szklanki ( 30g) cukru pudru 1/4 łyżeczki soli 1 żółtko z dużego jajka 1 łyżka zimnej wody Masa: 150 g białej czekolady 1/2 łyżeczka olejku wanilinowego 250g serka mascarpone 30g cukru pudru 1/3 szklanka ( 150 ml) śmietany kremówki 2 łyżki żelatyny Dekoracja: 1 puszka brzoskwiń w syropie Przygotowanie ciasta: Składniki na ciasto umieść na stolnicy i wyrabiaj. Uformuj
Niezły Młynekpiekarnika i pieczemy około 60-70 minut. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku a następnie w formie, najlepiej przez całą noc. Krem: 250 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru gorzka kuwertura Śmietanę, serek i cukier umieszczamy w misie miksera. Ucieramy do uzyskania puszystego kremu. Wykładamy na ostudzony sernik. Polewamy kuwerturą, rozpuszczoną w kąpieli wodnej
Made By Mom And SonMuffinki czekoladowe z kremem cappuccino Smaki ogrodu Ciasto latte-macchiato Sprawdzone przepisy Misiaczka Pejzaż Ciasto carycy U stóp Benbulbena Kawowe cupcakes z orzechami włoskimi W mojej kuchni Serniczek z mascarpone W zaciszu mojej kuchni Tiramisu Zakątek Smakosza Tort orzechowo-kawowy Zdrowie zależy ode mnie Likier kawowy Z miłości do słodkości Krówka Z pierniczona kawa
Moje domowe kucharzeniePrzepyszne, klasyczne babeczki, mięciutkie, cytrynowe, nadziane marmoladą. Krem który zrobiłam to zdecydowanie mój ulubiony krem do cupcaków. Jest lżejszy od typowych kremów maślanych czy tych na bazie mascarpone. Jedyny jego minus to trwałość. Krócej utrzymuje się na babeczka, trzeba je przechowywać w lodówce, bo inaczej może nam spłynąć, nie jest również taki plastyczny jak inne kremy. Pomimo wszystko
Mania Gotowaniamąki Masa serowa: · 500 g twarogu zmielonego do serników · 250 g serka mascarpone · 3 jajka · 1 kartonik mleka skondensowanego light (ok. 450 g) · 2 łyżeczki cukru waniliowego
Mania GotowaniaKieliszek likieru kokosowego np.Malibu Krem kokosowy: · 250 ml śmietany kremówki · 150 g serka mascarpone · 100 g białej czekolady · 1/2 szklanki wiórków kokosowych · 1 łyżeczka żelatyny rozpuszczona(...)krem. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i odstawić aby przestygła. Wodę zagotować i rozpuścić w niej żelatynę. Również odstawić do przestygnięcia. Mocno schłodzoną śmietanę ubić. Dodać do niej serek mascarpone i wszystko delikatnie wymieszać. Następnie cały czas miksując na najniższych obrotach dodawać stopniowo czekoladę. Uwaga: czekolada nie może być za ciepła!! Kiedy wszystko się połączy dodać wiórki kokosowe i likier
Mania Gotowaniaokoło 400 g kruchych ciastek w czekoladzie (2 opakowania) 50 g masła 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 1 łyżka amaretto Masa serowa: 1 kg sera na serniki 350 g sera mascarpone 3/4 szklanki drobnego cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego 5 dużych jajek 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii ½ łyżeczki aromatu migdałowego lub 2 łyżki syropu amaretto (syrop barmański) Dodatkowo: 1 kieliszek likieru
Mania Gotowaniakrówkowy na spodzie Oreo Składniki: Spód: około 400 g ciastek Oreo (2 opakowania) 50 g masła Masa serowa: 1 kg sera na serniki 250 g sera mascarpone 300 ml mleka skondensowanego słodzonego 2 łyżki drobnego cukru (można pominąć, bo sernik jest dość słodki) 1 opakowanie budyniu waniliowego 5 jajek 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub aromatu waniliowego
Mania Gotowaniablog: Gospodyni Miejska 144. Jabłko się schowało! autorka: Atqa Breakfast | blog: Atqa Breakfast 164. Kolorowe śniadanie. Cannelloni na słodko! autorka: Atqa Breakfast | blog: Atqa Breakfast Tarta z brzoskwiniami i mascarpone autorka: Magda Mirabelles | blog: les mirabelles Kostka alpejska autorka: pinkyyy | blog: Kucharka w baletkach 56 autorka: navynut | blog: Navynut Banoffee pie autorka: MagiczneZycieMarty | blog: Magiczne życie Marty szyszki z ryżu
Mania Gotowaniaciastek digestive w czekoladzie 50 g masła 1 łyżka kakao 1/3 puszki masy krówkowej Masa serowa: 750 g sera na serniki 250 g sera ricotta 250 g sera mascarpone ¾ szklanki drobnego cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego 5 jajek 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub aromatu waniliowego 100 g ulubionej czekolady (używam milki z ciasteczkami) Ganache czekoladowy: 80 g czekolady (używam
Mania GotowaniaSernik kokosowo-ananasowy ala Pina colada Składniki: Spód: około 400 g ciastek Oreo 50 g masła Masa serowa: 750 g sera na serniki 250 g sera mascarpone 250 g sera ricotta 1 opakowanie budyniu waniliowego ¾ szklanki cukru 5 jajek 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub aromatu waniliowego ¾ szklanki wiórków kokosowych 100 g białej czekolady z kokosem (można pominąć
Mania Gotowaniapłatków migdałowych 2 łyżki zmielonych migdałów 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru waniliowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub odrobina aromatu waniliowego Krem kawowy: 200 g serka mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni. Białka ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy partiami cukier wymieszany z cukrem waniliowym, cały czas
Mania Gotowaniałyżki oleju 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub kilka kropel aromatu waniliowego Nadzienie: 1 szklanka malin (mogą być mrożone) ¼ szklanki cukru ½ łyżeczki żelatyny do wypieków Krem: 250 g serka mascarpone 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 3 łyżki cukru pudru (można dodać więcej) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Przygotowanie: Blachę na babeczki wykładamy papilotkami. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. W dużej misce wymieszamy suche(...)składniki do mokrych i zmiksować, tylko do połączenia się składników. Papilotki wypełniamy do ¾ wysokości. Pieczemy około 20 minut, do tzw. suchego patyczka. W czasie pieczenia przygotowujemy krem i nadzienie. Mascarpone miksujemy z kawa, wanilią oraz cukrem. Wkładamy do lodówki na 30 minut. Maliny możecie przygotować na dwa sposoby. Jeśli używacie świeżych, to wystarczy je zblendować razem z cukrem i nadzienie
Mania GotowaniaSernik waniliowy z wiśniami w czekoladzie Składniki: Spód: około 450 g ciastek digestive w czekoladzie 50 g masła Masa serowa: 1 kg sera na serniki 250 g sera mascarpone ¾ szklanki drobnego cukru trzcinowego 1 opakowanie cukru waniliowego 1 opakowanie budyniu waniliowego 5 jajek 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub aromatu waniliowego Wierzch: 150 g czekolady mlecznej
Mania Gotowania