Kolejna propozycja na mielonego.Moze trochę nietypowa ale smaczna. 0.5 kg.mielonego 1-2 jajka 5 dag.startego żółtego sera sos cygański do smaku przyprawa kebab do
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiJak zawsze proste do przygotowania i bardzo pyszne pulpety :) Składniki na 12 szt: - 1 tofu (180 g) - użyłam marynowanego, ale może być naturalne, - ok 400 g
Co na wege obiad?mielone drobiowe i nie dodawałam cebuli i czosnku w ilościach takich jak dodaję do wieprzowego. Jest ono delikatniejsze i nie chciałam zagłuszyć jego smaku dość intensywnymi smakami cebuli i czosnku. Zawsze jak dodaję namoczoną bułkę do mięsa nie wyciskam jej do sucha. Jest tylko odciśnięta. Mięso nie jest wtedy takie suche. Robię tak w przypadku pulpetów, kotletów, klopsa
Pieprzyć z Fantazjąmielony do smaku Jajko 1 szt. Wykonanie: Fileta opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem do smaku i lekko rozbić tłuczkiem. Następnie maczać w rozmąconym jajku wymieszanym z kardamonem do smaku, obtoczyć w bułce tartej i obsmażyć z obu stron. Pieczarki, cebulę, paprykę oczyścić, drobno pokroić i zeszklić na patelni z dodatkiem oleju. Przygotowane warzywa wyłożyć na kotleta, posypać
Tradycyjna Kuchniapapryka mielona ostra 2 cebule tłuszcz do smażenia ewentualnie jajko bułka tarta Przygotowanie : Ziemniaki i marchewki ugotować, najlepiej w łupinkach, po ugotowaniu obrać i zmielić Jedną cebule pokroić drobno, a drugą w pół plasterki Cebule pokrojoną drobno zeszklić na oleju i dodać do masy ziemniaczano-marchwiowej, doprawić solą, pieprzem, papryką, dodać mąkę - wyrobić dokładnie łyżką Formować kotlety łyżką, obtaczać
Proste Potrawymielonego mięsa 1 cebula 1o dkg ryżu 2 jajka bułka tarta sól i pieprz , wegeta, majeranek koncentrat pomidorowego około 1 l bulionu lub wody wegeta susz warzywny 1 łyżka mąki 1 łyżka śmietany Ryż ugotować.Kapustę i cebulę drobno posiekać.Do mięsa dodać kapustę,cebulę, ryż, jajka .Wymieszać,dodać bułki tartej tyle , aby można było formować kotlety, doprawić
Moje domowe kucharzenieZapraszam na bardzo fajne rozwiązanie na podróżowanie , proponuję smaczne domowe hamburgery , smakują super i szybko znikają , zapraszam do wypróbowania . Składniki ( 6 osób ) 300 dag wołowiny mielonej ( może być wieprzowina ) pomidory sałata lodowa sól pieprz bułki kukurydziane ( bądź kajzerki ) Składniki na sos 4 łyżki majonezu 2 łyżki musztardy ziołowej(...)curry Wykonanie ( mięsa ) Zmielone mięso wkładamy do miski , doprawiamy do smaku solą pieprzem i bardzo dobrze wyrabiamy ręką , jak mięso mamy wyrobione , formujemy nasze kotlety do hamburgerów . Kiedy mamy już wszystkie kotlety uformowane , kotlety smażymy na grillu bądź patelni grillowanej , po przygotowaniu kotletów , następnie podpiekamy nasze bułki , jak już mamy przygotowane nasze składniki aby przełożyć hamburgery
Mój Smaksuche. Kotlety bardzo dokładnie i cienko rozbijamy (oczywiście najlepiej wkładając kolejno do woreczka na mrożonki). Lekko solimy i oprószamy świeżo zmielonym pieprzem. Szykujemy 6 porcji nadzienia – kawałki papryki, por, schab wędzony, plasterki żółtego sera. Każdą porcję kładziemy na mięso i zawijamy. Na tarce ścieramy skórkę z wyparzonej cytryny, którą nakładamy i wcieramy w roladki. Następnie robimy panierkę. Mielimy razem
mojewypiekiinietylkomielonego wieprzowo – wołowego lub wołowego 1 mała papryczka chili lub pół większej ½ łyżeczki kminku ½ łyżeczki kolendry 1 ząbek czosnku Sól Pieprz 1/3 pęczka natki pietruszki Przygotowanie: Czosnek, pietruszkę i chili oraz kminek i kolendrę zblendować (funkcja siekacza). Połączyć z mięsem, doprawić solą i pieprzem. Wstawić na kilka minut do zamrażalnika. Następnie formować mieso w kształcie owalnych kotletów. Grillować
Fabryka pomysłówDziś bezmięsnie - za to z kaszą, białym serem, świeżym szczypiorkiem. Wyglądem przypominają mielone, może ktoś da się oszukać? :) W takich wegetariańskich kotlecikach ważne jest to, by nie były zbyt suche - wtedy nie dają radości z jedzenia, a my czujemy że to co jemy nie do końca nam odpowiada. A jedzenie przecież ma cieszyć. Mam nadzieję, że te kotleciki(...)pomidorowy, pesto z bazylii z dodatkiem innych ziół. Moja rada: Jeśli już wyrobicie masę i uznacie, że jeszcze nie za bardzo formują się Wam kotlety to odstawcie na kilka minut gotowy farsz - zgęstnieje i kotlety będą się z łatwością lepiły. Składniki (na 15 kotlecików): 200 g kaszy gryczanej 250 g zmielonego białego sera (możecie użyć także tartego żółtego sera
Zasmakuj Kuchniłyżeczki pieprzu cayenne łyżeczka kolendry łyżeczka świeżo mielonego pieprzu sól łyżka smalcu lub kawałeczek dobrego boczku do natłuszczenia patelni Jak zrobić domowe burgery wołowe? Mięso na burgery wyjąć z lodówki co najmniej 30 minut przed ich przygotowaniem. Wołowinę zmielić przez grube sitko maszynki. Zbyt drobnym sitkiem lepiej nie mielić, gdyż mięso po usmażeniu może być twarde i mało(...)zbyt zwarte i odstawić na 15 minut do połączenia się z przyprawami. Im dłużej mięso będzie wyrabiane, tym bardziej stanie się zwarte, sztywne i twarde. Formować okrągłe nieco spłaszczone kotlety o grubości 1,5 - 2 cm i wadze 120 g małe lub 160 g średnie. Jeśli burgery mają być włożone do bułki, należy robić je o centymetr większe niż średnica
Kuchcik gotujemielonego pieprzu czarnego ( biały byłby mniej widoczny , ale daje dziwny zapach ) 1 łyżka brązowego cukru 2 łyżki soli 2 łyżki żelatyny w proszku 2 m osłonki do wędlin , termokurczliwej ( można kupić w wielu sklepach, lub przez internet ) sznurek bawełniany , wędliniarski Piersi z kurczaka , tniemy na połówki . Delikatnie rozklepujemy tłuczkiem , z obu stron ( nie tak mocno , jak na kotlety , tylko
Ogrodnik w podróżyŚwietna propozycja na wiosenne posiłki. Dania gotowane na parze z mnóstwo przypraw smakują wyśmienicie, a na dodatek są bardzo lekkie. Polecam przygotować pulpeciki drobiowe z sezonowymi
Truskawkowa FiestaKażdy ma swój sposób na mielone ale babcine mielone są najlepsze choć nie przepadam za dużą ilością cebuli to w tych kotlecikach mi ona nie przeszkadza. Składniki 500g mielonego mięsa z indyka 3 ząbki czosnku 2 średnie cebule 1 jajko bułka tarta majeranek wegeta pieprz Przygotowanie: Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć(...)praskę. Mięso przełożyć do miski. Dodać jajko, przyprawy do smaku, bułkę tartą, cebulę i przeciśnięty czosnek. Wszystko wymieszać do połączenia składników. Tak aby masa nie była mocno zbita. Formować kotlety. Przed smażeniem obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiany kolor. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką
Motylkowa KuchniaKotlety smażymy na rozgrzanym oleju. Po 5 min z każdej strony. Następnie kroimy na 1 cm kawałki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Jajka mieszamy z mlekiem i mąką (1 łyżka), doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wylewamy do blaszki, układamy połówki pomidorków. Całość pieczemy ok. 20 min w temperaturze 180°C. Przed podaniem oprószamy świeżo mielonym czarnym
R'n'G Kitchen