mielone z makaronem - 4470 przepisów (strona:73/298)

Makaron z gęstym sosem mięsno - pomidorowym 264

mielone z udźca indyka 60 dkg. - pomidory krojone bez skórki puszka - czosnek 3 ząbki - makaron świderki 40 dkg. ( ale możę być każdy inny jaki nam smakuje ) - domowa wegeta - kminek mielony - bazylia suszona lub świeża - śmietana 12% - mąka Wykonanie Mięso mielone podsmażam na rozgrzanej patelni teflonowej, mieszam, dodaję przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i doprawiam wegetą(...)Kiedy mięso jest lekko rumiane dodaje pomidory z puszki wraz z sosem, mieszam, doprawiam kminkiem mielonym i bazylią. W garnuszku rozrabiam śmietanę z łyżką mąki i wodą. Mieszaninę wlawam na patelnię z sosem mięsnym i gotuję jeszcze jakieś trzy minuty. Makaron gotuję w/g przepisu na opakowaniu, odcedzam wykładam na talerze i polewam obficie sosem mięsnym. Gotowe, smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Makaron z łososiem w sosie porowym 229

musztardy dijon 1 łyżeczka suszonego estragonu 1 ząbek czosnku duża szczypta pieprzu cayenne (kajeńskiego) + do ozdoby sól morska świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='200 - 300 g filetu z łososia (bez skóry) 200 g makaronu o dowolnym kształcie (u mnie pełnoziarniste świderki) 1 duży por 2 łyżki masła 1/3 szklanki białego, wytrawnego wina(...)śmietany kremówki 30% 1 łyżeczka musztardy dijon 1 łyżeczka suszonego estragonu 1 ząbek czosnku duża szczypta pieprzu cayenne (kajeńskiego) + do ozdoby sól morska świeżo mielony pieprz'; document.write(" "); Łososia kroimy w kostkę i lekko solimy. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pora obieramy, pozbywamy się wierzchnich części i kroimy w plasterki. Na dużej patelni rozgrzewamy masło. Wrzucamy pora, lekko

Poezja smaku
Spaghetti z kurkami i cukinią 264

łyżki masła 2 szalotki 1/2 średniej cukinii 150 g śmietanki 30% 1/2 łyżeczki estragonu 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 5-6 gałązek zielonej pietruszki sól, świeżo mielony czarny pieprz do smaku 1 . Makaron ugotować al dente, odcedzić, trzymać w cieple.  2. Mięso natrzeć solą i pieprzem, usmażyć na oliwie. Zdjąć z patelni i trzymać w cieple (najlepiej w miseczce

Kuchnia Prezydentowej
Makaron z pieczarkami i boczkiem w sosie serowo-ziołowym 152

serka Almette z ziołami 3 łyżki mleka masło do smażenia 40 g startego twardego sera podpuszczkowego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól czarny pieprz świeżo mielony W trakcie przygotowywania sosu ugotować makaron al dente. Odcedzić, zachowując ok. pół szklanki wody z gotowania makaronu. Boczek pokroić w kostkę. Pieczarki opłukać, obrać, pokroić w plasterki. Czosnek obrać, posiekać. Serek dokładnie rozmieszać

Pełny talerz
spaghetti z mięsem mielonym inaczej 310

cokolwiek ogarnę w domu Dziś szybki, ale baaardzo pyszny obiad. Sos do makaronu z warzywami i jabłkami jest ciekawą kombinacją. Lekki i pyszny! SKŁADNIKI 4 porcje makaronu spaghetti 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 2 średnie cebule 2 czerwone papryki 2 marchewki 2 średnie jabłka (najlepiej szara reneta) 2-3 ząbki czosnku 0,5 puszki pomidorów 1 łyżeczka(...)ziół prowansalskich 1 łyżeczka bazylii 0,5 szkl. wody sól pieprz 2 łyżki oleju PRZYGOTOWANIE Makaron ugotować wg przepisu. Na rozgrzanym oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać mięso i smażyć je ok. 4-5 min (ma być już brązowe), doprawić solą i pieprzem. Paprykę umyć i pokroić w kostkę, następnie dodać do smażonego mięsa. Jabłka i marchewkę obrać

