mielone w panierce - 500 przepisów (strona:26/34)

Warsztaty Fit&Easy WARZYWA DAJĄ MOC 169

ogólnie mieszanki godne polecenia. Koktajl wzmacniający 1 opakowanie Super Koktajl green Fit&Easy 2 garście świeżego szpinaku 1/2 banana 1/2 gruszki 1/2 awokado 1/2 kiwi 1/2 łyżeczki mielonego młodego jęczmienia 200 ml wody mineralnej niegazowanej  Wykonanie Wszystkie składniki umieszczamy w mikserze i dokładnie miksujemy.  Koktajl na libido 1 opakowanie Super koktajl red Fit&Easy(...)dania, jakimi mogliśmy się na koniec delektować :)  Sałata z czerwoną pomarańczą i anchois  Sałata z serem blue, porem  i awokado Pilaf z królikiem w jarmużowej panierce Gulasz z ośmiornicy z tabbouleh Curry z żabnicą   Nie zabrakło również jak zawsze dobrej zabawy i super przygotowanych stanowisk pracy

Malinowe Pocałunki
Kotleciki z jajka 158

Kotlety z jajka   Składniki:   - ziemniaczki   - ogórki kiszone   - 10 jajek   - natka pietruszki   - czerstwa bułka   - szklanka mleka   - cebula   - sól, pieprz Do panierki:  - bułka tarta Moje kochane pociechy czasami marudzą więc chciałam jakoś urozmaicić im obiady. Zrobiłam więc kotlety z jajek. Szybko, mało brudzenia się i smacznie. Zakupy: 2,5 kg ziemniaków koszt(...)było je obierać. Czerstwą bułkę moczę w szklance mleka, siekam natkę pietruszki i podsmażam cebulę na szklisty kolor, gdy bułka namoknie odciskam ją z nadmiaru mleka. Jajka, bułkę, cebulę mielę w maszynce do mięsa na tych większych oczkach do miski, wsypuję potem posiekaną natkę pietruszki, wbijam tą 10 szt jajka surowego do całości i mieszam wszystko razem aż będzie jedna

Tanio smacznie i prosto
Podwójnie rybne kotleciki 160

Dzisiaj rybne kotlety. Z chrupiącą skórką na zewnątrz i soczystym wnętrzem. Świetna alternatywa dla zwykłego filetu w panierce, zwłaszcza jeśli lubujemy się w smażonej rybie. Danie zainspirowane jest rozmową z przyjaciółką, która szukała sposobu na zachęcenie dzieci do jedzenia ryb. Wyszperała jakiś przepis i kotlety wyszły... ale były, jak to określiła, nijakie w smaku. Moja wersja to połączenie surowej ryby(...)jajek czerstwej bułki 1/3 szklanki mleka mąki bułki tartej soli i pieprzu cytrynowego oleju do smażenia Czerstwą bułkę namaczamy w mleku. Surową rybę kroimy w drobniutką kostkę lub mielimy przez tarczę z dużymi oczkami. Makrelę pozbawiamy ości i rozdrabniamy. Koperek i szczypiorek drobno siekamy. Surową i wędzoną rybę mieszamy z zielonymi dodatkami, wbijamy jajko, dodajemy odciśniętą, uprzednio namoczoną w mleku

Pichceniomania
KROKIETY Z MIĘSEM I GRZYBAMI 155

rosołu 1 łyżka oliwy 2 łyżki tartego parmezanu 2 łyżki masła sól morska świeżo zmielony czarny pieprz 1/4 szklanki gorącego rosołu lub wody  1/5 łyżeczki chili w proszku PANIERKA 2 małe jajka  3 łyżki  tartego parmezanu 2/3 szklanka bułki tartej 1 łyżka mleka 1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu DODATKOWO: olej lub klarowane masło do smażenia WYKONANIE(...)dłużej, aż zrobi się miękka i szklista. Dodajemy posiekane grzyby, doprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Podsmażamy przez około 2 minuty.  Mięso, warzywa z rosołu oraz grzyby z cebulką mielimy przez maszynkę lub pulsacyjnie rozdrabniamy w malakserze. Przekładamy na rozgrzaną patelnię, doprawiamy solą, pieprzem i chili, stopniowo dodajemy ciepły bulion lub wodę. Mieszamy, próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku. Przekładamy

cool and minty
Chrupiące kąski kurczaka. 172

Jeśli lubicie drobiowe, soczyste kawałki kurczaka smażone w chrupiącej, aromatycznej panierce, to ten przepis jest dla Was! Ja podałam kąski z sosem czosnkowym i mówię Wam, pycha!!! Bardzo polecam! Składniki na chrupiące kąski kurczaka: podwójny filet z kurczaka 100 g jogurtu naturalnego 1 płaska łyżeczka curry 1 łyżeczka musztardy szczypta kardamonu szczypta chilli 2-3 garści płatków kukurydzianych sól pieprz(...)marynata równomiernie pokryła mięso, a następnie odstawiamy na co najmniej 60 minut (najlepiej na noc) w chłodne miejsce.      Zamarynowanego kurczaka wyjmujemy z lodówki. Płatki kukurydziane mielimy w blenderze lub umieszczamy w woreczku i rozdrabniamy za pomocą tłuczka lub wałka. Do rondelka wlewamy tyle oleju, żeby kawałki kurczaka swobodnie pływały, a następnie rozgrzewamy tłuszcz. Mięso partiami wyjmujemy

