mięso mielone - 22854 przepisów (strona:1200/1524)

Sałatka ze smażonym tofu i jogurtowym sosem 172

Sałatka ze smażonym tofu i jogurtowym sosem to pomysł na pyszne danie, które sprawdzi się na różne okazje. Sałatka jest łatwa i szybka w przygotowaniu. To

My Chcemy Jeść
Pikantne stripsy z polędwiczek drobiowych 107

Pikantne stripsy z polędwiczek drobiowych Kto nie lubi stripsów , chyba nie ma takiej osoby na świecie , poza oczywiście weganami i wegetarianami Pikantne stripsy ,są jak się

Ogrodnik w podróży
Roladki schabowe z szynką i serem zapiekane w sosie serowym. 475

Takie roladki goszczą w moim domu dość często, zamiennie robię czasem ze schabu, czasem z filetów kurczaka. Wbrew pozorom przygotowuje się je bardzo szybko i łatwo

Kuchnia z widokiem na ogród
WIEPRZOWE ZEBERKA Z GRILLA 153

WIEPRZOWE ŻEBERKA Z GRILLA Moi Drodzy, mam dzisiaj dla Was przepis na żeberka wieprzowe z grilla. Bardzo łatwe w przygotowaniu, pyszne;  idealne na grill-party

Moja Książka Kucharska
Makaron z mięsnym sosem zapiekany pod beszamelem / Baked pasta with meat and bechamel 166

Październik jest miesiącem dań z makaronu, a to dlatego, że już 25 października będziemy obchodzić Światowy Dzień Makaronu! Nie znam osoby, które nie lubiłaby dań makaronowych

karmelowy
Hummus z burakami 148

Pierwsze zapiski o hummusie pochodzą z czasów antycznych, ale za jego ojczyznę uznaje się Liban. Chętnie wykorzystywany jest w kuchni żydowskiej, arabskiej i greckiej. Ta smaczna

My Chcemy Jeść
Ziemniaki duszone z kiełbaską i warzywami 147

Pyszne ziemniaczki duszone z burakami, cebulą, marchewką, kiełbaską i boczkiem, podawane z kefirem. Mniam <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki: 1 łyżka smalcu 1 kg ziemniaków

My Culinary Art
Pasta pomidorowo - paprykowa 218

                           Taką

Kuchnia Prezydentowej
Sałatka z roszponki z wędzonym łososiem 108

Piątek, w ten dzień my mięsa nie jemy, a jeść się chce i jeszcze goście będą. To powstała taka oto sałateczka, w kilka chwil, pyszna i kolorowa. Idealna dla tych, co lubią kwaśne smaki, ponieważ sos, który nadaje sałatce charakteru, jest dość kwaśny. Sałatka z roszponki z wędzonym łososiem Składniki: Sałatka: 1)       150 g łososia wędzonego(...)plasterki. Kukurydzę osączamy z zalewy. 2.     Pestki słonecznika prażymy na suchej patelni. 3.   Przygotowujemy sos: mieszamy oliwę (lub olej) i ocet jabłkowy, doprawiamy solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz cukrem. 4.     Na talerzu układamy roszponkę, na niej kawałki wędzonego łososia, plasterki awokado i posypujemy kukurydzą i prażonymi pestkami słonecznika. Taką sałatkę polewamy

Na kulinarnym poligonie
Enchilasagne z kurczakiem 154

niesamowicie smaczna. Warto dodać na kawałek enchilasagna kleks sosu czosnkowego własnej roboty! :) Potrzebujemy: Sos: 3 łyżki oliwy z oliwek LaSelva 1 cebulka 1/2 łyżeczki mielonego kuminu 1/2 łyżeczki mielonego chili  1 ząbek czosnku 5 - 8 liści bazylii 1 słoik pomidorów pelati bez skórki LaSelva 1 łyżeczka cukru sól, pieprz Farsz: 3 łyżki  oliwy z oliwek LaSelva(...)zblendować, doprawić do smaku i dodać posiekaną bazylię. Na dnie naczynia do zapiekania rozsmarowujemy odrobinę sosu, na sos układamy warstwę surowego makaronu, na nią ponownie sos, a także mięso z kurczaka i ponownie sos. Przyszedł czas na drugą warstwę makaronu, sos, mięso, sos i ponownie makaron. Na górę ponownie smarujemy resztę naszego sosu oraz całość posypujemy obficie serami. Zapiekamy

MamaOskarka
HAGFISH QUENELLES – DISHONORED 2 – serkeńskie rybne kluski 208

WYBÓR RYBY Hagfish występuję w realnym świecie, ale to zupełnie inny rodzaj ryby niż w grze. Wiele przepisów na quenelles używa filetu ze szczupaka, ze względu na strukturę jego mięsa – jednak kawałki kupione w sklepie nadal mają sporo małych ości, więc można zastąpić go mniej ościstym łososiem. Dodatkowo kluski nie będą miały aż tak mocno rybiego posmaku. Odradzamy użycie mrożonej(...)wystygnięcia. Do przestudzonego, ale nadal letniego ciasta dodajemy jedno jajko. Znowu energicznie mieszamy do uzyskania idealnie kremowej i jednolitej konsystencji. Odstawiamy masę do lodówki, aby była dobrze schłodzona. 2. MIELENIE RYBY (3 min) Schłodzony filet oczyszczamy, sprawdzamy czy nie pozostał w nim ości i mielimy go w mikserze. Dodajemy zimne ciasto parzone, przyprawiamy gałką muszkatołową oraz świeżo zmielonym pieprzem

Nerds Kitchen
Grillowany mix szaszłykowy z pikantnymi talarkami, z manioku 164

Szaszłyki na grilla to mieszanka kreatywności, z których wychodzą same pyszności. Można warzywne przygotować lub z mięsem, kiełbaskami kombinować. Wszystko zależy od tego co lubimy i tak na zmianę, składniki łączymy.  Ja swoje propozycje Wam podaję, a do szaszłyków talarki z manioku dodaję. Ich niezbyt wyraźny smak wyostrzyłam, bo z sosem ostrym połączyłam.  Taki talerz smakołyków kolorowych znajdzie(...)Maniok obieramy i kroimy na plastry o grubości ok. 1,5 cm. Polewamy sosem z soją i imbirem (można zastąpić sosem sojowym wymieszanym z świeżo startym imbirem i świeżo mielonymi papryczkami chili), odstawiamy na 1-2 godz. SZASZŁYKI: Jeśli używamy drewnianych wykałaczek, przed grillowaniem należy zanurzyć je w wodzie i pozostawić na ok. 30 min. Podczas grillowania nie zapalą

Moniki Smakołyki
Chicken Kapama - kurczak w ziołach na sposób śródziemnomorski. 265

opakowaniu 3 puszki pomidorów krojonych (można zastąpić świeżymi) łyżka koncentratu 2 białe cebule  3 ząbki czosnku 150 ml białego wina 100 ml wrzątku płaska łyżeczka cynamonu szczypta mielonych goździków pieprz ziołowy i sól pęczek natki pietruszki łyżka tartego żółtego sera łyżka oleju plasterki cytryny do podania. Wykonanie: Kurczaka umyć. Każdy filet podzielić na 3 lub 4 części(...)Następnie dodać pomidory, łyżkę koncentratu, połowę posiekanej natki pietruszki, szczyptę pieprzu i w razie potrzeby soli. Sos gotować na niewielkim ogniu przez 40 minut, co jakiś czas mieszając. Dołożyć mięso i dusić jeszcze kilka minut.  Gotowe danie posypać resztą natki pietruszki, startym serem, a także ozdobić plasterkami cytryny. Smacznego Chicken Kapama

Poezja Smaków - blog kulinarny
HAGFISH QUENELLES – DISHONORED 2 – serkeńskie rybne kluski 243

WYBÓR RYBY Hagfish występuję w realnym świecie, ale to zupełnie inny rodzaj ryby niż w grze. Wiele przepisów na quenelles używa filetu ze szczupaka, ze względu na strukturę jego mięsa – jednak kawałki kupione w sklepie nadal mają sporo małych ości, więc można zastąpić go mniej ościstym łososiem. Dodatkowo kluski nie będą miały aż tak mocno rybiego posmaku. Odradzamy użycie mrożonej(...)wystygnięcia. Do przestudzonego, ale nadal letniego ciasta dodajemy jedno jajko. Znowu energicznie mieszamy do uzyskania idealnie kremowej i jednolitej konsystencji. Odstawiamy masę do lodówki, aby była dobrze schłodzona. 2. MIELENIE RYBY (3 min) Schłodzony filet oczyszczamy, sprawdzamy czy nie pozostał w nim ości i mielimy go w mikserze. Dodajemy zimne ciasto parzone, przyprawiamy gałką muszkatołową oraz świeżo zmielonym pieprzem

Nerds Kitchen
Kurczak faszerowany grzybami 291

Kurczak faszerowany grzybami to alternatywny pomysł na podanie piersi z kurczaka. Głęboki grzybowy aromat świetnie pasuje do delikatnego mięsa i kremowego puree z ziemniaków. Kilka składników i mamy coś innego niż zwykle. Smak sosu i nadzienia będzie zależał od użytych grzybów – najlepiej użyć mieszanki różnych gatunków: podgrzybków, borowików, maślaków, kurek itp. Jeśli nie przepadacie za grzybami leśnymi można użyć(...)masła 1 płaska łyżeczka mąki (można pominąć) 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 gałązka rozmarynu lub kilka gałązek tymianku oliwa z oliwek lub klarowane masło do smażenia sól morska, świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='4 pojedyncze piersi z kurczaka ok. 40 g suszonych grzybów leśnych (tym razem użyłam samych suszonych kurek, dlatego sos jest

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania