może być wcześniejsze lekkie podgotowanie czereśni. Kolejną ciekawostką jest to, że jeżeli planujemy mięsny posiłek, powinniśmy pominąć wcześniejsze zjadanie tych owoców, gdyż, utrudniają trawienie białka zawartego w mięsie. Gdybyście mieli chwilę czasu i chcieli wykorzystać czereśnię w całości, śmiało! Nie tylko sam owoc zasługuje na uwagę :) Mówię całkowicie szczerze, choć wiele osób którym sprzedaję na targu czereśnie, uważa, że żartuję
Słodkie Przyjemnościzrobiły się dużo szybciej :) Żeby sprawdzić musimy oczywiście spróbować. Drożdże będą teraz popękanymi, odchodzącymi od papieru suchymi kawałkami o mocnym drożdżowym zapachu i smaku. Pozostawiamy je do ostygnięcia, później mielimy na proszek (gdy nie mamy czym, możemy je też dobrze pokruszyć. Pamiętajcie żeby dodawać ich mniej niż jest w przepisach, gdyż są mocniejsze w smaku. Smacznego
Co na wege obiad?tyczy się gorzkiej czekolady. Jeżeli nie wiemy, czy w okolicy będą sklepy z opcją wegańską, można zabrać też ze sobą wegańskie pasztety, które nie zajmują dużo miejsca, a będziemy mieli przynajmniej na jakiś czas zapewnione rozwiązanie na śniadanie lub kolację. Jeżeli ktoś ma przed wyjazdem więcej czasu może przygotować sobie w domu jakieś przegryzacze w postaci wegańskich ciasteczek, które
Bananowe Polebudyń śmietankowy lub 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 250 ml mleka Wykonanie: Białka ubijam na sztywno i odstawiam do lodówki. Żółtka ucieram z cukrem do białości. Twaróg mielę trzykrotnie. Do utartych żółtek dodaję zmielony twaróg, mąkę ziemniaczana i mleko cały czas miksując. Na końcu dodaję ubite białka i mieszam łopatką. Formę o wym. 24x25 cm wykładam papierem do pieczenia
Ciasteczkowy Potwórmnie jedna warstwa wyszła z 15 herbatników. Wylewamy 1/2 kremu, na to herbatniki, ponownie 1/2 kremu i herbatniki. Ciasto schładzamy w lodówce- najlepiej całą noc. Pozostały cukier trzcinowy mielimy lub rozbijamy trochę tłuczkiem i posypujemy ciasto przed podaniem. Ciasto podałam na Porcelana Bogucice
Aga w kuchniwynajęcie włoskiej willi na pewno nam odpowiada. Czy nie wolimy spędzić urlopu w hotelu, gdzie mamy codziennie sprzątane, zazwyczaj gotowane, a i położenie jest dogodne. W willi nie będziemy mieli organizatora wycieczek, animatorów dla dzieci ani sklepiku z pamiątkami. Jednakże spędzając wakacje poza hotelem, sami wybieramy towarzystwo (są wille do wynajęcia już dla 4 osób), nie musimy się użerać
Bon Ton Italiafolie spożywczą, włożyć do zamrażarki na kilka godzin, aby się kompletnie zamroziło. Zamrożone ciasto łatwiej się nam zetrze na dużych oczkach.Pomógł mi robot. Robimy masę serową. Mielimy dwa razy ser .Oddzielamy białka od żółtek i rozpuszczamy masło, które musi kompletnie wystygnąć.Białka ubijamy mikserem, ale nie na sztywną pianę, dodajemy po kolei żółtka, cukier z cukrem waniliowym
Z Kuchni Do Kuchniłyżki żytnich płatków 70g gęstego jogurtu naturalnego (około 3 łyżek) łyżka odżywki białkowej KULTURYSTA.COM 100% Whey Protein Professional 2 łyżki mleka szczypta sody Sposób przygotowania: Płatki mielimy na mąkę żółtko z jajka, płatki, odżywkę, jogurt, mleko, sodę miksujemy i odstawiamy na około 5 minut białko ubijamy na sztywną pianę miksując na najniższych obrotach dodajemy białko do pozostałej masy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćWhey Protein 4 kostki ciemnej czekolady ORGANICZNEJ Sposób przygotowania: Daktyle zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy na około 15 minut płatki wrzucamy razem z migdałami do blendera i mielimy, ale nie na całkowitą mąkę, tylko tak, żeby migdały się rozdrobniły dodajemy daktyle, około 0,5 szklanki wody z daktyli (najlepiej żeby była jeszcze ciepła/możemy ją ponownie zagotować
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćorzechów ziemnych 7g orzechów włoskich 60g chudego twarogu duże jajko cynamon jako dodatek świeży ananas i banan Sposób przygotowania: Kaszę gotujemy i odstawiamy, do blendera wrzucamy kokos, orzechy, mielimy oddzielnie blendujemy twaróg z jakiem na gładką masę tak powstałą masę wlewamy do teflonowego rondelka, dodajemy orzechy i kokos gotujemy na małym ogniu cały czas mieszając, żeby się nie przypaliło
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćzaczelam szyc.Bo przecież Mamusia mówiła" jak zszyjemy nie bedzie nic widać"Nie udało sie..:P Kazde wakacje spedzałam u dziadkow na pieknej wsi:),bywaly takie dni ze dziadkowie mieli duzo pracy w polu i wtedy godzike czy dwie sama musialam sie soba zajac bo wszyscy pomagali.I tak było także tego dnia..och jak ja czekalam az oniwszyscy pojda w pole
bistro mamaręcznie gładke, elastyczne ciasto. Formujemy kulę, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce, do podwojenia objętości. W międzyczasie szykujemy masę serową. Ponieważ zrobiłam twaróg domowy i nie wymagał on mielenia przełożyłam go do miski, dodałam jajko, cukier, ekstrakt i zmiksowałam blenderem – żyrafą. Po godzinie ciasto odgazowujemy, dwu lub trzykrotnie uderzając pięścią. Kilka razy zagniatamy, ponownie nadajemy kształt kuli, przykrywamy
mojewypiekiinietylkoSkładniki: podwójna pierś z kurczaka cebula 2-3 ząbki czosnku duża garść jarmużu sól, pieprz, przyprawa do kurczaka bułka tarta/otręby Pierś z kurczaka, cebulę, jarmuż i czosnek mielimy na gładką masę, przyprawiamy i odstawiamy na 15 minut. Formujemy kotleciki mogą być okrągłe, podłużne jak u mnie lub w formie małych paluszków. Obtaczamy w bułce tartej lub otrębach, rozgrzewamy
NA MOIM TALERZUszybki deser do obiadu po pracy albo zimny dodatek do kawy na weekendowe popołudnie. Pasuje też do wszystkich innych okazji kiedy będziecie mieli ochotę na coś słodkiego o ciekawej kompozycji smaków. Przepis zainspirowany "Owocowym pucharkiem" z truskawkami z gazetki "Ogrodowe party" Food & Joy sklepu Alma
Milion Smakówdziś na obiad placek ziemniaczany z ziołami na wiejskiej słonince i klasycznym czerwonym pesto z pomidorów. Sposób na szybkie tarcie ziemniaków - idealnie sprawdza się maszynka do mielenia mięsa
upichcona