mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:211/458)

Zapiekanka makaronowa z mięsnym sosem pomidorowym. 174

czosnku 250 g mielonej łopatki 2 puszki pomidorów (łącznie 800 g) 1 płaska łyżeczka cukru 2 czubate łyżeczki suszonego oregano sól i pieprz do smaku 2 duże garście siekanych świeżych listków bazylii ----------------------------------- 8 łyżek oliwy extra vergine 2 kulki mozzarelli 350 g makarony fusilli (świderki) Wykonanie: Cebulę drobno siekamy, marchewkę kroimy w małą kostkę. Warzywa solimy i podsmażamy

Smak mojego domu
Obiadowy omlet z kurczakiem 181

chili) sól świeżo mielony pieprz Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Marynujemy w oliwie z oliwek, słodkiej papryce, sosie sojowym i soli. Wstawiamy na lodówki na dwie godziny. Następnie kawałki kurczaka smażymy na patelni bez dodatku tłuszczu. Odstawiamy. Rukolę myjemy i szatkujemy, ale niezbyt drobno. Paprykę i szalotki kroimy w kostkę. Warzywa przekładamy do miski

My Chcemy Jeść
Dżem z domowych winogron 134

własne owoce i warzywa, doglądać jak dojrzewają, smakować, cieszyć się nimi;D Robią z nich wino, zajadają się na codzień. W tym roku jest ich znów tyle, że postanowiłam zabrać im co nieco (2,5 kg) ciemnych winogron i zrobić domowy dżem. Wyszedł bardzo pyszny. Dodałam do niego miód, trochę soku z cytryny i mielony imbir do smaku. Naprawdę

Zasmakuj Kuchni
Burger koreczki - najlepsza przekąska na imprezę 240

ząbki czosnku świeżo mielony pieprz, sól żółty ser sałata lodowa papryka ogórek pomidor koktajlowy patyczki do koreczków Do mięsa dodajemy posiekaną cebulę, czosnek i przyprawy. Maczamy dłonie w zimnej wodzie i formujemy małe kuleczki. Patelnie delikatnie smarujemy olejem i na rozgrzaną, wrzucamy nasze pulpeciki. Gdy ostygną nabijamy je na wykałaczkę następnie nabijamy ser i warzywa, kończymy pomidorkiem koktajlowym. Podajemy

Dobra karma
Zapiekane cannelloni z mięsem mielonym 163

mięsa  mielonego 300 g makaronu cannelloni 2 łyżki startego sera zółtego 2 cebule 2 marchewki 3-4 ząbki czosnku olej /masło oregano, bazylia, tymianek sól, pieprz sos pomidorowy puszka pomidorów 2 łyżki koncentratu pomodorowego czosnek granulowany oregano, bazylia, tymianek sól, pieprz dodatkowo 200 g sera żółtego 100 g sera mozzarella Wykonanie: Warzywa umyć, obrać. Marchewkę zetrzeć

magiczna kuchnia Kasi
Brukselka jak gołąbki 184

moim najbardziej znienawidzonym warzywem z dzieciństwa. :-) Wraz z tym jak zaczęłam sama gotować, nauczyłam się przyrządzać ją tak by mi smakowała. Głównym błędem jest rozgotowywanie brukselki, moim zdaniem jest wtedy niesmaczna. Zapraszam po przepis na danie z brukselką, która może być czymś więcej niż tylko dodatkiem do obiadu. 100g ryżu 300g brukselek 250g mięsa mielonego 3 łyżki koncentratu pomidorowego

Szefowa kuchni
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym 156

solą, pieprzem, słodką mieloną papryką oraz mąką. Na patelni rozgrzać masło, obsmażyć pierś z kurczaka aż się zrumieni, po czym przełożyć do rondla. Na tej samej patelni zeszklić cebulę, dodać pokrojoną marchew, smażyć 3-4 minuty. Podlać odrobiną wody, po czym dalej smażyć około 8 minut. Dodać pokrojoną paprykę i dusić do miękkości. Wszystkie warzywa przełożyć do rondla, następnie

Calzonella.com
Zupa ziemniaczana z grzybami 159

przykryciem aż warzywa zmiękną, dodajemy podsmażone grzyby i gotujemy razem 5 minut. Słodką śmietankę wlewamy do gorącej zupy, mieszamy i wyłączamy źródło ciepła, nie gotujemy. Doprawiamy zupę do smaku. Posypujemy przed podaniem prażoną cebulką i natką pietruszki. Prażoną cebulkę mam w kuchni pod ręką, więc dodaję ją do różnych dań np. do kotletów mielonych , czy pieczeni rzymskiej , w przypadku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z łososiem z puszki 151

light, sól, pieprz mielony prawdziwy Sposób przygotowania: Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Osączyć, wystudzić i przełożyć do dużej miski. Paprykę i ogórki osączyć z zalewy i pokroić w drobną kostkę.Posiekać koperek, cebulę obrać i drobno pokroić. Łososia osączyć z zalewy i w razie potrzeby rozdrobnić widelcem. Do miski z ryżem przełożyć pokrojone warzywa, łososia, odcedzoną z zalewy

Nie tylko w kuchni
Marokańska zupa pomidorowa na zdrowy lunch 132

papryki 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki szczypta kurkumy 1 opakowanie zupy Marwit Krem z pomidorów sok i skórka z 1/2 cytryny 1-1 1/2 szklanki wody 3/4 puszki ciecierzycy ciecierzycy (ok. 160g) 1/2 łyżki miodu 25 g suchej kaszy kuskus Cebulę, czosnek i seler posiekać w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać tłuszcz, dorzucić posiekane warzywa. Podsmażyć na małym ogniu

Pełny talerz
Indycze burgersy 145

kukurydziana Mięso mielone z indyka Ser żółty Ogórek zielony Pomidor Cebula biała Musztarda, chrzan tarty, majonez Ananas z puszki Sól, pieprz Przygotowanie: Składniki zaproponowane przeze mnie były jak zwykle kwestią przypadku. Obowiązkowym zestawem do burgera domowej roboty, jest dobra buła i dobrej jakości mięso. Reszta to kwestia umowna i decyzja Naszych kubków smakowych. Warzywa kroimy w plasterki, bułę

Karczma Honorietty
Grillowana cukinia z czosnkowym dipem 184

ulubione letnie warzywo - na blogu jest wiele przepisów z jej wykorzystaniem. Dzisiaj chyba najprostszy przepis - cukinia grillowana podawana z dipem czosnkowym.  Polecam jako pyszną, niskokaloryczną przekąskę :) SKŁADNIKI 1 średnia cukinia (około 200g) 2 łyżki  pikantnej oliwy (lub zwykła oliwa+szczypta chili) 3 łyżki greckiego jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku kilka listków mięty świeżo mielony pieprz sól morska

Moje Kuchenne Rewelacje
Nietypowa zupa pomidorowa 294

morska, świeżo-mielony kolorowy pieprz, ostra papryka (sporo), zioła prowansalskie  natka pietruszki oraz gęsty jogurt do dekoracji  Sposób przygotowania: Kurczaka kroimy w drobną kostkę, nacieramy solą, pieprzem i bazylią, wstawiamy na około godzinę do lodówki seler, marchew, pietruszkę obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach por kroimy w drobną kostkę tak przygotowane warzywa wrzucamy do gotującej

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Ratatouille wg. Magdy Gessler 308

dostęp do świeżych warzyw. Składniki: (4 porcje) 2 średnie cebule (około 250 g) 2 młode cukinie (około 720 g) 2 bakłażany (około 720 g) 3 średnie pomidory lub 5 mniejszych (około 430 g) 3 kolorowe papryki 5 ząbków czosnku polskiego 6 łyżek oliwy z oliwek (użyłam oleju rzepakowego) pęczek tymianku świeżego sól morska, świeżo mielony pieprz 1 łyżeczkę papryki

Moja Delicja
Piracka ryba, czyli łosoś pod pierzynką 2109

sałatki ze świeżych warzyw z delikatnym dressingiem i chrupiącą bagietką. Składniki: (6 porcji) 1.5 kg filetu łososia ze skórą 750 ml śmietany 18% 2 łyżki miodu 4 łyżki musztardy rosyjskiej 4 łyżki chrzanu tartego 2 pęczki koperku 4 ząbki czosnku 6 kromek chleba tostowego pełnoziarnistego 4 ząbki czosnku sok z cytryny sól morska, świeżo mielony pieprz   Przygotowanie: Przygotowanie

Moja Delicja

Proponowane wyszukiwania