mielone z makaronem - 4470 przepisów (strona:76/298)

Lasagne pomidorowa z mięsem mielonym 276

sosem beszamelowym.    2. Sos pomidorowy cebula czerwona dwa ząbki czosnku 300 gram mięsa mielonego wieprzowego  passata pomidorowa pół czerwonej papryki starta marchewka sól pieprz bazylia, oregano łyżka oliwy z oliwek papryczka chili     3. Poza tym potrzebujemy makaron lasagne 300 gram sera startego tłuszcz do wysmarowania formy  Zacznijmy od przygotowania sosu beszamelowego(...)solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową i gotowe. Odstawiamy sos i zajmujemy się sosem pomidorowym. Siekamy drobno cebulkę i czosnek, wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy przez chwilę, dodajemy mięso mielone i intensywnie mieszamy całość aż mięso się usmaży. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę i papryczkę chili oraz startą na średnich oczkach marchewkę (nada ona delikatnie słodkawy posmak

Mango Papaja
Zupa z bobem, szpinakiem , makaronem i jajkiem 139

portugalska nazwa  tej  zupy. Prawda, że ładna? A na dodatek zupa jest   bardzo szybka do ugotowania. Pyszna, sycąca, z dodatkiem fasoli lub bobu, szpinaku, makaronu i jajka. W portugalskim przepisie , na podstawie którego ją przygotowałam  była dodana fasola z puszki. Ja miałam akurat w domu puszkę gotowanego, brązowego bobu - znakomicie zastąpił fasolę. Bardzo zupę polecam, zwłaszcza(...)szpinaku 1 pęczek kolendry  400 g puszka gotowanego bobu 4 ząbki czosnku 2 liście laurowe 900 ml wywaru na wołowych kościach (użyjcie dowolnego) oliwa papryka mielona sól do podania: szklanka drobnego makaronu - kolanek 1 jajko na osobę przygotowanie Na dużej i głębokiej patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekany czosnek i liść laurowy. Chwile podsmażać aż czosnek lekko się przyrumieni

Stare Gary
Warstwowa zapiekanka makaronowa . 156

Ogródek Dziadunia . Zapiekanka to szybki sposób na pyszne danie , można do niej dodać wszystko co akurat mamy w lodówce :)   Składniki : 1/2 paczki makaronu duże rurki Makarony Polskie 0,5 kg mięsa mielonego z indyka 4 pieczarki 1  duża cebula sól pieprz, szczypta chili 1 łyżka przecieru pomidorowego  Ogródek Dziadunia   1 szklanka bulionu z kurczaka(...)pieprz , szczypta chili do smaku  2 łyżki śmietanki 12 % 1/2 szklanki wody  3 łyżeczki mąki ziemniaczanej   2 szklanki startego sera żółtego  1 awokado Wykonanie : Makaron gotujemy all dente. Mięso podsmażamy na maśle z cebulą pokrojoną w kostkę i pieczarkami pokrojonymi w pół talarki.Dodajemy przecier i 1 szklankę bulionu . Przyprawiamy do smaku solą pieprzem , szczyptą chili

Sama słodycz i szczypta chili
Mięso mielone z kalafiora 139

uzyskamy konsystencję mielonego. Wysypujemy zawartość blendera na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (ja używam silikonowej maty) i pieczemy w temperaturze 175 stopni C przez około 45 minut. Co 15 minut otwieram piekarnik i mieszam “mięsko”, żeby równomiernie się wysuszyło. Podajemy z ulubionym sosem, makaronem lub sałatką . Smacznego! *Przepis podejrzałam u Anji . Artykuł Mięso mielone z kalafiora pochodzi

Lamarida.pl
Pagliaccetti z pulpecikami w sosie madziarów 152

bulionu warzywnego 300 ml sosu madziarów 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 pęczek natki pietruszki sól, pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy. Mięso mielimy z czosnkiem, marchewką, selerem, cebulą i otrębami pszennymi. Następnie wbijamy jajko, całą masę dokładnie wyrabiamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z tak przygotowanej mieszanki mięsno warzywnej formujemy(...)płomień i wrzucamy uprzednio przygotowane pulpety. Gotujemy do miękkości mięsa. Mąkę ziemniaczaną mieszamy rozpuszczamy w niewielkiej ilości zimnej wody, dodajemy do sosu, dokładnie mieszamy i zagotowujemy. Do sosu wrzucamy makaron, chwilę podgotowujemy, wrzucamy posiekaną natkę, ponownie mieszamy. Podajemy zaraz po przygotowaniu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style

