jestem rozeznana w doborze odpowiedniego czasu gotowania,ale wystarczy sprawdzić..a pomału dojdę do wprawy i wtedy będę wiedziała co i jak.. 1 kapusta 50 dkg mięsa mielonego 10 dkg ryżu 1 cebula 1 jajko sól pieprz wegeta majeranek 1 słoiczek przecieru pomidorowego listek, ziele śmietana Z kapusty wyciąć głąby i sparzyć, oddzielić liście i ściąć
Moje domowe kucharzenieLAUROWYM I ZIELEM ANGIELSKIM GOTUJEMY W NIEWIELKIEJ ILOŚCI WODY DO MIĘKKOŚCI WĄTRÓBKĘ PODSMAŻAMY Z POZOSTAŁĄ POKROJONĄ CEBULĄ NA PATELNI JAK WSZYSTKO PRZESTYGNIE MIELIMY DWA RAZY W MASZYNCE DO MIELENIA MIĘSA,DODAJEMY JAJKA ,DOPRAWIAMY DO SMAKU SOLĄ,PIEPRZEM I MAGGI I MIESZAMY DOKŁADNIE WKŁADAMY DO SŁOIKÓW ZOSTAWIAJĄC OD GÓRY OK 2 CM MIEJSCA-ŻEBY DOBRZE SIĘ ZAMKNĘŁY PASTERYZUJEMY PRZEZ GODZINĘ
Swojskie jedzonkoZapraszam do wypróbowania nowego przepisu na pyszne Spaghetti Bolognese. Jest wyśmienite i łatwe w wykonaniu . - SKŁAD - ✔ 500 g Mięsa Mielonego z Szynki ✔ 300 g Makaronu Pełnoziarnistego ✔ 2 Plasterki Seraka Topionego Light ✔ 1 Przecier Pomidorowy ✔ Marchewka ✔ Cebula ✔ 2 Ząbki Czosnku ✔ Sos Tabasco (opcjonalnie) - WARTOŚCI ODŻYWCZE - Kalorie 1950 Węglowodany
Sylwetka Od KuchniUwielbiam eksperymentować z nadzieniem w gołąbkach. Prócz tradycyjnych gołąbków, niejednokrotnie publikowałam swoje inne propozycje. Dziś z wkładem mięsno- ziemniaczanym. Wyszły pysznie. Składniki: ½ kg ziemniaków ½ kg mielonego mięsa wieprzowego 2 cebule 1 główka kapusty włoskiej 2 łyżki tłuszczu sól do smaku pieprz do smaku olej do pieczenia w formie Wykonanie: Z kapusty wyjąć głąby, po czym zaparzyć w osolonym
Tradycyjna Kuchniatylko są bardzo smaczne i zdrowe ale również można dowolnie modyfikować ich smak dodając warzywa, które aktualnie mamy pod ręką. Żeby danie było pełnowartościowe dodaję do niego mięso mielone
Pyry na Gazbazylii Sposób przyrządzania: Paprykę czerwoną oczyścić z gniazd nasiennych i błonek, umyć oraz osuszyć. Zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Wrzucić do dużego garnka, dodać olej, cukier, pieprz cayenne, sól i zagotować. Od tego momentu gotować na małym ogniu jeszcze 25 minut. Po tym czasie dodać czosnek przeciśnięty przez
Zakątek rozkoszy kulinarnychzwykłej 2 jajka 3 g drożdży 1/2 szklanki mleka 1/4 łyżeczki soli oliwa do smażenia 1 papryka 1 cebula 1/2 cm świeżego imbiru 10 dkg mielonego mięsa sól,pieprz do smaku 2 większe pomidory( lub 1 łyżeczka koncentratu) Wykonanie Bliny: Drożdże rozpuścić w 1/2 szklanki ciepłego mleka i dodać cukier , pozostawić do wyrośnięcia. Marchew zetrzeć
Eli Gotowaniepodsmażam . Po ugotowaniu kapusty mocno ją wyciskam , dodaje podsmażone pieczarki i cebulę ,kminek,sól,pieprz. Dokladnie mieszam i dodaje bułkę tartą.Jeszcze raz mieszam i przepuszczam przez maszynke do mielenia mięsa ( można nie mielic tylko drobno posiekać) Farsz gotowy . Rozwałkowuje ciasto wykrawam krążki i nakładam farsz , zlepiam . Wrzucam do osolonej wody małyni partiami , wyciągam tylko wypłyną na powierzchnię wody. Podaję
Eli Gotowanieidealnym dodatkiem mięsnym do kasz , ziemniaków lub sałatek warzywnych tak jak na zdjęciu Składniki 8 szt 4 duże filety drobiowe 30 dkg mięsa mielonego z indyka 2 duże cebule sól , pieprz 1 marchew 5 cm pora Wykonanie - Filety drobiowe przekroić na dwie części. Delikatnie rozbić . Posypać solą i pieprzem. - Mieso z indyka doprawić
Eli GotowanieOstatnio odkryłam że z ciasta lasagne ,można przyrządzić nie tylko tradycyjna lasagne z mięsem mielonym i serem . Oto jedno z pierwszych dań które wykonałam i okazało się całkiem nie złe Składniki 10 płatów lasagne 1/2 kg pieczarek 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 2 pomidory suszone
Eli Gotowanieznalazł się taki grymaśnik, który nie chciałby go pochłonąć w całości. Sos pomidorowy (porcja na dwójkę dorosłych i dziecko) 400g passaty bądź pomidorów świeżych/z kartonika 250g dowolnego mielonego mięsa, najlepiej piersi z indyka cebula oliwki ząbek czosnku zioła 300g makaronu/ryż Mięso podsmażyć krótko na oleju rzepakowym, chodzi o to, żeby nie traciło swoich soków w czasie
Przepysznik - BLW i nie tylkosię w nowym okienku po kliknięciu w nazwę dania lub zdjęcie :) 1. Placki ziemniaczane na gotowanych ziemniakach 2. Pierogi leniwe z ziemniakami i twarogiem 3. Zapiekane ziemniaki z mielonym mięsem 4. Kotlety ziemniaczane 5. Zapiekanka ziemniaczana 6. Zupa ziemniaczana z mięsnymi roladkami 7. Ryż po persku z chrupiącymi ziemniakami 8. Rolada ziemniaczana z mięsem 9. Kartoflaniki prababci Kasi
Przepisy AleksandrySKŁADNIKI 500 g mielonego mięsa wołowego 6 plasterków z oscypka takich 5 mm grubości ulubione przyprawy: czosnek, lubczyk, zioła toskańskie, papryka wędzona, pieprz ziołowy i sól himalajska 2 żółtka PRZYGOTOWANIE Mięso wymieszać z żółtkami i przyprawami. Uformować 6 kulek. Ja przedzieliłam każdą na pół i dodałam oscypki po czym zakleiłam to drugą częścią mięsa. Smażyłam bez tłuszczy bo mięsa
ClauditteMissCookingpieprzu od EkoMaja, która to sprawiając mi ogromną radość przysłała mi woreczek tych cudownych diamentów ze swojego sklepu <3 szczypta suszonej natki pietruszki, bądź łyżka posiekanej świeżej natki Mięso mielimy i dodajemy pokrojoną kiszoną kapustę. Następnie dorzucamy resztę składników. Wyrabiamy i toczymy małe wałeczki. Układamy wszystkie w parowarze w niewielkich odstępach i parujemy przez pół godziny. Skomentuj
MamaOskarkapodgrzać i doprawić. Do barszczu jak znalazł:) Składniki na ok 45 sztuk: 3 szklanki mąki 1 kostka margaryny (250g) 1 szklanka śmietany 18% szczypta soli ok 0.5 kg mięsa mielonego drobiowego (najlepiej gotowane na rosół skrzydełka, udka) przyprawy jajko kminek Sposób przygotowania: 1. Mąkę przesiewamy i siekamy razem z margaryną i szczyptą soli. Robimy dołeczek i wlewamy po troszkę
Kuchnia w czekoladzie