śmietankowego 80 g czekolady gorzkiej 70% Czekoladę rozpuścić. Zmiksować z serkiem. Przełożyć na jeden blat i wyrównać. Przykryć drugim blatem. Masa orzechowa: 200 g serka kremowego, śmietankowego 2 łyżki masła orzechowego 2 łyżeczki oleju kokosowego rozpuszczonego 1 łyżeczka miodu Składniki zmiksować i przełożyć na wierzch ciasta. Wyrównać i posypać kakao. Schłodzić całą noc w lodówce. Smacznego
Chocolate Muffin BlogPora na pyszne śniadanie! ;-))) Idealny posiłek potreningowy. Szybko doda nam energii, smakuje obłędnie i ma w sobie to co biegacze kochają najbardziej: banan i masło orzechowe (u mnie z nerkowców) ;-) Smoothie bananowe z masłem z nerkowców! SKŁADNIKI: - 1 banan - 1 łyżka masła z nerkowców - 1/2 łyżeczki kakao W/w zmiksuj. Wlej do miseczki dodaj płatki crunch i maliny! Gotowe! Kto chętny
SMYKWKUCHNIwdzięczną formą. Dziś zapraszam Was na pyszne i zdrowe ciasteczka cieciorkowe na płatkach jaglanych. Przepis jest wynikiem moich kulinarnych eksperymentów. Słyszałam kiedyś, że istnieją takie ciasteczka, ale oparte o masło orzechowe. Niestety alergia nie pozwala na używanie tego masła, dlatego postanowiłam zaszaleć i stworzyć swoją "cieciorkową" wersję słodkości. Idealna słodka przekąska do zabrania w plener. ... delikatne, smaczne i zdrowe ciasteczka
Słodkie okruszkisłodkości idealnie sprawdzą się jako drugie śniadanie lub szybka przekąska. Oczywiście bez białego cukru, mąki pszennej i masła :) Spód: 4 łyżki mąki kokosowej 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka dobrej jakościowo chałwy Olej rozpuścić z masłem i miodem. Wymieszać z chałwą i mąką kokosową. Przełożyć do pojemnika wyłożonego folią. Docisnąć mocno i schłodzić
Chocolate Muffin Blogwłaściwości na pewno przekona Cię do spróbowania produktów z orkiszu, jak np. mąki :) Masło migdałowe Od dawna chciałam je spróbować. Widziałam je na wielu blogach i czytałam o nim same pozytywne opinie. I moja również taka będzie :) Po otwarciu słoiczka wydobywa się słodko-orzechowy, delikatny zapach. Od razu można zauważyć(...)odwarstwienie się tłuszczu na powierzchni masła, ale spokojnie, jest to całkowicie normalny proces :) Wystarczy porządnie zamieszać, a by całość dokładnie się połączyła :) Smak - delikatny, aksamitny, całkowicie inny od tradycyjnego masła orzechowego z fistaszków - lekko od niego "suchsze". Sól dodana w idealnych proporcjach. W składzie znajdziemy tylko migdały i wcześniej wspomnianą sól, dokładnie sól morską. Podsumowując - pychotka! Idealne do różnych słodkości
Zdrowie na języku :PSkładniki: Masa serowa: 1kg sera w wiaderku ( u mnie twaróg wiaderkowy Hanusia) 1/2 cytryny 2 żółtka 4białka 1szklanka cukru kryształ aromat waniliowy 10ciastek oreo z nadzieniem czekoladowym i z masłem orzechowym Spód 150gram ciasteczek oreo z białym nadzieniem 70gram masła Ozdoby: puszka kajmaku oreo Spód: 1. Ciasteczka umieszczamy w misie malaksera i miksujemy na pył. 2. Do ciasteczkowego pyłu dodajemy
U Fiolkiłyżeczka śmietany 30% Lody bananowo – czekoladowe 3 banany 1 łyżeczka śmietany 30% 1 płaska łyżeczka kakao Lody bananowo – orzechowe 3 banany 1 łyżeczka śmietany 30% 1 łyżka masła orzechowego Lody bananowe – straciatella 3 banany 1 łyżeczka śmietany 30% 1 łyżeczka startej na grubych oczkach gorzkiej czekolady Przygotowanie: Banany obieramy ze skórki, dzielimy na mniejsze części i wkładamy
Taste and CookJego smak jest lekko słodki, kokosowy, ale nadal pozostaje wytrawny. Jestem bardzo ciekawa czy przypadnie Wam do gustu. Sos kokosowo-orzechowy porcja dla około 6 osób Składniki: 4 łyżki masła orzechowego 150 ml mleka kokosowego 2 łyżeczki dżemu niskosłodzonego ( polecam truskawkowy, czereśniowy bądź śliwkowy) 1 pomidor 5 suszonych śliwek 2 ząbki czosnku 1/2 cebuli 1/3 szklanki cukru trzcinowego
Jaglusiateż zdjęcie przed upieczeniem ciasta jak to u mnie wyglądało. Po upieczeniu są idealne! Źródło przepisu z jakiego korzystałam pochodzi z Moje Wypieki . Składniki na 16 szt: 225 g masła orzechowego (nazwa jest linkiem, który przekieruje Cię na domowe masło jakie ja zrobiłam) 100 g brązowego cukru drobnego 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej (nie wyczuwalna jest w ciastkach) szczypta soli
Blondynka Gotujejogurtu i dodatków. To wszystko za sprawą bananów, magicznego składnika, który słodzi, nadaje puszystości i delikatności. Od dzisiaj kupujemy banany na kilogramy :) Lody bananowo-orzechowe 4 dojrzałe banany 400g śmietany 30% 2 łyżki masła 100% orzechów Banany pokroić w półplasterki, wrzucić do pudełka i wstawić do lodówki na kilka godzin (4-5), po wyjęciu wrzucić do blendera i zmiksować(...)zasadzie taki sorbet bananowy sam w sobie jest już świetnym deserem :) Ja natomiast ubiłam jeszcze śmietanę na sztywno, dorzuciłam do niej zmiksowane mrożone banany, a na koniec dodałam jeszcze masło orzechowe. Miskę wstawiłam do zamrażarki i po godzinie przemieszałam je miotełką, wstawiłam do zamrażarki i po pół godzinie przemieszałam znowu, mieszanie trzeba powtórzyć jeszcze trzy razy co pół godziny
Przepysznik - BLW i nie tylkowiem jak Wy, ale ja uwielbiam różne smarowidła z orzechów - masło orzechowe , domowa Nutella itp. (więcej smarowideł TUTAJ ). Ostatnio spróbowałam masła z ziaren. A dokładnej z ziaren sezamu - masła sezamowego, czyli tahini. Jest tak pyszna i uzależniająca (przynajmniej dla mnie ;)), że niedawno musiałam zrobić ją po raz drugi ;) Zachęcam do spróbowania! Ważne, żeby użyć łuskanych ziaren sezamu, gdyż te niełuskane
chili & sugarostatnie 6 lat mnie zmieniło (a przy okazji też moją rodzinę) – teraz na dział z ciastkami nawet nie wchodzę, za to moja walizka zawsze upchana jest po brzegi wszelkimi masłami orzechowymi. Nikt ciastek się już nie domaga, za to masła owszem : ). Wracając do ciastek, co jakiś czas do nich powracam. Po raz pierwszy ciastka w stylu tych z Sainsbury
Fill The Bowlżółtka 50 gram oleju kokosowego 50 gram cukru pudru Mango miksuję za pomocą blendera na gładki mus, który dodatkowo przecieram przez sito. Mus z mango, sok z cytryny, cukier, masło i żółtka umieszczam w metalowej misie i dokładnie mieszam. Misę kładę na garnku z gotującą się wodą i cały czas mieszam nie dopuszczając by składniki się zagotowały, gdyż mango curd(...)Wówczas należy ściągnąć misę z garnka, wystudzić masę cały czas mieszając i przełożyć do czystego naczynia. Sos karmelowo- orzechowy: 2 łyżki gotowej masy krówkowej z przepisu powyżej 1 łyżka masła orzechowego szczypta soli Składniki na sos umieszczam w niewielkim garnku, podgrzewam do połączenia składników i ściągam z ognia. Wykończenie deseru Na upieczony spód bezowy nakładam masę krówkową oraz mango curd
Mango Papajaksylitolem. Następnie dodać mąkę kokosową , wymieszać i zostawić do napęcznienia mąki. Mrożone maliny nieco pokruszyć osobno. KREM „POLEWA” ORZECHOWO - CZEKOLADOWA Orzechy miksować w blenderze o dużej mocy na masło orzechowe. Dodać syrop klonowy i kakao i ponownie zmiksować. Następnie dodawać mleko roślinne w małych porcjach tak aby uzyskać pożądaną konsystencję. 1. Dwa blaty osobno posmarować cienko kremem kokosowym, ułożyć kilka
Candy Pandasmasła - 1/4 sparzonych wrzątkiem daktyli - 3 łyżki miodu - 1 łyżeczka przyprawy do piernika - 3 łyżki kakao - 2 szczypty kardamonu - 3 szczypty cynamonu - 3 łyżki sparzonej wrzątkiem żurawiny - 2 łyżki masła orzechowego - 1 cukier waniliowy Wykonanie: Daktyle i żurawinę zmiksuj blenderem. Masło stop w rondelku dodaj wszystkie pozostałe składniki, masę ugnieć tłuczkiem do ziemniaków na gładką masę. W dłoniach formuj kule
SMYKWKUCHNI