mięso mielone - 22854 przepisów (strona:608/1524)

Zapiekanka ziemniaczana z kaszą gryczaną i jęczmienną 158

kasza jęczmienna 250 g sera białego półtłustego 1 cebula 150 g śmietany 18% 5 jajek 150 g masła, margaryny sól pieprz do smaku opcjonalnie: 500 g mielonego mięsa wołowego, drobiowego lub 500 g usmażonych i zmielonych pieczarek PRZYGOTOWANIE Z podanych składników ugnieć kruche ciasto. Podziel je na 2 części. Jedną z nich rozwałkuj na cienki placek i wyłóż

Kulinarna (nie)codzienność
Kopytka z boczkiem 149

oleju Może być sama cebula Sposób: Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy  Nie przykrywamy niczym , niech odparują. Zimne przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa, dodajemy jaja, mąkę. Zagniatamy. Stolnicę delikatnie posypujemy mąką, formujemy wałek,  grubość palca delikatnie go spłaszczamy i nożem tniemy po skosie tak aby powstały romby. Kopytka gotujemy w dużej ilości

Viola cooks with passion
Ekstra mięsny sos do pizzy i makaronu czyli Niedzielne Mielenie odc.39 188

chili oraz boczek i smażymy pod przykryciem ok 15 minut. Mieszamy by nam się nie przypaliło. Gdy mieszanka będzie ładnie pachnieć i się lekko rumienić zwiększamy płomień, dodajemy mielone mięso i dobrze mieszamy. Gdy mięso zacznie się rumienić dodajemy pomidory, zmniejszamy płomień i dusimy bez pokrywki ok. 25 minut. Sos doprawiamy sola i pieprzem.  Ekstra mięsny

Dzieje kuchennej Wiewióry
Wegetariańska lasagne z młodą cukinią 145

makaron który należy posmarować resztą sosu, posypać pozostałym serem i zapiec w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez  około 40 minut. Dla mięsolubnych polecam przepis z mięsem mielonym --> tutaj

Tradycyjna Kuchnia
Zawijana zapiekanka makaronowa z cukinią 137

pobije lasagne  z cukinią  , a tutaj taka miła niespodzianka :) Składniki:  2 duże cukinie 300 g makaronu rurki ugotowanego al dente 200 g mielonego mięsa wołowego puszka pomidorów 2 ząbki czosnku 1 cebula  1 łyżeczka papryki czerwonej papryka chilli do smaku sól i pieprz do smaku świeża bazylia ok 10-12 listków 200 g sera gouda

Niezły Młynek
Ogórki w sosie pomidorowym na zimę 854

wystawiamy je w chłodne, ciemne miejsce. Słoiki można również pasteryzować w piekarniku w 125 stopniach C, ok. 15 minut. Otworzyłam na próbę pierwszy słoik sosu, w połączeniu z mięsem mielonym może stanąć w szranki z sosem bolognese 😉 The post Ogórki w sosie pomidorowym na zimę appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kapusta włoska z kabaczkiem i mięsem 71

szatkujemy, dodajemy do cebuli, zalewamy gorącym bulionem. Dusimy na małym ogniu. Kabaczka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w większą kostkę, razem z koncentratem pomidorowym, zielem angielskim, dodajemy do kapusty. Mięso mielimy, oprószamy solą i pieprzem, formujemy małe pulpeciki, dodajemy do całości. Dusimy pod przykryciem 5 min, od czasu do czasu mieszamy. „Nadmiar” płynu odparowujemy (jeśli lubimy dużo sosu

R'n'G Kitchen
Sos boloński z cukinii na zimę - nie tylko do makaronów. 294

kwaśny - jest. Ale najważniejsze jest to, że jest pomidorowy, lekko pikantny i wyczuwalnie ziołowy - czyli taki, jaki powinien być prawdziwy sos boloński. Zastosowanie: do makaronów (wystarczy podsmażyć mięso mielone i dodać do sosu), mięs (np. tu ), zapiekanek ( tu ), jako sos do pizzy, jako ketchup a nawet jako składnik jajecznicy. A więc zacieramy rączki i do pracy! ;-) Składniki

Poezja Smaków - blog kulinarny
Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym z pulpecikami 210

osoby: Fasolka: - 0,5 kg oczyszczonej z końcówek fasolki szparagowej. Fasolkę ugotować do półmiękkości - ma być miękka, lecz nadal delikatnie chrupać przy przegryzaniu. Odcedzić. Pulpeciki: - 30 dag mięsa mielonego - 1 mała kajzerka namoczona w wodzie/mleku - 1/2 pęczka natki pietruszki - posiekanej - 1 małe jajko - 1 płaska łyżeczka soli - 3-4 łyżki mąki pszennej - 3-4 łyżki oleju Wszystkie składniki dokładnie

kawawszklance
Pyzy z kaszy jaglanej ze szpinakiem 156

wyciągamy kaszę, doprawiamy ja curry, a do ostygniętej kaszy. Jeżeli kasza już ostygła przystępujemy teraz do mielenia. Tym razem dokonamy tego za pomocą maszynki do mielenia mięsa. Po zmieleniu, dodajemy jajko i całość dokładnie mieszamy. Łyżką stołowa nabieramy ciasto i formujemy kulkę w której to palcem robimy wgłębienie. Dołek wypełniamy szpinakowym farszem i zalepiamy otwór. Tak przygotowane pyzy, wkładamy delikatnie

Markowy smak
Pomidory faszerowane ryżem po grecku. 263

Jemista , zapisywane często jako gemista , to wegetariańskie danie, będące jednym z greckich klasyków. Zdecydowanie pysznych klasyków! Bywa, że do farszu dodaje się również mielone mięso, ale ja wolę taką podstawową lekką wersję. Oczywiście nie byłbym sobą, gdybym nie ułatwił sobie życia. Chcąc być wiernym oryginalnemu przepisowi powinienem użyć do farszu suchego ryżu, który ugotowałby się w potrawie

zadanie-gotowanie
Boloński garnek - danie jednogarnkowe 130

dodatków. Przecier pomidorowy użyty do tego dania nadał mu niezwykłej smakowitości. Właściwie to nie potrzebowałam już nic więcej - żadnego koncentratu, żadnego dosładzania, jedynie odrobinę przypraw:).  Kotleciki: 500g mięsa mielonego 1 cebula 2 łyżki bułki tartej 2 łyżeczki ziół prowansalskich 1 ząbek czosnku  1 małe jajko lub 1/2 większego sól, pieprz olej 250g makaronu (dowolny, u mnie małe

Szefowa kuchni
ZUPA PIECZARKOWA - SMAKI MOJEGO DZIECIŃSTWA 184

już wodę i się lekko ze zlocą , przełożyć  do garnka z wywarem z kości .Na patelnię z oliwą wsypać warzywa i mięso, udusić warzywa  razem z mięsem mielonym,wszystko włożyć do zupy.Ziemniaki obrać , pokroić w kostkę , dodać do zupy i gotować do miękkości.Przyprawić do smaku.Zagęšcić zupę mąką  ziemniaczaną rozrobioną w odrobinie zimnej

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Sajgonki z czarną quinoą i żółtym sosem 120

Dwie łyżki oleju ryżowego rozgrzewamy na patelni lub w woku. Na gorący tłuszcz wrzucamy pokrojoną w drobną kosteczkę cebulkę i chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy mielone mięso i dalej smażymy, mieszając od czasu do czasu. Gdy mięso się trochę zrumieni, dorzucamy startą na tarce (na dużych oczkach) marchewkę i wszystko razem dusimy, w razie potrzeby dolewamy trochę wody. Grzybki

Quinoa Raz!
Drobiowe pulpeciki z ziołami i miodem 226

Pulpety nie muszą być nudne. Nie wierzysz? przekonaj się! Przygotuj: 500g. Mielonego mięsa drobiowego 1/2 suchej bułki lub ok. 1/3 szklanki bułki tartej 4 ząbki czosnku 2 łyżki miodu Ok 50g. tartego parmezanu Jedno jajko Świeża pietruszka, szczypiorek i rozmaryn Jedna duża cebula Papryka w proszku Sól Pieprz   Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy: do mięsa dodajemy rozdrobnioną

MarcinChef

Proponowane wyszukiwania