mrożonka 1 opakowanie, kapusta biała 1/2 główki, cukinia 1 sztuka, kucharek 1,5 łyżki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, makaron - ile potrzeba, śmietana gęsta - ile potrzeba, natka pietruszki 1/2 pęczka użyłam na zupę mix kalafiorów mrożonych z włoszczyzną = zagotować wodę z mięsem gulaszowym z indyka, zebrać "szumowiny" z wywaru, wsypać mrożoną zupę z kalafiorami, zagotować dodać drobno pokrojoną kapustę(...)zagotować dodać pokrojoną w kostki cukinię, wsypać kucharka, gotować wszystko z 15 minut na średnim ogniu makaron świderki ugotować wg opisu na opakowaniu, odcedzić na durszlak zupę przyprawić pieprzem mielonym, podawać z makaronem, śmietaną, posypać natką pietruszki - zupa jest sycąca, smaczna.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięmięsa mielonego np: z indyka lub wieprzowego vegeta lub sól , pieprz do smaku 2 łyżki suszonej bazylii 4 łyżki dobrej oliwy Wykonanie : Oliwę rozgrzać w rondlu , dodać mięso i przyprawy , podsmażać na małym ogniu ciągle mieszając. Następnie wlać sosy i dusić na małym ogniu aż mięso zmięknie. Przyprawić do smaku pieprzem i solą. Makaron ugotować all dente
Sama słodycz i szczypta chilismaczny sosik do makaronu. Ten sos jest prosty w przygotowaniu i aromatyczny. Polecam Składniki: 250 g mięsa mielonego z szynki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych (ok. 400g) 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka suszonej bazylii 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego mielonego 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich(...)gorącym przesmażamy cebulkę z czosnkiem. Następnie dodajemy mięso mielone i smażymy aż mięso zmieni kolor. Dodajemy wszystkie przyprawy i wodę, mieszamy, przykrywamy i gotujemy przez 10 min. Po tym czasie dodajemy pomidory z puszki i koncentrat, mieszamy i ponownie gotujemy przez 10 min. W między czasie gotujemy makaron. Gotowy sos blendujemy ( ja zrobiłam to z uwagi na synka
słodkie i nie tylko historie kulinarneczerwonym mięsem :) Wykonanie - mój osobisty Mąż :) Ja tylko sfotografowałam i spałaszowałam ze smakiem :) SKŁADNIKI (4 duże porcje) 400 g pełnoziarnistego makaronu spaghetti 4 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula drobno posiekana 3 zmiażdżone ząbki czosnku 400 g mielonego mięsa z indyka 50 g bułki tartej 1 łyżeczka suszonego oregano 1 żółtko jajka 500 ml passaty pomidorowej 2 łyżki drobno(...)ktoś nie lubi może być bazylia) 50 g startego parmezanu sól morska, świeżo mielony pieprz ewentualnie odrobina cukru PRZYGOTOWANIE Na dużej patelni rozgrzewamy połowę oliwy i podsmażamy cebulę, aż zmięknie.Dodajemy czosnek i przesmażamy razem 2 minuty. Przekładamy warzywa do miski by wystygły. Dodajemy mięso, bułkę tartą, żółtko i oregano. Mieszamy dokładnie składniki i formujemy klopsiki wielkości wiśni
Moje Kuchenne Rewelacjemega sycąca i intensywnie pomidorowa. Taka powinna być najlepsza zupa pomidorowa. Lubię też taką prostą na rosole, z ryżem lub makaronem i z koncentratu pomidorowego, tym razem od kilku dni chodziła za mną ta wersja z mielonym mięsem. Tym bardziej, że swojskich pomidorów mamy pod dostatkiem. Trochę mi się smaki ostatnio zmieniły i nie umiem zjeść niczego(...)przyprawy do mięsa: ok 1/2 łyżeczki soli ziołowej, nieco pieprzu mielonego, po szczypcie papryki słodkiej i majeranku przyprawy do zupy: 1 łyżeczka soli ziołowej, 0,5-1 łyżeczki pieprzu mielonego, szczypta bazylii i oregano, 1 łyżeczka cukru 6-7 małych młodych marchewek 1 cebula 2 duże ząbki czosnku 1-2 małe pietruszki ok 50 g makaronu nitki
Anioszek w kuchnispaghetti? Stanowczo nie! Farfalle z sosem a’la bolognese Na 4 porcje: 500 g mięsa mielonego, dowolnego, jednak wołowe lub wołowo-wieprzowe będzie najlepsze 700 g passaty, sosu pomidorowego 400 g fasoli czarnej (z puszki) 125 g miękkiej mozzarelli 400 g makaronu farfalle przyprawy: czosnek, zioła prowansalskie, oregano, sól Mięso podsmażamy na patelni bez dodatku tłuszczu, zalewamy passatą
Kucharzycaschabu wieprzowego 1/2 brokuła 400 ml śmietany 18 % sól pieprz 1 ząbek czosnku świeżo start parmezan 1 opakowanie makaronu spaghetti Malma mąka do obtoczenia pulpecików olej do smażenia Wykonanie:Mięso mielimy, przyprawiamy solą i pieprzem, dokładnie wyrabiamy, tak aby masa była klejąca. Z mięsa formujmy małe pulpeciki, które obtaczamy w mące, a następnie(...)pulpeciki z sosem, który powstał w trakcie smażenia. Mięso dusimy około 15 minut, jeśli sos będzie za gęsty możemy go troszkę rozrzedzić odrobiną wody. Brokuła dzielimy na różyczki i blanszujemy ( zalewamy wrzątkiem na 20 sekund i odcedzamy). Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniem producenta.Brokuły wrzucamy do sosu śmietanowego
