mielone z makaronem - 4470 przepisów (strona:123/298)

Jak zrobić dobry rosół? Zasady! 809

koniec gotowania, ziarna pieprzu utrzyj w moździerzu lub potłucz młotkiem i dodaj do rosołu. Nie dodawaj już gotowego mielonego pieprzu z torebki bo to zupełnie inny smak! Zasada nr 7 Makaron idealny! - przepis na taki znajdziesz TUTAJ .  Dobry rosół musi być z dobrym makaronem, no bo po co z byle jakim?! ;-) Nie ma nic lepszego

SMYKWKUCHNI
LUBIĘ NA OSTRO!! CZYLI... PAPRYCZKA CHILI W ROLI GŁÓWNEJ 127

Bezglutenowa Izabela serwujem dzisiaj makaron z pikantnym sosem pomidorowym. Pikanterii dodaje mu mała, niewinna papryczka chilii. Oto przepis - • bezglutenowy makaron spaghetti (na dwie osoby ok 200g) • puszka pomidorów • Papryczka chilii • mięso mielone - użyłam drobiowego (ok 200 g) • sól • Pieprz • świeża bazylia Na patelnię wrzucamy pokrojoną cebulkę oraz drobno pokrojoną papryczkę chili (jej ilość zależy od tegho, jak pikantne

BezglutenowaIzabela
Mięsiwo w sosie z kluskami lanymi 150

mięsa wołowego 5 łyżek ketchupu 2 ząbki czosnku 1/4 łyżeczki mielonego ziela angielskiego 1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 800 ml bulionu wołowego 2 łyżki ryżu 150-200 g makaronu kluski lane koperek sól, pieprz     Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Na niewielkiej ilości tłuszczu smażymy mięso, rozdrabniając drewnianą

R'n'G Kitchen
Ekspresowa zupa syczunska z klopsikami 162

To jedna z nielicznych zup, którą bardzo lubimy i co jakiś czas do niej wracamy... chociaż bez bicia muszę się przyznać że nigdy nie jadłam oryginału

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Klasyczna lazania z mięsem mielonym 149

Lazania – lasagne, to nic innego jak płaty makaronu zapiekane z farszem. Klasyczna włoska lazania z sosem pomidorowym z mięsem mielonym i sosem beszamelowym, zapiekana z żółtym serem. Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem i smakuje prawie każdemu. Nie wymaga wielkich zdolności kulinarnych, wystarczy trzymać się przepisu. Najlepsze jest

To co kocham
zupa szpinakowa na rosole 159

wykorzystanie niedzielnego rosołu. Idealna na poniedziałek, zwłaszcza, że jest gotowa w kilka minut. Składniki: 2 litry rosołu (najlepiej z marchewką) 200 g szpinaku mielonego (może być mrożony) 2 ząbki czosnku 3 łyżki kwaśnej śmietany pieprz makaron nitki Rosół zagotować, dodać szpinak. Gotować kilka minut. Do miseczki przełożyć śmietanę i wlać chochelkę zupy, szybko wymieszać rózgą i wlać do garnka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pulpety brokułowe z kaparami 189

mniejsze) - smażymy na rozgrzanej oliwie z oliwek pilnując aby przypiec pulpet z każdej strony SMACZNEGO! Zobacz tez przepis na "Kotlety mielone" z cieciorki WEGELONE  <klik>   Zobacz tez przepis na Niskokaloryczny i bezglutenowy "makaron" z cukinii   <klik

Pora na pora i pomidora
Makaron z Łososiem w Sosie Śmietanowym 357

śmietankowe i podgrzewamy do rozpuszczenia, doprawiamy bazylią, tymiankiem, lubczykiem, pieprzem i solą (po szczypcie).Na maśle lekko podsmażamy odsączonego łososia.Ugotowany al dente makaron mieszamy z sosem, przekładamy na talerze i wykładamy łososia. Całość posypujemy mielonym pieprzem. Można udekorować rozmarynem lub listkami bazylii.Moje posty

Słodka Strona
Spaghetti z kaszanką 194

kaszanki* duża cebula* sól, pieprz* łyżka oleju rzepakowego Przygotowanie :Wodę na makaron zagotować, osolić. Na rozgrzanym oleju przesmażyć cebulę, dodać kaszankę i poddusić. Makaron ugotować al dente, rozłożyć na talerze. Wyłożyć porcje kaszanki. Przyprawić świeżo mielonym czarnym pieprzem

Magiczne Życie Marty
C - Tajska zupa 176

wieprzowego (można zastąpić filetem z kurczaka) 500 g pieczarek 2 ząbki czosnku 1 łyżka ziaren kolendry gałązki świeżej kolendry szczypior sos sojowy curry mielony imbir pieprz sól 2 łyżki oliwy z oliwek 100 g brązowego makaronu Pieczarki umyć, pokroić w grube plastry bądź jeżeli są mniejsze, przekroić na pół. Mięso pokroić w paski, doprawić roztartymi ziarnami kolendry, pieprzem, imbirem

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
CANNELLONI Z MIĘSEM MIELONYM, CUKINIĄ I PIECZARKAMI 197

proszku 2 łyżki oliwy z oliwek Dodatkowo: 14 rurek makaronu cannelloni , ½ cukinii, 1 kulka mozzarelli WYKONANIE Nadzienie: Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę i pieczarki kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę, dodajemy mięso, obsmażamy, dodajemy przyprawę do mięsa mielonego. Następnie dodajemy pieczarki, cukinię oraz płatki pomidorów, dusimy aż zmiękną, dodajemy

słodki bratek
Spaghetti z buraczanym pesto 154

stopniach przez 40-50 minut. Studzimy. Następnie obieramy, kroimy na mniejsze części i blendujemy razem z oliwą. Słonecznik mielimy w malakserze. Do buraków dodajemy zmielony słonecznik, sok z cytryny, czosnek i blendujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy i mieszamy z buraczanym pesto. Przekładamy do miseczek, ozdabiamy pestkami słonecznika i posiekaną natką pietruszki.  Smacznego! ;) Przepis pochodzi

Czerwona Porzeczka
KOKARDKI Z KURCZAKIEM, WARZYWAMI I SEREM PLEŚNIOWYM 157

kurczaka 1 ząbek czosnku 1 cebula 1/2 papryki żółtej 1/2 cukinii 5-6 suszonych pomidorów 100 g sera pleśniowego 250 g makaronu typu kokardki oliwa z oliwek do smażenia sól, pieprz 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili 1 łyżeczka ziół prowansalskich Wykonanie: Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i wrzucamy(...)smażonego kurczaka. Na końcu dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki pomidory suszone. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką, chili oraz ziołami prowansalskimi. Smażymy do momentu aż kurczak nie będzie surowy.  Makaron gotujemy w osobnym garnku, w osolonej wodzie z łyżką oliwy. Ugotowany makaron odcedzamy z wody i wrzucamy na patelnię z kurczakiem i warzywami. Mieszamy i smażymy około

Kuchnia MagdaLeny
Spaghetti z pieczarkami i suszonymi pomidorami oraz "Motylek" 191

odpowiadała 3 ususzonym pomidorom) ok. 80 g sera z niebieską pleśnią pół łyżeczki mielonego kminku pół łyżeczki mielonej ostrej papryki suszone oregano sól Pieczarki pokroić i wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem. W garnku nastawić wodę do ugotowania makaronu. Posolić ją przed wrzuceniem spaghetti. Czosnek obrać i pokroić w kosteczkę. Dorzucić do pieczarek, gdy się podsmażą i wyparuje

Weekendy w domu i ogrodzie
Zapiekanka makaronowa z boczkiem i brokułami 163

ząbki czosnku (przecisnąć przez praskę)  1 łyżeczka bazylii  1 łyżeczka oregano  pieprz świeżo mielony  sól  garść listków świeżej bazylii (opcjonalnie)  Przygotowanie: Boczek pokroić w słupki i podsmażyć do uzyskania brązowego koloru.  Makaron podgotować w osolonej wodzie około 5 minut, ma być a'dente, odcedzić i wrzucić do foremki, w której będzie zapiekanka

Kuchcik gotuje
Spaghetti w czerwonym paprykowo-serowym sosie 174

papryka i bakłażan)* 3 czubate łyżki przecieru pomidorowego* 5 łyżek startego żółtego sera 2 szczypty suszonej bazylii sól i czarny mielony pieprz do smaku *użyłam takich produktów jak w przepisie na kurczaka w paprykowo-pomidorowym sosie Przygotowanie: Makaron spaghetti gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni podsmażamy przez chwilę na oleju rzepakowy pokrojoną cebulę. Zmniejszamy gaz. Dodajemy ugotowany

Słodkie okruszki
Pieczone kotlety mielone z cukinią i serem 180

odmiany od klasycznych smażonych mielonych powstały pieczone kotleciki z cukinią i serem żółtym. Bardzo soczyste i delikatne. Świetnie pasują do ulubionych dodatków - czy to ziemniaki, ryż, kasza czy makaron w towarzystwie surówki, sałałatki czy po prostu krojonych świeżych warzyw. Smaczna propozycja na tani i szybki obiad. Składniki (4 porcje) -500 g mieszanego mięsa mielonego -200 g cukinii

Zielona Kuchnia
Leczo z cukinii z makaronem, kiełbasą i kukurydzą. 126

pomidorów 3 średnie cebule 50 dag dobrej jakościowo kiełbasy 20 dag koncentratu pomidorowego sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku 2 liście laurowe 4 kulki ziela angielskiego gorąca woda olej do smażenia 40 dag makaronu świderki 20 dag kukurydzy z puszki Wykonanie: 1. Warzywa obieramy, oczyszczamy, płuczemy i dokładnie osuszamy. Następnie kroimy: cebulę i paprykę w cieniutkie paski

Izabelawkuchni
Makaronowe muszle z suszonymi pomidorami i oliwkami 185

suszonych pomidorów z zalewy 12 zielonych oliwek z pastą paprykową 1 ząbek czosnku pęczek szczypiorku sól morska do smaku pieprz czarny świeżo mielony do smaku szczypta przyprawy z suszonymi pomidorami czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką Sposób przygotowania Makaron gotujemy all dente w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oliwy aby się nie sklejał,odcedzamy przelewamy zimną wodą każdą muszlę układamy

Wanilia i Kardamon