mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:649/1172)

Quesadilla z mięsem, papryką, szpinakiem i mozzarellą 261

zachowując 0,5 cm odstępu od brzegu) cienką warstwę mięsa z papryką, następnie odrobinę szpinaku, na środku wyłożyć równomiernie mozzarellę, zaś na brzegach ułożyć żółty ser. Nałożyć na to kolejną tortillę i dociskając poruszać nią na boki, aby się nie przykleiła. Równocześnie dociskać brzegi, tak aby się skleiły. Quesadillę piec do momentu, aż poczujemy ruszając nią na boki, że jest

Passions hobbies life
PAPRYKA FASZEROWANA KASZĄ ORKISZOWĄ 192

solą, pieprzem i majerankiem. Ugotowaną kaszę mieszamy z usmażonym mięsem i ewentualnie doprawiamy jeszcze solą, pieprzem czy majerankiem. Papryki myjemy i odkrawamy górną część. Ze środka papryki wydrążamy nasiona. Wydrążone warzywa napełniamy farszem i przykrywamy wcześniej odkrojoną górną częścią. Nafaszerowane papryki układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy 1/2 szklanki wody. Pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 30-40 minut. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Indyk z galaretką z praski/szynkowara 126

łyżeczki pieprzu naturalnego 1/4 łyżeczki pieprzu ziołowego   Mięso z indyka należy delikatnie rozbić tłuczkiem i pokroić w kostkę. Dodać posiekany czosnek, przyprawy, żelatynę oraz wodę.   Całość dokładnie wyrobić, a następnie ściśle umieścić w prasce.  (Wcześniej praskę można wysłać specjalnym woreczkiem . Ja czasami wyściełam zwykłym workiem/rękawem do pieczenia - rozciętym na dwie części.)  Praskę/szynkowar zamknąć, zabezpieczyć

Di gotuje
Walentynkowe śniadanie - buła z sercem, że łooo! 185

łyżki mąki kokosowej 2 łyżki mąki konopnej 2 jajka 2 łyżeczki roztopionego oleju kokosowego 1 łyżeczka naturalnego octu jabłkowego 1/4 łyżeczki sody  1 łyżeczka sezamu 1 plaster mięsa z serca wołowego około 200-250 gram 150 ml czerwonego wytrawnego wina 2 liście laurowe gałązka rozmarynu ziele angielskie 2 łyżki dżemu Łowicz 100 % z owoców Czarny Bez 2 łyżki tartych(...)kokosowy, ocet jabłkowy, szczyptę soli i sodę, wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstego budyniu. Przekładamy je do niewielkiej okrągłej formy (10-12 cm średnicy) wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy sezamem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni około 40 minut.   Pieczarkę kroimy w plastry i grillujemy na patelni wysmarowanej klarowanym masłem, delikatnie solimy. Sos przygotowujemy

Quinoa Raz!
Pulpeciki z ciastkiem francuskim 159

kostkę. • Cebulę dodać do mięsa, wymieszać z czosnkiem przepuszczonym przez praskę, bułką, solą, pieprzem. • Z masy mięsnej formować mokrymi rękoma okrągłe pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. • Obsmażyć je na oleju i odsączyć na ręczniku papierowym. • Z ciasta francuskiego wyciąć małe gwiazdki, ułożyć na blaszce do pieczenia, na papierze. Upiec tyle ciastek

To co kocham
Gulasz z grzybami w chlebie 119

minut, zmniejszam na temp 170 stopni i piekę jeszcze około 20-25 minut aż będzie zarumieniony a od spodu uderzając nożem będzie wydawał głuchy odgłos. Po wyjęciu z piekarnika spryskuję chleb wodą zimną. Jak ostygnie ścinam wierzch chleba, wydrążam środek. Gulasz podaję w chlebie. Gulasz: 25 dkg mięsa od łopatki 1/2 dyni h 20 dkg podgrzybków 1 cebula 1 papryka

wesoła kuchnia
Kotlety mielone z oliwkami 156

składniki bardzo dobrze się ze sobą połączyły , jak już mięso mamy wymieszane , formujemy kotlety , to już według uznania , następnie panierujemy w bułce tartej i na rozgrzaną patelnie z olejem przekładamy nasze kotlety , smażymy po obu stronach na złoty kolor . Jak usmażymy już wszystkie kotlety , wszystkie przekładamy do formy do pieczenia bądź naczynia żaroodpornego , i wstawiamy do piekarnika na 160 stopni

Mój Smak
Rumiany kurczak w warzywach wg Aleex 193

porcje kurczaka obsmażyć na rumiano z każdej strony. 3. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. 4. Dodać do naczynia cebulę pokrojoną w piórka, paprykę pokrojoną w dużą kostkę, połówki obranych pieczarek. Wlać pół szklanki wody. Przykryć. 5. Wstawić do zimnego piekarnika, który należy rozgrzać do 190 stopni C (dół + termoobieg). Piec ok. 1 godziny. 6. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego

W mojej kuchni
31 najlepszych przepisów z makaronem 135

Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pappardelle w pomidorach z orzechami włoskimi Pappardelle w ostrym sosie z żółtych warzyw z czarnuszką i natką z pietruszki Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem  Spaghetti z cukiną, jajkiem i oliwkami Spaghetti w pomidorach z pieczonym kurczakiem i bobem Spaghetti w pomidorach z czosnkiem

Moja smaczna kuchnia
Danie jednogarnkowe -schabowy po cygańsku babci Basi 206

majonezu wytopi się dużo tłuszczu. warzywa przykryć rozbitymi plasterkami mięsa i znów przykryć pokrojoną marchewką i cebulą w pół krążkach . Posypać delikatnie solą , pieprzem i vegetą. Całe danie posypać potartym na tarce z dużymi oczkami serem i posmarować kilkoma łyżkami majonezu. Naczynie przykryć folią i wstawić do chłodnego piekarnika . Piec w temp. 180 st. C przez 1,5 godziny

Pysznosci Babci Basi
Confit z kaczki w wolnowarze 217

sposób przechowywać confit przez wiele tygodni. Po zużyciu mięsa tłuszcz należy stopić i przecedzić. Można go przechować w lodówce kilka tygodni w słoiku lub zamrozić - co najczęściej robię - i wykorzystać przy kolejnym confit. Propozycja podania Potrzebną ilość nóg wyciągnąć z zastygłego tłuszczu, nadmiar tłuszczu zeskrobać. Nogi smażyć lub piec ( 190st. C) przez 15- 20 min aż skóra zrobi się chrupiąca

Stare Gary
Burgery z buraka 193

postanowiłyśmy zrobić burgery z buraków. Nie żebyśmy rezygnowały z mięsa, co to to nie… ale jest to zdecydowanie miła i pyszna odmiana dla tradycyjnych, mięsnych burgerów. Serdecznie polecamy! Pomysł na burgery z buraka podpowiedziała nam moja koleżanka z pracy za co jej serdecznie dziękuje :) Czas przygotowania: 15 minut + czas pieczenia Ilość porcji: 8 dużych burgerów Składniki: 3 starte na grubych

Kolizje Smaków
Cukinia z mięsem mielonym i mozzarellą 165

Czosnek i cebulę (grubo posiekane) podsmażyć na oleju. Dodać mięso oraz pokrojonego w kostkę pomidora. Całość dusić przez 15 minut, po czym przełożyć do miski i lekko ostudzić. Dodać ser (pokrojony w kostkę), wymieszać i doprawić do smaku (solą, pieprzem, bazylią). Cukinie napełnić farszem i poustawiać w formie do pieczenia. Na wierzchu każdego kawałka położyć plasterki pomidorków, lekko posolić

Di gotuje
Buła ze stekiem czyli Philly Cheese Steak – kanapka z bavette 192

zrobi się lekko przeźroczysta. Solimy i pieprzymy. Dodajemy mięso, starty ser i wszystko razem mieszamy. Bułki od środka smarujemy pełną łyżką majonezu. Przekładamy gorące nadzienie do bułek, nie oszczędzając Na wierzch rozkładamy pociętą mozzarellę, bułki szczelnie zawijamy w folię aluminiową i nadzieniem do góry układamy w blaszce do pieczenia. Wstawiamy na środkową półkę do piekarnika na 20 minut. Podajemy

Karo in the Kitchen
İSLİM KEBABI, czyli bakłażanowy kebab 150

Mieszać chwilę. Dolać wrzącej wody, przykryć i gotować, aż mięso zmięknie. Przyprawić. Plasterki bakłażanów ułożyć w kształcie krzyży, położyć trochę farszu na środek i zawinąć końce krzyży z bakłażanów do środka. Na górze wkłuć wykałaczki z pomidorkiem i kawałeczkami papryki. W żaroodpornym naczyniu ułożyć wszystkie pakieciki, polać sosem i piec około 20 min. w temperaturze 180 °C. Artykuł İSLİM KEBABI

Tureckie Przepisy