mascarpone - 11293 przepisów (strona:625/753)

Trufle ze śliwką 123

niektórych nie można było oderwać od tych małych, słodkich kuleczek... Dla wszystkich Pań, które szykują coś dobrego w dzisiejszym dniu... Trufle ze śliwką  Składniki:   250 g serka mascarpone  100 g śliwek suszonych 1 1/2 łyżeczki brązowego cukru 1 łyżeczka miodu 2 tabliczki gorzkiej czekolady 3/4 łyżeczki cynamonu   Przygotowanie: Śliwki pokrój w drobną kostkę

Lawendowe Niebo
Liebster Blog Award 106

tego nie zje. Najdziwniejsze połączenie smakowe, jakie próbowałaś, to… Połączenie sandacza z gruszkami. Gotowanie dla kogo sprawia Ci największą przyjemność? Dla najbliższej rodziny i przyjaciół. Ulubiony deser? Truskawki z mascarpone i czekoladą. Dania mięsne, czy wegetariańskie? Wegetariańskie. Przygotowanie jakiej potrawy było dla Ciebie najtrudniejsze? Przygotowanie wszelkich potraw mięsnych.  A oto moje pytania: 1. Twoja ulubiona książka kucharska? 2. Jaka

Magiczna kuchnia Darii
Tarta z bitą śmietaną z mleka kokosowego i truskawkami 134

Wybieraliśmy się do znajomych przywitać ich maleńkiego synka, postanowiłam upiec coś pysznego. Wyzwanie dość spore ponieważ pyszna tarta z mascarpone i bitą śmietaną nie wchodziła w grę, ponieważ świeżo upieczona Mama niestety mleczne rzeczy wpisane ma listę zakazaną:). Tak oto powstała tarta z bitą śmietaną kokosową. Śmietanę wykorzystywałam już do tortów, ale tarta z jej dodatkiem była dla mnie nowością

Magiczna kuchnia Darii
Łakotkowa tarta z mascarpone i owocami lata 122

Kolejny przepis z cyklu łatwych, ekspresowych, robiących wrażenie i szybkoznikających :) Spód to sprawdzony już przeze mnie przepis , czyli skruszone Łakotki, krem z mascarpone to już klasyk, do tego letnie owoce i pyszne ciasto gotowe w kilkanaście minut :) Czytaj więcej

bistro mama
Tarta z kremem czekoladowym i sezonowymi owocami 150

Kiedy chciałam połączyć ciasto kruche z owocami, zawsze miałam problem jakiego kremu powinnam użyć.Do dnia, kiedy spróbowałam połączenia mascarpone z czekoladą. W mojej opinii wszystkie pracochłonne kremy budyniowe czy ich eleganckie francuskie wersje creme patissiere, mogą się schować w kąt i długo nie wychodzić. Ale to moje zdanie i wiem, że ktoś może mieć zupełnie inne upodobania :) Czytaj więcej

bistro mama
Egzotyczna zupa krem pomarańczowo-dyniowa 154

skórką, bez pestek, kawałki kilkucentymetrowe) 2 średniej wielkości pomarańcze 2 łyżeczki imbiru w proszku 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 1 szklanka bulionu 1 szklanka soku z ananasa 100g serka mascarpone lub philadelphia 1 łyżka masła sól do smaku Sposób przygotowania: Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Pokrojoną dynię układamy na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia, oprószamy 1 łyżeczką imbiru i pieczemy

W kuchni wieczorem
Tartaletki ze śliwkami i jabłkami 115

100g schłodzonego masła 1/4 szklanki lodowatej wody 1/4 łyżeczki soli 1 łyżka cukru Owoce 3 śliwki 2 jabłka cynamon i cukier Krem 200g śmietany kremówki 1 czubata łyżka serka mascarpone 1 łyżka cukru waniliowego Sposób przygotowania: Ciasto wyrabiam w malakserze. Wsypuję mąkę, pokrojone masło, sól i cukier. Tnę nożami aż powstanie piasek. Dolewam wody i tnę do czasu aż powstanie

W kuchni wieczorem
Galette z jabłkami i malinami 165

Szybkie kruche ciasto, owoce, które mamy pod ręką i minimum brudzenia naczyń. Galette to ciasto, które robimy bez formy. Można je podawać z bitą śmietaną, lodami lub kremem z mascarpone. Co kto lubi. W taki sam sposób możemy robić ciasto na słono, z ulubionymi dodatkami. Łatwy i szybki sposób na deser. Składniki: ciasto 1 szklanka mąki krupczatki 1 łyżka cukru

W kuchni wieczorem
Życzenia, plany, ciasteczka serowe i cydrowy drink 184

pokroić w 5mm krażki. Rozłożyć na blasze przykrytej papierem do pieczenia. Piec ok 25 min. Do zarumienienia. Przepis na 2 blachy. DIP groszkowy - składniki 400g mrożonego groszku 150g serka mascarpone pęczek szczypiorku np. z pęczka 3 cebulek łyżeczka soli płaska łyżeczka pieprzu Sposób przygotowania Groszek ugotować we wrzątku z solą przez 4 minuty, przesypać na durszlak i przelać zimną wodą

W kuchni wieczorem
Szpinakowe kopytka z serem i pomidorkami koktajlowymi 267

Składniki, 3-4 porcje: 500 g tłustego twarogu lub serka mascarpone 250 g mąki pszennej 2 jajka 450 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku 2 łyżki masła 1 mała cebula 20 pomidorków koktajlowych sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Szpinak rozmrozić i dokładnie odsączyć z wody. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła, wrzucić posiekaną w kostkę cebulę, a po chwili bardzo drobno

cooklife
Eklery z kremem orzechowym 220

Eklerki…, ptysie… każdy zna i większość z nas je lubi. Można nadziewać je serkiem mascarpone, kremem budyniowym lub klasycznie bitą śmietaną. Moje eklerki przełożyłam kremem budyniowym z orzechami włoskimi i polałam roztopioną czekoladą. Pycha Składniki: Ciasto parzone: 4 jajka 1 szklanka mąki 1 szklanka wody 125 g margaryny Palma „Bielmar” mała szczypta soli Krem orzechowy

Oryginalny smak
Tort naleśnikowy 192

500g mąki tortowej - 3 jajka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżka cukru - szczypta soli Składniki na masę serową: - 900g twarogu (polecam domowy, ale może być też półtłusty lub mascarpone) - 2 całej jajka - 1 żółtko - 2 łyżki cukru z wanilią - cukier puder (ilość do smaku) - esencja migdałowa         Wszystkie składniki na ciasto zmiksowałam. Odstawiłam na 30 minut

mojewypiekiinietylko
Bezy z kremem limonkowo bananowym 85

białek (zważyłam – 281g) - 310g drobnego cukru do wypieków (nie pudru) - 2,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej - sok wyciśnięty z cytryny - szczypta soli - ekstrakt waniliowy Składniki na krem: - 250g serka mascarpone - sok z 1 limonki - 5 łyżeczek Angel Delight Banana Flavour - 1 łyżeczka cukru pudru - do ozdoby niteczki skórki z limonki   Zimne białka ubijamy, ze szczyptą soli, na bardzo sztywną

mojewypiekiinietylko
Markizy z kremem ajerkoniakowym 133

złoto z obu stron. Wyjmujemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Krem ajerkoniakowy przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zamiast tego kremu możemy dać ubitą śmietanę lub krem z mascarpone. Na wystudzone ciastka nakładamy warstwę kremu i przykrywamy drugim ciastkiem. Gotowe oprószamy cukrem pudrem. Markizy z kremem ajerkoniakowym sprawdziły się jako deser. Ciasto ciągle to samo, ale w nowej odsłonie, smakuje

mojewypiekiinietylko
Ciasto Cassis 390

porzeczki. Po nasączeniu, wierzch biszkoptu smarujemy konfiturą z czarnej porzeczki. Na konfiturę będziemy nakładać następujący przepyszny krem.  Krem: 500 g śmietanki kremówki 30% lub 36% 500 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru W misce miksujemy dobrze schłodzony serek oraz śmietankę z cukrem pudrem. Teraz cierpliwie ubijamy do uzyskania konsystencji kremu. Do dokończenia ciasta pozostała już tylko beza. Beza

upichcic

Proponowane wyszukiwania