mięso mielone z makaronem - 2712 przepisów (strona:72/181)

Muszle z ricottą, szpinakiem i mięsem 104

jest na prawdę wyśmienite. Wypróbujcie: Składniki potrzebne do przygotowania muszli z ricottą szpinakiem i mięsem: 250g makaronu conchiglioni, 2 puszki pomidorów bez skórki, 3 ząbki czosnku, kilka listków świeżej bazylii, 200g świeżego lub mrożonego szpinaku, 300g mięsa mielonego, 250g ricotty, starty żółty ser do posypania, gałka muszkatołowa, sól i pieprz do smaku, pół łyżeczki cukru (opcjonalnie). Sposób(...)przygotowania muszli z ricottą szpinakiem i mięsem: Do przygotowania muszli użyłam świeżego szpinaku, który posiekałam w malakserze. Jeżeli użyjecie mrożonego szpinaku przed rozpoczęciem przygotowania trzeba go rozmrozić i odsączyć nadmiar wody. Makaron conchiglioni gotuję zgodnie z przepisem na opakowaniu. (Dobrze jest wybrać dobrej jakości makaron ponieważ te nieco gorsze łamią się i pękają w czasie

Gotuj Się Kto Może
Lasagne z sosem pomidorowo - kaparowym 162

Dzisiaj Światowy dzień makaronu, to i Niezły serwuje całką niezłą lasagne bo z kaparami i sosem pomidorowym. Mam nadzieję, że takie połączenie przypadnie Wam do gustu i na dzisiejszy obiad będzie jak znalazł.  Składniki:  250 g mięsa mielonego wołowego 1 łyżka masła  100 g kaparów  1 cebula 3 ząbki czosnki  100 ml wody(...)sól i pieprz  ok 15 płatów makaronu lasagne  ok łyżki oliwy sos beszamelowy: 500 ml mleka 100 g masła 1/3 szklanki mąki pszennej sól Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj  Przygotowanie:  Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy cebulę pokrojoną w drobna kostkę, dodajemy sprasowany czosnek i wszystko podsmażany, następnie dodajemy mięso - wszystko razem obsmażamy. Dodajemy wodę, sos węgierski

Niezły Młynek
Zielone Spaghetti z gulaszem mielonym-wołowym 169

Makaron towarzyszy nam od bardzo dawna. Teraz na rynku są różne rodzaje makaronu.  Dziś w mojej kuchni zagościł Zielony Makaron Spaghetti. Zielony ponieważ jest z dodatkiem szpinaku. Smacznego:)  SKŁADNIKI: 500 g długiego Zielonego Spaghetti 300 g mięsa mielonego wołowego 20 dag sera żółtego 3 łyżki koncentratu pomidorowego słoik ok 350 ml zmiksowanych pomidorków 2 cebule 2 ząbki czosnku(...)Dodaję mięso.  8.Całość smażę ok 5 minut, aż mięso będzie złotawe. 9. Do odobnej miseczki wlewam 500 ml wody, wkładam koncentrat pomidorowy, przyprawy oraz słoik z przecierem pomidorowym. 10. Całość mieszam ze sobą i wylewam na mięso.  11.Duszę ok 10 min aż sos stanie się gęstszy. 12. Między czasie przygotowuję makaron.  13. Makaron wyjmuję

Gotowanie Patki
Lazania - lasagne bolognese 149

czerwonego wina wytrawnego lub półwytrawnego • 1 szkl bulionu • 1 opakowanie makaronu do lazanii Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na złoto na rozgrzanej oliwie. Dodać przeciśnięty czosnek i chwilę jeszcze podsmażać. Marchewkę i selera obrać i zetrzeć na grubej tarce, dorzucić i dalej podsmażać. Dodać mięso mielone i smażyć do momentu aż zbije się w "grudki". Dodać pomidory(...)dodać mleko. Szybko mieszamy by nie było grudek. Na koniec dodajemy śmietanę. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką. Makaron przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. (niektóre wymagają podgotowania, inne niekoniecznie). Blaszkę o wymiarach 25x35 natłuścić oliwą. Teraz układamy kolejne warstwy: • sos beszamelowy • makaronmięso • ser żółty • sos beszamelowy itd Wszystkie warstwy powtórz 3-4 razy. Wierzch powinien stanowić sos beszamelowy

KUCHNIA POLSKA
C - Tajska zupa 160

pieczarek 2 ząbki czosnku 1 łyżka ziaren kolendry gałązki świeżej kolendry szczypior sos sojowy curry mielony imbir pieprz sól 2 łyżki oliwy z oliwek 100 g brązowego makaronu Pieczarki umyć, pokroić w grube plastry bądź jeżeli są mniejsze, przekroić na pół. Mięso pokroić w paski, doprawić roztartymi ziarnami kolendry, pieprzem, imbirem i curry, zrumienić na rozgrzanej oliwie, przełożyć

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Sos pomidorowo-chrzanowy z kozim serem (idealny do makaronów, ryżu, mięs i ryb) 125

Gładki uniwersalny sos, który pasuje zarówno do różnych makaronów, jak i do ryżu. Możecie użyć go samego i zrobić, np. spaghetti lub dodać do niego mięso mielone lub kawałki kurczaka, by powstało smaczne i pożywne danie takie jak zapiekanka czy gęściejsza zupa typu krem. Moja rada : jeśli chcecie poeksperymentować usmażcie kawałki ulubionej ryby podobne np. do dania ryby(...)chrzanu oraz tarty kozi ser, wszystko dokładnie wymieszaj. W razie potrzeby przypraw do smaku. Na końcu zmiksuj na gładko.   Sos pomidorowo-chrzanowy z kozim serem (idealny do makaronów, ryżu, mięs

Zasmakuj Kuchni
Pulpeciki z indyka z sezamem zapiekane z makaronem i warzywami 262

jakiś czas muszę mu robić i najlepiej smakują mu z makaronem, a ja oprócz tego mam okazję, żeby przemycić warzywa, bo tak to spokojnie je zje. Tym razem do pulpecików dodałam spora ilość sezamu. Fajnie smakowały i wszystko było szybciutko zjedzone :))  Składniki pulpeciki: mięso mielone z indyka lub filet (500g) 2 łyżki ketchupu 1 łyżka musztardy miodowej(...)bułka tarta sól pieprz Jeśli mamy filet to go przepuszczamy przez maszynkę do mięsa, jeśli mielone już mięso to przekładamy do miski, dodajemy ketchup, musztardę, bułkę tartą, jajko, sezam i doprawiamy solą, pieprzem. Mieszamy. Formujemy małe kuleczki i podsmażamy na patelni. Reszta: makaron brokuł (podgotowany) marchewka czarne oliwki cukinia kulki mozzarelli 1/2 szklanki śmietany 18% jajko Makaron gotujemy

kruche babeczki
Gulasz z dyni, podudzi kurczaka i makaronu 156

mała cukinia 20 dag  makaronu świderki 6 dużych pieczarek 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 3-4 łyżki oliwy 1 łyżeczka słodkiej papryki Szczypta mielonego chili Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka suszonych ziół z lubczykiem, natką pieruszki 2 łyżki słodkiej śmietanki Natka pietruszki do posypania Sposób przygotowania: Mięso myję, kroję w kostkę, oprószam solą, pieprzem oraz(...)całość rosołem, przykrywam i duszę na małym ogniu 20 minut-aż warzywa i mięso będą miękkie, wsypuję suchy makaron, gotuję jeszcze 4 minuty, zabielam słodką śmietanką.  Zestawiam z ognia i czekam chwilę aż makaron dojdzie w sosie. Doprawiam ewentualnie jeszcze do smaku ziołami i mielonym chili.  Nakładam na talerz posypuję natką pietruszki i podaję.  Smacznego

Wanilia i Kardamon
Lasagne 137

lasagnii  chodził za mną już od dłuższego czasu :) Oto i ona... lasagne we własnej osobie ;) Składniki: 15-16 płatów makaronu lasagne ser żółty Sos boloński (zmodyfikowany przeze mnie): 1-2 marchewki duża cebula seler 500g mięsa mielonego (wieprzowo -wołowe) czerwona papryka kieliszek wina (białe lub czerwone) puszka pomidorów krojonych 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego szklanka bulionu przyprawy(...)mąki 2 łyżki masła sól pieprz gałka muszkatałowa Wykonanie: Sos boloński: W garnku, zeszklić drobno posiekaną cebulę, dodać posiekany w kosteczkę seler  oraz marchewkę i paprykę . Podsmażyć osobno mięso i dodać je do warzyw. Wlać wino i poddusić przez ok 3 minuty, dolać bulion. Dodać koncentrat pomidorowy, zagotować, dodać pomidory. Doprawić solą i pieprzem oraz dowolnymi przyprawami (papryka ostra

