mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:184/400)

Sernik na kruchym spodzie 7521

mniej niż pół szkl proszek do pieczenia -1/2 łyżeczki żółtka -2 szt margaryna -0,5 kost cukier waniliowy -1 opak Składniki na masę: ser w kostce, 3 -krotnie mielony -1,5 kg mąka -6 łyżek mąka ziemniaczana -3 łyżki jaja -12  szt cukier -2 szkl masło roślinne w kostce -1 i 1/2 kost. cukier puder do posypania(...)MASA SEROWA Żółtka + masło utrzeć, dodać ser, obie mąki, a na końcu dobrze ubitą pianę z białek z cukrem, delikatnie wymieszać. Na ciasto wyłożyć mase serową, włożyć ciasto do piekarnika, i piec ok.godz.w 180 stop

Kuchnia Danusi
Cytrusowe ciasto z figami i daktylami 167

cytrusów, uprzednio porządnie umytych. Następnie wyciskamy z nich sok, po czym dodajemy do nich ricottę, rozpuszczone ostudzone masło i wydłubane nasionka z laski wanilii i opcjonalnie mieloną skórkę. Mąkę przesiewamy razem z solą, soda i proszkiem W osobnej misce ucieramy na puch jajka z cukrem. Do ubitej masy jajecznej dodajemy 1/3  sypkich składników, mieszamy, następnie(...)zapobiegnie to opadaniu owoców na dno ciasta, po czym dodajemy je do cista, delikatnie mieszając.  Ciasto przekładamy do podłużnej keksówki, a jego wierzch posypujemy płatkami migdałowymi. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni i pieczemy ciasto około 50 minut. Najlepiej jest zrobić test suchego patyczka,jeśli po wyjęciu z ciasta patyczek jest suchy, ciasto jest już upieczone i możemy

Kulinarne przygody Gatity
Gołąbki tradycyjne - wersja nr 1 196

często gołąbków nie robię, ale jak już robię to porcję na dwa obiady co najmniej :) Także dziś i jutro objadamy się gołąbkami :) Składniki: główka białej kapusty, 50 dag mięsa mielonego, 3/4 szklanki ryżu,  cebula, jajko, przyprawy, Sos: cebula, masło, koncentrat pomidorowy, bulion, śmietana, mąka, przyprawy,  W pierwszej kolejności trzeba rozprawić się z kapustą. Wycinamy z niej głąb(...)należy z każdego ściąć zgrubienie, tak żeby łatwiej było je zwinąć. Przygotowujemy farsz: Ryż gotujemy w osolonej wodzie, cebulkę kroimy w kostkę i szklimy na oleju. Dokładnie mieszamy mięso mielone, ryż, cebulkę, jajko. Przyprawiamy do smaku.  Tak przygotowany farsz nakładamy łyżką na liść, zaginamy górę liścia, a później boki i ciasno zwijamy.   Przygotowane gołąbki układamy

Co w głowie piszczy
Smoliste żeberka w mielonej kawie 198

skorka chrupiąca a nie zwęglona. Inspiracja z bloga Mummy, I can cook. Smoliste żeberka w mielonej kawie 1,2 kg żeberek wieprzowych marynata: 1,5 łyżki mielonej kawy 1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu 1 łyżeczka pieprzu młotkowanego z kolendra 1 łyżka czerwonej papryki (pomieszana ostra(...)kawałki. Składniki marynaty dokładnie wymieszaj w misce, dodaj żeberka wymieszaj tak żeby marynata dokładnie oblepiła mięso. Przykryj miskę folią i odstaw na noc do lodówki. Następnego dnia rozgrzej piekarnik do 160 C.  Umieść żeberka na blasze lub w naczyniu żaroodpornym, dolej 1/3 szklanki wody, przykryj folią i umieść w piekarniku. Piec około 2 godziny na ciemny, prawie czarny kolor

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Mięsna zapiekanka z bezglutenowym beszamelem 112

Proste danie, które można zrobić własciwie ze wszystkiego. Ja kupiłam śliczne małe cukinie. Żeby wszyscy mogli jeść mąkę pszenną zastąpiłam mieszanką mąki bezglutenowej. Mogę szczerze powiedzieć

Polska Zupa
Gołąbki Teściowej (gotowane)- etapy przygotowania 138

Trzydziestka na karku, a ja nigdy sama gołąbków nie robiłam :)  W domu rodzinnym Mama zawsze zapiekała je w piekarniku i gdybym robiła sama, to pewnie jej sposobem, bo taki po prostu pamiętam.  Ze względu jednak na to, że robić gołąbki tylko dla naszej dwójki mi się nie chce, to wykorzystałam Teściową i zrobiłyśmy jej sposobem większą ilość(...)mięsa mielonego (najlepiej z łopatki) 1.20kg ryżu długoziarnistego dobrej jakości 4 cebule 1/2 kostki masła 1/2 kostki margaryny 2 łyżki soli 1/2 (ok 10g) opakowania pieprzu mielonego (ilość zależy od naszych upodobań) ok 30 dkg słoniny maga Sposób przygotowania: 1. Z kapusty odrywamy pierwsze liście i myjemy z wierzchu. Ostrym noże wycinamy ze środka głąb. Każdą główkę

Kuchnia w czekoladzie
Pstrąg tęczowy łososiowy pod szpinakową kołderką 199

łyżka oleju rzepakowej z olejem z pestek dyni 2 kawałki (brykiety) mrożonego szpinaku 30g orzechów włoskich 1 łyżeczka soku z cytryny 4 łyżki tartego parmezanu sól, pieprz oraz czosnek mielony do smaku Sposób przygotowania: Filety myjemy, osuszamy, a jeśli trzeba usuwamy pęsetą ości. Delikatnie posypujemy solą i pieprzem. Rozmrożony szpinak łączymy z olejem, orzechami, sokiem z cytryny(...)parmezan jest wystarczająco -dla mnie- słony. Wszystko razem dokładnie miksujemy i rozsmarowujemy na rybach. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego do 180st C piekarnika na 20 minut. Po wyciągnięciu upieczonych filetów raz jeszcze delikatnie oprószamy je tartym parmezanem

Kuchnia w czekoladzie
Piernikowe ciasteczka z ajerkoniakiem 179

szklanki (168g) niesolonego masła w temperaturze pokojowej 1 szklanka (144g) brązowego cukru 1 jajko 3 łyżki (45 ml) melasy 2 1/4 filiżanki (293g) mąki pszennej 2 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1 łyżeczka cynamonu 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej szczypta goździków zmielonych 1 łyżeczka sody 1/4 łyżeczki soli polewa ajerkoniak 2 łyżki (28g) masła solonego 1/4 szklanki (52g) cukru 1/2 szklanki(...)niestety zrobiłam za duże ,ale z „pomocnikami”piekłam. Dlatego tez wyrosły ogromne  i musiałam przekrawać .Nic innego nie pozostało jak piec szybko druga partię sama.   Rozgrzać piekarnik do 175 ° C. Wyłożyć blaszkę z piekarnika papierem do pieczenia . Masło i cukier brązowy miksować , utrzeć na puszystą masę przez 3-4 minuty. Dodać jajko , melasę i wymieszać do dobrego połączenia

w mojej kuchni
Zapiekanka makaronowa z cukinią i pomidorem 169

żółty szczypta ostrej papryki   zioła prowansalskie Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy na oliwie, gdy zmięknie dodajemy mięso mielone, doprawiamy, pod koniec pokrojona w kostkę kiełbasę oraz koncentrat pomidorowy. Jeszcze chwilę podsmażyć. Połowę makaronu wykładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, na makaron wykładamy połowę farszu mięsnego, posypujemy ziołami prowansalskimi(...)wierzchu zapiekanki, doprawiamy.  W misce mieszamy śmietanę, jajka, sól, pieprz, zioła. Sos równomiernie wylewamy na warzywa. Piec 30 min w 180 st, ok 10 min przed wyłączeniem piekarnika kładziemy na wierzch plastry sera. Smacznego

Gotuj z Agnes
Sernik dyniowy 119

sprawą dyni,która go tak pięknie ubarwiła. biszkopt: 2 jajka 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku masa serowa: 500 g mielonego twarogu 250 g puree z dyni 100 g masła 3 łyżki cukru 2 łyżki cukru z wanilią 1/4 szkl. mleka 2 jajka 2 budynie śmietankowe ponadto: 4 kostki czekolady deserowej Białka ubić(...)proszek wymieszać razem,przesiać przez sito i delikatnie wymieszać z masą jajeczną. Okrągłą tortownicę o śred. 24 cm wyłożyć (tylko dno) papierem do pieczenia,przelać ciasto,włożyć do piekarnika nagrzanego do 180* i piec 30 minut.   Tortownicę wyłożyć folią aluminiową i ułożyć biszkopt. W garnku roztopić masło i cukier,podgrzewać do momentu aż cukier się rozpuści,dodać twaróg

Kolorowa kuchnia Elki
Zapiekanka teksaska na rozgrzewkę dla Islandii 175

prosta zapiekanką. Można ją przygotować błyskawicznie, szczególnie, jeżeli dzień wcześniej przygotujecie sobie do innego dania więcej puree ziemniaczanego. Potrzebujemy: - puree z 6-8 ziemniaków średniej wielkości - ok. 700 g mielonego mięsa, najlepiej wołowego - 3 duże łyżki bułki tartej - pół szklanki gorącego mleka - 1 cebula - 2 jajka - ok. 100g twardego żółtego sera - sól, pieprz, słodka papryka - trochę tłuszczu do nasmarowania(...)napęcznieje, dodaję ją do mięsa i bardzo drobno pokrojonej cebuli. Mieszam porządnie. Naczynie żaroodporne  smaruję tłuszczem i rozprowadzam w nim równo na całym dnie masę mięsną. Wkładam do piekarnika i zapiekam 30 minut w 180-190 stopniach. Wyjmuję mięso i teraz rozkładam równą warstwę puree ziemniaczanego. Może być bez żadnych dodatkami albo z. Zależy, co tam sobie dzień wcześniej

I tu będę miała takie te
Sjomans biff - wołowina po marynarsku. 122

cuda, to użyjcie porządnego garnka z grubym dnem lub dużego naczynia  do zapiekania z pokrywką i piekarnika. Najważniejsze to długi czas i niska temperatura gotowania. Nie eksperymentowałem z piekarnikiem, ale sądzę, że 90 - 100 stopni i termoobieg powinno zadziałać. Dodatkami do tego dania są marynowane buraczki - rodbetssallad i sałatka z odciskanych ogórków - pressgurka .  Składniki(...)czerwonego wina 2 łyżki konfitury borówkowej lub żurawinowej 1 kostka lub bulionetka pieczeniowa 1 liść laurowy  3 ziarenka pieprzu 1 ziarenko ziela angielskiego 2 łyżki mąki 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki  Wykonanie:   Wołowinę pokroić w około 3 cm kostkę. Do dużej miski wsypać mąkę i paprykę. Obtoczyć dokładnie kostki mięsa.  Wołowinę obsmażyć na złoto

zadanie-gotowanie
Paszteciki francuskie 128

starego parmezanu, Cebulę i czosnek posiekać. Na tłuszczu zeszklić cebulę z dodatkiem szczypty cukru i soli. Następnie dodać czosnek, chwilę razem dusić, wlać bulion i zagotować. Wymieszać z mięsem mielonym, dodać zioła i doprawić do smaku. Można zaostrzyć dodając ostra paprykę. Ciasto francuskie lekko rozwałkować. Masę mięsną ułożyć na cieście, wzdłuż dłuższego boku, zostawiając (wzdłuż drugiego(...)farszem. Po zwinięciu lekko docisnąć aby lepiej się trzymało. Pokroić w plastry grubości około 1.5 cm. Układać plastry na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posypać parmezanem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 210 stopni na 15 minut. Najlepsze są ciepłe, ale na zimno też są smaczne. zastawa

królestwo garów
Orkiszowo-marchewkowe muffinki 144

szkole i alternatywą dla niezdrowych batonów.   przepis na 12 muffinek   - 3/4 szklanki brązowego cukru - szklanka jasnej mąki orkiszowej - łyżeczka proszku do pieczenia - łyżeczka mielonego imbiru - łyżeczka mielonego kardamonu - pół łyżeczki cynamonu - 2 jajka   - 100 ml oleju o neutralnym smaku i zapachu (ryżowy, z pestek wingron) - 200 ml mleka - 2 marchewki starte(...)drugich oraz marchewkę i mieszam łyżką tylko do momentu połączenia składników. Przekładam do formy na muffiny wypełnionej papilotkami i piekę około 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.  Smacznego! Jeśli spodobał Ci się ten przepis będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz na blogu lub polubisz stronę Simple Dish na Facebooku

Simple Dish
Makaronowe muszle z mięsem mielonym 175

pieprz 400 g passaty pomidorowej zioła włoskie ser grana padano olej do smażenia Przygotować farsz mięsny. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju. Następnie dodać mięso mielone i usmażyć razem z cebulą. Do smaku doprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać 2-3 łyżki passaty i dokładnie wymieszać. Pozostałą passatę wlać na drugą patelnię, pogrzać(...)prostokątne 18x25. Makaronowe muszle ugotować al'dente, dobrze osączć i przestudzić. Nadziać mięsnym farszem i ułożyć na sosie pomidorowym. Na wierzchu posypać drobno startym serem grana padano. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 20 minut. Od razu po wystawianiu z piekarnika posypać jeszcze raz serem

Monia miesza i gotuje