mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:216/458)

Cukinia grillowana 137

3-4 30 min Łatwe Tanie Przepis na cukinię z grilla. Składniki 1 cukinia 3-4 łyżki oliwy (w zależności od wielkości cukinii) 3-4 ząbki

PysiaGotuje.pl
KREMOWA ZUPA POMIDOROWA Z SEZAMEM, IMBIREM I JABLKAMI 116

KREMOWA ZUPA POMIDOROWA Z SEZAMEM, IMBIREM I JABŁKAMI SKŁADNIKI : 1/2 filiżanki ziaren sezamu - uprażonych na suchej patelni 1 cebula 1 łyżeczka brązowego cukru 1 łyżka posiekanego

Moja Książka Kucharska
Zupa dyniowa z pomarańczą 129

Zapraszam na pyszną jesienną zupę dyniową. Jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania. Każdemu będzie smakować. Polecam!!! SKŁADNIKI: ½ kg miąższu z dyni 2 pomarańcze 1 cebula

Tradycyjna kuchnia Kasi
Faszerowana cukinia 219

Kolejny przepis z cyklu wariacji na temat cukinii... Tym razem jej przygotowanie będzie wymagało od nas dużo więcej pracy, ale efekt jest znacznie, znacznie lepszy

Lawendowe Niebo
Pikantna pasta z bobu 151

Ekspresowa w przygotowaniu pikantna pasta z bobu. Świetna do kanapek, polecam :) na 2 porcje: szklanka ugotowanego i obranego bobu łyżka soku z cytryny łyżeczka tabasco (użyłam

Mienta blog
Sałatka z łososiem - symbio.pl 157

Lekka, pyszna i zdrowa sałatka z dodatkiem wędzonego łososia. Coś pysznego! Składniki : * ulubiona sałata * plasterki grillowanej cukinii * pół żółtej papryki * pomidor * kilka oliwek * 100g wędzonego łososia

Magiczne Życie Marty
Makaron z cukinią i kurczakiem 178

Makaron z cukinią i kurczakiem to jedno z moich ulubionych dań. Jest niezwykle szybkie w przygotowaniu, a przy okazji po prostu smaczne. Makaron ten możecie zjeść

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zapiekanka ryżowa z kurczakiem i cukinią 129

Zapiekanki ryżowe z warzywami to jedne z łatwiejszych i nie trudnych do przygotowania obiadowych dań, najlepiej smakuje gdy jest dość dobrze doprawione pieprzem lub nawet odrobiną chili, czosnek w tej potrawie można pominąć –to ukłon wobec tych którzy niekoniecznie tolerują jego obecność w kuchni. Zapiekankę podawać od razu po wyjęciu z piekarnika, wtedy jest najsmaczniejsza, doskonale wpisze się w jednodaniowy(...)papryka 1 świeży brokuł 3 łodygi selera naciowego 3-4 ząbki czosnku (niekoniecznie) 2 łyżki koncentratu pomidorowego 3-4 łyżki oleju z chili Zioła prowansalskie do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Sól morska do smaku Sos: 3 łyżki śmietany 18% 1 jajko 50 g startego żółtego sera np. gouda Odrobina masła do natłuszczenia formy Sposób przygotowania: Ryż ugotować

Wanilia i Kardamon
Grillowane piersi z kurczaka w miodowo-chrzanowej marynacie 231

Grillowane piersi z kurczaka w miodowo-chrzanowej marynacie , to idealna propozycja na obiad jak i na przyjęcie. Takie piersi możemy podać w towarzystwie świeżych warzyw, ulubionych surówek. Mogą one stanowić również składnik wielu sałatek (wystarczy je drobniej pokroić). Podstawę smaku stanowi marynata.  Najważniejsze, żeby użyć do niej dobrej jakości miód i chrzan. Osobiście polecam Wam chrzan tarty „POLONAISE(...)potrzeb) 1 duża pierś z kurczaka 2 łyżki chrzanu tartego „POLONAISE” 2 łyżki miodu 1 płaska łyżka przyprawy – u mnie do sałatek* 1 łyżka oleju czarny mielony pieprz do smaku *skład: sól, papryka słodka czosnek, pieprz czarny, por, bazylia, natka pietruszki. Można zamienić na inną przyprawę o podobnym składzie Przygotowanie: Pierś z kurczaka kroimy

Słodkie okruszki
Gulasz mięsny z pak choi 152

różnych ziół zmienia jego smak. W ten sposób powstaje nowa wersja gulaszu, a domownikom potrawa raczej nie ma prawa się znudzić. Nieważne jakie mięso użyjemy gulasz mięsny z warzywami zawsze świetnie się komponuje. Z czym podać gulasz mięsny? Przyznam, że moi domownicy najbardziej lubią gulasz z ryżem lub ziemniakami. Ja jednak najbardziej lubię gulasz z kaszą(...)marchewka 10 cm pora 1 rozetka pak choi 150 g groszku cukrowego 200 g pieczarek ½ łyżeczki suszonego tymianku 2 łyżki natki pietruszki 1 łyżka mąki ½ łyżeczki czarnego pieprzu, grubo mielonego 2 łyżki masła 500 ml wrzątku lub bulionu mięsnego Podziel mięso na małe kawałki, oprósz mąką i pieprzem. Rozgrzej masło i wrzuć mięso. Smaż aż mięso lekko się zrumieni

codojedzenia
Pomidorowa zupa z brukselką 126

mielony natka pietruszki sól, pieprz       Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy mięso, rozdzielając je drewnianą łyżką. Następnie dodajemy pokrojone jarzyny, ziemniaki, oczyszczoną brukselkę (większe kroimy na pół). Razem chwilę podsmażamy, dodajemy pomidory wraz z zalewą, suszoną bazylię, dusimy pod przykryciem kilka minut, zalewamy wrzątkiem, gotujemy do miękkości warzyw

R'n'G Kitchen
Zupa gołąbkowa 408

pieprz czarny mielony śmietana do zup Na dno dużego garnka wlać niewielką ilość oleju rzepakowego i wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Smażyć, aż się zeszkli, po czym dołożyć mięso. Stale mieszając lekko obsmażyć. Wrzucić do garnka poszatkowaną kapustę, pokrojoną marchewkę i selera. Dodać ziele angielskie, liścia laurowego, pieprz czarny i całość zalać wodą. Gotować, aż warzywa zmiękną i wsypać

https:KKuchniaMniam
Pasta z bobu z białym serem 149

Pieczone młode warzywa Ryż z bobem i szpinakiem Pasta z bobu z miętą Pasta z bobu Letnia sałatka makaronowa z żółtymi burakami, bobem i kozim serem Zielony ryż z bobem i groszkiem cukrowym Zielone warzywne curry Pasta z bobu z serem Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 500 g ugotowanego i obranego bobu 4 łyżki białego mielonego sera (użyłam Mojego

Kulinarne przygody Gatity
KAPUŚNIAK Z KMINEM RZYMSKIM 158

świeżo mielonym pieprzem. Chwilę smażymy, a następnie zalewamy połową bulionu. Dodajemy miód i sos sojowy. Dusimy wszystko pod przykryciem. W osobnym garnku rozgrzewamy oliwę, na której smażymy kapustę. Po chwili smażenia dolewamy wino i dusimy pod przykryciem. Następnie dolewamy pozostałą część bulionu. Gotujemy przez około 10 minut. Po tym czasie łączymy kapustę z pozostałymi warzywami i gotujemy kolejne

wege i kropka
Sałatka z kaszą bulgur, szparagami i botwiną 122

warzywa, ulubiona kasza, odrobina sera i multum przypraw. Nie wiem czy jest ktoś komu mogłaby ona nie zasmakować. Smaczniejszego połączenia nie znam!  Składniki (na 2 - 3 porcje): 1/2 suchej szklanki bulgur 1/2 pęczka szparag zielonych  1/2 pęczka botwiny  50 gram sera feta 2 łyżki uprażonych płatków migdałów  1 łyżka masła  sól, pieprz, kolendra mielona

