możesz przeczytać TUTAJ . Składniki (1 porcja): 50 g kaszy jaglanej 125 ml wody 125 ml mleka roślinnego 2 łyżeczki sproszkowanych daktyli 1 łyżeczka masła orzechowego 1 łyżeczka eliksiru The I love You Formula (ZOJO) Przygotowanie: Kaszę przepłucz pod bieżącą wodą, następnie podpraż w rozgrzanym rondelku, ciągle mieszając, przez 3 minuty. Następnie zalej
Zdrowie na języku :Pzdrowe lody. A Wy robicie takie mrożone desery w swoich domach? Składniki (4 lody): 1 duży dojrzały banan (150 g) 150 ml napoju roślinnego lub mleka 1 łyżka masła orzechowego (u mnie pistacjowe od Ostrovit) 1 łyżeczka kakao - opcjonalnie Przygotowanie: Wszystkie składniki zblenduj, tak jakby miał to być koktajl. Jeżeli chcesz wersje kakaową - dodaj kakao, do całej masy
Zdrowie na języku :PSkładniki na około 10 sztuk: 60 -100 g preperowanego ryżu/kaszy jaglanej/ 100 g ziaren słonecznika 100 g orzeszków ziemnych (u mnie były solone) 100 g daktyli 50 g masła orzechowego 100 g/tabliczka gorzkiej 70% czekolady Przygotowanie: Daktyle zalej 200 ml gorącej wody i mocz minimum 15 minut, po czym zblenduj na idealnie gładką masę (całość, razem z wodą). Czekoladę
greenscarfDAKTYLOWY KARMEL: 30 daktyli 2 łyżki masła z nerkowców Daktyle zalewamy wrzątkiem na minimum 15 minut. Po tym czasie odławiamy je z wody, w której się moczyły, dodajemy masło orzechowe i miksujemy blenderem na gładką masę. Masę tę wykładamy na nasz kaszosernik i ponownie wkładamy do lodówki. Najlepiej, gdyby to była cała noc. Ja nie wytrzymałam i ukroiłam kawałek
MamaOskarkaposiekanej kolendry 2 łyżki sezamu 1 papryczka chili Do mniejszej miseczki wlej olej sezamowy, sos sojowy oraz syrop klonowy. Dodaj starty ząbek czosnku, pokrojoną w drobną kosteczkę papryczkę chili, masło orzechowe i sok z limonki. Całość dokładni zamieszaj i odłóż na bok. Sałatę i paprykę pokrój w drobne paski, dymkę drobno posiekaj. Przerzuć do dużej miski. Różyczki brokuła pokrój
Roślinna - blog wegańskiprawda? :) Z przepisu wyszły mi 3 pełne blachy. Składniki: - 240g ekologicznej mąki żytniej typu 720 chlebowej SYMBIO - 125ml mleka (u mnie kokosowe) - 20g syropu klonowego/z agawy - 3 łyżki masła orzechowego - 2 łyżki ksylitolu - 1 łyżka przyprawy do piernika (najlepiej domowej) - skórka otarta z 3/4 pomarańczy (uprzednio sparzonej wrzątkiem!) - 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej - 1 łyżeczka kakao bez cukru - szczypta
Be Fit Be Strongmelasy winogronowej (NaturAvena) 125 g pure z dyni ( przepis TUTAJ ) 2 duże łyżki kakao Przygotowanie: W misce wymieszaj płatki z wybranymi dodatkami. W rondelku podgrzej olej, masło orzechowe, melasę. Gotuj krótko, aby składniki się ropuściły i połączyły ze sobą. Kolejno dodaj kakao i pure z dyni. Wymieszaj. Masę z rondelka przelej do suchych składników i dokładnie
Zdrowie na języku :Pbiałko grochu, białko ryżu brązowego, białko konopi, naturalny aromat waniliowy, wyciąg ze stewii (glikozydy stewiolowe). Jedna porcja (32 g) dostarcza 24 g białka. Składniki (5 ciasteczek): 100 g masła orzechowego 32 g roślinnego białka o smaku waniliowym (Plantforce - Siła Roślin) 1 łyżka mąki z lnu (25 g) 1 łyżka nasion chia 1 łyżka kruszonych ziaren kakaowca 1 łyżka syropu
