doczekać się jutra, żyję tym dniem cały tydzień i odliczam godziny :) Muszę Was jednak zmartwić, przez mój wyjazd nie będę mogła opublikować przepisów.. mam nadzieję, że nie będziecie mieli mi tego za złe! A dzisiaj... jeden z deserów, który należy do najulubieńszych mojego mężczyzny. Można porównywać go do owocowego musli. Mus jest bardzo pożywn y i obfituje z witaminy
Be Fit Be Strongalbo i grubsze. Wnętrze jabłek pozbawione pestek i części z ogryzka wrzućcie do miski i skropcie cytryną. Pierś z kurczaka trzeba rozdrobnić, ja preferuję krojoną w drobną kostkę, ale mielenie to też nie grzech. Migdały i orzechy włoskie podprażamy na patelni i dodajemy do jabłek. Na koniec dodajemy pokrojone mięso, sól odrobinę cukru, białe wino, masło i mieszamy. Nasz farsz
Kuba Gotujeczosnku sól, pierz czarny do smaku 3 łyżki pieprzu zielonego Sekwens 10 g soli peklującej Sekwens peklosmaczek K 1 łyżeczka żelatyny spożywczej Mięso mielimy przez maszynkę na drobnych oczkach, dodajemy peklosmaczek, czarny pieprz i przeciśnięte 2 ząbki czosnku. Całość dobrze wyrobić dłońmi i odstawić do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie spróbować mięsa
Malinowe Pocałunkiłyżki śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki kakao Wykonanie: Na stolnicy wyrabiamy ciasto z podanych składników, przygotowujemy maszynkę do mielenia mięsa z foremką do robienia ciasteczek.Wkładamy małymi kawałkami ciasto do maszynki, kręcąc korbką wykręcamy przez foremkę różne wzory ciasteczek zachowując odpowiednią długość ciastka. Ciasteczka układamy na blaszkę wyłożoną
kgwjanczewoczosnku oliwa z oliwek chilli sól pieprz Sposób wykonania: Na patelnię wlewamy dużą ilość oliwy z oliwek. Kiedy oliwa się rozgrzeje, wrzucamy krewetki, przeciskamy przez praskę ząbki czosnku, świeżo mielimy pieprz. Na koniec solimy i dodajemy posiekaną natkę pietruszki i chilli. Krewetki smażymy stosunkowo krótko, bo zbyt długo podgrzewane stają się gumowate i niesmaczne. Aby wzbogacić ten przepis, można podczas
Kuchnia Pani WiosnyMięso z dzika i królika razem z podgardlem dusimy pod przykryciem z warzywami, zielem angielskim, trzema liśćmi laurowymi, solą i pieprzem, aż wszystko zmięknie. Po ostygnięciu mięso i warzywa mielimy trzykrotnie razem z namoczoną bułką w maszynce do mięsa. Wątróbkę sparzyć wrzątkiem i również zmielić. Następnie do masy dodajemy jajka, gałkę muszkatołową i wszystko dokładnie mieszamy. Masę wykładamy do natłuszczonej
Kuchnia Pani Wiosnygruszki 100 g orzechów włoskich 2 łyżki miodu 2 białka 1 łyżeczka cynamonu Kaszę gryczaną gotujemy według instrukcji na opakowaniu lub własnego uznania. Odstawiamy do ostygnięcia. Orzechy włoskie mielimy. Do kaszy dodajemy ponad połowę orzechów, miód i cynamon. Całość blendujemy. Gruszki obieramy ze skóry i kroimy w cienkie plastry. Dno formy do tarty wypełniamy masą gryczaną. Na niej układamy gruszki
My Chcemy Jeśćmleko – ok. 0,5 szkl KREM KOKOSOWY: * mascarpone – 200 g * cukier puder – ok.4 łyżki * kokos – 50 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Wszystkie ciastka bardzo drobno siekamy albo mielimy w malakserze.Dodajemy marmoladę, ciepłe mleko, łyżkę kakao i wiórki kokosowe. Wszystko razem bardzo dokładnie mieszamy. Wyciągamy na folię aluminiową tworząc prostokąt o wym. 25×30 ( wymiary aboslutnie nie muszą
Ostra na Słodkomasła 100 g cukru 5 zółtek szczypta soli Blat różany: 3 jajka 200 g cukru 2 czubate łyżki konfitury z płatków róży 100 g mączki migdałowej (mielimy płatki migdałowe) 50 g zmielonych biszkoptów konfitura do posmarowania wierzchu mazurka sok z cytryny 30 g płatków migdałowych (mogą być posiekane orzechy, mama uważa że idealnym rozwiązaniem jest
Lili w kuchniorzeszków ziemnych · 1 łyżka oleju kokosowego lub innego, bezzapachowego Przygotuj: moździerz lub młynek do mielenia bardzo dużą patelnię lub garnek z szerokim dnem Podaj z: · ryżem (np. brązowym) lub kuskusem czy komosą ryżową Jeśli używasz cieciorki suszonej, trzeba ją namoczyć
Bazując na smakuWcale nie jeśli policzymy pieniążki , które przyjdzie nam wydać na leki , usuwające konsekwencje działania chemii zawartej w kupnych przyprawach ( wizyta lekarska , leki na wątrobę , nadciśnienie itp ) Po ususzeniu , warzywa mielimy np. w młynku do kawy na drobno , ale nie na pył . Mieszamy razem w misce , dodajemy sól i zamykamy w szklanych słoikach . Gotowe , nic tylko używać i spożywać Post Domowe
Ogrodnik w podróżyschab pieczony z tymiankiem . 1 listopada jest „Wszystkich Świętych” zjedzie się rodzinka, więc tak upieczony schab będzie podany na obiad, a jeśli coś zostanie to będziemy mieli pyszną wędliną na kanapki jak ostatnio. Ten schab wygląda bardzo efektownie, do tego jest bardzo soczysty i smaczny. Jego przygotowanie nie jest trudne. Ten schab przed faszerowaniem i pieczeniem peklował się
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięcebulą na bazie kaszy jaglanej. Prosty i w miarę szybki do przygotowania. Pasztet na bazie kaszy jaglanej jest lekko wilgotny i miękki. Nie wymaga użycia maszynki do mielenia (wystarczy sam blender). Na początku sceptycznie podeszłam do tego przepisu, bo jednak pasztet kojarzy mi się z mięsem :) Jeżeli dbacie o formę lub jesteście wegetarianami to upieczcie poniższy pasztet
Ugotowaćtruskawek pól litra zimnego mleka 3 kulki lodów waniliowych 3 duże listki mięty Do dzieła!!! Truskawki myjemy i szypułkujemy. Wszystkie składniki wrzucamy do wysokiego naczynia i dokładnie mielimy blenderem aż powstanie piana. Przelewamy do wysokich szklanek i ozdabiamy miętą. Smacznego
sierotka maRysia w kuchnibyle jak" i dusimy na maśle aż delikatnie zmięknie. Dodajemy zmiażdżony czosnek i chwilę razem dusimy. Miękką cebulę dodajemy do bulionu i całość gotujemy ok 15 minut. Ugotowane warzywa mielimy blenderem na gładką masę. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i smażymy na niej grzanki - aż będą złote i chrupiące - na koniec na każdą grzankę układamy plaster sera żółtego i czekamy
sierotka maRysia w kuchni