mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:649/1172)

Pieczona biała kiełbasa 206

Pyszna, lekko spieczona z zewnątrz biała kiełbasa, zapiekana z czosnkiem i cebulką. Idealna na Wielkanocny stół :) Zapraszam do pieczenia! Składniki dla 3-4 osób: 600 g

My Culinary Art
Krokiety z wątróbką drobiową w cieście filo 211

masłem i pieczemy około 20 -30 min, w temp. 180*C Podajemy ciepłe z czerwonym barszczem. Moje uwagi : Wątróbkę przed smażeniem moczyłam około 30 min. w mleku, a potem osaczyłam na sicie. Każdy z podanych głównych składników tj. wątróbkę, cebulę i pieczarki smażyłam oddzielnie. A pokrojony czosnek razem z cebulą. Wątróbkę smażyłam tylko do momentu, aż mięso straciło oznaki surowizny

Proste Potrawy
PIERŚ Z KURCZAKA W DOMOWYM PAPIRUSIE 1268

zapracowane panie domu powinny skorzystać z tego przepisu.  Podpowiem jeszcze, że najlepiej przygotować sobie taki filet wieczorem, zawinąć w papier z przyprawami, a następnego dnia tylko usmażyć.  Mięso przez noc spokojnie przejdzie przyprawami i będzie jeszcze bardziej aromatyczne. Niewielka ilość użytego oleju sprawia, że danie jest nie tylko zdrowe (wiadomo-białko), ale i niskokaloryczne.  A jakże smaczne(...)się bawiła w stawianie linków.  Składniki: 1 podwójn y filet z kurczaka sól pieprz ziołowy tymianek słodka papryka pieprz ziołowy olej lub oliwa z oliwek Dodatkowo: papier do pieczenia Przygotowanie:  Filet kroimy pół wzdłuż, otrzymując dwa płaty piersi. Przygotowujemy sobie 2 kawałki papieru do pieczenia tak duże, abyśmy mogli bez problemu zawinąć w nie nasze filety. Przy użyciu

Walijskie Pichcenie
JAGLANE GOŁĄBKI Z MIĘSEM I MŁODEJ KAPUSTY 172

Gołąbki z młodej kapusty nadziewane farszem z kaszy jaglanej i mięsa z indyka. Bardzo lekkie i delikatne w smaku. A do tego zdrowe! Jak dla mnie te z ryżem się do nich nie umywają... Moje gołąbki przygotowałam w szybkowarze, dzięki temu skróciłam czas oczekiwania z 50 min. do niecałych 20 min. 😉 Szybkowar to taki cudowny garnek, w którym podczas gotowania(...)wzrost ciśnienia, co powoduje wzrost temperatury wrzenia wody i przyspieszenie procesu gotowania. Gołąbki przygotowane w szybkowarze dosłownie rozpływają się w ustach, łącznie z kapustą. Kapusta, nawet po 2 godzinach pieczenia w piekarniku (szczególnie stara kapusta), nigdy nie będzie tak miękka jak z szybkowaru. Odkąd go posiadam, gołąbki to dla mnie już żaden problem i zjadam je w całości, bo wcześniej

Kuchnia MagdaLeny
JAGLANE GOŁĄBKI Z MIĘSEM Z MŁODEJ KAPUSTY 202

Gołąbki z młodej kapusty nadziewane farszem z kaszy jaglanej i mięsa z indyka. Bardzo lekkie i delikatne w smaku. A do tego zdrowe! Jak dla mnie te z ryżem się do nich nie umywają... Moje gołąbki przygotowałam w szybkowarze, dzięki temu skróciłam czas oczekiwania z 50 min. do niecałych 20 min. 😉 Szybkowar to taki cudowny garnek, w którym podczas gotowania(...)wzrost ciśnienia, co powoduje wzrost temperatury wrzenia wody i przyspieszenie procesu gotowania. Gołąbki przygotowane w szybkowarze dosłownie rozpływają się w ustach, łącznie z kapustą. Kapusta, nawet po 2 godzinach pieczenia w piekarniku (szczególnie stara kapusta), nigdy nie będzie tak miękka jak z szybkowaru. Odkąd go posiadam, gołąbki to dla mnie już żaden problem i zjadam je w całości, bo wcześniej

Kuchnia MagdaLeny
Kebab 189

łyżki majonezu Zioła prowansalskie Opis przygotowania: Zaczynamy od zamarynowania mięsa, żeby nabrało smaku. Do miski czosnek przeciskamy przez praskę (3 ząbki). Dodajemy do tego sól, pieprz i przygotowujemy marynatę. Mięso obtaczamy w marynacie i odkładamy na kilka godzin. Następnie przygotowujemy sos, aby się zdążył przegryźć. Do miski lub shakera dodajemy jogurt, majonez, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz i zoła prowansalskie(...)godziny. Po tym czasie z ciasta formujemy 4-5 kulek, które wałkujemy delikatnie niezbyt cienkie, zgrabne, okrągłe bułki. Pity odstawiamy jeszcze na 20-25 minut. Bułki pieczemy w rozgrzanym piekarniku (250 stopni) przez 7-8 minut. W tym czasie wołowinę kroimy w podłużne, nie za duże paski. Smażymy je na patelni lub elektrycznym grillu. Kapustę myjemy i kroimy krajalnicą

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Wielkanocne menu – co powinno znaleźć się na stole? 153

kolei pasztety tradycyjnie powstają z kilku rodzajów mięs. Można dodać do nich suszone borowiki lub żurawinę. Jakie potrawy jeszcze goszczą na wielkanocnym stole? Bez względu na to, czy gotujemy samodzielnie, czy wybieramy menu z restauracji lub cateringu, nie można zapomnieć o żurku na bazie białej kiełbasy, z dodatkiem jajka , sałatce jarzynowej , pieczeniach (np. wieprzowych czy z królika) oraz przekąskach

Kuchcik gotuje
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym 179

ziemniaków, następnie wyłożyć warzywa z mięsem, i przykryć plastrami ziemniaków na zakładkę, znów oprószyć delikatnie przyprawą do ziemniaków. Śmietanę wymieszać z jajkami  oraz startym na tarce jarzynowej  żółtym serem.  Doprawić pieprzem i szczyptą ostrej papryki. Tak przygotowanym sosem zalać zapiekankę. Naczynie wstawić  do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 30-40 minut aż ziemniaki

Wanilia i Kardamon
Greckie chlebki pita - gyropita, souvlaki pita 241

grubość około 1/2cm. Patelnię porządnie rozgrzewamy i pieczemy placki bez użycia dodatkowego tłuszczu po ok 2 minuty z każdej strony (zależy od rozgrzania patelni - placki mają "napuchnąć").  Gotowe chlebki pita podajemy w formie zawiniętej z ulubionymi dodatkami. U mnie jest to forma taka, jaką znam z wysp Greckich - z frytkami, grillowanym mięsem i warzywami

Gotowanie jest łatwe
Gulasz z szynki z pieczarkami | ksiega-smaku.pl 243

obsmażone pieczarki przekładamy do garnka z mięsem i całość gotujemy przez ok. 70 -80 minut, co jakiś czas mieszając aby gulasz się nie przypalił. Gotowy gulasz podajemy z kaszą jęczmienną lub gryczaną. Smacznego Gulasz z szynki z pieczarkami Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Roladki schabowe z boczkiem Karczek pieczony w rękawie foliowym Pulpety w sosie pomidorowym – sprawdzony

Księga-Smaku
smaczny sernik pieczony na biszkoptach z żurawiną ... 188

masy dodać zmielony twaróg w maszynce do mięsa na drobnych oczkach sitka, wsypać namoczoną i odsączoną żurawinę, kaszę manną i połączyć składniki na koniec dodać ubite na sztywno białka i delikatnie łyżką wmieszać w sernik(białka zawsze ubijam o temperaturze pokojowej ale powinny być świeże) tortownica 24 cm z papierem do pieczenia i forma silikonowa keksówka 20 cm (dla męża

W Mojej Kuchni Lubię
Domowy Pasztet Wieprzowy 195

nadmiaru wywaru bułki mielimy w maszynce do mięsa (najlepiej minimum 3-krotnie). Następnie dodajemy żółtka, doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową oraz imbirem i wszystko bardzo dokładnie mieszamy do dokładnego połączenia składników. Białka spieniamy za pomocą widelca i dodajemy do całości - ponownie wszystko mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji. Masę wykładamy do foremek.  Pieczemy ok. 1-1,5 godziny (w zależności

Słodka Strona
Karkówka pieczona z kapustą kiszoną i pieczarkami 274

wykładamy kapustą kiszoną, na nią kładziemy kawałki mięsa, następnie przesmażoną cebulę a na to pieczarki pokrojone na połówki lub ćwiartki.  Powtarzamy układanie wszystkich warstw. Na wierzch układamy kapustę, polewamy sokiem, który wyciekł na talerz na którym leżały przesmażone kotlety. Naczynie żaroodporne przykrywamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy przez 1 godzinę i 40 minut. Podajemy

Qchnia po prostu
KRUCHE PIEROŻKI BBQ Z KURCZAKIEM 176

Cebulę obieram, kroję w kostkę dodaję do mięsa. Na koniec dodaję świeża bazylię. Farsz przekładam do miski, dodaję ketchup i sos bbq. Mieszam dodaję ser żółty tarty. Z ciasta kruchego wykrajam kółka. Za pomocą łyżki nakładam farsz na środek i zaklejam jak pierożki. Każdy pierożek układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pierogi smaruję mlekiem. Piekę

Gotowanie Patki