Zdrowie na języku :Pbatatów (2 średnie sztuki) 100 g płatków gryczanych 100 g morwy suszonej (Inna Bajka) 20 g nasion chia (Inna Bajka) 80 g oleju kokosowego 80 g masła orzechowego 80 g cukru kokosowego (Inna Bajka) 80 g rurowego kakao (Inna Bajka) 100 ml mleka roślinnego szczypta soli Polewa czekoladowa: 50 g oleju kokosowego 2 łyżki syropu
Zdrowie na języku :Pwww.galeriaherbat.pl .Wiecie co jest najlepsze?Nie ma w niej ani grama cukru! Składniki na 8 ciastek: 6 łyżek mąki z amarantusa 1 jajko 2 łyżki miodu 4 łyżki masła orzechowego 1,5 łyżeczki przyprawy do piernika 1 łyżeczka stewii w proszku Opcjonalnie: gorzka czekolada, kajmak, słodkie dekoracje Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy w maszynie lub wyrabiamy ręcznie. Ciasto się
Czarnawisienkaświetnie, ale jeśli mamy możliwość to czego by nie podać ich z ulubionymi dodatkami. Ja robiłam już parę wersji: posypane cukrem pudrem (u mnie zmielony słodzik), z dżemem, z masłem orzechowym, czy nawet z bitą śmietaną (domowa z mleczka kokosowego). Wybór należy do Was. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam również po przepis na RACUCHY Z KASZY GRYCZANEJ Z BANANAMI LINK
Zdrowie i pysznie na talerzuorzechowe krówki z ciecierzycy podane z malinami~ Szczerze mówiąc obawiałam się co z tego wyjdzie, ale efekt przerósł moje oczekiwania! Smakowały obłędnie! ♥ Podaję Wam przepis i zachecam do wypróbowania :) U mnie na pewno pojawią się jeszcze nie raz i na pewno będę kombinować ze smakami :) Produkcja keczupu zakończona - efekt = 3kg domowego, pysznego (pikantnego :>) i zdrowego keczupu! Obiecuję przepis :) Sesja(...)użyta tylko raz . Zainteresowanych ogłoszeniem proszę o kontakt - wyślę też więcej zdjęć. (mail - anytrami@o2.pl) PRZEPIS /1 porcja/ ~200g ugotowanej ciecierzycy (może być z puszki) ~łyżka soku z cytryny ~25g masła orzechowego (u mnie crunchy - polecam, fajnie chrupie! :D) ~2 daktyle (jeśli są suche zalej gorącą wodą na 10-20 minut) ~cukier/stevia do posłodzenia do smaku Wszystkie składniki miksujemy na gładką
breakfast of dreamswięcej, dlatego łapcie ten przepis i czym prędzej testujcie Zdrowszy zamiennik Nutelli 2017-08-24 21:12:19 Oceń Zapisz przepis Drukuj Składniki 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy 2 łyżki masła orzechowego 120 g daktyli suszonych (lub mniej, jeśli wolisz mniej słodki krem) 2,5 łyżki kakao niskotłuszczowego szklanka mleka roślinnego niesłodzonego 1 łyżeczka cukru waniliowego lub szczypta prawdziwej wanilii szczypta
Powiedz dietom niesztuk) 1 puszka czerwonej fasoli (400 g) 1 duży dojrzały banan 20 g oleju kokosowego 1-2 łyżki płynnego miodu 10 g naturalnego kakao 1 jajko 30 g masła orzechowego Przygotowanie: Czerwoną fasolę odsączyć. Wszystkie składniki zmiksować blenderem do gładkości. Powstałą czekoladową masę przelać do papilotek na muffinki umieszczonych w gniazdkach formy (napełnić je prawie do samej góry- babeczki
Nastoletnie Wypiekanieryżowych, jaglanych (u mnie akurat owsiane) - 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej - 1 łyżeczka cynamonu Składniki mokre: - 200g puree z dyni - 2 banany - 50g oleju rzepakowego - 2 łyżki masła orzechowego - 2 łyżki miodu/syropu klonowego *opcjonalnie: pestki dyni do posypania na wierzch Banany miksujemy za pomocą blendera na mus. Wszystkie mokre składniki mieszamy razem w jednej miseczce, wszystkie suche
Be Fit Be Strong