wylądowała również gorąca czekolada. My sięgnęłyśmy po "Nastrojowy wieczór" a więc mieszankę składającą się z: - Kakao 70%,- Cukier wanilinowy,- Skórka cytrynowa,- Skórka pomarańczowa,- Cynamon,- Goździki,- Mielona herbata,- Mielona wanilia,- Sól,- Aromat identyczny z naturalnym.Wyszło genialnie! Dodało jeszcze więcej korzennego smaku i nuty czekolady.Czekoladę możecie dostać tutaj: Skworcu.Ciasto wyszło wspaniale! Szczerze powiedziawszy smak, zapach i "konsystencja
Wypisz WymalujOpakowanie świeżego czarnego makaronu (lub porcja na 3 osoby)2 pojedyncze filety z kurczaka200 ml śmietany 12%80g sera gorgonzola2 cebule1 ząbek czosnkuPęczek natki pietruszkiOlej rzepakowy do smażeniaPrzyprawy: świeżo mielony pieprzMakaron gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju rzepakowego. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy. Dodajemy przeciśnięty czosnek oraz pokrojonego w kostkę kurczaka. Całość smażymy(...)złoty kolor. Następnie zalewamy śmietaną oraz dodajemy pokrojony ser. W czasie, kiedy ser rozpuszcza się na patelni natkę pietruszki myjemy oraz siekamy. Dorzucamy na patelnię i doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Makaron wykładamy na talerz i zalewamy powstałym sosem. Smacznego
Kolizje SmakówSkładniki / Ingredients: makaron / pasta500 g mięsa mielonego / 500 g minced meat1 szklanka koncentratu pomidorowego / 1 cup of tomato paste1/2 szklanki wina czerwonego wytrawnego / 1/2 cup of dry red wine50 g sera żółtego startego (Gouda) / 50 g grated cheese (Gouda)50 g startego parmezanu / 50 g grated parmesanszczypta soli / pinch of salt szczypta pieprzu / pinch of papper300(...)Przygotowanie: 30 min, pieczenie: ok. 25 min, ilość porcji: 4 - 6 Groszek i marchewkę (świeże warzywa trzeba umyć, obrać i pokroić) gotujemy na parze około 20 min. Mięso mielone smażymy na oliwie na rozgrzanej patelni. Dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy. Potem dodajemy wino, przyprawy i mieszamy wszystko dokładnie. Dusimy przez 20 minut na wolnym ogniu. Naczynie żaroodporne smarujemy
Projekty ze smakiemCzas na szpinak.Teraz dostaniemy jeszcze świeży.Oczywiście można użyć mrożonego. Kupujcie tenmrożony w całości, nie mielony. Ten mielony moim zdaniem jest nic nie wart.Po odmrożeniu dobrze wyciśnijcie wodę.Przepis dotyczy jednego pęczka.Jedną cebulę drobno siekamy i smażymy na złoty kolor.Myjemy szpinak i kroimy same liście na kawałki.Gdy cebula jest już gotowa wrzucamy szpinak i dwa ząbki
Pasje Jolkikostkęoliwa z oliwek lub olej rzepakowy1 łyżeczka curry w proszku1/2 dużej cebuli, pokrojonej w kostkę8 ząbków czosnku, obranych i pokrojonych w plasterki1 łyżka mielonego kminu rzymskiego1 łyżeczka mielonej kolendry1 liść laurowysól i pieprz4 szklanki bulionu drobiowego lub warzywnego4 łyżki kwaśnej śmietany200 g białka kurzego Newella, pokrojonego w paski i podsmażonego do podaniauprażone na suchej patelni pestki dyni
karmelowyżółte:7 żółtek2 całe jajka2/3 szkl. cukru pudru2 łyżki oleju1 łyżka octu1 łyżeczka proszku do pieczenia1 szkl. mąki pszennej Masa:puszka brzoskwińbudyń śmietankowygalaretka cytrynowa1/2 kostki masła lub margarynyDodatkowo:mielona kawaWykonanie:1. Białka ubić na sztywno(...)cukrem pudrem. Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, wymieszać. Na koniec dodać proszek zakwaszany octem. Na blaszce o wymiarach 36x24 cm wyłożonej papierem robić łyżką kleksy z ciasta i posypywać mieloną kawą.2. Żółtka, jajka i cukier roztrzepać na jednolitą masę. Dodać olej i mąkę, wymieszać. Na koniec połączyć z proszkiem zakwaszonym octem. Ciasto żółte wylać na białe, wyrównać łyżką
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaSkładniki: makrela wędzona 2 sztuki, kurki marynowane 1/2 szklanki, majonez 3 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, szczypiorek 1 pęczek z makreli dokładnie usunąć wszystkie(...)ości i samo mięsko dac do miski kurki marynowane wylać na sitko, kilka zostawić w całości do przybrania a resztę posiekać nożem i wsypać do makreli dodać majonez, pieprz mielony, posiekany szczypiorek i wszystko łyzką rozcierając dobrze wymieszać i do lodówki odstawić na 30 minut podać z pieczywem jakim lubisz..............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięsałatka z komosy ryżowej, sera fety, zielonego ogórka i koperku. Przepis ze strony Marthy Steward.Składniki dla 4 osób:szklanka kaszy quinoasól, pieprz świeżo mielone3 łyżeczki oliwy3/4 łyżeczki mielonej papryki4 filety tilapiiogórek zielony1/3 szklanki posiekanego świeżego kopru1/3 szklanki pokruszonego sera feta2 łyżeczki świeżego soku z cytrynyDo małego rondelka wrzucić komosę ryżową, dodać 2 szklanki wody i łyżeczkę soli.Doprowadzi
wyzwania kuchennelubi kotlety mielone , ser żółty(...)pewno takie kotlety posmakują.Najlepsze na ciepło..wtedy ser tak przyjemnie się ciągnie ..na zimno ponoć też niektórzy lubią..ale wg to już nie to..70 dkg mięsa mielonego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 czerstwa bułka 1 szkl.bulionu2 jajasól, pieprzwegetaszczypta imbiruser żółtyBułkę namoczyć w bulionie.Do mięsa wbić jajka, dodać do smaku przyprawy,drobno pokrojoną
Moje domowe kucharzeniegram sera żółtego,100 gram twarogu półtłustego,2 ząbków czosnku,250 gram mąki,3 jajek,150 ml maślanki,1 łyżeczki sody oczyszczonej,3 łyżek masła, soli,czarnego świeżo mielonego pieprzu,kilku listków bazylii do dekoracji.Przygotowanie dania rozpocząłem od zrobienia farszu do nadziania ciasta. Farsz jest bardzo prosty, jego podstawowe składniki to trzy rodzaje sera. 100 gram sera żółtego(...)sera koziego. Umieściłem je w jednym naczynie, do którego następnie pokruszyłem 100 gram twarogu półtłustego. Do mieszanki serów dodałem dwa przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, niewielką ilość czarnego świeżo mielonego pieprzu i jedno jajko. Całość dokładnie wymieszałem za pomocą łyżki i odstawiłem do lodówki na 20 minut.Do miski przesiałem 250 gram mąki pszennej, dodałem do niej 1 łyżeczkę sody
Wyprawy kulinarnepół łyżeczki/Opis użytych składników - m.in mąki bezglutenowej owsianej TUTAJ.Dodatkowo:- słoiczki, 6-7 / mogą być też szklaneczki po "Nutelli",- masło do posmarowania "foremek".- coś do wysypania "foremek" - np. mielone orzechy, płatki owsiane (bezglutenowcy szukają tych z przekreślonym kłosem) i w wersji tradycyjnej - np. otręby owsiane.WYKONANIE:1. Żółtka ucieramy na parze z cukrem waniliowym i cukrem trzcinowym - dzięki temu nasz(...)cukrem białka na sztywno.6. Delikatnie łączymy masę z białkami.7. Umyte (najlepiej wyparzone) słoiczki smarujemy w środku masłem i wysypujemy tym, czym chcemy (my - w wersji bezglutenowej - orzechy mielone, a w zwykłej - otręby owsiane).8. Wlewamy masy do połowy, góra do 3/4 wysokości słoiczka.9. Posypujemy jagodami goi (możemy również dać je do środka).PIECZENIE:1. Nagrzewamy piekarnik
Wypisz Wymalujpory jadłam, musicie ich koniecznie spróbować. Polecam dodać mięso wołowe do burgerów - są wtedy o wiele smaczniejsze. Przepis powstał do Tygodniowego Wyzwania Blogowego.Składniki :* 300g mielonej karkówki* 300g mielonej wołowiny* sól, pieprz, chili bądź świeża papryczka * dodatkowo : bułki z sezamem, sałata, pomidor, ogórek korniszon, cebula, majonez, ketchup, musztardaPrzygotowanie : Mięso mieszamy z przyprawami, wyrabiamy na zwartą masę
Magiczne Życie MartyMAKARONOWE NADZIEWANE SZPINAKIEM I FETĄ.4 porcjeok. 20-25 mniejszych muszli makaronowych żytnich450g mrożonego szpinaku150-200g sera typu feta1 mała cebula 2-3 ząbki czosnkupieprz świeżo mielonygałka muszkatołowasłodka mielona papryka ulubione zioła: oregano, bazylia, itd. olej do smażeniaMakaron gotujemy w osolonej wodzie do momentu, aż będzie al'dendte (już miękki, ale z wyczuwalną twardością, sztywnością - półtwardy).Przelewamy(...)rozmrozi oraz w następstwie wyparujepraktycznie cały płyn. Ser feta kroimy w kostkę i wrzucamy do szpinaku,dokładnie mieszamy - częściowo się rozpuści. Na samym końcu doprawiamypieprzem, gałką muszkatołową, papryką słodką mieloną i ulubionymi ziołami. Przygotowaną masę wkładamy do muszelek, układamy w wysmarowanymmasłem naczyniu żaroodpornym. Posypujemy startym żółtym serem, przyprawamii wstawiamy do piekarnika na około 20-25 minut, aż ser się
W kuchni Karmel-itkigorącej wody, odstawić do wystudzenia.Przestudzone, prawie tężejące już galaretki mieszamy z musem jabłkowym (najlepiej schłodzonym, wówczas szybciej nam zgęstnieje).Składniki masy śmietanowej:- 700ml kremówki 30%- 2-3 łyżeczki mielonego ksylitolu(...)pudru- 3 op.śmietan-fix- 1 kostka gorzkiej czekoladyNa wystudzonym biszkopcie wykładamy warstwę tężejącej masy jabłkowej, wyrównujemy.Na jabłka wykładamy warstwę śmietany ubitej ze śmietan-fixem i z mielonym ksylitolem. Wygładzamy. Można wyrysować widelcem wzór (np.fale itp.) wówczas zginą nam nierówności. Wierzch posypać startą kostką czekolady.Smacznego
Smaczne Zdroweczasu, żeby ryż nie przywarł do dna. Po ugotowaniu mięso wyjmujemy z zupy i : albo obieramy i wrzucamy do zupy, albo.... obieramy i wykorzystujemy do mielonych ( o mielonych z ugotowanego mięsa kurczaka w następnym poście). Zupka jest dość gęsta od warzyw i ryżu, więc nie trzeba jej już dodatkowo zagęszczać
Walijskie Pichcenie