mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:649/1172)

Zapiekany bolognese pod puree z batata i kalafiora 140

podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę oraz posiekany czosnek, dodać mięso i smażyć wszystko ok 8 minut na średnim ogniu. Dodać passatę pomidorową i świeżą bazylię. Następnie dodajemy paprykę wędzoną i chilli i wszytko lekko doprawić. Podsmażyć wszystko, aż sos zgęstnieje, doprawić do smaku. Gęsty sos przełożyć do formy do pieczenia. Ugotowane warzywa odcedzić i dodać masło, wszytko zmiksować na gładkie

Niezły Młynek
Pulpety mięsno brokułowe w sosie arrabiata. 171

około 1 łyżeczki soli, pieprz a także przyprawę do mięsa mielonego. Wszystko dokładnie mieszamy i wyrabiamy na gładką masę. Gdyby była za luźna dosypujemy bułki tartej. Formujemy kotlety, panierujemy w mące i układamy je w naczyniu żaroodpornym. Zalewamy sosem pomidorowym i wkładamy do nagrzanego piekarnika do ok. 180C i pieczemy około 40-50 min.  Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Policzki wieprzowe duszone w czerwonym winie z burakiem, marchewką, brukselką, topinamburem i kaszą pęczak 170

poniżej. Po upieczeniu policzków z rondla wyjmij warzywa oraz mięso, zostawiając jedynie cebulę, czosnek (bez łupinek) oraz białą część pora. Zmiksuj je razem z powstałym sosem za pomocą blendera. Następnie rondel wstaw na mały ogień i zredukuj sos. Do rondla włóż z powrotem polędwiczki. Podawaj z przygotowanymi w trakcie pieczenia dodatkami. Dodatki Buraki Buraki umyj, zawiń w folię aluminiową

Food Square
Roladki schabowe z suszonymi morelami 179

obiad. A dla tych co nie lubią roladek polecam pieczony schab z morelami . składniki: 6 grubych plastrów schabu (o grubości ok 2cm) suszone morele sól,pieprz ok 2,5 szklanki wody 2 listki laurowe ok 3 łyżki mąki do zagęszczenia sosu 2 łyżki oleju Plastry schabu rozbić tłuczkiem. Następnie mięso oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Zwijać roladki

Monia miesza i gotuje
Aromatyczne pieczone kotlety 143

każdej kuchni na całym świecie. Z różnych rodzajów mięs, w różnej postaci, ale są. Na polskich stołach kotlet mielony króluje, dzieląc się dominacją ze schabowym. Mielone, czy klopsiki- uwielbiam i wprost ubóstwiam je modyfikować. Dla tych, którzy nie przepadają ze względu na ciężkostrawność smażonych potraw, mam propozycję kotletów pieczonych w piekarniku. Są o wiele zdrowsze, a do tego rewelacyjne

Pichceniomania
Zapiekanka z kurczakiem i serem pleśniowym 153

rozpuszczoną w 1/2 szklanki gorącej wody kostkę rosołową. Włożyć mięso. Oprószyć solą, pieprzem i ziołami. Dodać czosnek, cebulę i pieczarki i kukurydzę oraz marchewkę. Przykryć warstwą majonezu. Kłaść ogórki. Posypać pokruszonym (lub pokrojonym w małe plasterki - w zależności od rodzaju sera), a następnie płatkami suszonej papryki i natką pietruszki. Piec ok. godziny w 210st. Źródło: Przyślij przepis! z moimi małymi

Zielona Kuchnia
Kąski z indyka w panierze z ciecierzycy 151

wybite, roztrzepane widelcem jajko i na trzeci mąkę. Porcje mięsa kolejno obtoczyłam w mące, następnie w jajku i na końcu w panierze z ciecierzycy. 3. Na patelni rozgrzałam olej. Kładłam po kilka sztuk panierowanego indyka i smażyłam z obu stron na złoty kolor. U mnie kąski podane były z pieczonymi ziemniaczkami, pomidorkami i sałatką. Można podać z ulubionym sosem

kruche babeczki
Quesadilla z mięsem, papryką, szpinakiem i mozzarellą 255

zachowując 0,5 cm odstępu od brzegu) cienką warstwę mięsa z papryką, następnie odrobinę szpinaku, na środku wyłożyć równomiernie mozzarellę, zaś na brzegach ułożyć żółty ser. Nałożyć na to kolejną tortillę i dociskając poruszać nią na boki, aby się nie przykleiła. Równocześnie dociskać brzegi, tak aby się skleiły. Quesadillę piec do momentu, aż poczujemy ruszając nią na boki, że jest

Passions hobbies life
PAPRYKA FASZEROWANA KASZĄ ORKISZOWĄ 185

solą, pieprzem i majerankiem. Ugotowaną kaszę mieszamy z usmażonym mięsem i ewentualnie doprawiamy jeszcze solą, pieprzem czy majerankiem. Papryki myjemy i odkrawamy górną część. Ze środka papryki wydrążamy nasiona. Wydrążone warzywa napełniamy farszem i przykrywamy wcześniej odkrojoną górną częścią. Nafaszerowane papryki układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy 1/2 szklanki wody. Pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 30-40 minut. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Indyk z galaretką z praski/szynkowara 125

łyżeczki pieprzu naturalnego 1/4 łyżeczki pieprzu ziołowego   Mięso z indyka należy delikatnie rozbić tłuczkiem i pokroić w kostkę. Dodać posiekany czosnek, przyprawy, żelatynę oraz wodę.   Całość dokładnie wyrobić, a następnie ściśle umieścić w prasce.  (Wcześniej praskę można wysłać specjalnym woreczkiem . Ja czasami wyściełam zwykłym workiem/rękawem do pieczenia - rozciętym na dwie części.)  Praskę/szynkowar zamknąć, zabezpieczyć

Di gotuje
Walentynkowe śniadanie - buła z sercem, że łooo! 180

łyżki mąki kokosowej 2 łyżki mąki konopnej 2 jajka 2 łyżeczki roztopionego oleju kokosowego 1 łyżeczka naturalnego octu jabłkowego 1/4 łyżeczki sody  1 łyżeczka sezamu 1 plaster mięsa z serca wołowego około 200-250 gram 150 ml czerwonego wytrawnego wina 2 liście laurowe gałązka rozmarynu ziele angielskie 2 łyżki dżemu Łowicz 100 % z owoców Czarny Bez 2 łyżki tartych(...)kokosowy, ocet jabłkowy, szczyptę soli i sodę, wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstego budyniu. Przekładamy je do niewielkiej okrągłej formy (10-12 cm średnicy) wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy sezamem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni około 40 minut.   Pieczarkę kroimy w plastry i grillujemy na patelni wysmarowanej klarowanym masłem, delikatnie solimy. Sos przygotowujemy

Quinoa Raz!
Pulpeciki z ciastkiem francuskim 156

kostkę. • Cebulę dodać do mięsa, wymieszać z czosnkiem przepuszczonym przez praskę, bułką, solą, pieprzem. • Z masy mięsnej formować mokrymi rękoma okrągłe pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. • Obsmażyć je na oleju i odsączyć na ręczniku papierowym. • Z ciasta francuskiego wyciąć małe gwiazdki, ułożyć na blaszce do pieczenia, na papierze. Upiec tyle ciastek

To co kocham
Gulasz z grzybami w chlebie 114

minut, zmniejszam na temp 170 stopni i piekę jeszcze około 20-25 minut aż będzie zarumieniony a od spodu uderzając nożem będzie wydawał głuchy odgłos. Po wyjęciu z piekarnika spryskuję chleb wodą zimną. Jak ostygnie ścinam wierzch chleba, wydrążam środek. Gulasz podaję w chlebie. Gulasz: 25 dkg mięsa od łopatki 1/2 dyni h 20 dkg podgrzybków 1 cebula 1 papryka

wesoła kuchnia
Kotlety mielone z oliwkami 154

składniki bardzo dobrze się ze sobą połączyły , jak już mięso mamy wymieszane , formujemy kotlety , to już według uznania , następnie panierujemy w bułce tartej i na rozgrzaną patelnie z olejem przekładamy nasze kotlety , smażymy po obu stronach na złoty kolor . Jak usmażymy już wszystkie kotlety , wszystkie przekładamy do formy do pieczenia bądź naczynia żaroodpornego , i wstawiamy do piekarnika na 160 stopni

Mój Smak
Rumiany kurczak w warzywach wg Aleex 189

porcje kurczaka obsmażyć na rumiano z każdej strony. 3. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. 4. Dodać do naczynia cebulę pokrojoną w piórka, paprykę pokrojoną w dużą kostkę, połówki obranych pieczarek. Wlać pół szklanki wody. Przykryć. 5. Wstawić do zimnego piekarnika, który należy rozgrzać do 190 stopni C (dół + termoobieg). Piec ok. 1 godziny. 6. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego

W mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania