sproszkowana wanilia. Składniki: 50 g płatków owsianych 35 g białka roślinnego o smaku owocowym (Lifefood) 250 ml napoju roślinnego (użyłam sojowego) 1 łyżeczka syropu daktylowego 1 łyżeczka masła orzechowego owoce mrożone: kilka truskawek, malin, jagód (ok. 100 g) Przygotowanie: Wszystkie składniki przełóż do słoiczka lub szczelnego pojemnika i dokładnie ze są wymieszaj. Owsiankę przełóż do lodówki
Zdrowie na języku :PWilgotne, słodkie i przede wszystkim zdrowe. Orzechy przyjemnie chrupią i dodają ciastu charakter. Polecam! Składniki: Ciasto: 1 puszka (400 g) ciecierzycy (po odsączeniu ok. 140 g) 1 porządna łyżka masła orzechowego (40 g) 10 g naturalnego kakao 40 g mąki jaglanej szczypta soli 80 g syropu z agawy lub klonowego 30 g oleju kokosowego, w temperaturze pokojowej 1/2 łyżeczki cynamonu
Nastoletnie Wypiekaniesobie swój ulubiony koktajl – może nie jest on FIT, tak jak to teraz modne, ale z całą pewnością jest nieziemsko pyszny! Spróbujcie i Wy! SKŁADNIKI: * miękkie, dojrzałe banany * masło orzechowe bez soli i bez cukru ( ja uwielbiam z nerkowców _ * mleko 2 % * lody waniliowe * sok z limonki Nie podaję ilości, bo każdy może je dopasować ” pod siebie”. SPOSÓB
Ostra na Słodkorównież polane miodem lub syropem z agawy. Składniki: 50 gmąki gryczanej 15 g odżywki białkowej czekoladowej lub waniliowej 1 kopiasta łyżeczka kakao 2 łyżki wody lub mleka 2 łyżeczki masła orzechowego bez cukru, soli 2 jajka + jedno białko 1/4 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia Przygotowanie: Białka oddzielić od żółtek. Ubić na sztywną pianę białka ze szczyptą soli. Dodać żółtka oraz
CzarnawisienkaOferuję Wam dziś aż trzy smaki – truskawka, czekolada i pietruszka! Co Wy na to? Lody mają swoich zwolenników, jak i zagorzałych przeciwników. Kiedyś były pakowane w kostkę jak masło, dziś mamy tysiące ich rodzajów. Jakie są najlepsze? Ja proponuję Wam domowe lody, które zrobicie z owoców. Potrzebujecie tylko mocnego blendera z końcówką rozdrabniającą i zamrażalnika. Takie domowe lody świetnie(...)porcji znajduje się 2,2WW SMACZNEGO! Ja przedstawiłam Wam 3 wersje smakowe, ale z powodzeniem możecie zrobić swoje smaki np. malinowe (dodając do banana mrożone maliny) albo orzechowe (dodając masło orzechowe i pokrojone orzechy). Tak przygotowaną masę możecie też przełożyć do pojemników na lody i zamrozić tworząc super zdrowe lody na patyku. Jeśli podobają się Wam moje filmy, dajcie
Dietologskładnikami i odstaw na 5 minut, aby masa napęczniała. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju kokosowego, wlej masę i smaż z dwóch stron po ok. 5 minut. Podawaj z masłem orzechowym i owocami
Zdrowie na języku :Pdosypując więcej mąki. Ciastem wylepiamy spód i boki tarty, a następnie podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. * Karmel daktylowy uzyskujemy miksując namoczone wcześniej daktyle (ok.70-80g) z łyżką masła orzechowego. marchewkowe nadzienie: szklanka kaszy jaglanej szklanka płatków jaglanych szklanka mąki ryżowej/pszennej 3 małe marchewki ok. 100 g rodzynek 2 łyżeczki cynamonu daktylowy karmel (do smaku) dowolne słodzidło
Kuchnia Elliewanilią (Lifefood) 1 łyżka kakao 1 łyżka cukru kokosowego 30 ml napoju roślinnego wiórki kokosowego do obtoczenia (ok. 1 łyżka) Przygotowanie: Do malaksera przełóż daktyle z masłem orzechowym i zmiksuj do połączenia się składników. Kolejno dodaj pozostałe składniki i ponownie całość zmiksuj aż powstanie jednolita masa. Wszystkie składniki powinny się skleić i stworzyć jedną masę
Zdrowie na języku :Pnich sporą ilość orzechów, a suszona żurawina jest tu idealnym akcentem. Z przepisu wychodzi 12 babeczek. Jedna (70g) ok. 179kcal. Składniki mokre: - 400g puree z dyni - 3 łyżki masła orzechowego - 3 łyżki syropu z agawy/klonowego/miodu - 2 łyżki oleju rzepakowego Składniki suche: - 130g ekologicznej mąki ryżowej SYMBIO - 70g mielonych orzechów laskowych - 60g siekanych orzechów włoskich - 50g suszonej żurawiny - 1 łyżka babki
Be Fit Be Strongnajwięcej składników mineralnych! Przepis na ok. 30-35 placuszków , jeden to ok. 30kcal. Składniki na placuszki: - 350g surowej dyni (Hokkaido) - 350g jabłek ze skórką - 200g mąki gryczanej - 1 łyżka masła orzechowego - 1 łyżeczka cynamonu - 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej - 1/3 łyżeczki imbiru Składniki na mus: - 1 jabłko - sok z połowy pomarańczy - 1 łyżka syropu klonowego - 1/2 łyżeczki cynamonu Dynię myjemy, osuszamy
Be Fit Be Strongodżywcza 1 porcji (wyszło 12): 245 kcal B 6 g W 36 g T 8 g Składniki: spód ▸ 200 g daktyli bez pestek (namoczonych min. 3 godz) ▸ 2 łyżki masła orzechowego ▸ 2 łyżki kakao ciemnego ▸ 160 płatków jaglanych/owsianych ▸ 50 g nasion słonecznika ▸ 2 łyżki oleju kokosowego rozpuszczonego masa ▸ 2 budynie waniliowe ▸ 1 galaretka cytrynowa ▸ 750 ml mleka
Zdrowie i pysznie na talerzuletnimi owocami na górze. Batony są pyszne gdy są grillowane. Owiń ulubionego batona i kilka pianek marshmallows tortillą i włóż do grilla. I rzecz, którą nie sposób wyjaśnić. Masło orzechowe smakuje o wiele lepiej z grilla. To trzeba spróbować przynajmniej raz. Sery: Intuicja podpowiada nam że grillowanie serów jest praktycznie niemożliwe. A tak naprawdę n a ruszcie można przyrządzić wiele
naRuszcieMasa orzechowa z kawałkami orzechów Helio „…prócz orzeszków ziemnych znajdziemy także mleko i śmietankę, które nadają smakołykowi gładkości oraz sprawiają, że czujemy różnicę pomiędzy masą orzechową a masłem orzechowym.” Smacznego
Zasmakuj Kuchniposypane orzeszkami ziemnymi Nietypowe, ale powiem wam, że bardzo smaczne połączenie. Naleśniki z farszem z czerwonej soczewicy (soczewica, pomidory, cebula) z serem żółtym Kurczak pieczony w orzechowej skorupce (masło orzechowe, orzeszki ziemne) ryż jaśminowy, brokuły ziemniaki i kalafior w mleczku kokosowym z curry
More food, love and dreamscukru 2 duże jajka 2 żółtka 200 g masła lub margaryny 3 łyżki mleka 3 łyżki miodu 2 łyżeczki sody oczyszczonej 20 g cukru waniliowego Polewa orzechowa: 125 g masła lub margaryny 4 łyżki cukru 2 łyżki miodu 200 g grubo posiekanych orzechów włoskich Warstwa I: 300 g masy kajmakowej/ugotowanego w puszcze mleka skondensowanego słodzonego Warstwa II (krem budyniowy(...)mąki pszennej 2 łyżki masła 20 g cukru waniliowego Wierzch: 50-100 g masy kajmakowej/ ugotowanego w puszcze mleka skondensowanego słodzonego ok. 70 g posiekanych orzechów włoskich Wykonanie: Polewa orzechowa: Masło, cukier i miód umieszczamy w garnuszku. Podgrzewamy, by masło się rozpuściło. Dodajemy posiekane orzechy włoskie i chwilę gotujemy. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy na bok. Ciasto: Mąkę pszenną wraz
MyCookBook.pl