ChilliJemy
Rozgrzewający rosół z dynią 176

szklanka puree z dyni 1/2 papryczki chilli, bez pestek 3 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego sól, świeżo mielony pieprz Dodatkowo: ulubiony makaron do podania świeża natka pietruszki do posypania CZAS PRZYGOTOWANIA: 180 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Mięso dokładnie myjemy, warzywa obieramy. Na suchej patelni przesmażamy cebulę w całości. Gdy będzie już mocno zarumieniona, dodajemy czosnek i smażymy(...)Zupę przecedzamy przez drobne sitko, marchewkę odkładamy na bok, resztę wyrzucamy. Marchewkę kroimy w kostkę i wrzucamy z powrotem do zupy. Całość doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Podajemy z ulubionym makaronem, posypane świeżą natką pietruszki. Smacznego

My Culinary Art
Zapiekane muszle z wędzonym kurczakiem, szparagami, w sosie z kozim serem 115

Składniki opakowanie makaronu muszle 5 udek wędzonego kurczaka sól białe szparagi w zalewie mielona słodka papryka 2 łyżki masła półtora łyżki mąki gałka muszkatołowa sól cukier pieprz biały 200 ml mleka     Przygotowanie Z udek zdjąłem skórę, mięso podzieliłem na mniejsze kawałki. Makaron ugotowałem w lekko osolonej wodzie. Przygotowałem sos beszamelowy, dodając do niego ser kozi. W żaroodpornej

R'n'G Kitchen
Spaghetti z sosem mięsno-warzywnym 224

Mix warzyw i mięsa Składniki 300 g makaronu spaghetti 250 g zmielonej łopatki wieprzowej 3 pomidory 1/2 cukinii 1/2 bakłażana 1 cebula 1 papryka 2-3

czarrna od kuchni
Bogracz wieprzowy- zupa węgierska 175

cebule 2 ząbki czosnku 2 czerwone papryki 2 pomidory 1 kg ziemniaków 10 dag drobnego makaronu (najlepiej zacierkę) 1 papryczka chili 1 szklanka bulionu warzywny (może być z kostki) sól do smaku pieprz do smaku kminek mielony do smaku Wykonanie: Mięso umyć, pokroić w kostkę i włożyć do rondelka na rozgrzany smalec wraz z pokrojona cebulą i posiekanym czosnkiem

Tradycyjna Kuchnia
#Porady - co zawsze warto mieć w lodówce 336

Twoim domu zawsze powinna znaleźć się zamrożona pierś z kurczaka, mięso mielone i jajka. Te 3 produkty sprawiają, że zrobienie obiadu staje się bajecznie proste, gdyż są niesamowicie szybkie w obróbce. 2. Co jadasz najczęściej - makaron, ryż czy ziemniaki? Kolejna podstawowa kwestia. Jeśli najczęściej jadasz ziemniaki, to najlepiej zawsze mieć w domu kefir, jogurt naturalny czy maślankę(...)zaczynam czarować. Pomyśl jaki jest Twój ulubiony produkt i jak może zainspirować Cię do poszukiwania nowych smaków. :) 9. Jaki byłby ostatni posiłek, który chciał/a-byś zjeść przed śmiercią? MAKARON! Makaron z serem, to byłby mój ostatni posiłek. Dlaczego? Bo gdy tylko przygotuję go na obiad, to nie obejdzie się bez chociaż jednej dokładki. A co Ty zjadłbyś najchętniej przed

Cooking Monster
Spaghetti bolognese 153

bolognese, która jest idealna.   Bardzo dobrze smakuje z makaronem spaghetti jak również jako farsz do lasagny. Idealnie nadaje się również do faszerowania warzyw. Sos jest gotowy po 30 min, jednak po dłuższym czasie gotowania jest jeszcze lepszy.     Składniki dla 4-5 osób: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego, 2 większe cebule, 5-6 ząbków czosnku(...)oliwy, 1 puszka pomidorów ( pokrojonych), 0,5l przecieru pomidorowego, sól, pieprz, 0,5 kg makaronu spaghetti, ser corregio Wykonanie: Na rozgrzanym oleju/oliwie podsmażamy drobno pokrojoną cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek.   Doprawiam oregano i ziołami prowansalskimi. Jak cebulka się zeszkli dodaję mięso i marchewkę pokrojoną w cienkie paseczki . Przyprawiam solą i pieprzem. Smażę aż się mięso zarumieni. Następnie dodaję

Passion of Cooking

Proponowane wyszukiwania