uwielbia kokos, zniknęły w mig!;) ocena: PYSZNE! ;) PS. przypominam o głosowaniu tutaj Składniki (jedna porcja): 1/2 szklanki mąki żytniej 1/2 szklanki pitnego jogurtu naturalnego (w oryginale jest maślanka) 2 łyżka wiórków kokosowych 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka stevii/miodu (ja dałam 2 łyżeczki fruktozy) aromat śmietankowy jako dodatek domowe powidła truskawkowe
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmuffinek: 1 i 3/4 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 szklanki cukru 2 jajka M/L 1 szklanka maślanki 1/2 szklanki oleju 4 nektarynki płatki migdałów do posypania Przygotowanie: Nektarynki umyć, osuszyć i każdą z nich podzielić na 4 części. W osobnych naczyniach pomieszać suche i mokre składniki
Ze smakiem i z pasjąGofry z malinami i bitą śmietaną Koktajl bananowy z kiwi Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl truskawkowy Truskawkowy koktajl z bananem i miodem Koktajl z jeżyn na maślance Semifreddo jagodowo-truskawkowe Sorbet bananowo-truskawkowy z owocowym crunchy Sorbet truskawkowy
Moja smaczna kuchniastarte na grubej tarce ( jeśli mamy wodę z ogórków nie wylewamy jej !) 6 rzodkiewek startych na grubej tarce 4 łyżki posiekanego szczypiorku 4 łyżki posiekanego koperku 3/4 litr maślanki 400 g naturalnego gęstego jogurtu 1 ząbek czosnku 4 jajka ugotowane na twardo szczypta kwasku cytrynowego, ew. sok z cytryny sól, pieprz Wykonanie: Z botwinki odcinamy małe buraczki, obieramy
Kulinarne przygody GatityKukurydziane mini ciasto na maślance*; z truskawkami i migdałami; kawa z mlekiem *z olejkiem kokosowym Po co być normalnym. Po co dostawać kwiatki na rocznice, skoro można dostać łubiankę truskawek, która cieszy chyba jeszcze bardziej. Po po I to truskawki, a po II zna Cię i wie z jakiego powodu będziesz miała uśmiech jak i pięciolatki ;) Nie sądziłam
More food, love and dreamsdelikatnie przemieszać piec w 200C około 25 minut, posypać startym żółtem serem /użyłam morski/, posypać zmielonym pieprzem i piec jeszcze z 10 minut ziemniaki najlepiej smakują same z maślanką...................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięPetulle to albańskie danie śniadaniowe, nieco podobne do pączków lub rachuchów. Drożdżowe ciasto na maślance, które smaży się w gorącym oleju i podaje na słodko z dżemem lub miodem oraz na słono np z serami. Uwaga: najlepsze są od razu po zrobieniu, a na drugi dzień mogą być już za suche
Milion Smakówszklanki mąki 1 łyżeczka sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru (może być pół na pół z domowym cukrem waniliowym) 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki maślanki, kefiru lub mleka 1 jajko 1 łyżeczka rumu, brandy lub likieru (np. amaretto) 2 banany Przygotowanie: Wymieszać osobno składniki suche i mokre. Wlać składniki mokre do suchych i dodać rozgniecione widelcem banany
Piąty grzech głównyrównież w kuchni, bo obiady są coraz lżejsze. Często nie mam ochoty na mięso a na szpinak ochotę mam zawsze. :-) Zwłaszcza z makaronem i sadzonym jajkiem, do tego kubek maślanki... najlepsze połączenie jakie może być! To danie jest potwierdzeniem, że proste rozwiązania są najlepsze, również w kuchni. 100g suchego makaronu spaghetti pęczek świeżego szpinaku 1 duża czerwona cebula 1 ząbek
Szefowa kuchnizmniejszyłam temperaturę do 200 stopni i piekłam 40 minut. Dzięki dodatkowi jogurtu* chleb zachował świeżość 5 dni. Jak na chleb pszenny to dość długo. *jogurt można zastąpić też maślanką lub kefirem
apetytnapieczeniestopni i piekłam 10 minut, zmniejszyłam temperaturę do 220 i piekłam jeszcze 25 minut. Chlebek jest bardzo prosty w wykonaniu. Jak nie masz kefiru możesz użyć maślanki lub jogurtu naturalnego
apetytnapieczenieniedużej blaszki. Skład jest dość prosty : 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej typ 650 1/2 szklanki maki kukurydzianej łyżeczka drożdży instant łyżeczka cukru łyżeczka soli szklanka kefiru ( można zastąpić maślanką lub jogurtem naturalnym) 1/3 szklanki ciepłej wody Wykonanie też jest proste : Jak zawsze mąkę pszenną przesiałam do miski, wsypałam mąkę kukurydzianą, drożdże, cukier, sól, wlałam kefir i wodę. Całość dobrze
apetytnapieczeniejest przepis z książki " Upiecz swój chleb " - chleb mieszany z ziarnami ( na drożdżach). Ja postanowiłam najpierw wypróbować wersję bez dodatków i na zakwasie. W oryginalnym przepisie była też maślanka, którą zastąpiłam jogurtem greckim i mąka pszenna razowa, którą zastąpiłam mąką pszenną i dodałam otręby pszenne. W smaku według mnie dobry. Moje wykonanie jest takie : Do średniej miski wsypałam
apetytnapieczeniełyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki soli Składniki mokre: 1/2 kostki masła 82% tłuszczu 2 duże jajka 4 łyżki śmietany 18% lub maślanki Dodatkowo: 1 szklanka pokrojonych jabłek posypka - kolorowe perełki Sposób przygotowania: Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Posypujemy cynamonem. Masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. W misce mieszamy pozostałe składniki
Kolorowy Przepisownikdopiero później dowiedziałam się, że są również nazywane kluskami szarymi czy przecierakami. Nam najbardziej one smakują podawane z białym serem i podsmażanym boczkiem i cebulą i oczywiście popijane maślanką. Czasami zjadamy je z dodatkiem młodej kapusty albo jako dodatek do mięs. Zawsze kluski ziemniaczane robię z dużej porcji, bo wyśmienicie smakują odsmażane następnego dnia, albo po prostu ich część zamrażam
UgotujmyTo.pl