mięso mielone z makaronem - 2712 przepisów (strona:67/181)

Spaghetti a'la bolognese 127

jest :-) Zapraszam na spaghetti! :-) SKŁADNIKI: - 500 gram mięsa mielonego z łopatki wieprzowej - 2 cebule - 3 ząbki czosnku - 400 gram pomidorów krojonych z puszki - sól morska - pieprz kolorowy świeżo mielony  - bazylia - oregano - papryka kolorowa - płatki - zioła włoskie - 1 kieliszek wina czerwonego wytrawnego - 125 gram sera mozarella - garść ziaren słonecznika - makaron spaghetti Cebulę i czosnek drobno kroję, wrzucam

Wielopokoleniowo
Makaron Boloński 167

najlepszym punktem warsztatów! A co było? Oczywiście jedzenie. Przygotowaliśmy nie tylko pyszną soczewicową zupę (zakochałam się w niej bez pamięci), ale również krewetki z czarnym ryżem, tiramisu i cudowny makaron boloński. Tak mi zasmakował, że postanowiłam odtworzyć go z pamięci w domu. Wyszedł znakomity. Polecam wszystkim zabieganym uwielbiającym prawdziwe włoskie smaki. A i jeszcze jedno, pamiętajcie - włoska kuchnia nie zawsze(...)porcje Mała marchewka 2 łyżki oliwy z oliwekMała cebulka ½ liścia selera naciowego 500 g mielonego mięsa dobrej jakości – u mnie szynka wieprzowa ząbek czosnku  kilka listków tymianku i szałwiiduże opakowanie makaronu pappardelle 150 g startego parmezanu (ewentualnie inny ser)  sól, pieprz  ¼ szklanki mleka szklanka bulionu warzywnego2

Słodkie Przyjemności
Lasagne z mięsnym ragù i jarmużem (Lasagne con ragù di carne e cavolo riccio) 225

ovviamente arricchito con della besciamella, la cui aggiunta conferisce al tutto una consistenza decisamente più cremosa. Buon appetito :) SKŁADNIKI Lasagne 250 g makaronu typu lasagne 500 g jarmużu 50 g parmezanu Mięsne ragù 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego  500 g passaty pomidorowej 1 marchew 1 cebula 1 łodyga selera naciowego 2 ząbki czosnku oregano, bazylia(...)rozgrzanych 2-3 łyżkach oleju podsmażamy  pokrojon ą  w drobn ą  kostk ę  cebulę, marchew oraz seler. Po  ok. 5 minutach dodajemy mielone mięso, podsmażamy, aż straci różowy kolor. Na koniec dodajemy passate pomidorow ą,   wyciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku, suszone oregano, bazyli ę;  doprawiamy solą

La grande e la piccola cuoca
Makaron z sosem szpinakowo-serowym 154

Miałam w zamrażarce trochę szpinaku, w lodówce ser pleśniowy i od razu pomyślałam, że będzie to połączenie idealne. Przepis jest bardzo prosty, a smak na prawdę wyjątkowy, tak powstał makaron z sosem szpinakowo-serowym. Pamiętam jak się mówiło, że dzieci nie lubią szpinaku, może dlatego, że sam w sobie jest mdły, chociaż ja uwielbiam jego smak, można komponować(...)Polecam wszystkim, smaczny prosty obiad. Składniki: - 300 g szpinaku (ja użyłam mrożonego) - 30 dag mięsa mielonego (może być drobiowe, może być wieprzowe) - 10 dag sera typu rokpol - 1/2 szklanki mleka - szklanka bulionu warzywnego - 2 duże ząbki czosnku - 1/4 szklanki śmietany 30% - sól, biały pieprz - makaron Wykonanie: Mięso podsmażyć na oleju, dodać szpinak i smażyć do miękkości, dodać przeciśnięty czosnek

dom-agi.pl
duszone gołąbki z mięsem z przyprawą makaronu... 206

mielone 60 dag, marchew 1 większa, jajka 2 sztuki, kucharek 1 łyżka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, cebula 1 sztuka, Przyprawa do makaronów 1 opakowanie, olej rzepakowy 1/2 szklanki, woda 2 litry, pomidory w puszce 1 puszka, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku mieloną łopatkę dobrze wymieszać z jajkami, przyprawą do makaronu, ugotowanym(...)marchewką na grubszych oczkach i startą cebulą z główki kapusty wyciąć głąb, włożyć do wrzątku, obgotować i ściągać liście z kapusty, z liści wystudzonych wyciąć gruby nerw, nakładać porcję mięsa i zawijać gołąbki, na gorącym oleju podsmażać gołąbki, włożyć do dużego garnka, zalać wodą i dusić do miękkości , pod koniec dodać pomidory z puszki zmiksowane, przyprawę w płynie i dusić

