mięso mielone - 22854 przepisów (strona:54/1524)

COTTAGE PIE CZYLI ZAPIEKANKA WIEJSKA 456

obiadowe. Warstwa mięsna : 0,7 kg mięsa mielonego  1 cebula 1 marchewka 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, bazylia 200g groszku konserwowego 1 ząbek czosnku odrobina wody lub bulionu olej do smażenia Wykonanie : Posiekaną drobno cebulę, czosnek i startą na tarce marchewkę podsmażamy na oleju przez ok 5 minut, następnie dodajemy mielone mięso, przyprawy, koncentrat pomidorowy

Walijskie Pichcenie
ZAPIEKANKA PASTERSKA 128

Zapiekanka pasterska to świetny pomysł na danie mięsne dla całej rodziny. Zapiekane mięso mielone w aromatycznym sosie z cebulą i warzywami przykryte puree ziemniaczanym to obiad sycący i wyjątkowy, który przygotujesz przez cały rok. Poniżej mój sprawdzony przepis na zapiekankę pasterską – shepherd’s pie. Zapiekanka pasterska SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego, najlepiej z jagnięciny(...)Miękkie odcedzam, wlewam mleko, dodaję masło i gałkę muszkatołową, ugniatam na puree. Odstawiam na bok. Na patelni rozgrzewam olej. Przesmażam na nim posiekaną drobniutko cebulę. Gdy się zeszkli dodaję mięso mielone. Smażę tak do momentu aż mięso straci surowość, przyprawiam, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek. Marchew obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach, dodaję do mięsa razem

Zasmakuj Kuchni
Arabskie kibbeh z mięsa mielonego i kaszy bulgur 92

votes ) Arabskie kibbeh z mięsa mielonego i kaszy bulgur Arabskie kibbeh to mięso mielone , mieszane z kaszą bulgur i przyprawami . Kibbeh często , ma też nadzienie mięsne . Tak dokładnie , jest tak dziwnie jak brzmi , czyli mięso w mięsie Cóż nigdy nie jadłam kibbeh w Arabii . A zaledwie w Niemczech w Libańskiej knajpce Więc nie będę się wiele wymądrzać(...)Smażymy na dość głębokim tłuszczu ze wszystkich stron . Serwujemy na gorąco skropione sokiem z cytryny . Idealne z sosem jogurtowo – miętowym . Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Arabskie kibbeh z mięsa mielonego i kaszy bulgur pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Zupa z mięsem mielonym i pieczarkami 284

mięsa mielonego 200 g pieczarek 3 duże cebule 200 g serka topionego ziołowego ok litr bulionu sól, pieprz, papryka ostra 150 g sera żółtego Przygotowanie W garnku roztapiamy łyżkę masła i podsmażamy na niej cebulę pokrojoną w kostkę. Kiedy cebula się zeszkli, zalewamy ją bulionem i gotujemy na małym ogniu około 15 min. Na patelni podsmażamy mięso mielone. Na innej patelni podsmażamy na sucho pokrojone w plasterki pieczarki. Bulion z cebulą miksujemy (niekoniecznie), dodajemy mięso, pieczarki, pokrojony na mniejsze kawałki serek topiony i przyprawy. Całość gotujemy aż ser topiony się rozpuści. Zupę przed podaniem posypujemy serem żółtym

e-PrzepisyKulinarne
Pieczarki portobello faszerowane mięsem mielonym 120

Pomysł na prosty i szybki obiad - pieczarki nadziane farszem pomidorowym z mięsem mielonym. Do tego przepisu polecam wykorzystać pieczarki portobello, które są o wiele większe oraz bardziej mięsiste niż zwykłe pieczarki.  Składniki na 4 porcje: 5-6 bardzo dużych pieczarek  portobello 0,4 kg mięsa mielonego, np. z szynki 1 mała cebula 1 ząbek czosnku(...)Przesmażyć cebulę. Gdy lekko się zeszkli dodać czosnek. Chwilę smażyć. Z pieczarek odkroić ogonki. Drobno je pokroić i dodać do cebuli oraz czosnku. Wymieszać i chwilę smażyć. Następnie dodać mięso mielone. Całość przyprawić solą oraz pieprzem. Gdy mięso zmieni kolor to dodać do niego pokrojone pomidory i całość posypać bazylią oraz oregano. Wszystko wymieszać i smażyć kilka minut

Ugotować
Roladki z kurczaka z farszem mięsnym i marchewką 234

łyżki musztardy starofrancuskiej 1 jajko bułka tarta do panierowania olej do smażenia ostra papryka mielona sól, pieprz   Cebulę drobno siekamy. Ser żółty trzemy na dużych oczkach tarki. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, wrzucamy cebulę, smażymy. Do miski przekładamy mięso mielone. Dodajemy przestudzoną, podsmażoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, tary ser oraz jajko. Doprawiamy solą, pieprzem(...)lekko zmięknie. Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym piersi kurczaka przecinamy wzdłuż na 2 duże płaty (z dwóch piersi otrzymamy 4 roladki, z trzech piersi 6). Rozbijamy delikatnie tłuczkiem do mięsa. Doprawiamy z obu stron solą oraz pieprzem. Każdy kawałek smarujemy z jednej strony cienką warstwą musztardy, a następnie wykładamy porcję mięsnego nadzienia. Wzdłuż krótszego brzegu kotleta rozkładamy podsmażoną marchewkę

Smaki Na Talerzu
Chili con carne 117

Chili con carne to jedno z najpopularniejszych dań kuchni meksykańskiej. Podstawą tego dania jest mięso mielone oraz papryczka chili, której ostry smak łagodzi czerwona fasolka. Inne dodatki i przyprawy do dania to już indywidualna interpretacja. Jest to szybkie i proste w wykonaniu danie. Polecamy każdemu nie tylko na obiad ale i na imprezę Składniki: - 250 g mięsa mielonego(...)osób Najpierw w garnku podgrzewamy oliwę, wrzucamy i smażymy drobno posiekaną cebulę do której dodajemy również drobno posiekany czosnek i papryczkę chili. Gdy cebula nam się zeszkli dodajemy mięso mielone i cały czas mieszamy aż mięso zbrązowieje. Następnie dodajemy rozdrobnione pomidory – my je zmiksowaliśmy blenderem – oraz paprykę i cukier. Na koniec dodajemy bulion i dusimy pod przykryciem

Kuchenne Wariacje
Roladki z chrzanem i ziemniakami 107

Roladki z chrzanem i ziemniakami Roladki z mięsa mielonego z dodatkiem chrzanu, ogórka  kiszonego i startych ziemniaków. Składniki: ·        ½ kg mięsa mielonego ·        1 całe jajko ·        2 łyżki chrzanu ·        2 łyżki śmietany(...)Olej do smażenia ·        ½ łyżeczki papryki ostrej ·        Sól Sposób przygotowania: 1.    Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą, papryką ostrą, dodajemy chrzan, śmietanę i starte na tarce o drobnych oczkach, odciśnięte z ziemniaki. 2.    Mięso dokładnie mieszamy, robimy roladki, w środek

Kulinarna Chwila
Mięsny zawijaniec 133

rolady..ale i tak wyszło smacznie. kawałek cienkiej słoniny ewentualnie boczku 50 dkg mięsa mielonego  1 cebula  1-2 łyżki śmietany  sól, pieprz, majeranek  1 jajko  Mięso wymieszać z jajkiem,śmietaną pokrojoną cebulką, doprawić.Na słoninę wyłożyć mięso mielone i zwinąć.Skórę od słoniny natrzeć przyprawami .Włożyć do rajstopy, żeby nie rozwaliło

Moje domowe kucharzenie
Papryki faszerowane 181

Pomysł na smaczny i fajny obiad. Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem. Bardzo prosty przepis nie wyszukane składniki i proste w wykonaniu danie które sprawdzi się na obiad czy sytą kolację. 4 porcje 4 średniej wielkości papryki  400 gramów mięsa mielonego użyłam z łopatki 100 gramów ryżu parboiled  ok. 120 gramów żółtego sera(można pominąć(...)zioła prowansalskie) 4 kopiaste łyżeczki koncentratu pomidorowego ok 3/4 szklanki wody Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Na patelni rozgrzej odrobinę tłuszczu zeszklij cebulkę pokrojoną w kosteczkę. Następnie dodaj mięso mielone dopraw solą i pieprzem smaż chwilę aż mięso zmieni kolor i dodaj resztę przypraw czosnek przeciśnięty przez praskę, słodką paprykę zioła,. Zawartość patelni smaż około 10 minut

Andzia Pichci
Mielone zapiekane w szynce parmeńskiej 121

weekendzie :-). W tamtym tygodniu oglądałam chyba powtórkę programu Ugotowani i jeden pan zawijał tak mi się wydawało mięso mielone w szynkę parmeńską. Jak nie było to mięso mielone, to ja takie zawinęłam i zapiekłam w piekarniku. Powiem Wam, że fajnie smakuje, tak inaczej. U mnie z ziemniaczkami i ogórkami, które nie zdążyły znaleźć się na talerzu(...)Miłego poniedziałku :-) Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego lub innego 9 plasterków szynki dojrzewającej u mnie parmeńska 1/2 pęczka natki pietruszki sól pieprz 1/2 łyżeczki kurkumy 3 łyżki ketchupu 1. Mięso przekładamy do miski, dodajemy przyprawy i posiekaną natkę pietruszki, mieszamy dokładnie. Łyżką nabieramy porcje i formujemy w rękach owalne kotleciki. Następnie każdy zawijamy w plasterek szynki. Układamy

kruche babeczki
Kotlety mielone z jajkiem z sosem grzybowym 213

majonezu 1 płaska łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego 3-4 łyżki oleju 5 łyżek bułki tartej 2 łyżki masła  30 dkg rozmrożonych grzybów leśnych 150 g śmietanki kremowej 30%  biały pieprz i sól (do smaku) Jakiś czas temu znalazłam bardzo ciekawy przepis pozwalający w nietypowy sposób urozmaić zwykłe kotlety mielone. Pomysł okazał się doskonały. Kotlety(...)namoczyć. 1 cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Na patelni rozpuścić 1 łyżkę masła, wrzucić cebulkę i podsmażyć na złoty kolor. Odstawić do przestudzenia. Do większej miski przełożyć mięso mielone, wcześniej namoczoną w mleku kajzerkę (dobrze odciśniętą z mleka), podsmażoną na maśle cebulę, 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę, majonez, jajka na twardo oraz przyprawy. Całość bardzo

Świat Domowej Kuchni
Zrazy z mięsa mielonego z kolorowym środkiem 116

smakują z ziemniaczkami. Polecam ten smaczny obiad! 500 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 2 ogórki konserwowe ½ czerwonej papryki ½ żółtej papryki 2 cebule 5 plastrów boczku wędzonego ½ pęczka natki pietruszki 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 3 łyżki bułki tartej 2 jajka Sól Pieprz Czosnek granulowany Mięso mielone wyrabiamy dokładnie z posiekaną jedną cebulą, jajkami(...)bułką tartą. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Ogórki konserwowe, plastry boczku oraz papryki kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Natkę pietruszki siekamy. Wszystko mieszamy ze sobą. Z mięsa formujemy placki wielkości dłoni. Układamy na nich po łyżce farszu, zwijamy boki do środka. Musimy dokładnie zawinąć mięso aby farsz nam nie wypadł. Zrazy obsmażamy na rozgrzanej patelni na rumiano z każdej

VioletoweKucharzenie
Kotlety mielone z pieczarkami i zieloną pietruszką 153

Kotlety mielone z dodatkiem smażonej cebulki, pieczarek i zielonej pietruszki podane z młodymi ziemniakami i ulubioną surówką to pomysł na smaczny obiad. Mięso mielone najlepiej przyprawić 30 minut przed smażeniem, aby lekko „przeszło” przyprawami.  Takie kotlety świetnie smakują na drugi dzień, np. odgrzane w piekarniku.  Składniki na porcje dla 4 osób(...)pokroić. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju. Przesmażyć cebulkę. Gdy lekko się zeszkli, dodać pieczarki. Całość przyprawić solą oraz pieprzem. Gdy pieczarki będą miękkie to patelnię zdjąć z ognia. Ostudzić. Mięso mielone przełożyć do miski. Przyprawić solą oraz pieprzem. Następnie wbić jajko oraz dodać cebulkę i pieczarki. Całość bardzo dokładnie wymieszać. Na sam koniec dodać  drobno posiekaną zieloną

Ugotować
Pieczone gołąbki z mięsem mielonym i ryżem 92

window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: GOŁĄBKI 400 g mięsa mielonego wieprzowego z łopatki 100 g ryżu długiego (1 torebeczka) 2 niewielkie żółte cebule 30 ml oleju rzepakowego grubo mielony czarny pieprz i sól 1 główka płaskiej białej kapusty do gołąbków SOS POMIDOROWY 300 g pomidorów w puszcze 2 chochelki rosołu dużo mielonego czarnego pieprzu, sól i cukier 1 łyżka(...)u0119sa mielonego wieprzowego z \u0142opatki","100 g ry\u017cu d\u0142ugiego (1 torebeczka)","2 niewielkie \u017c\u00f3\u0142te cebule","30 ml oleju rzepakowego","grubo mielony czarny pieprz i s\u00f3l","1 g\u0142\u00f3wka p\u0142askiej bia\u0142ej kapusty do go\u0142\u0105bk\u00f3w","300 g pomidor\u00f3w w puszcze","2 chochelki roso\u0142u","du\u017co mielonego

ProstePesto.pl

Proponowane wyszukiwania