Składniki: buraki 5 sztuk, Chrzan śmietankowy Smak 2 łyżki, mięso mielone indycze 60 dag, bułka czerstwa 1 sztuka, bułka tarta 1/2 szklanki, jajka 1
W Mojej Kuchni Lubięogórki kiszone / zasmażane buraki do podania: kasza gryczana / ziemniaki / kluski śląskie / ryż / makaron listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Wołowinę myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Bardzo ostrym nożem kroimy na ok. 1 cm plastry (u mnie wyszło 5 plastrów z 600 g mięsa). Rozbijamy mięso za pomocą tłuczka z obu stron. Powinniśmy otrzymać kotlety (nie przejmujmy się(...)czajnika – tak, aby woda zakryła mięso. Dodajemy zioła prowansalskie, grzyby, liść laurowy i ziele angielskie. Włączamy mały ogień i dusimy 1 godzinę. Po godzinie duszenia dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy sos solą oraz pieprzem. Dusimy kolejną godzinę, choć już po 30 minutach można sprawdzić widelcem czy mięso jest miękkie (moje mięso było dobrej jakości i bitki
Poezja smakuzioła prowansalskie, tymianek, czosnek) sos beszamelowy (poprzedni post) Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy warstwami ok. 3 min. Odstawiamy do ostygnięcia. 2.Przygotowujemy farsz: rozgrzewamy patelnie z olejem i smażymy cebule na złoty kolor. 3. Między czasie kroimy pieczarki i gotujemy ok 5 min. 4. Do cebuli dodajemy mielone mięso i przyprawiamy do smaku. 5. Odcedzoną kukurydze, fasole i pieczarki dodajemy
FITBUuKprzykryć dno. Do pozostałej części sosu dodałam pokrojone w kostkę i przesmażone cukinię i bakłażany oraz mielone mięso. Wymieszałam i nadziałam tym muszle. SUROWE bo ja z tych co to się nie lubią przemęczać (lazanię też robię na surowym makaronie, a co! ). Sos musi być po prostu bardziej mokry i makaron dokładnie przykryty z góry - u mnie resztką
Z butelką mleczka w tleząbka czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka oleju rzepakowego sól, pieprz, tymianek, mielony imbir słodka papryka, świeża bazylia PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy al dente w/g przepisu na opakowaniu. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy w rondlu na łyżce oleju. Dodajemy pokrojone w kostkę mięso. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na złoto. Dodajemy pokrojoną w kostkę dynię i paprykę. Przyprawiamy
Moje Kuchenne Rewelacjetylko.Lubicie? My bardzo :) Polecam każdemu. SMACZNEGO :) SKŁADNIKI DLA 2 OSÓB: Mięso 2 pojedyncze filety z kurczaka 2 łyżki sosu sojowego 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki papryki czerwonej słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej (jeśli lubimy) 5 łyżek suszonej lub prażonej cebulki Makaron 250 g Makaronu Chow Mein 250 g Mieszanki warzyw Chińskich np.mrożonych 1 łyżeczka oleju rzepakowego(...)czerwonej mielonej słodkiej 1 łyżka suszonej bazylii PRZYGOTOWANIE: Filety z kurczaka myjemy a następnie przekładamy do rękawa do pieczenia. Dodajemy przyprawy,sos sojowy oraz prażona cebulkę (można dodać suszoną). Zamykamy rękaw a następnie pieczemy w 180 stopniach przez 70 minut. Kiedy upłynie ok 60 min pieczenia mięsa, zaczynamy przygotowywać makaron
Gotowanie Patkiparzenia wędzonej szynki- 2 liście laurowe- 6 kulek ziela angielskiego- zakwas buraczany lub cytryna lub ocet do zakwaszenia naszej zupy- sól i świeżo mielony pieprz- kwaśna lub słodka śmietanka (nie trzeba)- 130-150g makaronu (u mnie orkiszowy ,może być pełnoziarnisty)Dodatkowo:gdy nasze buraczki są bardzo małe można dołożyć jeszcze 1-2 surowe buraki lub dodać ze słoika(...)już miękkiego mięsa, gdy nie mamy wywaru), dodajemy włoszczyznę - słupki lub starte warzywa na grubej tarce i gotujemy ok.5 minut. Do podgotowanych buraków dodajemy pokrojone łodyżki, liście laurowe oraz ziele angielskie i gotujemy dalsze 10 minut. Uzupełniamy gorącą wodą. Następnie dodajemy pokrojone liście. Gotujemy 5 minut, dorzucamy makaron i zagotowujemy, gotujemy jeszcze chwilę. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem
Smaczne Zdroweprawda jeszcze nie z rodzaju 'ciężkich dań' - tylko pyszne pulpeciki w sosie pomidorowym. Możemy je podawać zarówno z makaronem czy ryżem, zresztą w obecności każdego z ulubionych przez nas dodatków będą smakować wyśmienicie :) Smacznego! Składniki: Pulpety: 500 g mielonego mięsa 1 jajko 1 mała cebulka 1 ząbek czosnku 3 łyżki tartego sera żółtego 3 łyżki bułki tartej
psgotujemyodwiedzają mojego bloga. Dzisiaj zamieszczam popularne przepisy na dnia obiadowe. Może zajrzycie. FASZEROWANY FILET Z INDYKA MIELONE Z PIECZARKAMI PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ PULPETY Z KARKÓWKI W SOSIE MUSZTARDOWYM SPAGHETTI BOLOGNESE KACZKA ZAPIEKANA Z MORELĄ MAKARON ZE SZPINAKIEM I KAWAŁKAMI KURCZAKA SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad
W kuchennym oknie EwyDomowa zapiekanka ,,ala,, lassanga, tyle tylko, że makaron wymienimy na liście włoskiej kapusty i ziemniaki. Pożywna, smaczna i bardzo energetyczna.Składniki: mała główka włoskiej kapusty 1/2 kg mielonego mięsa 6-8 ziemniaków ugotowanych w mundurach 1 duża cebula 1 jajko 1 szklanka rosołu 2 łyżki przecieru pomidorowego 10-15 dag wędzonego boczku pieprz sól majeranek bazylia garść suszonego czosnku
Apetyczna babeczkamielone ze szpinakiem i fetą Kotlety w migdałowej panierce Kotlety w orzechowej panierce Kotlety w płatkach kukurydzianych Kotlety z marchewką i ryżem Kuleczki z mięsa mielonego z ryżem i buraczkami Kurczak faszerowany mięsem mielonym Kurczak faszerowany pieczarkami Kurczak w 5 smakach Miodowe skrzydełka Mix warzyw podany z ryżem Muffinki z kurczaka Pieczeń z makaronem Pieczona
Aga w kuchnipomidorowej 1 łyżeczka suszonego lubczyku (w sezonie polecamy świeży) 1 łyżka papryki mielonej słodkiej 2 łyżki słodkiej śmietany natka pietruszki sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w dość dużą kostkę. Na gorącym oleju podsmażamy mięso, wrzucamy posiekaną cebulę, smażymy do zeszklenia, dodajemy(...)przeciśnięty przez praskę czosnek, ogórki pokrojone na plasterki. Chwilę razem podsmażamy, oprószamy solą i pieprzem, dodajemy mąkę, dokładnie obtaczamy mięso, po czym zalewamy wrzątkiem. Dodajemy mrożone grzyby. Do całości dodajemy liście laurowe, passatę, lubczyk i paprykę. Dusimy do miękkości mięsa. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Dokładnie odsączamy. Sos z mięsem zestawiamy z palnika, dodajemy śmietanę, dokładnie łączymy
R'n'G KitchenPaccheri with meat. Paccheri - neapolitański makaron w kształcie dużych krótkich rur. Nadziewać można tym co tylko sobie wymarzymy - serem, tuńczykiem, mięsem, szpinakiem. Stanowi doskonałą przekąskę, tak na gorąco jak i na zimno. Składniki: 10 szt. paccheri 15 dag mięso mielone 5 dag ser żółty mozzarella 1 cebulka 1 łyżka śmietana 18% 1 żółtko 1 ząbek czosnku oregano papryka(...)ostra sól, pieprz Panierunek: 1 jajko bułka tarta frytura do smażenia Wykonanie: Paccheri ugotować al dente, w osolonej wodzie. Zahartować . Mięso, ser i pozostałe składniki wymieszać. Powstałą masą nadziewać makaron. Panierować w bułce, jajku, bułce. Smażyć we frytkownicy ew. na patelni na dobrze rozgrzanym oleju. Bardzo dobrze smakuje z sosem czosnkowym
Kulinarny karnet Christopheramakaronu Gniazdko 1 Czaniecki, 6 ząbków czosnku, 1 filet z kurczaka, 150 g pieczarek, 1 cebula szalotka, 150 ml śmietany 30%, 10 g sera żółtego (wędzony radamer), 60 g sera kremowego śmietankowego, 30 g sera camembert, 2 łyżki oleju rzepakowego do smażenia, sól himalajska do smaku, pieprz kolorowy świeżo mielony do smaku, listki świeżej bazylii. Przygotowanie: mięso(...)mniejsze kawałki. Do mięsa z pieczarkami wlewamy śmietanę i dodajemy ser żółty i topiony, całość zagotowujemy ciągle mieszając (aż sos zgęstnieje). Do sosu dodajemy ugotowany makaron na al dente i delikatnie mieszamy do połączenia składników. Makaron w sosie podajemy z płatkami sera camembert i pokrojonymi na mniejsze kawałki listkami bazylii. Doprawiamy pieprzem świeżo mielonym. Smacznego
Moniki Smakołykipomidory to powstał z nich sos. Sos z przyprawami, pyszny i aromatyczny. Do tego makaron i obiad gotowy. Część zostawiłam dla dzieci w domu, część spakowałam do pudełka i zabrałam do pracy . Pulpeciki z indyka w sosie pomidorowym 0,5 kg mielonego mięsa z piersi indyka 2 marchewki 1 duża żółta cebula 2 ząbki czosnku pieprz, sól, słodka(...)suszonej pieprz i sól do smaku Marchewki obrać i zetrzeć na tarce, cebulę obieramy i drobno kroimy ( można jedno i drugie pokroić i użyć blendera ). Warzywa dodajemy do mięsa, dodajemy jajko i doprawiamy pieprzem i papryką, odrobiną soli. Dokładnie całość wyrabiamy rękami. Z masy formujemy małe kuleczki, ja je odłożyłam na deskę. Pomidory zmiksować blenderem, przelać na patelnie dodać
Kuchnia na wzgórzu