włoskie i skórkę pomarańczową. Do zrobienia sernika koniecznie należy użyć dobrej jakości twarogu, ja wykorzystałam twaróg z wiaderka Piątnica i to był strzał w dziesiątkę. Sernik z twarogu mielonego w domu, nie byłby chyba tak kremowy jak ten. Sernik przygotowałam w tortownicy o średnicy 21cm, którą podwyższyłam o 1cm papierem do pieczenia . Jak widać na zdjęciach, sernik wyszedł
Smakołyki Berenikiłyżki masła, najlepiej klarowanego 1-2 łyżki drobnych kaparów z zalewy 3-4 gałązki kopru gałązka grubego szczypioru dwie porcje makaronu spaghetti, bucatini, bavette lub tagliatelle sól cukier grubo mielony pieprz
Karo in the Kitchenlodówki najlepiej na całą noc . Następnego dnia obieramy ziemniaki i cebulę , ziemniaki kroimy na kawałki takie same jak wcześniej kurczaka , cebulkę siekamy drobno . Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju , wrzucamy mieloną paprykę , mieszanki przypraw , cebulę i ziemniaki , smażymy krótką chwilę , mieszając żeby się nie przypaliło ( około 5-6 minut ) . Następnie dorzucamy kurczaka, solimy , zmniejszamy ogień , przykrywamy pokrywką i dusimy
Ogrodnik w podróżyskrobi ziemniaczanej 200 g miodu gryczanego 125 g masła 50 g cukru pudru 1 jajko 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki imbiru 1 łyżeczka mielonych goździków Sypkie produkty wsypać do miski, wymieszać. Na środku zrobić zagłębienie, wlać miód, wrzucić roztrzepane jajko oraz pokrojone na małe kawałeczki masło. Wyrobić dobrze ciasto. Jeśli będzie się kleiło do rąk
maniapieczeniaZapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób / ok. 20 pierogów) 2 średnie ziemniaki (300g) 150g tłustego twarogu 1 mała cebula (100g) 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu świeżo mielonego 2 łyżki oleju rzepakowego ciasto na pierogi gotowane wg naszego przepisu Dressing 150g wędzonego boczku 1 mała cebula (100g) Instrukcje Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości (25 minut
Kulinarna Pokusabiszkopty w kawie. Na wierzch wyłóż drugą połowę masy, wyrównaj. Wstaw ciasto do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem, za pomocą drobnego sitka oprósz ciasto kakao, a następnie posyp mieloną kawą. Pokrój deser na kwadraty
Przepisy i porady kulinarnekarmelizujemy, aż cebule zrobią się złoto-przeźroczyste, około 20-30minut. Ugotowane różyczki kalafiora odcedzamy. Dajemy im trochę przestygnąć i umieszczamy je w blenderze. Wlewamy mleko, wsypujemy ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej, ½ łyżeczki soli, 1/3 łyżeczki pieprzu czarnego i pieprzu cayenne. Dodajemy skarmelizowaną cebulę z całym masłem na którym się smażyła i serek topiony, pokrojony w mniejsze kawałki oraz
Karo in the Kitchenmałych sztuk) 165 g mąki pełnoziarnistej 100 ml mleka 3 jajka 1,5 łyżeczki sody 1/2 szklanki erytrytolu + 1 kopiasta łyżka słodzika ze stewii* 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczki mielonego kardamonu szczypta soli Przygotowanie: Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier, szczyptę soli i ucieramy mikserem przez 5 minut. Ważne jest, aby robić to długo, aby odpowiednio napowietrzyć ciasto. Masa
Moja Michajabłek, - 1 łyżeczka cynamonu, - 1 łyżka soku z cytryny (ok. 10 ml), - 2 łyżki miodu (ok. 48 g), na ciasto: - 1 szklanka płatków owsianych (ok. 110 g), - 1 szklanka mielonych migdałów (ok. 100 g), - 1/4 szklanki cukru (ok. 50 g), - 1/4 kostki masła (ok. 50 g). Sposób przygotowania 1. Jabłka obieramy i kroimy w cienkie plastry
Z Kuchni Do Kuchnipaznokcie, skórę oraz włosy i metabolizm) Pomarańczowy pudding (1 porcja): - 50g kaszy jaglanej - 1/3 szklanki mleka roślinnego (opcjonalnie krowie) - pół pomarańczy - pół centymetra kłącza imbiru lub pół łyżeczki mielonego - pół łyżeczki cynamonu - szczypta kardamonu - łyżka syropu z agawy/klonowego Karmelizowany granat: - pół granatu - łyżka syropu z agawy/klonowego Wykonanie puddingu: 1. Odpowiednio przygotowaną kaszę zalej jedną i 1/3 szklanki
Pland based fillemąki z orzechów – migdałowej, laskowej, z orzechów włoskich 60g bardzo drobnego cukru do wypieków lub 70g cukru pudru 20g dobrego, gorzkiego kakao 1 czubata łyżka przyprawy do piernika ½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu 1 jajko
Karo in the Kitchenpora ¼ średniego selera 3-4 łodygi selera naciowego 3-4 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 2 litry wody 1-2 niskosodowe kostki rosołowe o smaku kurczaka sól świeżo mielony pieprz ½ łyżeczki kurkumy 10 łyżek słodkiej śmietanki do zup 30% 50g masła 4-5 pełnych łyżek mąki pszennej makaron/zacierka/ryż do podania obowiązkowo-natka pietruszki do posypania
Karo in the Kitchenśrodka i gotowe - zdrowy fast-food w formie płynnej. Na rynku jest ogromny wybór - mamy blendery ręczne (nadają się np. do miksowania zup krem) i kielichowe (do koktajli, mąk, mielenia orzechów), o różnej mocy, cenie a także z różnymi końcówkami, które spienią mleko do kawy czy ubiją pianę z białek. Przy jego zakupie warto patrzeć na moc - im wyższa(...)lepiej, ponieważ szybciej i lepiej poradzi sobie z mieleniem. Niektóre mają funkcję kruszenia lodu - taki blender spokojnie poradzi sobie z twardymi warzywami czy orzechami. Te o niskiej mocy nadają się natomiast do miękkich owoców i warzyw. Ceny zaczynają się już od 50 zł, a dochodzą nawet do ponad 4 000 zł. 4. Książka z przepisami/o zdrowym odżywianiu Na ten temat
Powiedz dietom nieprzez noc w lodówce) 1 płaska łyżka ciemnego kakao 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 3 łyżkamch gorącej wody DO NASĄCZENIA: 1 szklanka świeżo zaparzonej kawy mielonej lub rozpuszczalnej (użyłam 2/3 szklanki) WYKONANIE: BISZKOPT CZEKOLADOWY: Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni C. Blachę o wymiarach 24 x 35 cm wyłóż folią aluminiową i wysmaruj dno cienko
Słodko-Słony Świat Ilonycebula obrana i drobno posiekana - 4 ząbki czosnku obrane i przeciśnięte przez praskę - 1 marchewka obrana (u mnie wersja bez marchewki...) - 1 łyżka masła klarowanego - sól i świeżo mielony pieprz - szczypta ostrej papryki (nie trzeba, ja lubię dodawać do kurkumy chili lub paprykę) - 1/2 łyżeczki kurkumy - 1/2 łyżeczki curry - drobno posiekany pęczek natki pietruszki i kolendry (musi być dużo
Smaczne Zdrowe