mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:610/1172)

Papryka faszerowana 190

wydrążamy środek i oczyszczamy. Cebulę drobno kroimy, przesmażamy na oleju, dodajemy mielone mięso. Mięso równomiernie obsmażamy, aż zmieni kolor. Stopniowo dodajemy bulion warzywny. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy wcześniej ugotowany ryż. Wszystko mieszamy i nadziewamy tym farszem papryki. Przykrywamy ściętą górą papryki. Wstawiamy je do piekarniku. Pieczemy w temperaturze 180 stopni 45 minut. Smacznego

Salonik smaków
Udka faszerowane w szynce szwarcwaldzkiej 229

przesmażamy na oleju. Również doprawiamy solą i pieprzem.  Na rozłożony płat mięsa nakładamy pieczarki i zawijamy. Następnie udka zawijamy w szynkę szwarcwaldzką (ja zawijałam każde udko w dwa plastry szynki). Obsmażamy na patelni ze wszystkich stron na rumiano i szczelnie zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy w piekarniku ok. godziny w temperaturze 180 stopni.  Smacznego

Salonik smaków
Kurczak pieczony z warzywami 215

kawałki. Ziemniaki obrać i pokroić w ćwiartki. Pokrojone warzywa ułożyć między kawałkami mięsa. Do naczynia wlać wodę. Wszystko delikatnie skropić olejem i oprószyć rozmarynem oraz odrobinką soli. Przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C, zapiekać ok 1,5 godziny. Pod koniec pieczenia zdjąć folię aluminiową aby skórka się przyrumieniła i była chrupiąca

Monia miesza i gotuje
Wyśmienita zapiekanka z ziemniakami, kapustą kiszoną i mięsem mielonym pod plastrami boczku 384

warstwę ziemniaków, które posypujemy papryką w proszku oraz pieprzem ziołowym. Na to wykładamy mięso, a następnie kapustę, którą posypujemy papryką w proszku, pieprzem ziołowym oraz przyprawą zatar. Ostatnia warstwa to ziemniaki polane odrobiną oleju, przykryte plasterkami boczku, posypane papryką w proszku, pieprzem ziołowym oraz przyprawą zatar. Pieczemy pod przykryciem ok.20 minut i 10 minut bez przykrycia. Co sądzicie o mojej

Zofiana
Szynka drobiowa 138

zakamarki”. Piersi składamy nadając kształt owalny i zawijamy w folię, na której przyprawialiśmy mięso. Aby podczas dalszej obróbki zachować ładny kształt, dodatkowo -  użyłam siatki wędliniarskiej, którą dostałam od zaprzyjaźnionego rzeźnika. Tak przygotowaną szynkę wkładamy na noc do lodówki. Na drugi dzień przekładamy ją do woreczka do pieczenia, usuwamy z niego powietrze i szczelnie zamykamy. Szynkę wkładamy do garnka z zimną

mojewypiekiinietylko
Kurczak w cieście francuskim 614

naciąć po obu stronach wzdłuż dłuższego boku (jak na drożdżowe warkoczyki). Ułożyć porcję mięsa, a na nią ostudzone pieczarki i plaster sera żółtego. Zapleść paski ciasta na zmianę (raz prawy, raz lewy).4. Gotowe porcje włożyć na 10-15 minut do lodówki, potem posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec na blaszce wyłożonej papierem w 200 st. C. Piec 30-50 minut

Kuchnia domowa Ani
Rolada z mięsa mielonego z farszem jajecznym 705

Zwilżyć ręce wodą. Masę mięsną wyłożyć na płat foli formując prostokąt. Lekko docisnąć. Mięso pokryć równomiernie farszem jajecznym, zostawiając jeden koniec bez farszu. Za pomocą foli zwinąć równomiernie roladę. Lekko docisnąć. Gotową roladę (już bez folii) przełożyć do naczynia żaroodpornego lub na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu rolady położyć kilka niewielkich kawałków masła. Wstawić do nagrzanego piekarnika

Świat Domowej Kuchni
Domowa pizza z pieca 359

zaczynamy szykować wszystkie dodatki do pizzy. U mnie: sery: gorgonzola, mozarella, parmezan mięso: grillowana pierś z kurczaka, szynka szwarcwaldzka rukola, szpinak liściasty Nagrzewamy piekarnik do 200-210 stopni. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 4 i wałkujemy cieniutkie placki. Smarujemy 2 łyżkami sosu i nakładamy ulubione składniki. Pieczemy ok 15 minut pojedynczo. Ja rukolę wykładałam na upieczoną pizze, natomiast szpinak dorzucałam

Z butelką mleczka w tle
Pide z mięsem mielonym. 139

będzie kruche. Posolić, posypać pieprzem. Warzywa pokroić w drobną kostkę ,wymieszać z mięsem. Dodać posiekany tymianek i czarnuszkę. Doprawić do smaku. Wyrośnięte ciasto zagnieść ,podzielić na 4 części, wywałkować  4 owalne placki. Na placki nałożyć nadzienie i zawinąć w łódeczki. Ciasto posmarować masłem lub jajkiem. Piec 20 min, ostatnie 5 min z termoobiegiem, w temp.225stop. Pide to doskonała przekąska

Kulinarny karnet Christophera
Zapiekana cukinia z mielonym mięsem 235

jeszcze około 5 minut, aż cukinia lekko zmięknie. Patelnię odstawiamy z ognia, do mięsa z warzywami wbijamy surowe jajko i dodajemy posiekany czosnek. Wszystko dobrze mieszamy i powstałą masą wypełniamy wydrążone cukinie i posypujemy 2 łyżkami parmezanu. Cukinie następnie układamy w żaroodpornym naczyniu z przykrywką. Warzywa pieczemy w nagrzanym do 180 piekarniku przez 60 minut. Na 5 minut przed końcem

Kulinarne przygody Gatity
Kurczak z pieczarkami wg J. Oliwera 334

pokroiłam w plasterki, suszone pokruszyłam, kilka pieczarek zostawiłam, by ułożyć je na wierzchu Mięso z grzybami umieściłam w miseczce, dodałam wino, czosnek, tłuszcze, ziemniaki pokrojone w plastry Dodałam świeży tymianek, sól, pieprz i dokładnie przemieszałam Całość przełożyłam do naczynia żaroodpornego, wierzch obłożyłam pozostawionym pieczarkami przykryłam i piekłam przez 65 min. w temp. 220 stopni C. To danie można przygotować

Proste Potrawy
Pikantne paluszki z mięsa mielonego 141

Skworcu ) sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania  : Wymieszać w misce mielone mięso razem z roztopionym masłem, solą i przyprawą " Ras El Hanout do Tajin" Wstawić na ok. 1 godzinę do lodówki . Zwilżyć dłonie i formować paluszki o długości 5 cm a szerokości 2 cm . Piec albo na grillu ogrodowym albo na patelni grillowej ok. 15 minut, przewracając bardzo

Słodkości i nie tylko
Rolada z karkówki - z kapustą i śliwkami 277

wody, doprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz pozostawić do ostygnięcia. Na płacie mięsa układać kapustę, na środku - ułożyć śliwki - zwinąć w roladę. Obwiązać lnianym sznurkiem. Musztardę, olej rzepakowy, tymianek i paprykę - wymieszać. Marynatę posolić. Gotową marynatą smarować roladę. Rolad ułożyć w brytfance, przykryć folią do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni C przez 50-60 minut. Smacznego

kolorowotorcikowo
#Porady - jak zaplanować jadłospis na cały miesiąc 186

miesiąc - wtedy zaopatrujemy się w mięso, które później mrozimy i inne produkty, które wykorzystujemy do przygotowywania potraw tj. makarony, warzywa, przyprawy, przeciery warzywne etc. 8. Nie marnujcie jedzenia! Nie cierpię marnować jedzenia, więc gdy tworzę jadłospis, to staram się planować konkretne dni z daniami, które wykorzystują podobne produkty. Gdy np. piekę pizzę z pieczarkami i ananasem, to następnego dnia robię(...)miesiącu. Na drugiej kartce wypiszcie listę dni z zaznaczeniem godzin pracy oraz ważnych terminów i zacznijcie dopasowywanie dań. Gdy już sporządziliście listę potraw na cały miesiąc, to przeliczcie porcje mięsa, które będziecie musieli wykorzystać i zapiszcie je na trzeciej kartce . Zobaczcie też, jakie świeże produkty będą niezbędne do przygotowania potraw w pierwszym tygodniu - dopiszcie je do listy zakupów na trzeciej

Cooking Monster
Menu na tydzień: Dieta z pudełka i słoika 136

menu na tydzień możecie zobaczyć tutaj. Menu na ten tydzień wygląda tak: Poniedziałek: Misa obfitości z pieczoną cieciorką Wtorek: Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z kaszą jaglaną Środa: Pieczona zupa minestrone instant ze słoika Czwartek: Hamburgery Jamiego Oliviera Piątek: Pikantny syczuański makaron ryżowy Skąd taka kolejność posiłków? Kolejność posiłków nie jest przypadkowa. Na końcu są dania, które najlepiej(...)grupujemy je według kategorii: mięsa, warzywa, owoce, pakowane itd, żeby nie trzeba było biegać po całym sklepie. Najpierw przygotowania, potem gotowanie Jak wyglądało samo gotowanie? Jedzenie na cały tydzień przygotowujemy w różnorodny sposób, ale zawsze według planu. Czasem lancze robimy codziennie rano przed pójściem do pracy – jak np. w tym menu . Najbardziej jednak lubimy piec jednocześnie składniki do wielu

Niedzielny kucharz