mięso mielone - 22854 przepisów (strona:612/1524)

Ostre nadzienie do tortilli 89

obiad miała być tortilla, potem z braku czasu zmieniłam zdanie na spaghetti, lecz nadal nie byłam pewna co mam przygotować. Mój najstarszy mężczyzna zaoferował pomoc i podzieliliśmy się mięsem mielonym – mój mężczyza przygotował spaghetti a ja przygotowałam ostre nadzienie do tortilli. Oboje jednocześnie przystąpiliśmy do pracy i przygotowanie spaghetti jak i nadzienia […] The post Ostre nadzienie

Magiczny Garnek
Mięso z pyzą 119

grubości ok. 2-3 cm. Plaster spłaszczamy, na środek wykładamy farsz, a następnie zalepiamy i formujemy kulkę. Gotujemy ok. 3 minuty od wypłynięcia. Farsz można zrobić dowolny. Np. mięso mielone podsmażone z cebulką, albo gotowana z marchewką soczewica. Na 3-4 porcje wystarczy ok. 200-300 farszu

Kucharzyca
Kurczakburger - domowy fast food. 130

razem się przygotowałam! Przed treningiem piłkarskim syna wyrobiłam ciasto na bułki. Po powrocie było pięknie wyrośnięte, a więc już w postaci bułeczek trafiło do piekarnika. Przygotowałam mięso mielone z udek kurczaka i usmażyłam kotlety. Podświadomie czułam, że tym razem będzie 1:0 dla mnie :) Wszystkim smakowało. Wydaje mi się, że dzisiaj miałam swoje pięć minut

zadanie-gotowanie
Pizza a la bolognese na ziołowym cieście. Domowa pizza bolognese. 155

Gouda sos bolognese około 1-11/2 chochelki gęstego sosu * możecie wykorzystać ten przepis , swój własny lub użyć gotowego sosu bolognese ze słoika i dodać do niego mięso mielone. Ważne! aby sos był gęsty. U mnie jest, to zawsze sos, który zostaje z obiadu z dnia poprzedniego. Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, suche drożdże, przyprawy. Dodajemy ciepłą

Słodkie okruszki
Pomysł na Lunch Boxa #9 - Pulpety z Kaszą Jaglaną 178

Kuchni. Pozdrawiam Pan Sylwetka. KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI - - POMYSŁ NA LUNCH BOXA #9 - ✔ 300 g Kaszy Jaglanej ✔ 100 g Przecieru Pomidorowego ✔ 50 g Kiełków ✔ 500 g Mięsa Mielonego z Szynki ✔ 1 Całe Jajko L ✔ Szczypiorek ✔ 100 g Cebuli ✔ 125 g Sera Fety Light ✔ Sól ✔ Pieprz ✔ Papryczka Chili - WARTOŚCI ODŻYWCZE - Kalorie  2089   Węglowodany

Sylwetka Od Kuchni
Zielona soczewica z boczkiem i marchewką 151

miałam wielką ochotę na zieloną soczewice i tak natrafiłam na przepis Pascala jako dodatek do szynki, Ale już coś czuje że wykombinuje z nich niebawem polskie sajgonki z mięsem mielonym i ową soczewicą. Oczywiście musiałam pozmieniać pod swój smak pewne dodatki ale wyszło obłędnie. I na pewno ten dodatek będzie u mnie do niejednego obiadu podawany. Składniki 1/2 szklanki

Piekielna Kuchnia Pati
Sernik w czekoladzie - tort na roczek córeczki 196

temperatury pokojowej, ale nie jest to konieczne. Jednak ucieranie masła będzie trudniejsze i dłużej potrwa. Twaróg "zmiel" w malakserze na gładką masę lub zmiel przynajmniej dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Żółtka utrzyj z cukrem na jasną pienistą masę. Włącz piekarnik na 160stC. Przygotuj tortownicę: spód i boki lekko natłuść i wyłóż papierem do pieczenia, najlepiej osobno boki, wykorzystując małe

Anioszek w kuchni
Rolada drobiowa nadziewana szpinakiem 286

Nawet nie uwierzycie jak ja się cieszę że mój "cztero i pół latek" lubi szpinak, bo daje mi to niebywale wiele swobody ze szpinakiem ... no bo

Mechanik w kuchni
Gołąbki na pomidorowo z mięsem i czarnuszką 131

kroimy w kawałki, przekładamy do garnka zalewamy wodą, solimy i dodajemy liść laurowy i ziele angielskie - gotujemy do miękkości.  Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, podsmażamy.  Ugotowane mięso mielimy i wraz z cebulą dodajemy do ryżu - mieszamy.  Następnie doprawiamy do smaku solą, pieprzem, pomidorami, czarnuszką i czosnkiem - mieszamy.  W liście zawijamy farsz, układamy w garnku

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pierogi ruskie 89

góry dnem, aby nie wyschło do czasu lepienia. Farsz: Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Odstawiamy do wystudzenia. Jeszcze lekko ciepłe przeciskamy przez praskę do ziemniaków lub maszynkę do mielenia mięsa wraz z twarogiem. Do powstałej masy dodajemy jajka oraz podsmażoną na oleju, drobno posiekaną cebulkę. Całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem (nie żałujemy pieprzu!). Ciasto rozwałkowujemy cienko

MyCookBook.pl
Pełnoziarniste spaghetti z kurczakiem, pomidorami i groszkiem. 137

gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.      Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy pokrojoną w grubą kostkę cebulę oraz paprykę i chwilę podsmażamy. W tym czasie mielimy mięso z kurczaka (lub drobno kroimy)  dorzucamy je do podsmażonych warzyw, doprawiamy wstępnie solą, pieprzem i bazylią. Gdy mięso się zetnie i zacznie podsmażać dodajemy pomidory. Całość dokładnie mieszamy

Rozpustne gotowanie
Omlet Bolognese - Szybki Omlet z Piekarnika 199

Hejka kochani zapraszam do wypróbowania nowego przepisu na Pyszny Omlet Bolognese. Bardzo szybki i łatwy w przygotowania. Smacznego :).  KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI - -OMLET BOLOGNESE- ✔ 500 g Mięsa Mielonego z Szynki ✔ 150 g Cebuli ✔ 100 g Marchewki ✔ 2 Ząbki Czosnku ✔ 8 Jajek L ✔ 500 g Przecieru Pomidorowego ✔ Sól ✔ Oregano - WARTOŚCI ODŻYWCZE - Kalorie  1570   Węglowodany

Sylwetka Od Kuchni
Paszteciki francuskie 124

starego parmezanu, Cebulę i czosnek posiekać. Na tłuszczu zeszklić cebulę z dodatkiem szczypty cukru i soli. Następnie dodać czosnek, chwilę razem dusić, wlać bulion i zagotować. Wymieszać z mięsem mielonym, dodać zioła i doprawić do smaku. Można zaostrzyć dodając ostra paprykę. Ciasto francuskie lekko rozwałkować. Masę mięsną ułożyć na cieście, wzdłuż dłuższego boku, zostawiając (wzdłuż drugiego

królestwo garów
VEGE burgery z buraka i kaszy jaglanej 177

burgery mogą być gotowane lub pieczone, choć my zdecydowanie wolimy pieczone. W przepisie znajdziecie podstawowy zestaw przypraw ale w swojej kuchni możecie zaszaleć :). Sprawdzi się marokańska przyprawa do mięsa mielonego, francuska "4 przyprawy", wszelkiego rodzaju masale... lub wasza własna kombinacja, nie żałujcie, burgery powinny być dobrze doprawione. Odpowiednią konsystencję uzyskacie dodając miej lub więcej bułki i mąki. Możecie też

SzczyptaSmaQ
Pierogi z zieloną soczewicą 190

szklanki śmietanki kremówki ( wegetarianie - 1 łyżka oleju) - 3 łyżki oleju do podduszenia warzyw - 1 łyżka mielonego pieprzu, sól do smaku 1. Soczewicę wraz z liściem laurowym ugotować w podwójnej ilości wody (  nie solimy ). Odcedzić, usunąć liść laurowy.Zemleć w maszynce do mielenia mięsa na średnich oczkach ( bądź utłuc tłuczkiem do ziemniaków - wtedy farsz nie będzie miał tak jednolitej

kawawszklance

Proponowane wyszukiwania