Mango Papaja
Zupa krem z dyni z parmezanem 197

czosnkiem szczypta mielonego imbiru 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki  sól pieprz 3 łyżki oleju rzepakowego do podania: 4 łyżki tartego parmezanu 4 łyżki śmietany lub gęstego jogurtu naturalnego prażone pestki (słonecznik, dynia, sezam) olej dyniowy Dynię wydrążyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w talarki. Do garnka wlać olej, wrzucić warzywa, smażyć chwile

Obiad gotowy
WEGAŃSKI PASZTET Z KASZY JAGLANEJ I KAPUSTY 114

łyżeczka kminku mielonego, 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego, 1/2 łyżeczki suszonej natki pietruszki, szczypiorek do dekoracji. Wykonanie: Kaszę jaglaną moczymy przez kilka godzin, następnie obficie przepłukujemy wodą i gotujemy. Kapustę, cukinię i cebulę kroimy, a później dusimy na patelni z zielem angielskim i liściem laurowym (po uduszeniu pozbywamy się ziela i liścia laurowego).  Kaszę łączymy z warzywami i przyprawami

Jeść, by żyć w zdrowiu
Zupa-krem z dyni 131

sól świeżo mielony pieprz ponadto: 2-3 łyżki jogurtu naturalnego pestki dyni groszek ptysiowy Dynię i ziemniaki pokroić w niedużą kostkę. Cebulę i czosnek drobno posiekać. W garnku rozgrzać masło,wrzucić posiekaną cebulę z czosnkiem,lekko przysmażyć. Dodać dynię i ziemniaki,chwilę smażyć,dodać starty imbir i kurkumę,zalać bulionem i gotować ( ok.10-15 minut) aż warzywa zmiękną. Całość zmiksować

Kolorowa kuchnia Elki
zupa wzmacniajaca pełna warzyw i ziół na pobudzeniu układu odpornościowego 126

pełna  warzyw i ziół na pobudzeniu układu odpornościowego, curry, kurkuma, czosnek itp..   Składniki 2 słodkie cebule 4 filiżanki brokułów (posiekane) 2 marchewki (obrane i pokrojone w plastry) 1 łodyga selera (posiekane) 1 łyżeczka curry w proszku ⅛ łyżeczki kurkumy ¼ łyżeczki kolendry ⅛ łyżeczki cynamonu ¾ łyżeczki czosnku w proszku ¼ łyżeczki czarnego pieprzu 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki mielonego cebula suszona

w mojej kuchni
Cukinia z suszonymi pomidorami 147

pierwszych warzyw, jakie podaje się małemu dziecku. Dzięki dużej zawartości związków odżywczych i łatwości trawienia dietetycy polecają ją już półrocznym maluchom. http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/Cukinia-wartosci-odzywcze-i-przepisy-na-dania-z-cukinii_34738.html 2 średnie cukinie 1 por kilka świeżych pieczarek 6 kawałków suszonych pomidorów w oleju 1 ser pleśniowy Lazur 1/2 łyżeczki ostrej i słodkiej papryki gałązka świeżego rozmarynu sól, pieprz świeżo mielony Wykonanie: Cukinie myjemy, kroimy

kgwjanczewo
Bogracz 149

pieprz, papryka mielona słodka, ostra itd......) Przygotowanie: Mięso umyłam i pokroiłam w kostkę po czym ugotowałam w osolonej wodzie, a po to żeby było szybciej miękkie ponieważ jak usmażymy mięso to ono zamknie się od zewnątrz szybko i później trzeba go długo gotować, żeby zmiękło. W tym czasie w osobnym garnku gotuję bulion i wrzucam warzywa wszystkie pokrojone

Tanio smacznie i prosto
Kartoflanka z kabanosami 133

czosnku kminek mielony (jeśli ktoś lubi to może być cały) liść laurowy kilka ziaren ziela angielskiego suszony lubczyk sól pieprz mała cebula 10 dag kabanosów z kurczaka + odrobina klarowanego masła bulion lub woda – u mnie pół na pół woda z domowym rosołem WYKONANIE: Ziemniaki, marchew, pietruszkę i selera obrać, opłukać. Ziemniaki pokroić w kostkę, pozostałe warzywa w plasterki

Kuchenne zapiski Edyty
Sałatka z ogórków na zimę 126

łyżka pieprzu mielonego 3 łyżki soli Zalewa: 1 szklanka octu 1 szklanka oleju 3/4 szklanki cukru Sposób przygotowania: Ogórki myjemy, kroimy w plastry (najlepiej zetrzeć na tarce jak na mizerię).Marchew obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach,obraną cebulę kroimy w pióra.Wszystko przekładamy do większej miski, dodajemy sól, dokładnie wszystko mieszamy .Gdy warzywa puszczą sok dodajemy

Bajeczna Kuchnia
Pasztet z grzybami i zielonym pieprzem 167

łyżeczki mielonego ziela angielskiego 1-2 łyżeczki marynowanego zielonego pieprzu sól, pieprz + wywar z grzybów i gotowania mięsa do rozrzedzenia masy parę plastrów słoniny lub boczku do foremek przygotowanie Jeżeli nie mamy gotowanej kury i wołowiny z rosołu, gotujemy je razem z podgardlem. Mięsa, oprócz wątróbki, pokrojone w dużą kostkę, włożyć do garnka, dodać warzywa, parę ziarenek pieprzu, listek

Stare Gary
drożdżowy pieróg z kapustą i mięsem 178

pekińskiej i warzyw. Najlepiej smakują na ciepło, ale na zimno też są smaczne. Z podanych składników wyszło mi 8 bardzo dużych sztuk.  Składniki: 650 g mąki 2 jajka 1,5 szklanki wody 45 g drożdży 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oleju łyżka czarnuszki na farsz: 250 g kapusty kiszonej 300 g mięsa mielonego 1 cebula

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
WEGAŃSKIE ŚNIADANIA - przegląd przez 2 tygodnie 202

inne owoce + warzywa - osobiście kupuję z targu, bo mam wygodny układ z sąsiadami, którzy tam handlują ale spokojnie znajdziecie wszystko w tej przysłowiowej Biedronce, dobrej jakości i w dobrych cenach. - Awokado - Biedronka, bywa promocja na pyszną odmianę Hass 10 zł/kg. - Len i przyprawy biorę od siebie, np. super cynamon tutaj:  DR-KALDYSZ-CYNAMON-MIELONY

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Schab pieczony z warzywami 133

mięso, będziemy mieli dodatek do kanapek, ale czy zostanie wątpię? Zapraszam do zapoznawania się z przepisem. SKŁADNIKI 2 kg. schabu bez kości  po 1 łyżce przypraw typu: majeranek, bazylia , tymianek, papryka słodka 1 łyżeczka pieprzu 3-4 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 1 łyżka sosu sojowego -ciemny 2 łyżki oleju lub smalcu do obsmażenia schabu Warzywa: 2 marchewki

W kuchennym oknie Ewy
Śledzik z konfiturą i sałatką warzywną. 146

warzywną(najlepsze warzywa z rosołku-pamiętajcie) i śledzie na konfiturze z gruszki i suszonej żurawiny. Myślę, że taka sałatka może znaleźć miejsce również na wigilijnym stole, nie tylko jako przekąska.. SKŁADNIKI: 4-6 filety śledziowe  KONFITURA 2 gruszki  10 dag żurawiny 1-2 łyżki cukru 1-2 łyżki soku z cytryny pieprz grubo mielony do smaku

Kuchnia Beaty
Kurczak z duszoną papryką, cukinią i marchewką 135

siłownią. Są warzywa, jest białko, są węglowodany. Dwie godziny później wyciskamy z siebie siódme poty. Pół roku później jesteśmy misterami trawników, parków, klubów, plaż i wszystkich innych hipsterskich miejscówek. Składniki: 1/2 piersi z kurczaka suszony rozmaryn 1 papryka 2 marchewki 1 cukinia 3 ząbki czosnku 2 małe cebule 6 łyżek oliwy z oliwek ostra papryka mielony imbir ciemny

GRUBY WAŁEK
Zupa klopsowa 245

sobą mielone mięso, bułkę, żółtko, usmażoną szalotkę razem z użytym do tego celu olejem oraz przyprawy: słodką i ostrą paprykę oraz 1 łyżeczkę soli. Wyrabiamy starannie na możliwie jednolitą masę, po czym formujemy kształtne niezbyt duże klopsiki – z tej ilości mięsa powinno ich powstać 12-15 sztuk. Z gotowego wywaru usuwamy mięso i wszystkie warzywa oprócz marchewki. Doprowadzamy

Kulinarna Pokusa
Potrawka z kurczaka z porem i marchewką. Kurczak w porach i marchewce. 241

marchewki - czosnek mielony, domowa wegeta , majeranek - olej - 0,5 szklanki mleka - 1,5 łyżki mąki Wykonanie Piersi z kurczaka kroję w kostkę lub paseczki, podsmażam na łyżce oleju ,dodaję pokrojonego w cieniutkie plasterki pora i pokrojoną w półplasterki marchewkę. Doprawiam czosnkiem i domową wegetą. Mieszam, podlewam gorącą, przegotowaną wodą tylko tyle aby zakryła mięso i warzywa. Naczynie przykrywam pokrywką

Kuchnia z widokiem na ogród
Zupa krem z marchewki 149

cytryny słodka mielona papryka pieprz sól Marchewkę obrać i pokroić w talarki (ja to zrobiłam malakserem bo było szybciej) Ziemniaka obrać i pokroić w kostkę (u mnie ubite ziemniaki, które zostały z obiadu) Cebulę obrać o pokroić w kostkę Pora i czosnek pokroić w plasterki W garnku z grubym dnem rozgrzać łyżkę oliwy i przełożyć warzywa Dusić

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Biała kiełbasa pieczona w piwie 116

świeżo mielony pieprz - majeranek otarty - 3-4 łyżki oleju arachidowego (może być rzepakowy)     Surową kiełbasę sparzamy wrzątkiem (zalewamy na 30 min., pod przykryciem). Obrane i umyte cebule kroimy w piórka. Paprykę oczyszczamy z nasion, płuczemy i kroimy w paski. Czosnek również kroimy w paski. Kiełbasę wkładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy cebulę, paprykę i czosnek. Warzywa oprószamy solą

mojewypiekiinietylko
Paprykowa sałatka z pstrągiem wędzonym 177

wielbicielom tego warzywa. Aromatyczna, sycąca i zdrowa- idealnie sprawdzi się jako posiłek do lunch box'a, co osobiście przetestowałam. Porcja to 311kcal w tym 22g białka , 6g tłuszczu oraz 40g węglowodanów .  SKŁADNIKI: 30g świeżej rukoli 40g makaronu żytniego razowego- przed ugotowaniem 75g wędzonego pstrąga 80g papryki świeżej 60g kukurydzy konserwowej oregano bazylia sól czosnkowa papryka mielona ostra

peanutbuttermonster
Sojowa potrawka w pomidorach i chili 183

pieprz świeżo mielony 2 listki laurowe sól oliwa Pyszne pomidorki cherry, które są nowością znajdziecie na stronie Owocowego Raju Soje namaczamy na 10-12 godzin przed gotowaniem, następnie odcedzamy i gotujemy w nowej wodzie z niewielką ilością soli. Marchewkę kroimy w słupki, paprykę, cebulę i czosnek w cienkie plastry, rozgrzewamy oliwę na patelni i przesmażamy warzywa. Do gotującej się

Apetyczna babeczka
Dietetycznie: stek w sosie z pieczoną marchewką 172

Obieraczką do warzyw wycinamy wstążki. Ścieramy na tarce imbir i mieszamy z sokiem z pomarańczy, pieprzem cayenne oraz oliwą. Marchewkę mieszamy z marynatą i odstawiamy na kilka minut. Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. Marchewkę rozkładamy na blasze z papierem do pieczenia i pieczemy ok 7 min. Rostbef kroimy na 4 steki, myjemy, osuszamy. Oprószamy grubo mielonym pieprzem. Smażymy

Brzuszki Łakomczuszki

Proponowane wyszukiwania