zabawa smakiem
Poniedziałek: Cacio e pepe 142

posól. Wody nie powinno być za dużo, makaron powinien tylko zanurzyć się we wrzątku. Chodzi o to, żeby jak najbardziej skoncentrować skrobię z makaronu dzięki czemu sos będzie bardziej kremowy. Wsyp makaron do wrzątku, zmieszaj. Gotuj makaron o 2 minuty krócej niż zaleca instrukcja na opakowaniu. Krok 2 W połowie gotowania makaronu, rozgrzej w szerokim rondlu lub patelni 2 łyżki(...)masła. Kiedy zrobi się brązowe, wsyp na nie grubo mielony pieprz. Smaż na małym ogniu minutę. Krok 3 Odlej 1 szklankę wody spod makaronu, a następnie odcedź spaghetii i odstaw na minutę do przestygnięcia. Krok 4 Wodę spod makaronu wlej na patelnię z masłem i pieprzem, dokładnie wymieszaj. Zmniejsz temperaturę. Włóż na patelnię makaron, wymieszaj z tworzącym się sosem

Niedzielny kucharz
Tagiatelle z sosem bolognese 147

umyć. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić cebulkę, marchew, seler. Smażyć aż wszystko lekko zmięknie. Co jakiś czas zamieszać. Dodać czosnek, mięso mielone i smażyć aż mięso lekko się przyrumieni. Doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem, posypać papryką słodką i pieprzem cayenne. Wlać wino i smażyć aż wino wyparuje. Teraz kolej na mleko, ponownie gotować do całkowitego(...)dodajcie więcej pieprzu cayenne. Gotować na małym ogniu 30 minut. Wyczytałam gdzieś że sos bolognese lubi długie gotowanie. Znalazłam to w starej książce z oryginalnymi włoskimi przepisami. Ugotować makaron, położyć na talerz, polać sosem i obsypać serem. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Spaghetti z sosem mięsno-warzywny 186

zrobić sos mięsny z dodatkiem warzyw, wyszedł bardzo smaczny, polecam. Składniki: 0,5 kilograma makaronu spaghetti 0,5 kilograma mięsa mielonego 2 marchewki 1 pietruszka Kawałek selera Kawałek pora 1 duża cebula 4 łyżki koncentratu pomidorowego Sól, pieprz Olej do smażenia Sposób przygotowania: Mięso mielone podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy drobno posiekana cebulę l pora, warzywa starte(...)oczkach. Chwilę podsmażamy razem, wlewamy szklankę wody i dusimy do momentu aż warzywa i mięso zmiękną.  Dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, podajemy z przygotowanym sosem

Bajeczna Kuchnia
cannelloni szpinakowo-twarogowe... 164

cebule z posikanymi ząbkami czosnku do cebuli dodać mrożony szpinak drobny, kucharka i podsmażać do odmrożenia szpinaku i odparowania wody do wystudzonego szpinaku dodać twaróg, pieprz mielony i wszystko wymieszać napełniać łyżeczką makaron cannelloni i układać w naczyniu żaroodpornym posmarowanym cienko olejem mleko, jajka, mąkę, przyprawę w płynie dobrze roztrzepać na jednolitą masę, wlać na makaron i piec

W Mojej Kuchni Lubię
Ragu alla bolognese (sos boloński) 196

Ragu alla bolognese jest jednym z najbardziej popularnych i aromatycznych włoskich sosów, który przez długie i powolne gotowanie zawdzięcza swój wyborny smak. Podaje się go z makaronem typu tagliatelle.Składniki:500 g mielonej wołowiny100 g boczku2 łodygi selera naciowego1 duża marchewka1 cebula1 szklanka wytrawnego czerwonego wina1 puszka pomidorów pelati2 łyżki koncentratu pomidorowego1 szklanka mleka1 szklanka bulionu wołowego3 łyżki oliwy(...)oczkach marchewkę i podsmażyć. Następnie dodać mieloną wołowinę i smażyć, aż mięso zmieni kolor. Dolać wino, zmiksowane pomidory, koncetrat pomidorowy i bulion. Wymieszać i dusić pod przykryciem przez około 1/2 godziny. Potem wlać mleko i dusić kolejne 1 i 1/2 godziny od czasu do czasu mieszając. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z makaronem tagliatelle i posypanym parmezanem.Smacznego