Rozpustne gotowanie
Burrito z moimi wariacjami podane z sosem żurawinowo-czosnkowym. 201

tego wyczarować, czyli wracamy do zasady, że w kuchni mej nic się nie marnuje. Przyjechali rodzice moi wspaniali i nie wiedzieć po co przywieźli smażonych drobiowych kotletów w panierce chyba z pięć sztuk. No masakra. Ile można jeść kanapek na kolację z takim kotletem, głodnemu by się przejadło. Już to miałem dziś wyrzucić, jednak coś mnie pod sercem zabolało(...)Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni bez tłuszczu z każdej strony do zrumienienia. Farsz: -kawałek pora (zabrakło mi czerwonej cebuli, dacie wiarę?) -kilka posiekanych pieczarek -kotlety drobiowe (polecam zastąpić mieloną wołowiną) -fasola czerwona -pomidory z puszki -masło -oliwa -czosnek niedźwiedzi -oregano -sól, pieprz -papryka czerwona słodka i ostra oraz wędzona słodka -cebula suszona Por posiekany szklimy na maśle z oliwą

BaRepas
10. Na przekór uprzedzeniom: czyli kasza jaglana z karmelizowanymi owocami ★ 174

tyłu. Dlatego ogromnym sukcesem dla mnie jest to, że zdołałam przekonać do zjedzenia kaszy (o zgrozo!) jaglanej (motyla noga!) mojego najlepszego przyjaciela, miłośnika kotletów schabowych w rumianej panierce. Kilka słów o kaszy jaglanej: aby pozbyć się jej gorzkiego smaku , należy kilkakrotnie i obficie przelać suchą kaszę wrzątkiem, aż woda z mętno-białej stanie się klarowna, lub uprażyć na suchej patelni(...)paznokcie, skórę oraz włosy i metabolizm) Pomarańczowy pudding (1 porcja): - 50g kaszy jaglanej - 1/3 szklanki mleka roślinnego (opcjonalnie krowie) - pół pomarańczy - pół centymetra kłącza imbiru lub pół łyżeczki mielonego - pół łyżeczki cynamonu - szczypta kardamonu - łyżka syropu z agawy/klonowego Karmelizowany granat: - pół granatu  - łyżka syropu z agawy/klonowego Wykonanie puddingu:  1. Odpowiednio przygotowaną kaszę zalej jedną i 1/3 szklanki

Pland based fille
Ryba w cieście piwnym podana z sosem tatarskim i pieczonymi ziemniakami. 175

Ryba w cieście piwnym - fajna alternatywa dla ryb smażonych w panierce. W zasadzie - tak przygotowana ryba jest o niebo smaczniejsza od tej obtaczanej w bułce tartej czy mące, bo oprócz pysznego wnętrza mamy także mięciutkie ciasto o wytrawnym smaku. Jest smaczna na ciepło, np. podana z ziemniakami i sosem tatarskim, ale także sprawdzi się jako przekąska na zimnym stole(...)rybę: 1 kg filetów ryby ze skórką np. miruna, dorsz 2 niepełne szklanki mąki pszennej + trochę do otaczania płaska łyżeczka proszku do pieczenia płaska łyżeczka słodkiej papryki mielonej sól i pieprz 2 jajka 250 ml jasnego piwa olej do smażenia plasterki cytryny do podania.  Składniki na sos tatarski: łyżka soku z cytryny kilka ogórków konserwowych słoiczek

Poezja Smaków - blog kulinarny
Stripsy z kurczaka 260

ostrej mielonej papryki 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne (lub mniej) Ciasto naleśnikowe: 1 jajko 1/2 szklanki mąki 1/3 szklanki mleka 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki 1/4 łyżeczki ostrej mielonej papryki szczypta pieprzu cayenne szczypta soli mąka do panierowania olej do smażenia Sposób wykonania: 1.  Mięso umyć, osuszyć i pokroić w paski. Dodać przyprawy, włożyć do lodówki(...)mące, a następnie smażyć ze wszystkich stron. Mięso powinno być zanurzone w tłuszczu podczas smażenia. 5. Gotowe stripsy powinny być mięciutkie i soczyste w środku i mieć chrupiącą panierkę. 6. Podawać wedle smaku z frytkami lub pieczonymi ziemniakami, surówką i sosem, np. czosnkowym . Smacznego!!! Źródło: Przy kuchennym stole