W Mojej Kuchni Lubię
Pomysł na… klopsa bardzo włoskiego 159

schować w środku… i czy w ogóle coś chować. Ja schowałam pomidory suszone i mozzarellę. Podałam z makaronem w sosie pomidorowym z bazylią i ostrą papryczką. Zabrakło tylko parmezanu ;) 600 g mięsa mielonego z piersi kurczaka 1 pęczek natki pietruszki 125 g sera mozzarella (1 kulka) ok. 6 pomidorów suszonych kilka plastrów szynki długodojrzewającej (lub cienkie plastry boczku(...)przyparawy: sól, czubryca czerwona, papryka wędzona Natkę pietruszki dokładnie siekamy. Mięso doprawiamy do smaku przyprawami, mieszamy z posiekaną natką. Z mięsa formujemy prostokąt ok. 30×15 cm. Na środku, wzdłuż układamy pomidory, na pomidory plastry sera i kolejną warstwę pomidorów. Zbieramy boki nakrywając farsz z boku i góry. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i plastrami szynki. Przekładamy klops

Kucharzyca
Spaghetti bolognese 179

podałam z typowym makaronem spaghetti, ale tak naprawdę najbardziej lubię przygotowywać sos bolognese z makaronem tagliatelle! Też długi, ale gruby makaron cudownie oblepia się pysznym, bolońskim sosem i nabiera intensywnego smaku i aromatu! Uwielbiam! Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego 2 świeże pomidory (można użyć też z puszki) 1 papryka czerwona 1 marchewka 1 czerwona lub biała cebula 2 łyżeczki(...)Sposób przygotowania: Mięso mielone podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu, dodajemy posiekaną cebulę i marchewkę startą na drobnych oczkach. Razem dusimy kilka minut. W tym czasie pomidory (pozbawione skórki) i paprykę kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię. Dodajemy koncentrat pomidorowy, podlewamy odrobiną gorącej wody i razem dusimy do miękkości. Pod koniec przyprawiamy. Podajemy z ugotowanym makaronem spaghetti lub tagliatelle

Kolorowy Przepisownik
Spaghetti bolognese 179

podałam z typowym makaronem spaghetti, ale tak naprawdę najbardziej lubię przygotowywać sos bolognese z makaronem tagliatelle! Też długi, ale gruby makaron cudownie oblepia się pysznym, bolońskim sosem i nabiera intensywnego smaku i aromatu! Uwielbiam! Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego 2 świeże pomidory (można użyć też z puszki) 1 papryka czerwona 1 marchewka 1 czerwona lub biała cebula 2 łyżeczki(...)Sposób przygotowania: Mięso mielone podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu, dodajemy posiekaną cebulę i marchewkę startą na drobnych oczkach. Razem dusimy kilka minut. W tym czasie pomidory (pozbawione skórki) i paprykę kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię. Dodajemy koncentrat pomidorowy, podlewamy odrobiną gorącej wody i razem dusimy do miękkości. Pod koniec przyprawiamy. Podajemy z ugotowanym makaronem spaghetti lub tagliatelle

Kolorowy Przepisownik
spaghetti ragu 202

podać ją z lampką wina ze słonecznych regionów Italii, by jeszcze bardziej poczuć tamtejszy klimacik. Składniki : 500 g mięsa mielonego (z indyka, które jest lekkie i zdrowe) 2 ząbki czosnku 1 duża cebula 2 marchewki 2 selery naciowe 250 g makaronu typu spaghetti 2 opakowania krojonych pomidorów lub passaty pomidorowej 2 łyżeczki oregano 2 łyżeczki bazylii 1 łyżeczka sosu(...)parmezan kilka listków świeżej bazylii Sposób przyrządzenia : na dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz, wsypujemy pokrojony w plasterki czosnek i posiekaną w talarki cebulę czekamy aż się zeszklą, a następnie dodajemy mięso i podsmażamy w międzyczasie kroimy marchew i seler naciowy bardzo drobno wszystko dodajemy do mięsa, mieszamy i przyprawiamy dodając oregano, bazylię, sos Worcestershire, sól i pieprz oraz dodajemy krojone pomidory/passat

zobacz ich smak
Domowe Spaghetti Bolognese 194

kiedy tylko najdzie nas ochota na spaghetti to szast - prast i już gotowe :) Składniki na 2 porcje : makaron spaghetti ( 2 takie małe garście - zawsze daje na oko więc nie mogę podać dokładnie ) 1/2 średniej cebuli około 200 gr mięsa mielonego puszka pomidorów krojonych bez skórki papryka słodka sól, pieprz oregano bazylia ja dodaje jeszcze taka mieszankę naturalną złożoną tylko(...)następnie dodajemy mięso i szybko je rozdrabniamy łopatką, solimy pieprzymy je, ja jeszcze posypuje czerwoną papryką. Smażymy jakieś 5-10 min, następnie dodajemy nasze pomidory z puszki i całość po doprawieniu dusimy jakieś 15 min. Próbujemy i doprawiamy gdy jest taka potrzeba. 2. Spaghetti gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Pamiętajmy aby nie dawać oliwy do gotującego się makaronu gdyż potem

Gotowanie...to proste !
Lasagne bolognese (wersja klasyczna) 243

trochę czasu, ale końcowy efekt jest tego wart i to bezapelacyjnie. To taka włoska zapiekanka, której nikt się nie oprze... płaty makaronu lasagne żółty ser (ok 150-200g) masło do wysmarowania formy Sos mięsno-pomidorowy: 400g mięsa mielonego (u mnie wieprzowo-wołowego) 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego bazylia sól, pieprz(...)mięso mielone (podusić) i po chwili pomidory z puszki (z zalewą). Całość dusić około 10 minut i następnie d oprawić do smaku. Przygotować sos beszamelowy. Na patelni rozpuścić masło i wsypać mąkę. (Mieszać! Mąka nie powinna się zarumienić.) Zdjąć z ognia i mieszając (aż sos zgęstnieje) dolać mleko. Przyprawić. Formę dokładnie wysmarować masłem i układać warstwowo: płaty makaronu

Di gotuje
Pomidory faszerowane 137

resztę cukinii pokroiłam w kostke i upiekłam z pomidorami. Pomidory podałam z makaronem, który wymieszałam z resztą farszu mięsno-pomidorowego. Lekkie danie i bardzo łatwe do przygotowania. Było pysznie, polecam! Składniki na 4-6 średnich pomidorów: 4 duże pomidory 1 cebula 1 cukinia - 250g 250 g mięsa mielonego 3 łyżki oleju 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól, pieprz 1 łyżeczka(...)zrumienić mięso mielone. Posolić, dodać cebulę i startą cukinię, wmieszać 1 łyżkę koncentratu pomidorowego. Wlać pomidorowe puree, zagotować. Dodać zioła oraz przyprawy i gotować do odparowania nadmiaru płynu piekarnik nagrzać do 200`C. Pomidory ustawić w naczyniu do zapiekania, napełnić przygotowanym farszem. Obok pomidorów ułożyć cukinię i podlać całość bulionem. Zapiekać 25-30 minut. Podałam z makaronem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Gulasz wieprzowy peperonciono 235

papryka czerwona - cebula - puszka krojonych pomidorów bez skórki - 1/2 szklanki wody - 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej - pieprz czarny mielony - mąka pszenna do zagęszczenia sosu - 1 łyżeczka soli do mięsa Royal Brand (skład: sól, peperonciono, czosnek, rozmaryn, oregano) dodatki: - makaron pappardelle (u mnie semolina Czarniecki Makaron) - olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Mięso kroję na małe (gulaszowe) kawałki. Na patelni

Kuchnia co dnia
Razowa Lasagne z mięsem mielonym i pieczarkami 227

dosłownie na minutę. Układamy pojedynczo na blacie. Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki w półplasterki. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach.  Na rozgrzanej patelni podsmażamy cebulę, dodajemy mięso mielone. Gdy lekko zmięknie i zmieni kolor dokładamy pieczarki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Na końcu wlewamy koncentrat pomidorowy oraz doprawiamy solą, pieprzem, słodką czerwoną papryką, chilli, oregano(...)konsystencja śmietany). Doprawiamy koperkiem, gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Układamy warstwami następująco: 3 płaty lasagne, następnie 1/3 mięsa mielonego, 1/4 żółtego sera, 3 płaty lasagne, kolejna porcja mięsa i sera, 3 płaty makaronu, reszta mięsa i porcję sera, ostatnie 3 płaty makaronu i reszta sera. Całość zalewamy sosem beszamelowym. Pieczemy pod przykryciem

VioletoweKucharzenie
Faszerowane muszelki 205

Wczoraj w sklepie zobaczyłam makaron - duże muszelki. Popatrzyłam, popatrzyłam i kupiłam. A dzisiaj rano przygotowałam smaczny farsz z mielonego mięsa, pieczarek i marchewki. Tym farszem wypełniłam wcześniej ugotowane muszelki, posypałam startym serem i danie gotowe. Prawda, że szybko! Przepis bierze udział w akcji "Pieczarkowy Tydzień" . Składniki: pół opakowania dużych muszelek 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego(...)sera żółtego sól pieprz chilli  Na patelni z rozgrzaną oliwą podsmażamy drobno pokrojoną cebulkę, dodajemy pokrojone pieczarki i startą na tarce o grubych oczkach marchew. Póżniej dodajemy mielone mięso wieprzowe. Wszystko dokładnie podsmażamy. Na koniec dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy.  W dużej ilości osolonej wody gotujemy muszelki. Uważamy jednak, aby nie były zbyt miękkie. Ugotowane muszelki

Salonik smaków