole...
Pulpeciki w sosie koperkowym 182

Pulpeciki w sosie koperkowym Smak dzieciństwa...pulpeciki w sosie koperkowym...Małe kuleczki mięsne, duuuużo śmietanowego sosu, z mnóstwem zielonego koperku, a do tego młode ziemniaczki i

na moim stole...
Pierogi z mięsem. 168

łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej typu vegeta sól pieprz olej      Farsz. Cebule obieramy, drobniutko siekamy w kostkę i podsmażamy na oleju. Mięso mielimy, dodajemy połowę usmażonej cebulki (bez oleju), przeciśnięty przez praskę czosnek, jajka, zioła i przyprawy. Dokładnie mieszamy i ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem.      Ciasto. Na stolnicę wysypujemy

Rozpustne gotowanie
Pieczeń włoska z brokułem. 140

łyżeczki oregano 0,5 łyżeczki tymianku sól pieprz kilka różyczek brokuła 4-5 plastrów żółtego sera        Kajzerkę moczymy w ciepłym mleku. W maszynce do mięsa mielimy wieprzowinę następnie dodajemy odciśniętą kajzerkę, jajko, cebulkę, czosnek, zioła i przyprawę do kuchni włoskiej, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy 1/3 masy

Rozpustne gotowanie
Paszteciki drożdżowe z mięsem. 233

będzie ładnie odchodziło od ścianek miski (8-10 minut). Miskę przykrywamy ściereczką i odkładamy w ciepłe miejsce by podwoiło swoją objętość (około 1 godziny).      Przygotowujemy farsz. Mięso mielimy, dodajemy drobno pokrojona cebulkę i paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany szczypiorek, namoczoną i odciśnięta bułkę, jajko, sól i pieprz. Masę dokładnie mieszamy i odkładamy.      Wyrośnięte

Rozpustne gotowanie
Sernik krakowski, czyli klasyczny sernik z kratką. 223

ciasta przekładamy do formy (może być wyłożona papierem do pieczenia) i wykładamy tworząc spód i 2-cm rant.      Ser dwu lub trzykrotnie mielimy w maszynce do mielenia mięsa na średnich oczkach. Masło ubijamy z cukrem, dodajemy jajka, ser, śmietanę, miksujemy na gładką masę. Dodajemy rodzynki, skórkę pomarańczową lub aromat pomarańczowy, mieszamy i przekładamy na spód. Pozostałe ciasto

Rozpustne gotowanie
Kartacze (cepeliny) w sosie ze świeżych grzybów leśnych. 174

drobnych oczkach 1 jajko 2 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g (około 1 szklanki) mąki pszennej sól NADZIENIE: 2 duże cebule 200 g drobno pokrojonej wędliny lub podsmażonego mięsa mielonego 200-250 g grzybów (ja użyłam mrożonych podgrzybków i prawdziwków- część drobno posiekana część w większych kawałkach) oliwa rozmaryn sól pieprz SOS: 200 g śmietany 30 % 2 łyżki mąki sól

Rozpustne gotowanie
Jesienne pierogi z grzybami 129

osolonej wodzie, aż zmiękną. Cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy z oliwek, aż się zeszkli. Gotowe grzyby i cebulę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa, dodajemy jedno jajko i doprawiamy solą oraz pieprzem. Ta da :) Farsz gotowy. Teraz wystarczy ulepić milion pysznych pierogów! :) Wszystkie wskazówki dotyczące "klejenia" i gotowania znajdziecie w przepisie na pierogi

Spektrum Smaku
Szynka z oliwkami i kaparami (szynkowar) 90

pastą paprykową łyżka soli 2 łyżki żelatyny Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Szynkę kroimy na mniejsze kawałki i razem ze słoniną przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa (średnie oczka).    Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

R'n'G Kitchen
Burger à la Big Mac z McDonald's. 206

mały ogórek kiszony   1 korniszon   2 łyżeczki musztardy sarepskiej   1/2 łyżeczki octu winnego   1 łyżeczka cukru   1/2 łyżeczki suszonego czosnku dodatki: 800 g mielonego mięsa wołowego   1 opakowanie (8 sztuk) serków topionych typu cheddar    1/2 sałaty lodowej   1 cebula   2 ogórki konserwowe   sól, pieprz Przygotowanie: Najpierw przygotowujemy

Symfonia smakowa
Zrazy mielone z niespodzianką. 327

trochę więcej czasu, więc nareszcie mogę eksperymentować na większą skalę. Zrazy mielone to tradycyjne polskie mięsko, ale dlaczego go trochę nie wzbogacić? Przygotowałam mielone z niespodzianką. SKŁADNIKI: 0,80dag.łopatki mielonej kawałek pora 1/2 papryki czerwonej, żółtej kulka młodej mozzarelli lub ser żółty 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku 2 jajka bułka tarta ulubione przyprawy(...)czosnek, jajka, 2-3 łyżki bułki tartej, dokładnie wyrabiamy, ewentualnie doprawiamy do smaku, obie papryki, mozzarellę, kawałek pora  kroimy w drobną kosteczkę,   formujemy płaski kotlet z mielonego mięsa,  na środek kładziemy warzywa i ser(u mnie żółty dziś),   formujemy podłużny kotlet,obtaczamy w bułce tartej, smażymy na maśle klarowanym na bardzo małym ogniu około

Kuchnia Beaty
Mięsna zapiekanka z bezglutenowym beszamelem 108

pszenną zastąpiłam mieszanką mąki bezglutenowej. Mogę szczerze powiedzieć, że różnicy nie czuć. Okazuje się, że dieta bezglutenowa nie taka straszna :) 4 – 5 małych cukini 0,5 kg mięsa mielonego 2 cebule 200 ml pasaty pomidorowej

Polska Zupa
Domowa masa makowa 124

łyżeczka pasty waniliowej   Mak zalać wrzątkiem i gotować przez 20 minut. Po tym czasie odsączyć z wody i wystudzić. Mak zmielić w blenderze lub dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Dodać pokrojone drobno bakalie, posiekane orzechy, płatki migdałowe, kandyzowaną skórkę i pastę waniliową. Tak przygotowana masę makową można  zamrozić lub przechowywać w lodówce

Moje domowe kucharzenie
Drożdżówki z domową masą makową 111

łyżeczka pasty waniliowej Mak zalać wrzątkiem i gotować przez 20 minut. Po tym czasie odsączyć z wody i wystudzić. Mak zmielić w blenderze lub dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Dodać pokrojone drobno bakalie, posiekane orzechy, płatki migdałowe, kandyzowaną skórkę i pastę waniliową. Tak przygotowana masę makową można zamrozić lub przechowywać w lodówce ok. 4 dni. DROŻDŻÓWKI: masa makowa

Moje domowe kucharzenie
Gnocchi na białym winie. 176

Sposób przyrządzania:             Ziemniaki ugotować z osolonej wodzie do miękkości, odcedzić, odparować i zostawić do ostygnięcia. Potem utłuc lub zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Następnie wymieszać drewnianą łyżką z jajkami, masłem, solą, a na koniec z mąką. Masę wyłożyć na posypaną mąką stolnicę i całość wyrobić dłońmi. W razie potrzeby dosypać więcej mąki. Ilość

Zakątek rozkoszy kulinarnych

Proponowane wyszukiwania