Kulinarne przygody GatityPiekarnik rozgrzej do 200 st.C.Makaron ugotuj w osolonej wodzie, powinien być lekko twardy.Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj i przysmaż na głębokiej patelni na odrobinie
Kredowe Menumięsa mielonego wołowo-wieprzowego 1 cebula 1 puszka pomidorów 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju kokosowego 200ml czerwonego wytrawnego wina 2 łyżki mleka zioła prowansalskie, bazylia, oregano, sól, pieprz Składniki na sos beszamelowy: 200 ml mleka 2 łyżki mąki 2 łyżki masła 50 g żółtego sera sól, pieprz gałka muszkatołowa Makaron: Z mąki, jaj, wody(...)już podsmażone dodajemy mięso mielone, rozdrabniamy np. widelcem, tak aby nie powstały grube mięsne kulki, podduszamy. Dodajemy wino, gotujemy kilka minut, aby alkohol mógł odparować. Pomidory z puszki blendujemy, dodajemy do mięsa. Całość smażymy jeszcze kilkanaście minut. Przyprawiamy do smaku. Naczynie żaroodporne (#myAmbition ) smarujemy masłem i wykładamy na nie placek makaronu. Smarujemy 1/3 części sosu
Słodki Zakątektemat sosu bolońskiego i serkiem mascarpone, który moim zdaniem świetnie z nim kontrastował. Do przygotowania lasagni użyłem: płatów makaronu lasagne - użyłem zielonego makaronu szpinakowego, wyłącznie ze względu na jego kontrastujący kolor, 500 gram wieprzowego mięsa mielonego z łopatki, 1 puszki pomidorów, koncentrat pomidorowy, 1 dużej cebuli, 4 ząbków czosnku, 1 papryczki chili, oregano, tymianku, bazylii, 1 łyżki octu balsamicznego(...)czym dodałem na patelnię mięso mielone. podgrzewałem aż do jego lekkiego przyrumienienia, uważając, aby nie zbrylało się ono w większe kawałki. Kiedy mięso zaczęło nabierać lekko rumianego koloru dodałem zawartość 1 puszki pomidorów, 1 łyżkę octu balsamicznego, 3 szczypty oregano, szczyptę tymianku i szczyptę bazylii. Przyprawiłem solą i czarnym świeżo mielonym pieprzem. Całość pozostawiłem na małym ogniu
Wyprawy kulinarnemąki pszennej 1 i 1/3 szklanki mleka 1 łyżka masła klarowanego 1/3 pesto sól, pieprz Pesto: Składniki pesto przekładam do rondelka i miksuje blenderem. Makaron gotuje aldente w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka mielę maszynką. Mięso przekładam do miski, dodaję, 2/3 pesto, sól, pieprz i mieszam. Zimne muszle nadziewam farszem z kurczaka. Sos: Na patelni rozpuszczam masło i wsypuję mąkę
wesoła kuchniapapryką w sosie pomidorowym. Przepis jest dziecinnie prosty i szybki, bo całość nam zajmie tylko 25 minut. Do tego tylko makaron i pyszne, pożywne danie mamy gotowe. Składniki: 600 g mięsa mielonego 1/2 szklanki mleka 2 cebule 2 czerwone papryki 1 cukinia 1 puszka pomidorów 1 łyżka przecieru pomidorowego 4 ząbki czosnku 1 jajko 1 kajzerka(...)pieprz Wykonanie: Cebulę umyć, obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. 2 ząbki czosnku drobno posiekać. Do miski włożyć mielone, dodać cebulę, namoczoną bułkę, jajko, czosnek, dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy formujemy okrągłe kuli i obtaczamy je w mące. Paprykę, cukinię pokroić
magiczna kuchnia Kasinależy do moich ulubionych. Ten przepis jest błyskawiczny i prosty w wykonaniu. Pulpety podałam z kaszą kuskus lecz śmiało możecie podać je z makaron, ziemniakami czy kaszą, wybór jest tutaj Wasz:) Składniki: * 250g mięsa mielonego z indyka * sól, pieprz * suszony koperek * woda * wegeta * łyżka (lub dwie) mąki pszennej * łyżka (lub dwie) śmietany * kasza kuskus poziom trudności: bardzo
Klasyka Gotowaniapewno ). Obraną cebulę opalamy nad ogniem aż się przypali. Po tym czasie dodajemy obrane, umyte warzywa i gotujemy dalej aż do miękkości mięsa. Przyprawiamy solą ( jeżeli jest taka potrzeba ) i pieprzem mielonym. Podajemy z makaronem i przybieramy natką pietruszki. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Smaki EwyTradycyjne bolognese w niecodziennej i bardziej dietetycznej odsłonie. Makaron został zastąpionym przepysznymi szparagami. Smacznie i zdrowo! Składniki 500g mięsa mielonego z szynki 2 łyżki oliwy pomidorowej 2 ząbki czosnku średnia biała cebula strąk czerwonej papryki marchew puszka pomidorów pelatti (400g) 2 czubate łyżki przecieru pomidorowego sól, czarny pieprz, oregano, bazylia 10szt białych szparagów sól, cukier Sposób przygotowania
Pyry na GazSkładniki: 1/2 kg mielone z łopatki, 3/4 szklanki płatki owsiane górskie, 1 sztuka jajko, 1 sztuka mała cebula, 2 łyżeczki vegeta, 2 łyżki tarta
W Mojej Kuchni Lubię