mielone z serem - 3500 przepisów (strona:127/234)

Rożki paprykowe nadziewane fetą 203

pomidora malinowego 10 listków świeżej bazylii  Liście sałaty ozdobnej do przybrania Pieprz czarny mielony Przygotowanie: 1/ Paprykę z odciętą górą i z usuniętym gniazdem nasiennym gotujemy na parze ok. 15 minut, odstawiamy do ostudzenia. 2/ Na patelni podgrzewamy śmietankę w której rozpuszczamy rozdrobniony ser feta. Mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia ciągle podgrzewając. Doprawiamy pieprzem. 3/ Do powstałego sosu

Kuchnia PROzdrowotna
Lasagne bez beszamelu 218

żeby tworzyło jedną całość? Oczywiście, że można za pomocą sosu z sera, a raczej z dwóch serów. Sos serowy spełnia dokładnie to samo zadanie co sos beszamelowy , a na dodatek jest bezglutenowy. Lasagne bez beszamelu Składniki: na 6 porcji 500 g mielonego, wieprzowo – wołowe 1 cebula 500 g pokrojonych pomidorów z puszki 1 pęczek świeżej bazylii(...)pieprz do smaku Sos serowy 2 ząbki czosnku 200 g serka philadelphia 1 łyżka masła + do posmarowania formy 400 ml mleka 100 ml słodkiej śmietany 200 g dojrzałego sera cheddar 1 łyżeczka białego pieprzu ½ łyżeczki czarnego pieprzu sól do smaku 100 g mozzarella 6 suszonych pomidorów w oleju Pokrój cebulę w kostkę, rozgrzej oliwę i zeszklij na patelni. Dodaj czosnek

codojedzenia
Kanapki z kurczakiem w tortilli 310

średni filet z kurczaka (250g) 1-2 liście sałaty lodowej 1 średni pomidor 2-3 plastry łagodnego żółtego sera 2-3 plastry szynki konserwowej 2-3 rzodkiewki 3 łyżki oliwy 1/2 płaskiej łyżeczki soli 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu świeżo mielonego Instrukcje Z fileta z kurczaka usuwamy ewentualny nadmiar tłuszczu, błonki oraz pozostałości chrząstek i kości. Oddzielamy polędwiczkę, a pozostałą(...)powierzchni. Jedną połówkę placka wykładamy sałatą i kładziemy na niej kurczaka. Jako następne warstwy umieszczamy szynkę konserwową oraz plastry pomidora, który posypujemy rzodkiewką i odrobiną pieprzu. Na koniec kładziemy ser oraz jeszcze jedną warstwę sałaty. Kanapkę przykrywamy drugą połówką placka i kroimy bardzo ostrym nożem na 3-4 części (na czas tej ostatniej czynności warto całość spiąć wykałaczkami, aby składniki

Kulinarna Pokusa
Makaron z brokułami i serem pleśniowym 275

pleśniowym (4 porcje) : 400 g makaronu np. świderki 1 mały brokuł ¾ szklanki śmietany 30% 100 g sera gorgonzola lub roquefort skórka otarta z 1 cytryny 1 łyżka soku z cytryny ¼ łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej 3-4 łyżki pokrojonych orzechów włoskich sól, świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Z brokuła odrywamy różyczki wielkości około(...)brokuła i blendujemy w malakserze na gładkie puree. W tym czasie w osolonej wodzie gotujemy makaron (ja użyłam pełnoziarnistych świderków) zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. W rondelku rozpuszczamy ser pleśniowy wraz ze śmietanką, na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Gdy się rozpuści, dodajemy skórkę i sok z cytryny, pieprz oraz gałkę muszkatołową. Następnie do sosu dodajemy brokułowe puree

Poezja smaku
Stromboli – zawijana pizza 208

pomidorowe. Składniki: Ciasto opakowanie suchych drożdży 240 ml wody w temp. Pokojowej 500 g mąki pszennej grubo mielonej (Typ 740) 2 łyżki oliwy z oliwek szczypta soli Nadzienie: mały słoiczek koncentratu pomidorowego łyżka oliwy sól, pieprz, zioła prowansalskie 150 g sera żółtego kulka mozzarelli spora garść oliwek czarnych kilka listków świeżej bazylii Do posmarowania: oliwa, zioła prowansalskie Przygotowanie Drożdże

e-PrzepisyKulinarne
Pulpety w sosie pomidorowo-pieczarkowym 169

ser czy starte pieczarki, ale po prostu o sam sposób przygotowania i użyte przyprawy. Tak samo jest z pulpetami. Mała zmiana czyni cuda Dziś zapraszam Was na pyszne pulpety w sosie pomidorowo-pieczarkowym. Spróbujcie, polecam   Składniki: 500 g mielonego mięsa (u mnie wieprzowo-wołowe) pół czerwonej cebuli 1 jajko M 1 łyżeczka suszonego oregano 1/2 łyżeczki czarnego mielonego(...)Kamis 3 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego Kamis 3 łyżki bułki tartej Na sos: 300 ml bulionu drobiowego 1 mały słoiczek przecieru pomidorowego (90 g) 2 duże pieczarki sól i pieprz do smaku Dodatkowo: olej do podsmażenia pulpetów Przygotowanie: Cebulkę drobno kroimy i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Do miski przekładamy mięso mielone, podsmażoną cebulkę, wbijamy

Słodkie okruszki
Sałatka bankietowa 1244

czubata łyżeczka delikatesowej musztardy Pęczek cienkiego szczypiorku Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Sposób wykonania sałatki: Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na połówki wydrążyć żółtka, zetrzeć na tarce jarzynowej osobno zetrzeć białka. Tuńczyka, kukurydzę oraz groszek osączyć z zalewy, ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, szczypiorek, por oraz cebulę pokroić. Majonez wymieszać z musztardą

Wanilia i Kardamon
Zupa lasagne – pyszny przepis na znakomitą zupę. 371

znakomitą zupę. Zupa lasagne – tak to przepis na znakomitą zupę, która smakiem bardzo przypomina lasagne.    Zupa lasagne, to zupa nie do końca z klasycznymi składnikami czyli serem i beszamelem, ale czego się nie robi na diecie. Tak, tak na diecie całą dorosłą częścią rodziny przeszliśmy na dietę zupową wg Moniki Honory .  I od miesiąca jemy(...)sosu pomidorowego  0,5 litra wody  1 litr rosołu / wywaru warzywnego  70 dkg mięsa mielonego ( u mnie łopatka )  2 łyżeczki suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego oregano 4 ząbki czosnku  Wersja niedietetyczna : dodaj pod koniec mozarellę, żółty ser i pozwól żeby się zrobił lekko ciągnący.    Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj. Seler

Kuchnia na wzgórzu
Letnia sałatka z komosą ryżową i fasolką szparagową 133

żółtej lub zielonej 1/2 zielonego ogórka 10 pomidorków koktajlowych 6 rzodkiewek 2 plastry (ok. 50 g) sera typu feta Sos: 3 łyżki oliwy lub oleju 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka miodu 1 łyżka posiekanej świeżej mięty sól himalajska świeżo mielony pieprz Przygotowanie: 1) Komosę ryżową ugotować wg przepisu na opakowaniu (w szklance wody, na małym ogniu(...)wodzie (na koniec fasolkę hartujemy). 3) Na talerze nałożyć przygotowaną komosę ryżową, następnie ułożyć fasolkę szparagową. 4) Dodać pokrojone pomidorki, rzodkiewki oraz ogórka. 5) Na koniec, na wierzch pokruszyć ser feta. 6) Przygotować sos: oliwę/olej dokładnie wymieszać z sokiem z cytryny, miodem, posiekaną miętą oraz solą i pieprzem (można użyć w tym celu słoiczka). 7) Gotową sałatkę podawać skropioną

Fitsweet.me
Sernik dyniowy 130

pieczenia 10 dag. margaryny 10 dag. smalcu 4-5 łyżek śmietany Masa serowa: 750 g. sera twarogowego dwukrotnie zmielonego 1 szkl. cukru 1,5 szklanki puree z dyni 5 jajek 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka imbiru mielonego 0,5 łyżeczki kardamonu Lukier: cukier puder woda (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Z podanych składników zagnieść kruche ciasto(...)tortownicę. Można zaciągnąć brzegi ciasta, będzie bardziej efektownie wyglądało. Pozostałe ciasto zamrozić, przyda się do następnego wypieku. Spód podpiec w piekarniku przez 15 minut w 180 stopniach. Zmielony ser umieścić w misie miksera. Dodać wszystkie pozostałe składniki. Wymieszać wszystko na niezbyt dużych obrotach, tylko do momentu rozmieszania składników - za długie mieszanie spowoduje napowietrzenie masy, sernik urośnie, a potem opadnie. Wylać

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Sernik dyniowy 231

proszku28 g cukru brązowego57 g masła rozpuszczonegolub200 g ciasteczek digestive100 g masła rozpuszczonego1 łyżeczka imbiru mielonegoMasa:680 g sera kremowego w temp. pokojowej (typu philadelphia)350 g drobnego cukru1 łyżeczka cynamonu1/2 łyżeczki imbiru mielonego1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej mielonej1/8 łyżeczki mielonych goździków28 g mąki pszennej1 łyżeczka ekstraktu waniliidynia – 270 g gęstego puree z dyni*5 dużych jaj110 g kwaśnej(...)digestive: ciasteczka rozdrobnić jak wyżej. Połączyć z rozpuszczonym masłem i imbirem. Wyłożyć jak wyżej na spód tortownicy i wstawić do lodówki na minimum pół godziny (bez pieczenia).2. Zmiksować ser na puszystą masę, kilka razy w trakcie mieszania ściągać ser z boków miski, żeby całość była dobrze zmiksowana. Dodać mąkę, cukier i przyprawy i miksować kolejne 2-3 minuty (zbierając

UgotujmyTo.pl
Sałatka z kaszy pęczak z kalafiorem pieczonym w kurkumie, fetą, orzechami i granatem 131

przenikaj. Wyrazisty kalafior wspaniale komponuje się z pęczakiem, a zioła, orzechy, ser i granat dopełniają całości. To przyjemna propozycja na lunch lub kolację. Składniki na 2-4 porcje 100-150 gramów ugotowanej kaszy pęczak 1 mały kalafior, podzielony na miejsze kawałki 2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka kuminu, mielonego szczypta soli 2 łyżki oliwy 2 łyżki świeżej mięty, z grubsza(...)posiekanej 4 łyżki natki pietruszki, z grubzsa posiekanej garść orzechów włoskich, uprażonych na suchej patelni garść orzechów nerkowca, uprażonych na suchej patelni 1/2 granata, pestki 100 gramów sera feta Składniki na dressing: 5 łyżki oliwy 2 łyżki melasy z granatów 1 łyżka miodu 1 cytryna, drobno starta skórka i 1 łyżka soku szczypta soli R ozgrzać piekarnik do 200 stopni

olalacooking
Roladki schabowe z gruszką, serem pleśniowym i orzechami 187

schabu bez kości ½ cebuli ¾ szklanki mleka 2 małe gruszki 10 dag orzechów włoskich 10 dag sera z przerostem niebieskiej pleśni 1,5 szklanki wody ½ szklanki słodkiej śmietanki 22% Mąka do obtoczenia Olej do obsmażenia Sól himalajska   do smaku Pieprz czarny świeżo mielony do smaku Kilka ziarenek kolorowego pieprzu Natka pietruszki do dekoracji Jak wykonać ?  Schab myjemy(...)czasie schab osączamy z mleka, ręcznikiem papierowym delikatnie osuszamy ( mleko z cebulą wylewamy), oprószamy pieprzem do smaku, na każdym kotlecie rozkładamy pokrojone w plasterki gruszki, posypujemy pokruszonym serem pleśniowym-troszkę odkładamy do sosu, oraz rozdrobnionymi orzechami włoskimi, zawijamy ciasno roladki-można końce spiać wykałaczkami, obtaczamy w mące.  W garnku rozgrzewamy niewielką ilość oleju, obsmażamy z każdej strony roladki

Wanilia i Kardamon
BURGER Z MIĘSEM I PIECZARKAMI 174

indyka i duszonymi pieczarkami.  SKŁADNIKI: 6 kotletów do burgerów PRZEPIS  6 plastrów ser żółtego 6 bułek np. Kajzerek 12 plastrów ogórków konserwowych 6 kawałków jarmużu Pieczarki lub PRZEPIS 20 dag pieczarek 1 natka pietruszki 2 łyżki masła 1 łyżeczka czosnku mielonego 1 łyżka papryki czerwonej sól i pieprz do smaku Sos 3 łyżki ketchupu 2 łyżki majonezu(...)plastry. W garnku na rozgrzanym maśle smażę na rumiano pieczarki, dodaję sól i pieprz oraz paprykę słodką oraz drobno posiekaną natkę pietruszki. Bułki rozkrajam na pół. Następnie kładę plaster sera. Wkladam do piekarnika na 10 min w 180 stopniach by ser się rozstopil. Następnie polewam sosem, kładę plastry ogórka, ciepłe mięso i ciepłe pieczarki. Smacznego

Gotowanie Patki

Proponowane wyszukiwania