Oryginalny smak
Kurczak prawie meksykański 213

razowego makaronu 300-400 g piersi kurczaka 1 papryka żółta 1 papryka czerwona 1 cebula czerwona 1 limonka sól, papryka wędzona i kolendra mielona do smaku olej kokosowy do smażenia Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Paprykę kroimy w drobną kostkę, cebulę w pół talarki i podsmażamy na łyżce oleju kokosowego. Kurczaka kroimy w większą kostkę i dodajemy

Kucharzyca
Gyros z makaronem i serem 209

dodatkami . Nie tylko smakuje ale też fajnie wygląda. Gyros z makaronem i serem - składniki udka z kurczaka 4 szt makaron 200 g ser gouda 200 g pieprz biały mielony szczypta papryka mielona słodka szczypta chili mielone szczypta imbir mielony szczypta Dodatkowo: Zdrowy olej tłoczony na zimno rzepakowy GREEN spoon   Gyros z makaronem i serem

Różowa kuchnia
Zapiekanka z makaronem 324

mielonego wieprzowego2 szt. cebuli białej2 ząbki czosnku200 g sera żółtegoOlej do smażeniaPrzyprawy do smaku: oregano, bazylia, cząber, sól i pieprzPrzepis:Makaron gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 7 minut. Następnie go odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia. W tym czasie przygotowujemy cebulę, krojąc ją w drobną kostkę i podsmażając na złoto na oleju. Do podsmażonej cebuli dodajemy mięso mielone(...)przez ok. 15 minut ciągle mieszając. Następnie dodajemy pomidory i przyprawy. Całość dusimy pod przykryciem przez 5 minut. W tym czasie smarujemy naczynie żaroodporne olejem i przesypujemy do niego makaron, a następnie sos. Wszystko ze sobą mieszamy, a wierzch posypujemy startym żółtym serem. Naczynie zakrywamy i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 150C na 15 minut. Gotowe!Makaron Międzybrodzki w kształcie

Emcia Pichci
Makaron z kurczakiem, szpinakiem i serem feta. 313

szybki i super smaczny obiad. Polecam :) Składniki ( dla 3 osób ) - 2 filety z kurczaka - 200 gram szpinaku mrozonego - 200 gram sera feta - 250 gram dowolnego makaronu ( najlepiej grubszego lub spaghetti ) - ząbek czosnku - czosnek mielony - papryka czerwona mielona - sól, pieprz do smaku - olej Wykonanie Szpinak rozmrażam na małym rondelku z odrobina gorącej wody, dodaje do niego rozgnieciony ząbek czosnku(...)sól i pieprz do smaku. Chwilkę duszę do odparowania. Odstawiam. Piersi z kurczaka kroję w większą kostkę doprawiam czosnkiem mielonym, solą i czerwona papryką, smażę na odrobinie oleju do zrumienienia. Ser feta kroję w kostkę. Makaron gotuję w lekko osolonej wodzie w/g przepisu na opakowaniu. Ugotowany odcedzam, ale nie do końca na dnie garnka zostawiam troszkę wody z gotowania

Kuchnia z widokiem na ogród
Spaghetti pełnoziarniste z pesto bazyliowym. 196

Składniki:  250 g makaronu spaghetti (u mnie pełnoziarnisty) 1/2 czerwonej papryki 1 czerwona cebula 1 ząbek czosnku papryka ostra mielona 120 g pesto bazyliowego parmezan do dekoracji Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu, paprykę oraz cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na odrobinie oliwy (naprawdę odrobinka). Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do warzyw na patelnię razem

Moje-pitraszenie

Proponowane wyszukiwania