Wyszły świetnie, więc dla tych z Was którzy mają pod ręką kilka poziomkowych krzaczków - gorąco polecam :) Składniki na proste babeczki waniliowe + garść poziomek Składniki na krem: 500 g serka mascarpone 0,5 szklanki poziomek 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego (lub aromat waniliowy) 3 łyżki śmietany kremówki (opcjonalnie) Poziomki myjemy w zimnej wodzie i przekładamy na ściereczkę
Ciastkozercymasła ucieramy do białości z cukrem pudrem. Dzielimy na dwie części - jedna idzie do masy czekoladowej, druga do masy amaretto. - Masa czekoladowa - Do połowy utartego masła dodajemy łyżkami serek mascarpone. Cały czas miksujemy. Podgrzewamy śmietanę 30% (choć i odrobina mleka może być w zamian) i roztapiamy w niej tabliczkę czekolady mlecznej, dodajemy kakao. Dolewamy roztopioną, przestudzoną czekoladę do serowo-maślanej
Wypisz Wymalujmąka amarantusowa prażona, pół szklanki, - mąka owsiana, 4-5 łyżek, - migdały mielone, 3/4 szklanki, - bezglutenowa mąka chlebowa, 2-3 łyżki (gdy są zbyt kruchutkie), - amaretto, do smaku, - śmietana/serek mascarpone - 2-3 łyżki, - mleko, pół szklanki, - masło, 1/4 kostki, - mleko w proszku pełne, 4-5 łyżek, opcjonalnie, - cukier trzcinowy, 3/4 szklanki, - cukier waniliowy domowy. Do Podania: - dżem Łowicz "truskawka
Wypisz Wymalujowsianej bezglutenowej na ciastka i szklanka mąki bezglutenowej na ciastka) - cukier waniliowy domowej roboty - nie za dużo, - proszek do pieczenia (w przypadku diety - proszek bezglutenowy), 1 łyżeczka DODATKI: - ser mascarpone, - miód, - dżem ŁOWICZ - CZARNY BEZ, - cynamon. WYKONANIE BISZKOPTA: /Przed rozpoczęciem przygotowujemy szpinak - myjemy, osuszamy i szatkujemy./ 1. Całe jajka ubijamy, powoli dodajemy cukier i nadal ubijamy. 2. Gdy już mamy
Wypisz Wymalujgotującym się mlekiem i gotować razem do zgęstnienia masy. Wystudzić , Masło utrzeć na puch , dodawać po łyżce wystudzony budyń. Masa śmietanowa : 300 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 2 op cukru waniliowego Śmietanę ubić z cukrem na sztywną masę , dodać serek i połączyć w jednolitą masę . Dodatkowo : 1 tabliczka gorzkiej czekolady starta na grube wiórki . Do nasączenia biszkoptu
Malinowa Kawiarenkakupić i przygotować np. na nadchodzące święta Bożego Narodzenia :) Całość zrobimy tuż przed Wigilią... Czy nie uważacie, że całość wygląda zachęcająco ? Składniki : gotowe babeczki - 30 sztuk 1/2 opakowania serka mascarpone 500 g śmietany tortowej 36 % kilka łyżek cukru pudru orzechy włoskie około 15- 20 dag ewentualnie owoce do dekoracji Przygotowanie : Obrane, rozkruszone orzechy zmieliłam w młynku do kawy
Proste Potrawyburgery będą idealne :). Gotowe mięso dzielimy na 4- 6 części ( w zależności od tego jakiej wielkości chcemy uzyskać) i formujemy kotlety Mocno je dociskając ( ja użyłam pudełeczka po serku mascarpone. Wyłożyłam je folią, włożyłam mięso mocno docisnęłam i zawinęła w folię i wyjęłam gotowe kształtne burgery.). Średnica uformowanego mięsa musi być więkasz od średnicy bułki, poniewaz mięso pod wpływem temp
Malinowe Pocałunkibardziej literacko. Potem wystąpił kucharz z zacięciem na hipstera oraz Pan Kokos w postaci lodów. Mieliśmy wiórki z kokosa, mleczko kokosowe, miąższ z kokosa, wodę kokosową, skorupki z kokosa, mascarpone i nieustające kląskanie prowadzącej, która w pewnym momencie radośnie oświadczyła, że jest taką cudowna dynią bo ma pomarańczową bluzeczkę. Serio?? Prowadzącej podano lody, ta spróbowała i wydała z siebie „ŁAŁ
ladykitchenpiekę około 35-40 minut w 180 stopniach, do tzw. "suchego patyczka", aż pięknie zbrązowieje. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Można posypać cukrem pudrem bądź podać z kremem na bazie mascarpone (moje ciasto nie zdążyło wystygnąć, zanim zostało w większości spożyte). SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka - 4 jajka - 3/4 szklanki cukru (najlepiej brązowego ale niekoniecznie) - 200 ml oleju (np.słonecznikowego
W kuchni Karmel-itkiNasz ulubiony ser, łatwy i szybki przepis...śliwki...szczerze tarta pyszna:) Polecamy... Składniki; Ciasto; 100 g masła, 200 g mąki, 50 g cukru, 1 jajko sól Nadzienie; 500 g mascarpone, 2 jajka, 80 g cukru, skórka z cytryny, śliwki Wykonanie; Składniki na ciasto zagniatamy, rozwałkowujemy i wykładamy tartę. Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzamym do 180 stopni. Składniki
Anioły w kuchnischłodziłam i polewa się lekko rozlewała, po schłodzeniu na cieście zachowywała kształt). PS: Jeśli nie przepadacie za masą z serka, można polać ciasto polewą z białej czekolady i serka mascarpone. Post Ciasto ze szpinakiem i kremowym serkiem pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakunajważniejszym posiłkiem dnia opowiedzieli nam: Anna Różyk - dietetyk oraz Piotr Ceranowicz - szef kuchni. Aż zaczęło mi się chcieć działać! Po miłej teorii i porcji płatków z owocami i serkiem mascarpone zabraliśmy się za praktykę. Zostaliśmy podzieleni na grupy i dostaliśmy przepisy śniadaniowe do realizowania. Na przygotowanie czekały: sałatka owocowa z płatkami, sałatka warzywna z płatkami, omlety bananowe z płatkami oraz
Pasja SmakuCzekoladowy pudding Deser czekoladowo-bananowy Deser jogurtowy z czereśniami Deser z kaszy manny dwukolorowy Deser z sojowy kremem waniliowym Deser truskawkowy Deser wiśniowa pianka z truskawkowym musem Deser z mascarpone i truskawkami Deser z kaszy manny Deser z malinami Deser porzeczkowy Domowy kisiel z sosem Galaretka z truskawkami Kolorowe galaretki Kolorowe pianki Lizaki wafelkowe Lody straciatella Malinowy sorbet Mrożona kawa
Aga w kuchniDeser truskawkowy Deser z mascarpone i truskawkami Deser z sojowym kremem waniliowym Galaretka z truskawkami Panna cotta z mleka sojowego Sernik na zimno na serkach homogenizowanych Sernik na zimno z musem truskawkowym Sernik na zimno z truskawkami Sorbet truskawkowy Tarta z truskawkami Truskawkowiec Wiśniowa pianka z truskawkowym musem
Aga w kuchni