mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:618/1172)

Najlepsze pierogi na Wigilię 399

gotujemy, a farsz jest gęsty, wszystko trzyma się jak należy).  Jeśli jeszcze takich nie jedliście - spróbujcie koniecznie. Gwarantuję, że nie unikniecie powtórek w kolejnych latach, takie są pyszne. Pieczone pierogi z pieczarkami Babci Leny Składniki: (na 35-40 sztuk) farsz: 1/2 kg pieczarek 2 cebule 1 łyżka masła 2 jajka ugotowane na twardo 3 łyżki bułki tartej(...)soli dodatkowo: 1 jajko Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę. Na maśle zeszklić cebulę, następnie dodać pieczarki i usmażyć. Jajka obrać, przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa, następnie zmielić pieczarki z cebulą. Wszystko razem dobrze wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić. Drożdże rozetrzeć ze śmietaną. Mąkę wymieszać z solą, posiekać nożem z zimnym masłem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Karkówka w jogurcie na grilla 231

Karkówka to jedno z najbardziej popularnych mięs używanych do grillowania. Jednak aby nie była zbyt sucha warto wiedzieć w jaki sposób przygotować odpowiednią marynatę. Karkówka w

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasztet małego Henia 136

całość podsmażyć chwilę . Następnie doprawić solą pieprzem,czosnkiem,lubczykiem i gałka muszkatołową . Mięsa ugotowane ,wątróbkę z cebulą zmielić. Dodać żółtka,bułki odsączone z mleka i na koniec ubitą na sztywno piane z białek. Delikatnie całość wyrobić ,wymieszać do połączenia składników. Keksówke ,lub inna formę wyłożyć papierem do pieczenia,przełożyć zrobiona masę mięsną ,wyrównać wierzch. Piec w 200 ° C przez pierwsze

mojej kuchni
Pasztet małego Henia 162

całość podsmażyć chwilę . Następnie doprawić solą pieprzem,czosnkiem,lubczykiem i gałka muszkatołową . Mięsa ugotowane ,wątróbkę z cebulą zmielić. Dodać żółtka,bułki odsączone z mleka i na koniec ubitą na sztywno piane z białek. Delikatnie całość wyrobić ,wymieszać do połączenia składników. Keksówke ,lub inna formę wyłożyć papierem do pieczenia,przełożyć zrobiona masę mięsną ,wyrównać wierzch. Piec w 200 ° C przez pierwsze

w mojej kuchni
Paszteciki porosołowe 152

ziół prowansalskich 1 łyżka suszonych pomidorów w płatkach 1 jajko Przygotowanie: Oddzielamy mięso od kości i przepuszczamy wraz z warzywami przez maszynkę do mielenia. Następnie dodajemy pozostałe składniki i mieszamy dokładnie. Następnie przekładamy masę na paszteciki do 4 foremek aluminiowych na babeczki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w 180 stopniach. Smacznego

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Pasztet z królikiem i szpinakiem 110

Mięso wykładamy do przestygnięcia. Usuwamy kości i przepuszczamy przez maszynkę do mięsa dwukrotnie. Szpinak rozmrażamy i odparowujemy. Przestudzony szpinak dodajemy do masy mięsnej. Również dodajemy jajko, przepuszczony przez praskę czosnek i doprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy na jednolitą masę. Pasztet wkładamy do podłużnej formy  lub foremek. Pieczemy w kąpieli wodnej ( formę wstawiamy do większej formy z wodą ) w temperaturze

Smaki Ewy
Zapiekanka z bakłażanem, szpinakiem – pełnia smaku 184

foremki. Piekarnik rozgrzałam do 180 C i wstawiłam do niego foremkę i piekłam całość przez 20 minut z grzaniem z dołu i 10 z włączoną grzałką górną. Pozwoliłam całości się wystudzić i dopiero wtedy przełożyłam do pudełka. Pyszne, smaczne i zdrowe danie, naprawdę nie potrzebujące towarzystwa np mięsa na talerzu.   ps. zdjęcia z lunchboxa więc może i pięknie danie

Kuchnia na wzgórzu
Rolada schabowa z czosnkiem niedźwiedzim i bekonem 278

rozciąć tak aby powstał płat o grubości ok 1,5-2 cm. Mięso rozbić tłuczkiem, oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Równomiernie posypać czosnkiem niedźwiedzim z jednej strony, ułożyć plastry bekonu i ciasno zwinąć. Roladę związać sznurkiem, oprószyć papryką i natrzeć olejem. Przełożyć do rękawa do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Po 10 minutach zmniejszyć

Smakołyki Asi
Rolada drobiowo-wieprzowa ze śliwką 254

układamy dwa filety koło siebie ,zęby tworzyły jedną całość,doprawiamy solą ,pieprzem, mięso mielone w miseczce doprawiamy również solą ,pieprzem wyciśniętym przez praskę czosnkiem i ulubionymi ziołami mieszamy i wykładamy na nasze filety, z brzegu układamy w rzędzie śliwki(nie trzeba ich wcześniej moczyć bo zmiękną odczas pieczenia) i zwijamy naszą roladkę od strony śliwek. gotową roladkę obwiązujemy mocno sznurkiem

Swojskie jedzonko
Proste i smaczne kotlety mielone 149

mieszasz ręką dokładnie cebulę siekasz w drobną kostkę i dodajesz do mięsa, mieszasz ręką na końcu dodajesz bułkę tartą dłońmi formujesz kotlety i obtaczasz z bułce tartej wsypanej do głębokiego talerzyka obok smażysz do zarumienienia z obu stron na rozgrzanej patelni z tłuszczem możesz podawać z pieczonymi ziemniaczkami, na które przepis znajdziesz tutaj lub tutaj , a do tego polecam

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Pieczona dynia z masłem szałwiowym 200

Pieczona dynia Pieczona dynia to smak jesieni. Można przygotować z niej zupy, ciasta, kluseczki. Świetnie smakuje także jako samodzielne danie - podana z masłem, oliwą

Korniszonki
Pasztet drobiowy. 155

warzywa zmielić w maszynce. Dodać bułkę nasączoną mlekiem (nie wyciskać).Wymieszać z mięsem.Przemielić jeszcze dwa razy. Dodać żółtka, przyprawy i wymieszać ręką. Jeśli masa będzie zbyt sucha można dolać trochę rosołu. Białka ubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą. Przełożyć do keksówki wyłożonej folią aluminiową. Piec 1 godzinę w temperaturze 180 stopni

Agusiowe smakołyki
gołąbkowa zapiekanka... 200

ułożyć liście kapusty, na to porcję mięsa, znowu liście kapusty i pozostałe mięso, nakryć liściami kapusty mleko, gęstą śmietanę, przecier pomidorowy, paprykę, przyprawę w płynie, mąkę pszenną rózgą wymieszać na gładki sos sos wylać na kapustę, nakryć pokrywą, piekarnik nagrzany na 220 C, grzanie góra/dół, piec około 35 minut, następnie bez pokrywy na termoobiegu w 160 C piec

W Mojej Kuchni Lubię