mięso mielone - 22854 przepisów (strona:619/1524)

Pomidorowy obiad czyli makaron z klopsikami 114

Składniki na makaron mąka pszenna, 1 i 1/2 szkl żółtko jajka, 2 szt koncentrat pomidorowy, 3 łyżki sól, 1/2 łyżeczki woda gorąca, 3 łyżki Składniki na klopsiki mięso mielone wieprzowe, 500g koncentrat pomidorowy, 2 łyżki jajko, 1 szt kasza manna, 4 łyżki cebula, 1 średnia szt czosnek , 2 ząbki  natka pietruszki posiekana, 2 łyżki mąka pszenna

Gotowanie moimi oczami
Domowa kaszanka 103

miękkości z przyprawami (liściem laurowym, zielem angielskim, solą i pieprzem w ziarenkach.) Po ugotowaniu odcedziłam a gdy już ostygło zmieliłam przez maszynkę na małych oczkach. ( takich jak na mięso mielone ). Wywaru z gotowania nie wylewałam, to na ni m gotowałam kaszę. Sprawdzonym sposobem jest dać na każdy kubek kaszy 2 kubki wywaru. Kaszę gotowałam na wolnym ogniu

Darcia w kuchni
Lasagne z warzywami 207

Lasagne dawno nie robiłem. Na blogu jest jedna wersja z mięsem mielonym , więc tym razem zrobiłem lasagne z warzywami. Ostatnio coraz więcej u mnie wegetariańskich dań, ale na pewno nie będzie to blog  typowo vege ;) Po parowaniu trochę płaska mi wyszła, więc radzę dodać więcej warzyw :) Ja dałem na każdym płacie tylko tyle co widać na zdjęciu

Parowar Faceta
Ciasteczka z maszynki 149

łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki kakao Wykonanie: Na stolnicy wyrabiamy ciasto z podanych składników, przygotowujemy maszynkę do mielenia mięsa z foremką do robienia ciasteczek.Wkładamy małymi kawałkami ciasto do maszynki, kręcąc korbką wykręcamy przez foremkę różne wzory ciasteczek zachowując odpowiednią długość ciastka. Ciasteczka układamy na blaszkę wyłożoną

kgwjanczewo
Cukinia – warzywo do wszystkiego – pasztet 172

mięs po gruźińsku 1 łyżka wegety - u mnie ziarenka smaku 1/2 szklanki oleju 1 szklanka bułki tartej 3 jajka dodatkowo dodałam (poza podstawowym przepisem) - (można pominąć) 2 garści mięsa mielonego łyżeczka mielonego kuminu łyżeczka curry Do dzieła!!! Wszystkie składniki łączymy - dokładnie mieszamy i wykładamy do formy - ja piekłam w keksówce jednak polecam płaską szeroka formę - wtedy pasztet będzie

sierotka maRysia w kuchni
Smak wyspy Chios 117

świeżej cytryny. Danie główne. Oczywiście oprócz wspomnianych flaków w Byzantio można znaleźć wiele innych domowych potraw. Padło na pasticcio - zapiekankę makaronowa z bardzo lekkim sosem pomidorowym i mięsem mielonym pod przykryciem delikantego beszamelu. Potrawa doprawiona w sam raz, w której nie dominował jeden jedyny smak pomidorów. Ponadto danie niezwykle sycące, dające uczucie sytości na długi

Right Behind The Kitchen
Kotlety mielone z twarogiem 192

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Za inspirowałam się przepisem ze strony: vegeta.pl.   Oczywiście kotlety zrobiłam "po swojemu", z własnymi proporcjami składników i dodatkami. (około 8 sztuk) 300g mięsa mielonego 100g twarogu (użyłam z wiaderka, może być w kostce) 1 cebula (posiekana) 1-2 ząbki czosnk 1 jajko 1/2 suchej bułki namoczonej w mleku lub wodzie (użyłam grahamki) 2 łyżki

