dodatek bez jajek i białej mąki. Brzmi dobrze? No to do dzieła! Co nam trzeba? 100g mąki jaglanej – u mnie Soligrano 100 g (ok 5 łyżek) masła orzechowego 50g cukru trzcinowego (można zastąpić miodem jak ktoś woli) pół płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia (bez niego też wyjdą) 3 łyżki ziaren słonecznika Robimy! Wszystkie składniki mieszamy ze sobą do uzyskania
Latosiowydomwarzywo kojarzy Wam się z jesienią? Oczywiście, że dynia! I w tym roku nie mogło zabraknąć jej na moim stole, tym razem w sycącej wersji, jako dyniowe kaszotto z masłem orzechowym. Bo nie przygotować jesienią żadnej potrawy z dyni, to jak być w Rzymie
Vegan Tastetutaj do Wikusiowego lunch boxa powędrowały: tradycyjnie orzechy i migdały mandarynka keto bułka z pastą z mięsa rosołowego ciastka z masłem orzechowym Artykuł SZKOLNY LUNCH BOX LCHF nr 11 (keto, LCHF, bez glutenu i cukru) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF
Ola la LCHFCzas przygotowania: 10 min + 25 min pieczenie Składniki: Muffiny: – 3 dojrzałe banany – 2 szklanki płatków owsianych górskich – 2 łyżki mielonego siemienia lnianego – 3 łyżki 100 % masła orzechowego – 1/3 szklanki zmielonych lub pokruszonych orzechów włoskich – 3 łyżki syropu z agawy lub innej substancji słodzącej – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – szczypta soli Polewa
Podwójnaporcjagotowanie, wybieram proste przepisy. Takie, które nie wymagają dużo stania przy garnkach, a są sycące i pożywne. Jednym z takich przepisów jest makaron soba z warzywami i sosem z masła orzechowego. Makaron soba
Vegan Tasteżyciu bywa czasami w drodze przypadku rodzą się jeszcze lepsze rzeczy. Miałam ogromną ochotę na ciastka jednak w lodówce dostrzegałam deficyty masła. Wpadłam na pomysł aby zastąpić go masłem orzechowym i tak zrodził się nowy przepis na jeszcze smaczniejsze ciastka
Diteczjeśli użyjecie płatków owsianych bezglutenowych będą idealne dla osób na diecie bezglutenowej. Pomysł zaczerpnięty z tej strony. Szybko się je robi, a potem szybko znikają. 1 szkl ( 250 g ) masła orzechowego* 2 łyżki
Polska Zupazbytnio? Najłatwiej jest przygotować coś z ciasta francuskiego, jeśli takie mamy akurat w lodówce i dodatków, które przy dzieciach również często mamy w naszej kuchni np nutelli, powideł czy masła orzechowego. Do tego wystarczy dodać banana i w 20 minut mamy pyszny słodki poczęstunek. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikpotrzebujecie piekarnika, glutenu ani laktozy do wykonania tego przepisu. Chwila, moment, gotowe. Zdrowa przekąska idealna do kawy. Składniki 6-7 kulek: 1 szkl. zmielonych płatków migdałów 2 łyżki masła orzechowego 1 łyżka oleju konopnego/lnianego 3 łyżki płynnego miodu Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy. Formujemy kulki i chłodzimy w lodówce przez
Czarnawisienkababeczek to weekend stracony. Ale co zrobić, gdy mamy ochotę ale zdrowie ogranicza korzystanie nam ze słodkich wypieków? Mozna upiec bezglutenowe muffinki. Szybkie, proste i pyszne. Z dodatkiem masła orzechowego idealna, weekendowa, słodka przekąska. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikprzepis idealny dla osób, które dbają o linię i nie chcą mieć wyrzutów sumienia po gałce lodów. Z pomocą przychodzą lody wysokobiałkowe, a w tym przypadku o smaku czekoladowo-orzechowym! Po truskawkowych jest to mój ulubiony smak lodów. Ja użyłem rewelacyjnego białka firmy Sunwarrior , które otrzymałem od dystrybutora. Jest to mój pierwszy kontakt z tą odżywką i na pewno(...)polecam spróbować samemu. Zachęcam do obejrzenia filmiku jak zrobić lody oraz do subskrybowania mojego kanału na YouTube! Składniki: Banan – 1 średni Odżywka białkowa czekoladowa – 1 miarka Masło orzechowe – 25g Mleko roślinne – 100-125ml (u mnie migdałowe) Wykonanie: Umieść wszystkie składniki w kielichu blendera i zblenduj na gładką masę. Przelej zawartość blendera do pojemniczka i wstaw
Blendmanszybko podjęliśmy decyzję, że ugotujemy coś pysznego. Ponadto jesteśmy wielkimi fanami makaronów, więc wybór padł na danie inspirowane azjatycką kuchnią: japoński makaron soba delikatnie skąpany w sosie na bazie masła orzechowego
Vegan Tasteowoców. Mus z dojrzałego mango jest tak słodki, że spokojnie zastąpi Wam cukier w tym deserze. Do tego dodałam płatki zbożowe oraz kwi i borówkę amerykańską oraz odrobiną masła orzechowego z migdałów (bez soli, bez cukru ani oleju palmowego!). Zapraszam i serdecznie polecam przepis :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldMarchewkowo-orzechowe pralinki owsiane obtoczone w mielonych orzechach ; kawa z mlekiem Trzymajcie kciuki, matura ustna z polskiego... fajny pomysł pod koniec szkoły nie powiem.. wiedzą jak człowieka na koniec dobić xd Tak jak pisałam, od dzisiaj posty bez numerka. Dziwnie tak, ale już od dłuższego czasu nad tym myślałam, ale chciałam dobić to takiej(...)ładnej okrągłej rocznicy :) Myślę, też, że pod tymi bardziej ambitnymi śniadaniami będą się pojawiać normalnie przepisy :) Przepis: 50g płatków owsianych + 10g marchewka starta na małych oczkach (ok.100g) ok.30g masła orzechowego cynamon coś do posłodzenia (daktyle, miód, cukier, słodzik) mielone orzechy Większą część płatków zalać ok.80ml wrzątku, posolić lekko, przykryć i odstawić do wchłonięcia. Zmieszać dokładnie z resztą składników. Formować
More food, love and dreamsprzygotowaniu, doskonale syci i zapewnia potężną dawkę energii, która z rana przyda się każdemu. Dodatkowo naprawdę pysznie smakuje! Polecam! (1 porcja) 200 ml mleka 1 banan (średni) 1 łyżeczka masła orzechowego 1 łyżeczka miodu 1 garść płatków kukurydzianych (u mnie Lubella ) Wszystkie składniki zmiksować za pomocą blendera. Koktajl spożywać bezpośrednio po przygotowaniu. #dzienzdrowegosniadania #odkryjcomozezboze #silazezboz #lubella #lubellacornflakes
Di gotuje