mięso mielone - 22854 przepisów (strona:59/1524)

MIĘSNE KULECZKI W SOSIE ŚMIETANOWYM 150

Pyszne i sycące danie z mięsem mielonym.Przepis ten znalazłam na stronie  SMACZNY.TV . Zwykłe proste kuleczki z mięsa mielonego takie klopsiki i sos ze śmietanki kremówki i to wszystko jeszcze zapiekane.Danie wyszło pycha. Zapraszam po przepis :). SKŁADNIKI 500g mięsa mielonego 1 cebula 1 jajko sól,pieprz,kurkuma do smaku bułka tarta olej 200 ml śmietanki kremówki 30% gałka(...)muszkatołowa 150g sera żółtego czosnek 1 ząbek lub suszony do smaku WYKONANIE Do miski wkładamy mięso mielone,pokrojoną w drobną kosteczkę cebulkę,całe jajko i przyprawy.Dokładnie mieszamy do połączenia się składników. Następnie z tej mięsnej masy lepimy w rękach kuleczki i obtaczamy w bułce tartej.Do głębokiej patelni wlewamy olej i podgrzewamy.Mięsne kuleczki obtoczone w bułce tartej

Mała w garnku miesza
Gulasz z dynią, marchewką i mięsem mielonym 166

sól, 1 łyżeczka kurkumy, 1/2 łyżeczki kminku rzymskiego mielonego, 1/3 łyżeczki słodkiej papryki, 1/3 łyżeczki ostrej papryki, 1/3 łyżeczki cynamonu W brytfance rozgrzewamy olej. Cebule obieramy i kroimy w kosteczkę, następnie wrzucamy na rozgrzaną brytfankę i smażymy na złoty kolor. Pod koniec dodajemy przyciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Dokładdamy mięso mielone i dokładnie obsmażamy. W między czasie(...)obieramy dynię i marchewkę oraz kroimy w kosteczkę. Mięso doprawiamy solą i pieprzem oraz dorzucamy pozostałe przyprawy. Dosypujemy ryż oraz soczewicę, przez minutę podsmażamy. Dorzucamy warzywa, pomidory w puszce, a całość podlewamy ciepłym bulionem. Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Brytfankę przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy około 30 minut, aż warzywa będą miękkie. Podajemy posypane natką

Kolizje Smaków
Zapiekanka makaronowa z patelni 150

patelni 0,80 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 2-3 łyżki oleju 2 ząbki czosnku 2 puszki pomidorów krojonych op. makaronu świderki 1 szkl startej mozzarelli 2 szkl wody sól, pieprz, bazylia lub natka pietruszki Na rozgrzaną patelnię wlać olej i dodać przciśnięty przez praskę czosnek. Krótko podsmażyć i dodać mięso mielone. Doprawić solą i pieprzem(...)smażyć do momentu, aż mięso zacznie się rumienić. Dodać pomidory i dusić pod przykryciem około 10 minut. Następnie wsypać makaron, podlać wodą i dusić przez 15 minut, aż makaron zmięknie. Doprawić solą, pieprzem oraz świeżą bazylią lub natką pietruszki. Na wierzch wyłożyć startą mozzarellę, nakryć patelnię przykrywką i dusić około 3 minut. Ser powinien się w tym czasie pięknie stopić

Pieguskowa Kuchnia
Zapiekanka makaronowa z patelni 985

patelni 0,80 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 2-3 łyżki oleju 2 ząbki czosnku 2 puszki pomidorów krojonych op. makaronu świderki 1 szkl startej mozzarelli 2 szkl wody sól, pieprz, bazylia lub natka pietruszki Na rozgrzaną patelnię wlać olej i dodać przciśnięty przez praskę czosnek. Krótko podsmażyć i dodać mięso mielone. Doprawić solą i pieprzem(...)smażyć do momentu, aż mięso zacznie się rumienić. Dodać pomidory i dusić pod przykryciem około 10 minut. Następnie wsypać makaron, podlać wodą i dusić przez 15 minut, aż makaron zmięknie. Doprawić solą, pieprzem oraz świeżą bazylią lub natką pietruszki. Na wierzch wyłożyć startą mozzarellę, nakryć patelnię przykrywką i dusić około 3 minut. Ser powinien się w tym czasie pięknie stopić

Pieguskowa Kuchnia
Kotleciki z ryżem i warzywami 171

gram mięsa mielonego 50 gram ryżu 100 gram papryki w strąku 100 gram pieczarek 100 gram cebuli 1/4 szklanki wody lub bulionu Ulubione przyprawy tutaj sól, pieprz ziołowy,papryka wędzona,czosnek, Ryż ugotować ,ale można też wykorzystać ryż który pozostał z poprzedniego obiadu. Warzywa kroimy w kosteczkę, krótko przesmażamy na patelni. Do miski przekładamy mięso mielone, ugotowany

Andzia Pichci
Zapiekanka z cukinią i mięsem mielonym 168

razem znikała błyskawicznie, dlatego dzielę się z Wami kolejnym moim pomysłem na cukinię. Zapiekanka wydaje się pracochłonna, ale uwierzcie mi robi się ją dość szybko. Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula 3-4 ząbki czosnku 1-2 młode cukinie ok 0,5 kg ziemniaków puszka pomidorów sól, pieprz, zioła prowansalskie, słodka i ostra papryka(...)oleju, dodajemy mięso mielone, przeciśnięty przez prasę czosnek i przyprawy. Gdy mięso będzie podsmażone dodajemy pomidory z puszki (może być również koncentrat, lub świeże pomidory) i dusimy ok 10 minut. Naczynie żaroodporne smaruję olejem, na jego spodzie układam obgotowane ziemniaki, na nie wykładam mięso mielone, a na wierzchu układam warstwę cukinii i posypuję startym żółtym serem

Cynamonowe szczęście
Kokardkowa zapiekanka makaronowa 492

Możecie do tej zapiekanki wykorzystać dowolnie wybrany makaron. W naszym wypadku będzie to makaron w kształcie kokardek. Kokardkowa zapiekanka makaronowa – składniki na zapiekankę 500g dowolnego makaronu 500g mięsa mielonego 500 ml passaty pomidorowej 50-60g parmezanu 1 cebula 3 ząbki czosnku sól pieprz Kokardkowa zapiekanka makaronowa – składniki na sos beszamelowy 2 łyżki masła 4 łyżki mąki(...)ognia. Kokardkowa zapiekanka makaronowa – przepis na zapiekankę Zaczynamy od ugotowania al dente makaronu. Po ugotowaniu odcedzamy. Na patelni szklimy drobno posiekaną cebulę, dodajemy drobno posiekany czosnek i mięso mielone. Całość podsmażamy doprawiając w międzyczasie solą i pieprzem. Jak mięso będzie już podsmażone dodajemy passatę pomidorową i całość dusimy razem jeszcze przez kilka minut. Dno formy do pieczenia

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i mięsem 143

mięsa mielonego 2 woreczki kaszy jaglanej 250 g pieczarek cebula 2 jajka 3 ząbki czosnku sól, pieprz, papryka ostra, oregano 200 g sera żółtego Przygotowanie Cukinie przekrawamy wzdłuż na pół i łyżeczką wydrążamy środek. Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę, podsmażamy razem z posiekanym miąższem z cukinii. Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Mięso mielone przekładamy

e-PrzepisyKulinarne
ZAPIEKANY TORT TORTILLOWY 162

szklanki soku pomidorowego 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz 1 łyżeczka cukru 100 g sera żółtego 2 jajka majeranek olej do smażenia Wykonanie: Cebule obieramy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy do zeszklenia na rozgrzanym oleju. Do cebuli wrzucamy mięso mielone. Przyprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, papryką słodką oraz(...)papryką chili. Smażymy do momentu aż mięso nie będzie surowe. Dodajemy pomidory w puszce oraz sok pomidorowy. Przyprawiamy cukrem. Dusimy ok. 3-5 min. Na końcu dodajemy soczewicę w puszce oraz kukurydzę i dusimy jeszcze ok. 5 min. Zestawiamy z ognia, aby sos lekko ostygł, a następne wbijamy do niego jajka. Mieszamy. Tortille podgrzewamy przez 1 min. w piekarniku nagrzanym

Kuchnia MagdaLeny
Mięsno-warzywne klopsiki w sosie pomidorowym 283

obiad. Aromatyczne i soczyste klopsiki z mięsa mielonego i warzyw utopione w pomidorowym sosie. Danie można podać z ryżem, makaronem, kaszą lub ziemniaczkami.   Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego – wieprzowego 1 jajko 1 czerwona papryka 1/2 szklanki kukurydzy konserwowej 1 czerwona cebula 1/2 pęczka szczypiorku 1/2 niewielkiego pora 3/4 szklanki bulionu warzywnego 1 szklanka passaty pomidorowej(...)łyżki słodkiej śmietanki 18% przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, majeranek olej do smażenia     *** Do mięsa mielonego dodajemy jajko oraz przyprawy i dokładnie mieszamy *** *** Paprykę pora oraz cebulkę kroimy w kosteczkę, szczypiorek drobno siekamy a kukurydzę odsączamy z zalewy *** *** Warzywa dokładamy do mięsa i wszystko dokładnie razem mieszamy *** *** Ręce delikatnie smarujemy olejem i formujemy z masy

Blog z Apetytem
Papryka faszerowana w sosie pomidorowym. 193

mnie były dwie żółte, dwie czerwone i jedna zielona), 1 większa cebula, 0,5 kg mięsa mielonego, 1 jajko, woreczek ryżu (125 g), majeranek, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego (lub po prostu sól lub vegeta), słodka czerwona papryka, 1L bulionu ( u mnie był drobiowy), 400 g przecieru pomidorowego, duża łyżka mąki. Przygotowanie: Ugotować ryż, ostudzić. Cebulę pokroić(...)kostkę i podsmażyć na złoty kolor, ostudzić. Do surowego mięsa mielonego dodać ryż, cebulę, jajko i przyprawy. Wymieszać. Papryki umyć, odciąć górę, oczyścić z nasion oraz ponownie umyć. Papryki napełnić farszem. Przygotować bulion. Połowę wlać do naczynia żaroodpornego. Do naczynia włożyć papryki, przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 50min. W międzyczasie w drugiej połowie bulionu

W kuchni u Moniki
Proste kotleciki w sosie pomidorowym 233

ziół – ja używam Zioła Małgorzaty 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu sól do smaku (w zależności od użytych ziół) 1 łyżeczka cukru 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonej bazylii 1/2 czerwonej cebuli olej do podsmażenia cebuli i czosnku – użyłam rzepakowego od Woj-len Przygotowanie: W misce mieszamy mięso mielone z jajkiem, posiekaną cebulką, przyprawami i bułką

Słodkie okruszki
LENIWE GOŁĄBKI 144

mielonego (najlepsze z łopatki) 1 torebka ryżu 1 duża cebula 1-2 jajka 0,5 główki młodej kapusty lub kapusty pekińskiej sól, pieprz, pieprz ziołowy, ew. przyprawa do mięsa mielonego 1 op przecieru pomidorowego (passaty) Ryż ugotować na sypko i ostudzić, cebulę pokroić w drobną kostkę. Kapustę poszatkować, lekko posolić i wygnieść. Do mięsa mielonego dodać ryż(...)cebulę, kapustę, jajka i przyprawy. Wyrobić i uformować owalne kotlety. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, poukładać mięso i zalać passatą pomidorową. Zapiekać około 45 minut w temp. 175 st. W połowie czasu pieczenia polać kotlety wytworzonym sosem. Podawać z ziemniakami. Artykuł LENIWE GOŁĄBKI pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Eksperymentalny kotlet mielony z wołomińską duszą 120

cebulą. Do tego wbijamy jajko. Dodajemy sól i pieprz świeżo mielony do smaku. Mięso wyrabiamy dobrze na jednolitą masę. Formujemy kotlety średniej wielkości. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju. Ot i cała filozofia i metodologia eksperymentu. Efekt? Smaczne, kształtne kotlety mielone nie będące jednak wiernym odzwierciedleniem oryginału. Wniosek? To jednak lata praktyki

Kuchnia po mojemu
Jajka po szkocku 190

pszenna jajko oraz olej do smażenia Jajka wkładamy na wrzątek i gotujemy 5 minut następnie szybko przekładamy do bardzo zimnej wody najlepiej z dodatkiem lodu. Dobrze wystudzone obieramy. Mięso mielone przyprawiamy dodajemy wodę lub bulion, bułkę tartą i dokładnie wrabiamy aby składniki się dokładnie połączyły.Następnie masę mięsną dzielimy na trzy równe części. Formujemy kulę i rozpłaszczamy

Andzia Pichci

Proponowane wyszukiwania