Di gotuje
Światowy dzień makaronu 154

jesteśmy makaroniarzami, a makaron i sos do makaronu gości na naszym stole przynajmniej raz w tygodniu. Co lubimy do makaronu? Moje dzieci oczywiście spaghetti i sos pomidorowy z mielonym mięsem , czyli pasta Bolognese na wszelkie sposoby. Danie szybkie do przyrządzenia, idealne na lunch do pracy czy na urodzinowe przyjęcie dla dzieci. Wszystkie dzieci lubią makaron! Dla smakoszy owoców morza

codojedzenia
PULPETY W SOSIE CHRZANOWO KOPERKOWYM 145

Pulpeciki kojarzą się Wam najczęściej z dziecięcym jadłospisem;-) Te małe mielone kuleczki można podawać z przeróżnymi sosami. Ja proponuję dziś z sosem chrzanowo -koperkowym. Składniki: 500 g mielonego mięsa wieprzowego z łopatki/indyka 1 szt. cebuli 5 ząbków czosnku 1 szt. jajka 2-3 łyżki tartej bułki ok.5 łyżek mleka sól,pieprz ok.2-3 łyżek chrzanu sporo

potrawyregionalne
LASAGNE ZE SZPINAKIEM I KURCZAKIEM 188

Lasagne można przygotowywać z różnym nadzieniem. Doskonale smakuje z samymi warzywami lub mielonym mięsem. Dzisiaj polecam wersję ze świeżym szpinakiem i kurczakiem. Składniki:   12 płatów makaronu Lasagne nr.52 Lubelli (ilość zależy od wielkości naczynia i warstw) 1 kg. świeżego szpinaku 1 szt.średniej cebuli kawałek sera lazur 6 ząbków czosnku 2 łyżki śmietany 18% pierś z kurczaka łyżka

potrawyregionalne
SPRING ROLLS czyli WARZYWNE SAJGONKI Z POMARAŃCZOWO-IMBIROWYM SOSEM 149

garnuszka i gotowałam 10 minut.  Do sosu można dodać świeże listki mięty. Sosem można polać sajgonkę albo maczać ją w nim. Smacznego! Polecam również  SAJGONKI Z MIELONYM MIĘSEM,WARZYWAMI I MAKARONEM RYŻOWYM

potrawyregionalne
PIECZONE PAPRYKI FASZEROWANE MIĘSEM RYŻEM I BOCZNIAKAMI 185

składników zależy od smaków i waszej pomysłowości.   Składniki na 3 porcje papryk: 3 szt. czerwonej papryki (kolor zostawiam do wyboru) 70 g ryżu ( niecała torebka ) 250 g mielonego mięsa 5 szt. boczniaków 3-4 łyżki posiekanych i obranych ze skórki pomidorów (ja użyłam z puszki)  1 jajko 1/2 dużej cebuli 2 ząbki czosnku świeże listki oregano garść

potrawyregionalne
sernik bez spodu 131

skórka otarta z pomarańczy sok z 1/2 pomarańczy 1 torebka budyniu waniliowego 75 g mlecznej czekolady 2 łyżki mleka 1 łyżka płatków migdałowych Ser zmielić w maszynce do  mielenia mięsa dwukrotnie.  Miękkie masło utrzeć z cukrem. Ucierając dodawać po żółtku, natępnie po łyżce sera, skórkę i sok z pomarańczy oraz budyń. Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ciastka z maszynki do mięsa (z marmoladą) 136

Następnie dodać żółtka ugotowane i ponownie utrzeć. Mąkę wymieszać z solą i proszkiem, przesiać i zagnieść z masłem. Dodać masę z żółtek i zagnieść ciasto. Przełożyć do maszynki do mielenia mięsa z założoną tarczą do ciastek. Podczas wyciskania ciasto w maszynce powinno być dobrze ubite, żeby ciastka wychodziły równe. Kręcić rączką maszynki wyciskając ciasto i odcinać kawałki takie jakie duże

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
deser z pomarańczy 89

duże łyżki cukru pudru łyżka mąki dwie łyżki posiekanych orzechów włoskich Pomarańczę wyszorować, zalać wodą i gotować pod przykryciem około pół godziny. Odsączyć i wystudzić. Przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Żółtka ubić z cukrem pudrem na puszysty kogel mogel. Białka ubić na pianę. Do masy z żółtek dodać pomarańczę, orzechy i mąkę. Wymieszać. Dodać pianę z białek i delikatnie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania