mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:824/1172)

Piersi z kurczaka w ziołowo-pomidorowym sosie 201

Dziś dzielę się z Wami kolejnym prostym pomysłem na rodzinny obiad. Piersi z kurczaka w ziołowo-pomidorowym sosie , to stosunkowo szybka propozycja. Tak przygotowane danie możecie

Słodkie okruszki
Biała kaszanka 147

Smakowita, prawda, że apetycznie wyglądająca, to przykład tradycyjnego wyrobu domowego, w warunkach domowych możliwa do wykonania, stanowi doskonały przykład, że "swojskie - najlepsze"! Składniki: 2 kg głowizny

kgwjanczewo
Ciastka maślane z lawendą 107

Śmiało rzec można, że są to ciastka relaksu. Ciastka do herbaty ,niewiarygodnie łatwe do zrobienia i znikające w sposób niebywale szybki. Podczas pieczenia w domu unosi się przepiękny zapach lawendy.  Rzecz bardzo wskazana ,gdyż wszystkim nam potrzeba świętego spokoju i odrobiny relaksu. Wszystkie ciastka zostały zjedzone w domowej strefie kibica podczas dzisiejszego meczu Polska:Japonia. Zjedliśmy je honorowo(...)gór, łąk i lasów prowadzi niezwykły dom gościnny: U Lokusza. Tu celebruje się prostotę, czas płynie wolniej, a satysfakcję z życia czerpie się niemal garściami. Nie je się tu mięsa, a wszystkie zwierzęta – konie, kozy, koty i psy – są kochane i szanowane. Bliski kontakt z przyrodą, przepiękna okolica oraz możliwość jazdy konnej (w stylu western) działają kojąco i oczyszczającą

Z Kuchni Do Kuchni
Młode ziemniaczki z piekarnika 95

Młode ziemniaczki z cytryną i rozmarynem. Ziemniaki francuskie lub młode ziemniaki są idealne do piekarnika. Świetny dodatek na każde okazje, doskonale towarzyszy naszym mięsom i nie tylko. Ten przepis jest pyszny, ponieważ ziemniaki pozostają miękkie od środka, a z zewnątrz są chrupiące. Składniki: 2 kg. młodych ziemniaków ze skórką    sok z 2 cytryn    skórkę(...)skórkę, oliwę z oliwek, bulion z kurczaka, musztardę, pokruszony rozmaryn i sól pieprz. Włóż ziemniaki na blachę, polej je sosem i wymieszaj dłońmi, aby sos był wszędzie. Podczas pieczenia od czasu do czasu potrząśnij blachą, aby nie przylepiły się ziemniaki i jeśli to konieczne, dodaj ciepłą wrzącą wodę. Piec przez 1 - 1½ godziny

Rita creative
Młode ziemniaczki z piekarnika 160

Młode ziemniaczki z cytryną i rozmarynem. Ziemniaki francuskie lub młode ziemniaki są idealne do piekarnika. Świetny dodatek na każde okazje, doskonale towarzyszy naszym mięsom i nie tylko. Ten przepis jest pyszny, ponieważ ziemniaki pozostają miękkie od środka, a z zewnątrz są chrupiące. Składniki: 2 kg. młodych ziemniaków ze skórką    sok z 2 cytryn    skórkę(...)skórkę, oliwę z oliwek, bulion z kurczaka, musztardę, pokruszony rozmaryn i sól pieprz. Włóż ziemniaki na blachę, polej je sosem i wymieszaj dłońmi, aby sos był wszędzie. Podczas pieczenia od czasu do czasu potrząśnij blachą, aby nie przylepiły się ziemniaki i jeśli to konieczne, dodaj ciepłą wrzącą wodę. Piec przez 1 - 1½ godziny.   Wykonanie

RITA food channel
Galart / zimne nóżki i małe podsumowanie 154

kuchni raczej wszystko mi wychodziło. Nawet udało mi się zaplanować (i o dziwo ten plan też wykonać) wszystkie niedzielne obiady. Nie kombinowałam jednak z tymi obiadami - były gołąbki, żeberka pieczone, kotlety schabowe i z karkówki. Czyli wszystko co już było na blogu. Do rzeczy, które zdecydowanie mi w czerwcu "wyszły", mogę zaliczyć także galart / zimne nóżki. Galart / Zimne nóżki(...)żelatynę**. Marchew obierz i umyj. Nóżki lub kolanka umyj, przełóż do garnka, zalej wodą tak, aby były całkowicie przykryte, i zacznij je gotować. Kiedy wieprzowina się zagotuje zlej wodę, mięso umyj i ponownie przełóż do garnka, zalej wodą i zagotuj (możesz też po prostu zebrać powstające szumy). Kiedy po ponownym zagotowaniu nadal na powierzchni będą pojawiały się szumy ponownie zlej

blog.moje-pasje.info
Co dziś na obiad? Roladki w sosie paprykowo-pomidorowym 123

Przyprawy: bazylia, sól, pieprz, czosnek, pietruszka. 1. Umyj mięso i rozbij dokładnie schab. Posól, popieprz, ułóż plasterek boczku i sera. Posyp bazylią i czosnkiem. Zawiń w roladki. Trik! Rozbij mięso przez woreczek foliowy, dzięki temu nic się nie pobrudzi, a schab przy mocnych uderzeniach tak szybko się nie rozejdzie. 2. Ułóż roladki w wysmarowanym wcześniej tłuszczem naczyniu żaroodpornym jedną obok(...)kilka minut, aby papryka zmiękła, co jakiś czas mieszając. 6. Dokładnie zmiksuj sos blenderem . Dodaj śmietankę, wymieszaj. 7. Wlej sos do roladek. Możesz posypać roladki tartym serem, jeśli lubisz. Piecz w 180 stopniach, około 30-40 minut. Smacznego! Zobacz wszystkie moje przepisy   Artykuł Co dziś na obiad? Roladki w sosie paprykowo-pomidorowym pochodzi z serwisu Rozdomowiona

Rozdomowiona
Gołąbki z suszonymi grzybami 241

Gołąbki z suszonymi grzybami to pomysł na wegeteriańskie gołąbki z grzybami. To dość pracochłonne danie niemniej jednak gdy robię gołąbki przypomina mi się dzieciństwo, jak mama

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasta z awokado i kiełkami 213

Ma być zdrowo i smacznie więc będzie pasta z awokado i kiełkami. Taka pasta to ciekawa odmiana dla codziennych kanapek z szybką czy żółtym serem. Zapewne

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
CHLEBEK BANANOWY BEZ JAJEK 217

Pamiętam czasy, kiedy świadomie zrezygnowałam z glutenu, nabiału, mięsa i ograniczałam spożycie jajek. Były to bardzo intrygujące lata, pełne wiecznego poszukiwania idealnego składnika, produktu, a w późniejszym etapie smaku. Dobrze wspominam chwile spędzone w kuchni (a raczej długie godziny), komponując, szukając swojego idealnego "ja".     Choć powróciłam do wszystkich tych składników, nadal intryguje mnie kuchnia ich pozbawiona(...)JAJEK 4 dojrzałe banany 1/2 szklanki oleju z pestek winogron 1/2 szklanki cukru trzcinowego 1/2 szklanki mleka 2 szklanki mąki 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki kardamonu  1/2 łyżeczki cynamonu bakalie: morele suszone, daktyle suszone, orzechy 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady Sposób przygotowania: Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni Celsjusza (przy termoobiegu ok. 160 stopni Celsjusza

W kuchni Karmel-itki
Pieczarki faszerowane kuskusem i szparagami 133

Propozycja na przekąskę z faszerowanych pieczarek, kuskusa z dodatkiem szparagów. Najlepiej smakują podawane na gorąco. Bardzo syte i smaczne. Na blogu znajdziecie również inną propozycję faszerowanych pieczarek z mięsem, a przepis znajdziecie tutaj   Zapraszam do wypróbowania. Składniki 5 dużych pieczarek 0,5 szklanki kuskusu 4 zielone szparagi 1 mały pomidor 1/2 czerwonej  papryki 1 mała cebula 2 łyżki(...)następnie dodać paprykę pokrojoną, i szparagi. Wszystko smażyć około 5 minut stale mieszając.Oprószyć solą i pieprzem. Wszystko wymieszać z kuskusem, dodać pokrojone pomidory. Napełniać pieczarki farszem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Pod koniec zapiekania posypać każdą pieczarkę żółtym serem i piec ponownie aż ser się rozpuści. pieczarki faszerowane kuskusem i szparagami

O kuchni z uczuciem
Pulpeciki z indyka zapiekane w sosie pomidorowym. 198

oleju Przygotowanie; Mięso przekładamy do miski dodajemy, pokrojoną w drobną kostkę cebule, straty czosnek, jajko. Bułkę moczymy w wodzie lub mleku aby zmiękła, następnie odciskamy i dodajemy do mięsa. Doprawiamy do smaku i mieszamy do połączenia składników. Na końcu dodajemy koperek. Mokrymi dłońmi formujemy małe pulpeciki które następnie panierujemy w bułce tartej. Sos; Pomidory obieramy ze skórki i kroimy(...)dolewamy wodę. Dusimy kilka minut. Na samym końcu doprawiamy do smaku. Sos wylewamy do naczynia żaroodpornego, na nim układamy pulpeciki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180C i pieczemy około 45 min. Podajemy z ziemniakami lub kaszami. Pulpeciki są bardzo mięciutkie i sprężyste. Najlepiej smakują tuż po wyjęciu z piekarnika. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Chlebek pita 582

się one typem - im niższe oznaczenie liczbowe tym bardziej oczyszczona jest mąka, a co za tym idzie zawiera mniej cennych otrąb. Takie chlebki można wypełnić dowolnie wybranym farszem, np. mięsem lub warzywami. Powyżej na stronie znajdziecie moją propozycję podania :) Składniki : 350 g mąki chlebowej pszennej 150 g mąki pszennej pełnoziarnistej 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 300 ml ciepłej wody(...)czasie odrywać kawałki ciasta (ok. 75 g), uformować kulkę i rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm. Przełożyć na blaszkę i odstawić do wyrośnięcia, ok. 30 minut. Piec 12-14 minut w 200*C. Podawać wypełnione ulubionym nadzieniem. Po przekrojeniu powinna się utworzyć kieszonka :) Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Rokiel biały z ziołami 137

Rokiel biały - White bass, ryba słodkowodna z gatunku okoniokształtnych. Ma białe, zwarte mięso. Jest delikatna w smaku, podobna do okonia i sandacza. Wydłużone, smukłe ciało. Kolor srebrno biały, przechodzący do jasnozielonego. 1 ryba, 3 łyżki posiekanych ziół (koperek, natka pietruszki, mięta), 1 ząbek czosnku, skórka otarta z 1 cytryny, sok z 1/2 cytryny, pieprz, oliwa, Rybę czyścić, oskrobać, wypatroszyć, usunąć(...)pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny. Czosnek posiekać, wymieszać z ziołami i skórką cytrynowa. W nacięcia i do środka ryby włożyć zioła. Odstawić na 3-4 godziny. Naczynie do pieczenia wysmarować oliwą, ułożyć rybę, skropić oliwą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-30 minut (zależy od wielkości ryby). Aby sprawdzić czy ryba jest upieczona należy metalowym

królestwo garów
Kaczka faszerowana z czekoladą 99

przy mostku nadciąć, wyłamać i przeciąć. Odciąć mięso od łopatek i tu uważać, aby nie przeciąć skóry. Wyciągnąć korpus przez kuper. Cały czas należy ostrożnie przecinać błony tak, aby mięso pozostawało przy skórze a nóż cały czas ocierał się o powierzchnię kości. Kaczkę oprószyć solą, odstawić na co najmniej godzinę. Placek drożdżowy namoczyć w sherry, zmiksować z żółtkami. Wymieszać(...)nadać jej kształt. Ułożyć kaczkę na blasze, posmarować tłuszczem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 90 stopni na 3 godziny. Następnie zwiększyć temperaturę piekarnika do 180 stopni i piec 20 minut.    zastawa

królestwo garów