mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:891/1172)

Zapiekanka z brokułem 154

Szukacie pomysłu na dzisiejszy obiad? Już pędzę do Was z ciekawym pomysłem, który powinien zasmakować całej rodzince.  Składniki: - 1 brokuł - 4 jajka - 150 g śmietany

Zainspirowana w kuchni
Tort naleśnikowy z mięsnym ragù i pieczarkami (Torta di crepes con ragù di carne e funghi champignon) 140

pomidory kroimy na cienkie plasterki. Szalotki oraz czosnek drobno siekamy. Na rozgrzanych 2-3 łyżkach oleju podsmażamy szalotk ę oraz czosnek.  Po  ok. 5 minutach dodajemy mielone mięso, podsmażamy, aż straci różowy kolor.  Na koniec dodajemy pieczarki, passatę pomidorow ą, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, suszone pomidory oraz  1 łyżeczkę ziół prowansalskich ;  doprawiamy(...)Portate a ebollizione e fate cuocere per circa 30 minuti, mescolando di tanto in tanto. Una volta cotto, lasciate il ragù a raffreddare. Tort naleśnikowy Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Na dno formy układamy pierwszy naleśnik, który smarujemy ragù i posypujemy startym parmezanem. Całość przykrywamy drugim naleśnikiem, który podobnie jak wcześniej

La grande e la piccola cuoca
Warzywa korzeniowe pieczone w kuminie oraz warzywa kiszone - przepis na post Dr. Dąbrowskiej 125

powodu durnej mody, która na to panuje. Nie żeby schudnąć, chociaż może powinnam. Nie ze względów zdrowotnych. Nie wymyśliłam go sobie też dlatego, że wolę warzywa niż dobry kawał mięsa i inne fajne produkty. Istnieją dwa powody dla których wykonałam post (dietę) Dr. Dąbrowskiej. Dla moich pacjentów, rodziny, znajomych i każdej osoby, która pytała mnie o sens przejścia przez(...)coraz bardziej kreatywnie traktowałam warzywa. I jak to w życiu bywa, tak i też na talerzu- im więcej serca w coś włożysz tym więcej otrzymasz w zamian.  Pieczone warzywa korzeniowe , czyli marchew, seler, pietruszkę oraz cebulę dymkę zamarynowałam w kuminie, kurkumie, soli i wędzonej papryce. Jeżeli w sumie użyjesz kilograma warzyw to każdej z przypraw

Mango Papaja
Grillowana karkówka w winnej marynacie 201

Kochani jak tam Wasza majówka? My już chyba tradycyjnie spędzamy ją w domu. Zresztą M. tak w kratkę pracuje, że choćby człowiek chciał to nic wiele

Kuchnia w czekoladzie
Hornazo, hiszpański chlebek wielkanocny 155

poniedziałek na festiwalu zwanym "Lunes de Aguas" ("Poniedziałek wód") delektują się drożdżowym faszerowanym "chlebem" zwanym Horanzo. Farsz składa się przede wszystkim z gotowanych na twardo jajek, chorizo i boczku/schabu/mielonego mięsa. Często zdobiony jest także na wierzchu winogronami, orzechami lub stylizowanym ciastem. Składniki (8 porcji) -750 g mąki pszennej -10 g drożdży instant -1 łyżeczka soli -125 g masła(...)części rozłożyć połowę boczku z chorizo i jajek. Przykryć jednym bokiem. Na warstwę ciasta kolejną część farszu i przykryć drugim bokiem. Dokładnie zalepić. Przenieść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Gdy chlebek jest już gotowy, ostrym nożem naciąć 4-5 razy. Całość posmarować rozkłóconym z wodą żółtkiem. Piec około

Zielona Kuchnia
Rozgrzewający krem z pieczonej dyni i słodkiej papryki! 153

temu zabiegowi, zaparuję się i bez problemu będziemy mogli zdjąć z niej skórkę. Miąższ papryki przekładamy do garnka, wraz z miąższem z pieczonej dyni. Dodajemy obrany z łupin pieczony czosnek. Zalewamy wodą lub bulionem warzywnym, tak aby płynu było 5 cm ponad warzywa. Masę zagotowujemy, dodajemy curry, kardamon i trzy łyżki oliwy z oliwek. Zdejmujemy z ognia(...)zamiast grzanek. - zupę możesz podać również z uprażonymi na suchej patelni orzechami włoskimi lub laskowymi. Potem wystarczy je rozgnieść wałkiem i posypać dodatkowo grzanki na zupie. - trzeci wariant z mięsem: mięso z kurczaka obtocz w przyprawie curry usmaż na oleju, i dodaj do zupy. Pyszne! Polecam na jesienny obiad

SMYKWKUCHNI
Wegetariański pasztet z czerwonej soczewicy i ciecierzycy 128

Niezły pasztet, jak to mówią! A ten jest naprawdę całkiem niezły. Bez dodatku mięsa, z ciecierzycy i czerwonej soczewicy. Lekki, przyjemny i łagodny w smaku. Pysznie smakował na pajdce chleba jedynie z dodatkiem świeżej gałązki natki. Prosto i smacznie, czyli tak, jak lubię. Ten przysmak może posłużyć nam jako dodatek kanapkowy, jako propozycja na towarzyskie spotkanie, kolację lub zimną przekąskę(...)Masę soczewicową połączyć z masą z ciecierzycy, dodać jajka, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, imbir, kolendrę, tymianek oraz sól i pieprz. Masę przełożyć do podłużnych foremek wyłożonych papierem do pieczenia. Ja użyłam tych mniejszych, takich jak na zdjęciu. Foremki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C. Piec w tej temperaturze przez ok. 60 – 70 minut. W trakcie pieczenia można sprawdzać

Raj dla Podniebienia
Sałatka z pieczonym burakiem 142

mineralnych warzywo to ma działanie alkalizujące, czyli pomaga zachować równowagę kwasowo-zasadową organizmu, niezbędną dla utrzymania zdrowia. Zaleca się więc spożywanie buraków tym, których dieta bogata jest w słodycze, nabiał, mięso, białe pieczywo. Pijąc sok z buraka trzeba jednak rozcieńczać go wodą, gdyż może powodować nudności(...)żka oliwy z oliwek sok z cytryny 1 łyżeczka miodu sól, pieprz             Wykonanie: Buraka owijamy w f oli ę aluminiową i pieczemy przez 60 minut w temperaturze 180 s topni C. Po upieczeniu obieramy i jak przestygnie kroimy w kostk ę. Burak powinien być al dente. Do salaterki nakładam y sałat ę , pokrojonego buraka

Przysmaki Karolki
Warzywa na ciepło z indykiem i sosem winegret 156

warzywa na ciepło z indykiem i sosem. Ja uwielbiam, robię jak muszę na szybko, a ostatnio często się to zdarza. Do tego można jako dodatek pieczywo czosnkowe lub jakieś pieczone ziemniaczki, albo bez dodatków. Na głębokiej patelni smażymy warzywa, indyka i na końcu dodajemy sos. Mniam :-)). Udanego weekendu Wam życzę :-)) Składniki na 3 porcje: 300 g filetu(...)międzyczasie myję i kroję na ćwiartki pomidorki koktajlowe, myję mix sałat. Robię sos: do miseczki daję wszystkie składniki, mieszam, doprawiam solą i pieprzem. Na samym końcu do warzyw i mięsa dodaję pomidorki koktajlowe i mix sałat, mieszam, wlewam sos winegret, mieszam i gotowe

kruche babeczki
Schab w sosie barbecue 509

jest doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju wypiekanych przekąsek a także do mięs. W efekcie końcowym uzyskujemy słodko-słono-ostry, niepowtarzalny i bardzo wyrazisty smak. Pierwszy raz zapiekałam go z mięsem, efekt końcowy rewelacyjny. 6 plastrów schabu 3 cebule 7 łyżek cukru 4 ząbki czosnku 2 łyżeczki ostrej papryki w proszku 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka gałki muszkatołowej(...)misce umieszczamy schab, cebulę i sos. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy tak by każdy kawałek schabu i cebuli pokryty był sosem. 4. Całość przekładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około

Szefowa kuchni
Domowa granola 131

  Domowa granola to świetna alternatywa dla osób, którym przejadła się zwykła owsianka. Mnóstwo orzechów, suszonych owoców, pestek i słodycz miodu. Kto raz spróbuje, na zabój

My Chcemy Jeść
Polędwica wieprzowa w sosie pieczarkowym na białym winie z puree z dyni, glazurowanymi marchewkami oraz chipsem z buraka 163

łyżka cukru lub miodu, 1 łyżka masła, 1 burak 500 g dyni 2 łyżki masła sól pieprz rozmaryn świeży oliwa z oliwek Przygotowanie mięsa oraz sosu: Myjemy i osuszamy mięso.  Przekrajamy na grubość 1 – 2 cm. Solimy i pieprzymy każdy kawałek. Rozgrzewamy patelnię, nalewamy trochę oleju i smażymy z dwóch stron do zrumienienia. Zdejmujemy z patelni, odstawiamy na talerz(...)plasterki.  Następnie z każdej strony solimy i pieprzymy, skrapiamy oliwą.  Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Po około 10/ 15 minutach obracamy na drugą stronę i pieczemy przez następne około 10 minut. Pamiętajcie, aby nie przypalić. Puree z dyni: Dynię kroimy na paski – w zależności od wielkości, na ósemki albo i więcej. Wstawiamy na piekarnika na około

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
Zapiekanka z kiełbasą i ziemniakami 461

wystarczająca Nie jest to bowiem, jakieś wykwintne danie, ale baaardzo smaczne oraz sycące. Zajrzyjcie także do innych przepisów na zapiekanki: Zielona, warzywna zapiekanka z mięsem mielonym Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym Zapiekanka makaronowa z boczkiem i brokułami Przepis na zapiekankę z kiełbasą i ziemniakami Drukuj przepis Porcji: 6 Czas gotowania: 1,5 godziny Składniki około 0,6 kg ziemniaków(...)dwoma jajkami do dokładnego połączenia, zalewamy nią ziemniaki tak, aby wszystkie je pokryła. Następnie posypujemy wierzch zapiekanki startym serem. 5 Zapiekankę przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika. Pieczemy w 160 stopniach w piekarniku nastawionym góra dół przez 30 minut, a następnie zdejmujemy folię i zwiększamy temperaturę do 200 stopni i pieczemy jeszcze około 10 minut, aby zapiekanka się

Kuchnia Bazylii
Drobiowe szaszłyki z grilla 272

Za oknem słońce, jest ciepło więc sezon grillowy w pełni. Grillowanie to przede wszystkim spotkanie w gronie znajomych, przyjaciół i rodziny, jednak warto zadbać aby takie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zioła i przyprawy w kuchni cz. 1 175

owocu piperyny w jego wierzchniej warstwie. Pieprz jest przyprawą powszechnie używaną w naszej kuchni. Dodajemy go do bardzo wielu potraw (prawie do wszystkiego). Świetnie sprawdzi się do różnego rodzaju mięs, sałatek, zup, ryb czy sosów. Dodaje naszym przyprawom ostrzejszego i wyrazistego smaku. Ponadto dodatek pieprzu sprzyja lepszemu trawieniu (jednak należy pamiętaj o jego rozsądnych ilościach gdyż nadmiar może podrażniać żołądek(...)węglowodanów (zwiększa wrażliwość na insulinę). Spowalnia procesy starzenia oraz poprawia pracę naszego mózgu. Duże spożycie czosnku nie jest wskazane przy niskim ciśnieniu oraz problemach żołądkowych. Czosnek   ma ostry, piekący smak i charakterystycznych zapach (którego odczuwamy dość długo po zjedzeniu bardzo czosnkowej przyprawy – znacie to prawda?:-) ).   W naszej kuchni używamy go do dań mięsnych jak i warzywnych. Dobrze sprawdza

Health-Fit-Life
Zioła i przyprawy w kuchni cz. 1 132

owocu piperyny w jego wierzchniej warstwie. Pieprz jest przyprawą powszechnie używaną w naszej kuchni. Dodajemy go do bardzo wielu potraw (prawie do wszystkiego). Świetnie sprawdzi się do różnego rodzaju mięs, sałatek, zup, ryb czy sosów. Dodaje naszym przyprawom ostrzejszego i wyrazistego smaku. Ponadto dodatek pieprzu sprzyja lepszemu trawieniu (jednak należy pamiętaj o jego rozsądnych ilościach gdyż nadmiar może podrażniać żołądek(...)węglowodanów (zwiększa wrażliwość na insulinę). Spowalnia procesy starzenia oraz poprawia pracę naszego mózgu. Duże spożycie czosnku nie jest wskazane przy niskim ciśnieniu oraz problemach żołądkowych. Czosnek   ma ostry, piekący smak i charakterystycznych zapach (którego odczuwamy dość długo po zjedzeniu bardzo czosnkowej przyprawy – znacie to prawda?:-) ).   W naszej kuchni używamy go do dań mięsnych jak i warzywnych. Dobrze sprawdza

Health-Fit-Life
Makaron z pieczonym łososiem 164

można zepsuć. Ta elegancka ryba wybacza większość błędów kulinarnych i pomimo braku doświadczenia zawsze się udaje, a kocha ją praktycznie każdy. Z kolei czarny makaron świetnie komponuje się z mięsem ryb oraz sprawia, że całość wygląda atrakcyjniej i bardziej ekskluzywnie. Myślę, że taka kremowa, bogata w smaku wersja makaronu zadowoli podniebienia nawet najbardziej wrażliwych wielbicieli dobrego smaku. Składniki (4 porcje(...)osuszyć, usunąć ości, polać przygotowaną marynatą w naczyniu żaroodpornym i przykryty folią spożywczą odstawić na około 1h lub dłużej. 3) Po tym czasie piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 min. (najlepiej kontrolować proces pieczenia i dostosować czas, ponieważ filet z łososia może mieć różną grubość), a następnie usuwamy skórę wraz z brązową częścią (tłuszczem) i dzielimy łososia

Fitsweet.me
Orient Pampuch 195

będzie- uwielbiam je macać!). Kulkę ciasta wkładamy do miski nasmarowanej olejem i odstawiamy w ciepłe miejsce, żeby rosło aż podwoi swoją objętość (półtorej godziny powinno wystarczyć). Przygotowujemy nadzienie. Podsmażamy mięso na oleju, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, sos Worcestershire i sojowy oraz calvados. Czekamy aż trochę odparują, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy. Na sam koniec dodajemy sałaty i drobno posiekaną(...)kiedy rosną przygotowujemy parownik. Umieszczamy go na garnku z wodą o odpowiedniej średnicy, czekamy aż woda się zagotuje, po czym kładziemy kluski na piętrach, pamiętając o kawałku papieru do pieczenia lub chociaż folii pod bułesiami (o wiele łatwiej potem wszystko umyć). Bułki parujemy 12-15 minut, po każdym gotowaniu upewniając się, że wystarczy wody do następnego parowania. Uwielbiam cały

les mirabelles
Udka kurczaka w porach 128

bardzo posmakowało nam to danie kuchni kaszubskiej. Mięso jest delikatne i rozpływa się w ustach. Składniki: 6 udek z kurczaka 500 g ziemniaków 200 g marchewki 2 białe części pora 2 łyżki oleju 5 łyżek mleka 200 g startego sera żółtego kiełki rzodkiewki koperek papryka słodka mielona gałka muszkatołowa sól, pieprz Przygotowanie:   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4(...)Następnie polewamy olejem, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Odstawiamy do lodówki na minimum 60 min (najlepiej zostawić na całą noc). Po tym czasie obsmażamy na rumiano i pieczemy 20 min w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Pory kroimy w plastry. Kurczaka wyjmujemy z piekarnika i ponownie smażymy razem z porami, wlewamy 3 łyżki mleka i dusimy pod przykryciem

R'n'G Kitchen
Grilowana polędwica z pieczonymi pszczółkami  193

jest bardzo proste i szybkie w wykonaniu. Barwne pieczone pszczółki ziemniaczane z delikatna grillowaną cukinia i soczystą az delikatna poledwiczka zaspokoja wymagania deliktanego podniebienia. :) Danie to może miec wiele wariantów smakowych w zależności od humoru oraz maryntay i przypraw które wybierzemy... Skladniki na 2 osoby. Czas przygotowania i pieczenia: 30 - 40 min Przygotowac: 1 poledwiczka wieprzowa 1 cukinia(...)zależny jest od wielkości ziemniaków. W tym samym czasie do piekarnika wkładamy grillowy ruszt aby sie mocno nagrzał. W miedzyczasie, gdy ziemniaczki sie rumienia w piekarniku, przygotowujemy marynate do miesa i otulamy nią poledwiczke pozostawiając ja do czasu aż ziemniaczkom pozostanie ok 15 min do gotoowści. Salatka&Cukinia Ukladamy listki rukoli na talerzach. Kroimy pomidorki na pół i ukladmy

Lajtkraft food intolerance
Dorsz pachnący czosnkiem 180

Dzisiaj bardziej kolacyjno - obiadowo. Bardzo lubię ryby. Często jest tak, że ryba zrobiona inaczej niż klasycznie (panierka na patelni lub piekarnik) traci swój smak. Jest to przecież niezwykle delikatne mięso...dlatego w kwestii rybnej jestem tradycjonalistka, jednak ten przepis mnie urzekł - czosnek, pietruszka i mleko... to musi być pyszne! I tak też jest. Ryba wychodzi niezwykle delikatna. Kuszący aromat czosnku(...)przepisie. Gdy masło się roztopi, posypać rybę przeciśniętym przez praskę czosnkiem wymieszanym z pietruszka. Doprawić pieprzem i solą (ja to zrobiłam na początku). Zalać rybę osolonym mlekiem. Piec w ciepłym piekarniku około 30 -40 minut

sierotka maRysia w kuchni
Skrzydełka słodko-pikantne (długo marynowane) 124

Słodko- pikantne marynaty bardzo dobrze pasują nie tylko do żeberek, ale też do skrzydełek. Ja bardzo lubię takie połączenia, dlatego dzielę się z Wami tym przepisem

Smaki Armine
,,Roladki ze szparagami otulone boczkiem’’ 154

Lubicie szparagi? Jeśli tak to prezentuję Wam dziś owinięte w sznycle szparagi- proste, pyszne i zarazem wykwintne danie. Inspiracją do powstania roladek była życzliwość marki Ole

Podróż w kulinaria
Ciasto serowo - pomidorowe 176

Delikatne nadzienie i chrupiąca skorupka utworzona z przypieczonego ser, czy można prosić o coś więcej :) Taka tarta jest sposobem na szybki obiad lub lunch.  Składniki

Zainspirowana w kuchni
Wariacja pomidorowa 178

Wariacja ta powstała głównie z tego co było w lodówce, zakupu wymagało jedynie ciasto francuskie i po raz kolejny okazało się, że eksperymenty z resztek

Zainspirowana w kuchni

Proponowane wyszukiwania