Kuchnia domowa Ani
FISH AND CHIPS 195

danie bardzo popularne w Wielkiej Brytanii. Inspiracją był wczorajszy MasterChef, tak bardzo zaintrygował nas ten przepis, że mimo iż to zupełnie nie nasze klimaty... (nigdy nie podaję ryb w panierce), to zaryzykowaliśmy i nie żałujemy. Przygotowana w ten sposób ryba (ciasto naleśnikowe z dodatkiem piwa) okazała się wyśmienita. Pyszna, chrupiąca, soczysta i bardzo aromatyczna. Aromat piwa w cieście jest wręcz(...)dorsza) - 3/4 szklanki mąki orkiszowej typ700   (lub pszennej) - 1/2 szklanki dobrego piwa (myślę, że ma to znaczenie) - 1 jajko - ok.1/3 płaskiej łyżeczki soli - 1/2 łyżeczki oleju - świeżo mielony pieprz - sól do oprószenia ryby - ok.1/4 cytryny - ok.50ml mleka do namoczenia ryby (nie jest to konieczne) +olej do głębokiego smażenia (u mnie ok.0,5kg oleju kokosowego, bezzapachowego) Rybę namoczyłam

Smaczne Zdrowe
Kurczak w mleku kokosowym 406

smażenie i główny składnik dania gotowy. Po drugie jest mięsem w miarę mało kalorycznym, jeśli oczywiście usmażymy go na małej ilości tłuszczu i bez panierki :). Poza tym mięso dobrze komponuje się z każdym składnikiem i doskonale smakuje zarówno z nutką słodyczy, jak i  w ostrzejszym wydaniu. Dziś przepis o lekko(...)pieprzymy, następnie podsmażamy na patelni. Dodajemy do niego czosnek, chili i cebulę i smażymy dalej prze 5 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojone pomidory, czerwoną paprykę, mieloną paprykę i mleko kokosowe. Gotujemy około 15 minut, a na koniec przyprawiamy  solą i pieprzem

Kulinarne przygody Gatity
Kotlety z Kurczaka w Płatkach Kukurydzianych (Medaliony z Kurczaka w Płatkach Kukurydzianych) 324

Medaliony z kurczaka w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych to ciekawy pomysł na przyrządzenie kurczaka w troszkę mniej tradycyjny sposób. Kotleciki z kurczaka ładnie prezentują się na talerzu i z pewnością  polubią je w szczególności dzieci - idealny pomysł na codzienny obiad. Kurczak w Płatkach Kukurydzianych (Medaliony z Kurczaka w Płatkach Kukurydzianych) - Składniki: 2 filety z kurczaka mała cebula jajko(...)łyżki bułki tartej ok. 3 jajka + ok. 2 łyżki mleka olej do smażenia Kurczak w Płatkach Kukurydzianych (Medaliony z Kurczaka w Płatkach Kukurydzianych) - Sposób przygotowania: Mięso z kurczaka mielimy. Bułkę namoczoną w mleku dokładnie odsączamy. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Wszystko to łączymy z mięsem, wbijamy jajko, dodajemy po szczypcie wszystkich przyprawy (pieprzu i soli dodajemy więcej), majonez

Słodka Strona
Krokiety z farszem z jajek 176

głowę wystarczą Ciasto: 200 g mąki 2 jajka sól do smaku 1 szkl mleka oraz: 1/4 szkl wody 3 łyżki oleju oraz: kilka łyżek bułki tartej do panierki kilka łyżek oleju do smażenia krokietów 1 łyżka masła do smażenia cebulki   Farsz: 6 jajek + 1 jajko 1 duża cebula 0,5 szkl. mleka 1 bułka kajzerka sól pieprz Zaczynamy(...)ciasta dolać wodę i olej i wymieszać. Odstawić ciasto na czas robienia farszu.     Farsz: Ugotowane jajka obrać i razem z namoczoną bułką kajzerką przepuścić przez maszynkę do mielenia. Można też jajka przepuścić przez praskę do ziemniaków, a bułkę rozdrobnić rękami. Cebulę posiekać drobno i usmażyć na maśle i dodać do jajek. Dodać też surowe jajko, sól i pieprz

Posadzone i zjedzone
Patison faszerowany Ratatouille z kurczakiem-na ostro 169

Bajka "Ratatuj" - przepiękna, za każdym razem na niej płaczę ;)Pamiętam, że w dzieciństwie zajadałam się patisonami z działki. Ale tata, tylko smażył je w panierce. Po tak długiej przerwie postanowiłam wrócić do smaków z dzieciństwa i patisona zrobić nieźle nadzianego :) Na początku chciałam go zrobić z tradycyjnym Ratatuj ale, że z obiadu został mi kurczak i ziemniaki więc(...)pomidory bez skórkipół małej cukiniipół czerwonej papryki1 mała cebulakawałek pora3 pieczarkimałą garść fasolki szparagowej1-2 papryczki chili (można pominąć) 3 małe ziemniaki1 plaster sera do zapieczeniaszczypioreknatka pietruszkitymianekrozmarynsłodka, mielona papryka (do kurczaka)sól, pieprzolejCałego patisona gotujemy przez godzinę w osolonym wrzątku. Kurczaka kroimy w kostkę i smażymy z dodatkiem soli, pieprzu i mielonej papryki. Ziemniaki gotujemy

Bon Appetit Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania