mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:171/400)

Cukinia faszerowana mięsem mielonym z pomidorami 152

kostkę, potem dodajemy mięso mielone, dodajemy sól i pieprz i smażymy do momentu kiedy mięso będzie gotowe. W między czasie robimy sos pomidorowy – w garnku rozpuszczamy masło i wrzucamy obrane i pokrojone w kostkę pomidory, doprawiamy solą, pieprzem, miodem i dusimy. Na koniec można lekko zmiksować używając blender. Gotowe pomidory łączymy z mięsem mielonym. Teraz czas(...)roztapiamy a następnie wrzucamy cebulę. Gdy nam się zeszkli wrzucamy indyka i przyprawiamy. Jak indyk nam troszkę zmięknie dorzucamy paprykę i razem wszystko dusimy. Gotowe cukinie wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temp. 180 stopni i pieczemy ok. 15-20 min. Smacznego

Kuchenne Wariacje
Ciasto ze śliwkami i budyniem 100

minutach, czy to już). A w trakcie pieczenia ciasta przygotowujemy budyń. Wedle instrukcji na opakowaniu. Jak zrobimy to niech sobie stygnie. Ciasto też jak się zrobi to wyjmujemy z piekarnika i niech stygnie. Ale niech stygnie w formie! Wyjmujemy je z formy dopiero jak ostygnie! No i jak już wyjmiemy to w połowie wysokości kroimy wzdłuż na pół. Tak żeby(...)obficie, sporo go mamy) i z powrotem składamy. I górę smarujemy budyniem. Ale tak naprawdę obficie, żeby gruba warstwa była. Dla ozdoby (i w sumie smaku też) można posypać mieloną czekoladą. Delikatesy ekologiczne  naturo.pl Najbogatsza oferta produktów ekologicznych i naturalnych w Polsce, możliwość dostawy na terenie całego kraju. Przejrzysty podział na kategorie, blisko 3000 produktów ekologicznych i naturalnych

Marder&Marder Manufacture
Pełnoziarniste naleśniki ze szpinakiem zapiekane w sosie Mornay 128

przyprawami. Na patelni robimy zasmażkę z masła i mąki, po czym łączymy ją z mlekiem. Całość zagotowujemy. Dorzucamy starty ser i dobrze mieszamy. Doprawiamy do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem i odrobiną gałki. 3. Kiedy ciasto odstoi, na dużej patelni smażymy niezbyt grube naleśniki. Nakładamy na nie sporą ilość farszu i dokładnie zawijamy. Przekładamy je do naczynia(...)zalewamy gotowym sosem. Jeśli chcemy, można posypać całość jeszcze dowolną ilością żółtego sera. Danie zapiekamy około 15 minut bez przykrycia, licząc od włożenia do nagrzanego już do 200 stopni piekarnika. Podajemy na ciepło, na ogrzanych talerzach, z pomidorami koktajlowymi i bazylią, lub zwykłymi pomidorami i szczypiorkiem

Kuchenna Kontrrewolucya
Spaghetti pełnoziarniste z pieczonym bakłażanem i pomidorami 179

Można go przygotować zarówno z mięsem jak i bez. Zrobiłam sos właśnie w dwóch różnych wersjach i spisał się na medal.  Składniki: 300 g spaghetti pełnoziarnistego 150 g mięsa mielonego wołowego 1 bakłażan 4 pomidory 1 główka czosnku 1 cebula 1 łyżka pasty z papryczki chilli 0,5 szklanki wody garść posiekanej świeżej bazylii lub 2 łyżeczki suszonej sól(...)składniki znajdziecie tutaj   Przygotowanie:  Na blasze wyłożonej pergaminem ułóż umyte pomidory, przeciętego wzdłuż bakłażana i czosnek przecięty w pół, wszystko skrop oliwą i piecz w piekarniku rozgrzanym na 200 C przez 30-40 minut, aż warzywa będą mięciutkie. Warzywa obierz ze skórki, a czosnek wyciśnij. Na patelni usmaż mięso dodaj posiekaną drobno cebulę, i upieczone warzywa

Niezły Młynek
Zapiekanka. Klopsiki wieprzowe ze szparagami i makaronem 213

łopatki, 4 łyżki pikantnego sosu pomidorowego z chilli 1 łyżka kaszki manny sól morska i pieprz do smaku majeranek prażona cebulka zielone szparagi ok. 100 g suchego makaronu Mielimy mięso, dodajemy pikantny sos, doprawiamy solą, pieprzem Cayenne, majerankiem, dodajemy jeszcze 1 łyżkę kaszki manny, prażoną cebulkę i wszystko dokładnie mieszamy, hakiem robota. Formujemy okrągłe klopsiki, które układamy w formie(...)kostkę szparagi, suchy makaron, a na wierzchu kawałki szparagów wraz z główkami, zalewamy sosem (tym razem gotowym, gdyż testowałam nowy produkt Winiary, bazę do jasnych sosów) i wstawiamy do piekarnika. Całość zapiekamy w piekarniku w 150 stopniach C z włączonym termoobiegiem. Przygotowujemy sos do zalania zapiekanki : 1 kremowa baza do jasnych sosów WINIARY* 100 ml śmietany 18% 100 ml mleka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wyniki konkursu Moje Pyszne M…danie. 148

Jowita Rajchert otrzymuje, bo połączenie  smaków mnie zaskakuje. Pulpety indycze z kaszą jaglaną, jarmużem na sosie czosnkowym z musem owocowym Pulpety: Sk ładniki:  500 g mięsa mielonego z indyka, 200 g jarmużu, 1 szt. suchej kajzerki, 1 szklanka kaszy jaglanej, szczypt ziół dalmatyńskich, szczypt świeżego tymianku, opakowanie kiełek typu stir-fry. Przygotowanie: Kaszę należy ugotować i schłodzić(...)pokrojony). Bułkę namoczyć i odcisnąć-  również dodać do masy. Doprawić ziołami do smaku i wymieszać.  Formować kulki. Większe gotowałam na parze, a mniejsze upiekłam w  piekarniku. Kiełki podsmażyć 2-3 minuty na patelni. Mus owocowy i sos czosnkowy: Składniki: 1 szt. mango, 3 szt. małych gruszek, główka czosnku, 2 szt. cytryny, 3 łyżeczki miodu, 2 szklanki oleju

Moniki Smakołyki
Faszerowana papryka w dwóch smakach 128

przyprawa do mięsa mielonego, suszone pomidory, papryczka chili farsz wegetariański: pieczarki 1 cebula ser zółty sól, pieprz, przyprawa śródziemnomorska Pokrojoną w kosteczkę cebulę zeszklić na oleju, dodać mięso mielone, usmażyć dodając przyprawy.  W tym czasie gotujemy ryż- ok 12 min :D,po odcedzeniu rozcinamy woreczek i wsypujemy ryż do mięsa Podobnie wykonujemy drugi farsz, na początek(...)przyprawić. Zetrzeć ser na dużych oczkach. Nie dodawać na razie do pieczarek. Wydrążyć papryki, nie wyrzucając "kapeluszy". Oczyścić środek z pestek. Tak przygotowane papryki umieszczamy w żaroodpornym naczyniu. Włączamy piekarnik na 180 stopni. Napełniamy papryki farszem- 2 z mięsem, 2 z pieczarkami i serem. Do naczynia wlewamy troszkę oliwy i całą puszkę pomidorów.  Przykrywamy przykrywką i w stawiamy

MarciochaKucharzy
Kawa. Czekolada. Sernik. 210

brązowego cukru 6 łyżek mocnej czarnej kawy składniki na polewę: 150 ml śmietany 18% 100 g gorzkiej czekolady wykonanie: Czekoladę i masła topimy w kąpieli wodnej. Ciasteczka mielimy lub drobno kruszymy. zalewamy je roztopioną czekoladą i masłem. Dokładnie mieszamy. Ciastka wykładamy na dno tortownicy i dokładnie wygładzamy. Jajka ubijamy mikserem aż podwoją swoją objętość. Dodajemy do nich ser i ponownie(...)jeszcze raz miksujemy przez chwilę. Gotową masę serową wykładamy na spód z ciastek. Pieczemy sernik przez 1 godzinę w temperaturze 150 ° C. Po upieczeniu pozostawiamy sernik w wyłączonym piekarniku jeszcze przez około 10-15 minut. By przygotować polewę podgrzewamy w kąpieli wodnej śmietanę i czekoladę. Kiedy masa stanie się gładka i aksamitna odstawiamy ją na 5 minut do przestygnięcia

Przysmaki Karolki
Kurczak pieczony z pieczarkami, słodkimi ziemniakami i jarmużem. 197

kupiłem świeżego kurczaka. Miał jeszcze trochę piór, więc obróbka zajęła trochę więcej czasu. Uporałem się jednak z tym, więc działamy!Co będzie potrzebne?-kurczak, umyty i osuszony-papryka słodka mielona-tymianek -oliwa lub mniej dietetyczne masło-szalotka-trzy ząbki czosnku-miód-suszona piri piri-10 dużych pieczarek-por część biała-słodkie ziemniaki-jarmuż-suszone karmelizowane pomidoryKurczaka posypujemy papryką, solą(...)środka kurczaka wkładamy szalotkę i ząbki czosnku. Na patelni rozgrzewamy klarowane masło i podsmażamy tymianek z papryczką, dodajemy na kilka sekund łyżkę miodu. Polewamy tym masłem kurczaka. Wkładamy do piekarnika na 170 stopni, na czas odpowiadający wadze kurczaka. Moj ważył 1,46 kg, więc piekę go 1,5h.Pieczarki kroimy na ćwiartki. Na patelni szklimy posiekaną por, podlewamy łyżeczka octu musującego

BaRepas
Pizza ziemniaczana-alternatywa dla pizzy i placków ziemniaczanych 185

blasze jak tradycyjną pizzę. I też tak uczyniłam :)Składniki na ciasto ziemniaczane:4 - 5 ziemniaków1 cebulasól, pieprz, 3 łyżki olejususzone zioła: tymianek, rozmaryn, kolendra, majeranek, czosnek, mielona papryka, mielona gorczyca1 jajkoodrobina mąki przecier pomidorowySkładniki na pizze wg uznania, u mnie:4 - 5 pieczarek1 cebula 1 papryka3 - 4 pomidoryopakowanie oliwek1 papryczka chiliżółty serser pleśniowy z niebieską pleśnią suszone oreganosól(...)oczkach, mieszamy je z jajkiem i odrobiną mąki, solimy, doprawiamy pieprzem i ulubionymi ziołami. Ziemniaki wylewamy do naczynia wyłożonego papierem do pieczeniami, wyrównujemy masę i skrapiamy olejem. Pieczemy w piekarniku około 20 minut w 200 sto pniach C.Gdy spód ziemniaczany upieczemy to smarujemy go koncentratem pomidorowym. Na patelni smażymy pieczarki i cebulę, doprawiamy je solą i pieprzem. Na ziemniaczany placek

Bon Appetit Małgorzaty
Sernik pomarańczowy 236

spodem poszłam na łatwiznę - wykorzystałam herbatniki... Sernik pomarańczowy. Składniki: 220 g herbatników; 100 g roztopionego masła. 1 kg sera mielonego lub z "wiaderka"; 4 jaja; 1 szkl. cukru; 2 łyżeczki cukru waniliowego; 3 łyżki mąki kukurydzianej; 2 pomarańcze. Herbatniki mielimy na pył, dodajemy roztopione masło i mieszamy. Wysypujemy do tortownicy i ugniatamy. Wkładamy do lodówki na czas przygotowania masy(...)cukrami, dodajemy pojedynczo jajka. Następnie mąkę. Na koniec skórkę i sok z pomarańczy. Pamiętajmy, że sernik nie lubi długiego miksowania.Masę wylewamy na przygotowany wcześniej spód. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1 godz. i 45 min. Gotowy sernik studzimy w otwartym piekarniku. Najlepiej smakuję po nocy spędzonej w piekarniku.Smacznego

Miksturownik
CIASTO PIERNIKOWE PRZEKŁADANE SERNIKIEM GOTOWANYM 333

Mmmmm cóż za zapachy unoszą się z piekarnika po całej kuchni !  Czuć cynamon, anyż i piernik ! Zapachy nadchodzących małymi kroczkami świąt !  Jeżeli chodzi o ciasto to jest dość proste w przygotowaniu, chodź trochę czasochłonne. Jednak dla tego smaku warto poświęcić ten czas, bo potem przy kawie można delektować się każdym okruszkiem tego wspaniałego ciasta.  Ciasto swoją drogą(...)mąka 1 szkl. cukier 1 szkl. soda 1 łyżeczka proszek do pieczenia 1 łyżeczka kakao 2 łyżki czubate przyprawa do piernika 1 łyżka cynamon 1 łyżeczka anyż mielony 1/2 łyżeczki PONCZ: rum 1 kieliszek woda przygotowania lub mineralna 3 łyżki MASA SEROWA: twaróg 1 kg dwukrotnie zmielony cukier 3/4 szkl. budyń waniliowy 1 op ( bez cukru ) mleko 1/3 szkl

Kuchnia Paulettes
Sernik cytrynowy z polewą lemon curd 112

jego smakiem i chętnie sięga po kolejny kawałek. Sernik cytrynowy jest wilgotny, ma delikatną strukturę, którą zawdzięcza pieczeniu w dość niskiej temperaturze i parze powstałej z wody wstawionej do piekarnika. Najlepszy przepis na sernik , który ma umiarkowanie słodki i zrównoważony cytrynowy smak i aromat. Do przygotowania polewy cytrynowej wykorzystałam sok z cytryn Limmi , który wyciskany jest ze świeżych sycylijskich cytryn(...)przygotowania: 80 minut + studzenie Forma o średnicy 28 cm Przepis na sernik cytrynowy z polewą lemon curd: (składniki o temperaturze pokojowej) 1 kg sera białego twarogowego tłustego lub półtłustego (mielony) 200 g cukru 100 g masła 2 - 3 łyżeczki startej skórki z cytryny 5 jajek 3 łyżki śmietany 30% 1 łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 150 g herbatników maślanych

Kuchcik gotuje
Kapuśniaczki 174

delikatne, a do tego na drugi i trzeci dzień jest świeże i smaczne, a podgrzane na tosterze smakują bosko i prawie tak samo jak takie wyciągnięte prosto z piekarnika. Składniki: CIASTO: 350 ml letniego mleka 60 g masła roztopionego i przestudzonego 1/2 łyżki cukru 2 łyżeczki soli 2 duże jajka 560 g mąki pszennej 20 g świeżych drożdży(...)ziela angielskiego 1 garść suszonych grzybów 1,5 - 2 szklanki podgotowanych grzybów (u mnie zamrożonych) 1 duża cebula 2-3 łyżki oleju lub oliwy z oliwek sól pieprz kminek mielony DODATKOWO: ok.50 g masła rozpuszczonego gruboziarnista sól (u mnie padło na zieloną sól hawajską ) ziarna kminku mak czarnuszka FARSZ: Kapustę kiszoną wyłożyłam na sito i przepłukałam kilkukrotnie w zimnej

Blondynka Gotuje
Pieczona pierś z indyka do kanapek 82

takiego filetu, może w mleku? Poszperam w przepisach, może znajdę coś godnego uwagi. Składniki: 1 kg filetu z indyka 4 ząbki czosnku 1 łyżka suszonego rozmarynu 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 2 łyżki oleju rzepakowego sól pieprz Indyka solidnie doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, odstawiamy na 15 minut. Ząbki czosnku obieram, rozdrabniamy i wrzucamy do miski. Dodajemy(...)mniejsze kawałki), paprykę i olej, mieszamy. Powstałą pastą smarujemy z wszystkich stron indyka, odstawiamy na 24 godziny do lodówki. Po tym czasie filet wkładamy do foliowego rękawa do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wkładamy do niego indyka i pieczemy godzinę (ja indyka w folii wkładam do żaroodpornego naczynia, bez pokrywki). Po upieczeniu, wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia

Kardamonovy