R'n'G Kitchen
Spaghetti z mięsem mielonym i cukinią 164

Ogromną miałam na nie ochotę, więc dla chcącego nic trudnego. Specjalnym dodatkiem jest młoda i świeżutka cukinia, która jest tajemniczym gościem w daniu. :) Składniki: 50g makaronu spaghetti z pszenicy durum 60g mięsa mielonego z indyka 50g młodej cukinii 4 łyżki passaty pomidorowej mała cebulka natka pietruszki zioła prowansalskie pierz cytrynowy sól 1 łyżka oliwy z oliwek Sposób przygotowania: Makaron

Truskawkowa Fiesta
Zielone fusilli z krewetkami 128

krewetek koktajlowych oliwa 200 g jarmużu 450 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku 50 g liści kalarepy 5 ząbków czosnku 40 g liści bazylii 400 g makaronu pełnoziarnistego (u mnie z dodatkiem orkiszu) sól, świeżo mielony pieprz kolorowy WYKONANIE Krewetki odmrozić, przełożyć na sitko i opłukać zimną wodą. Na głębokiej patelni rozgrzać dwie łyżki oliwy, dodać krewetki i przyprawić solą(...)koniec dodać umyte i posiekane liście bazylii, smażąc potrawę jeszcze minutę.  Makaron ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju rzepakowego. Ugotowany makaron odcedzić i przełożyć do potrawy. Dodać krewetki, skropić całość odrobiną oliwy i doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem kolorowym

Passions hobbies life
Makaron z pesto z buraków 301

połowy wyparzonej cytryny 1 niepełna łyżka soku z cytryny ok. 3-4 łyżki oliwy z oliwek sól, świeżo mielony pieprz dodatkowo: twarogowy kozi ser lub feta do posypania listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='400 g pełnoziarnistego makaronu (świderki, spaghetti) 3 małe lub 2 średnie upieczone lub ugotowane buraki pół szklanki orzechów włoskich 4 łyżki startego parmezanu(...)ząbki czosnku skórka otarta z połowy wyparzonej cytryny 1 niepełna łyżka soku z cytryny ok. 3-4 łyżki oliwy z oliwek sól, świeżo mielony pieprz dodatkowo: twarogowy kozi ser lub feta do posypania'; document.write(" "); Makaron gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Orzechy krótko podprażamy na suchej patelni. Odkładamy kilka orzechów włoskich do dekoracji. Ugotowane/upieczone buraki

Poezja smaku
PULPECIKI Z MAKARONEM W SOSIE BAZYLIOWYM 166

Składniki: Pulpeciki: 500 g mielonego mięsa z indyka 2 jajka 1/2 szklanki bułki tartej 1 szklanka bulionu pieprz, sól Sos bazyliowy: 1/2 pęczka bazylii  1 ząbek czosnku 2 łyżeczki pesto bazyliowego 200 ml śmietany 30% 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz Dodatkowo: makaron spaghetti odrobina oleju sól Wykonanie: Pulpeciki: Mięso mielone umieszczamy w misce(...)ognia. Blendujemy wszystko na gładki sos. Sos ponownie umieszczamy na ogniu i trzymamy, aż lekko zgęstnieje.  Na końcu przyprawiamy do smaku pieprzem, solą oraz sokiem z cytryny. Makaron gotujemy w gorącej wodzie z odrobiną soli oraz oleju według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany makaron odcedzamy i wykładamy na talerz. Na makaron wykładamy pulpeciki i polewamy sosem bazyliowym

Kuchnia MagdaLeny
Spaghetti bolognese 188

Składniki: 500 g makaronu spaghetti (tagliatelle) 500 g mięsa mielonego puszka pomidorów 2 cebule 2 marchewki 1 seler 2-3 ząbki czosnku 3 łyżki przecieru pomidorowego olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Warzywa myjemy, obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić warzywa chwilę podsmażyć, dodajemy czosnek oraz mięso, doprawiamy do smaku i smażymy(...)odparuje płyn i mięso nabierze brązowego koloru. Dodajemy pokrojone pomidory oraz przecier pomidorowy, wszystko mieszamy i dusimy około 40 minut. Makaron (ja użyłam razowego tagliatelle)  ugotować w osolonej wodzie, odcedzić.  Makaron wykładamy na talerz i polewamy sosem (można posypaś tartym serem

magiczna kuchnia Kasi
Pasta degli avanzi 125

czyli jednym słowem makaron z resztek! Kuchnia resztkowa zapewnia wiele smakowitych i banalnie prostych dań ! Tak, robię to, i po pierwsze: nieźle się przy tym bawię, po drugie:jestem z siebie dumna! 42 proc. Polaków przyznaje, że zdarza im się wyrzucać żywność, 35 proc. z nich robi to kilka razy w miesiącu. Najczęściej wyrzucane produkty to pieczywo, owoce, wędliny(...)grilla około 150 g świeżego szpinaku (pozostałość po paczce 250 g) bazylia świeża z doniczki duża ilość tartego parmezanu makaron penne oliwa z oliwek Posprzątałam lodówkę. Po prostu. Najpierw ugotowałam makaron al dente. Międzyczasie pokroiłam kiełbasę oraz tego jednego kotlecika mielonego. Na patelni rozgrzałam odrobinę oliwy z oliwek, wrzuciłam mięso oraz szpinak.  Dosmaczyłam lekko solą i pieprzem. Zupę

Z Kuchni Do Kuchni
Faszerowane słodkie ziemniaki – pomysł na mięso mielone 182

Często w domu przygotowuję sos pomidorowy z mięsem mielonym – jest idealne do lasagne, spaghetti czy innych makaronów. Tym razem wykorzystałam go jako farsz do słodkich ziemniaków. Rewelacja, wszystkim domownikom bardzo smakowało. Składniki: 300g mięsa mielonego o niskiej zawartości tłuszczu (ja użyłam 15%) mała cebulka ząbek czosnku sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, bazylia 200g pomidorów z puszki(...)masłem. Dodaj sól, i pieprz, przełóż do rękawa cukierniczego. Na łyżeczce oleju lub oliwy z oliwek podsmaż drobno posiekaną cebulkę a następnie czosnek. Zalej pomidorami i dodaj mięso mielone. Gotuj aż sos się zredukuje. Dopraw do smaku. Tak przygotowanym sosem faszeruj ziemniaki. Na wierzch wyciśnij słodkie pure. Zapiecz w piekarniku (około 15 minut

wysmienity
Spaghetti Carbonara 143

jest takie pyszne. Składniki: 500 g makaronu spaghetti 250 g boczku 1 cebula 1 całe jajko i 4 żółtka 50 g startego parmezanu świeżo mielony czarny pieprz sól - do posolenia wody pod makaron Wykonanie: Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu w osolonej wodzie. Boczek pokroić w kostkę, cebulę pokroić w drobną kostkę. Boczek wrzucić na rozgrzaną suchą patelnię, smażyć

Mama Gotuje
Cannelloni z porem i brokułem 320

jaja - całe 1 brokuł - korzeń do farszu, różyczki do zapieczenia z makaronem 3-4 łyżki sosu sojowego 1-2 łyżki bułki tartej - można użyć zamiennie lub po połowie z kaszą manną przyprawy - u mnie 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego SOS SEROWY: 350ml wody 150 ml śmietany 18% 1 kostka rosołowa 1 kostka(...)brokuła. Odcedzić, odstawić do ostygnięcia. Woda nadal będzie potrzebna.Do mięsa mielonego dołożyć korzeń brokuła, por, bułkę tartą - łącznik i wypełniacz, ma na celu wchłaniać nadmiar wilgoci z farszu i trzymać jego konsystencję. Wbić 2 jaja i doprawić przyprawami i sosem sojowym. Wyrobić farsz ręką na jednolitą masę. MAKARON: Ponownie doprowadzić do wrzenia wodę od gotowania brokuła. Dodać oliwę

Grunt to przepis!