mięso mielone - 23354 przepisów (strona:631/1557)

Jajeczne babeczki 185

Potrzebujemy: 3 jajka 1 marchewka 100 g mięsa, może być królik albo indyk 2 łyżki zielonego groszku pół pomidora 1/4 cebuli 1 ząbek czosnku kilka listków tymianku i bazylii Mięso mielimy lub drobno szatkujemy.  Marchew ścieramy na tarce na drobnych oczkach.  Pomidora kroimy w kostkę.  Cebulę i czosnek siekamy bardzo drobno. Listki tymianku i bazylii siekamy. Żółtka

MamaOskarka
W krainie naleśników - miły wieczór w restauracji "Mały Książę" 170

mięsa z piersi kurczaka, zielonych oliwek, sera fety i sosu czosnkowego. Gosia wybrała naleśnika "Indorek", ale dokonała drobnej zmiany w składnikach farszu. Standardowy farsz składa się z mięsa mielonego z indyka, ser i z wybranego sosu. Do tego Gosia dodała jeszcze pieczarki i wybrała sos czosnkowy, choć wolała by sos pomidorowy lub ketchup. Jeden, sporawych rozmiarów naleśnik z wybranym

Projekty ze smakiem
Schab z grilla 159

kawałek schabu bez kości- około kilograma, 6 ząbków czosnku, 1/2 strączka chilli, łyżka posiekanego tymianku, 3 łyżki oliwy, sól, pieprz świeżo mielony, Mięso umyć, osuszyć, nie ścinać błony zewnętrznej. Od strony wewnętrznej (tej gdzie były kości) n aciąć mięso na głębokość około 1,5 cm, w odstępie co 4 cm. Chilli i czosnek drobno posiekać, wymieszać z tymiankiem, solą

królestwo garów
Muffiny z marchewką, daktylami, płatkami owsianymi bez mąki i cukru 188

zmielonych płatków owsianych) - 2 łyżki proszku do pieczenia - 1/4 łyżeczki cynamonu  Przygotowanie : Daktyle zalać wrzątkiem na 10 minut następnie zmiksować na drobne kawałki z marchewką ( blenderem, maszynką do mielenia mięsa) następnie wymieszać z pozostałymi składnikami, piec ok 30 minut w temperaturze 180 stopni, ciastka wyciągać z papilotek dopiero jak wystygną bo na gorąco mogą być za miękkie

zdrowa vege kuchnia
Spaghetti bolognese 172

Klasycznie i prosto. Spaghetti bolognese SKŁADNIKI:   1 duża cebula 2 łyżki oliwy   500 g mielonego mięsa 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru 2 puszki pomidorów krojonych   sól i pieprz, przyprawa do spaghetti   makaron spaghetti z dziurką - ser parmezan - świeża bazylia Cebulę obrać, pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzaną na patelni oliwę. Smażyć przez

MarciochaKucharzy
Domowa bułka tarta, sposób na wykorzystanie resztek pieczywa. 247

mniejsze kawałki i odkładam na dużą blaszkę w piekarniku ( tam sobie spokojnie leżakuje i jeszcze wysycha ), kiedy uzbiera mi się większa ilość to całość mielę w maszynce do mielenie mięsa... można tez zetrzeć na tarce ( ale to już cięższa praca ). Tak zmieloną bułkę przekładam do szczelnie zamkniętych pojemników szklanych i plastikowych. Kiedy tylko potrzebuję zawsze jest pod ręką. Polecam

Kuchnia z widokiem na ogród
Domowe burgery 125

mega sycące. Jeżeli korzystamy z gotowych bułek, najwięcej czasu zajmuje przygotowanie kotletów, reszta to już układanie góry z dodatków :) Składniki (na ok. 5 szt. burgerów)5 bułek400 g mięsa mielonego wieprzowego1 cebula2 ząbki czosnkunatka pietruszkisólpieprz1/2 łyżeczki

Pink Envelope
Kulebiak chlebowy 179

wyrośnięcia. W tym czasie drobno kroimy cebulę i pieczarki. Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę, dodajemy pieczarki,  przyprawiamy przyprawą warzywną i pieprzem  i smażymy do odparowania wody. Mięso mielimy w maszynie. Dodajemy kapustę, pieczarki z cebulą, przyprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Wyrośnięte ciasto przekładamy na posypaną mąką stolnicę i dzielimy na dwie części. Formujemy prostokąty, nakładamy farsz

Maminek kulinarny
Spaghetii z klopsikami a la Zakochany Kundel 164

suszone pomidory sól, pieprz, oliwa z oliwek łyżeczka cukru makaron spaghetti Przygotowanie Cebulę bardzo drobno posiekać (ja nie mam cierpliwości i robię to w malakserze). Wymieszać z mielonym mięsem. Dodać tartą bułkę, pół łyżeczki soli, przyprawy. Formować maleńkie klopsiki (dłonie najlepiej zwilżać od czasu do czasu oliwą). Z tych proporcji powinno wyjść ok. 50 klopsików o średnicy

Kulinarne Inspiracje
Prosty pasztet rybny z jajkiem przepiórczym 176

minuty) i obieramy ze skorupki. Białka jaja kurzego oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Upieczone filety oddzielamy od skóry i mielimy w maszynce do mielenia mięsa lub blenderem na mus. Doprawiamy solą i pieprzem, wyciskamy sok z upieczonych cytryn, dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy. Następnie powoli i stopniowo dodajemy ubite białka. Formę "keksówkę" wykładamy papierem

Mango Papaja
Buraczki zasmażane 220

zasmażam przez kilka minut, by mąka nabrała złotego koloru. Zasmażkę dodaję do gotujących się buraczków i gotuję przez chwilę. Podaję z ziemniakami z wody i kotletem z mięsa mielonego. SMACZNEGO

Bea(u)ty kitchen
Pulpety z fasoli z duszoną kalarepą z koperkiem 206

pieprz, sól, czosnek, papryka  2. Duszona kalarepa : - 1 średniej wielkości kalarepa - pęczek koperku - sos sojowy, sól, pieprz, przyprawy Przygotowanie : Ugotować fasolę, zmielić ją blenderem, lub w maszynce do mielenia mięsa, następnie dodać jajka, przyprawy, oraz mąkę, w takiej ilości, żeby dało się uformować pulpety. Następnie wrzucać pulpety do gotującej się wody, po wypłynięciu gotować kilka minut. Kalarepę obrać, pokroić

zdrowa vege kuchnia
Makowiec japoński 204

rodzynek (sparzonych); 8 jajek; kilka kropli olejku migdałowego; 1 łyżka proszku do pieczenia; Wykonanie: Mak sparzyć, odcedzić, wystudzić i i 3 razy przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Ucierając, dodawać kolejno po jednym żółtku, następnie dodać mak, obrane i starte na tarce na grubych oczkach jabłka, kaszę manną, proszek do pieczenia, olejek migdałowy i rodzynki

In my kitchen
Chińskie bułeczki z pekińską 183

tłuszczem dodać jajko, ciepłe mleko i drożdże i zagnieść gładkie ciasto. Odstawić na bok. Kapustę pokroić w ćwiartki, sparzyć gorącą wodą i dokładnie odcisnąć. Przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Cebulę i pieczarki drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Dodać do kapusty razem z odsączoną kukurydzą, koncentratem i sosem grzybowym. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.  Ciasto rozwałkować

In my kitchen
Tacos z wołowiny - prosto z Argentyny - przepis od Futrzaka 181

składniki w ilości, która nam odpowiada.  Ja dodatkowo skrapiam sobie wszystko jeszcze sokiem z cytryny oraz hot chili sauce - może być tez tabasco. Mniam :) Uwaga:  - z mięsa mielonego z dodatkiem fasoli lub kukurydzy można natomiast przyrządzić buritos  Źródło

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata