mascarpone - 11293 przepisów (strona:638/753)

Torcik marchewkowy z kremem kokosowym 231

Ciasto przełożyłam kremem budyniowym z wiórkami kokosowymi i cząstkami ananasa. Jest to już prawie zapomniany przepis na krem do tortów (obecnie królują kremy na bazie bitej śmietany i serka mascarpone). Budyń można ugotować samemu lub skorzystać z gotowego. A krem przygotowany wg tego przepisu smakuje jak bita śmietana (jest bardzo delikatny). :) Chociaż pasowało mi do całości polanie tortu polewą czekoladową

coolinarnastrefa.blogspot.com
Kremowy sernik rumowy z rodzynkami w czekoladzie 354

szkl. kakao 1/2 szkl. cukru pudru szczypta soli 100 g masła, zimnego 1 jajko Masa serowa 350 g twarogu śmietankowego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie (dałam 500 g) 250 g serka mascarpone 3 jajka pół szklanki jasnego brązowego cukru pół szklanki miodu 1 szklanka śmietany kremówki 1 łyżka mąki pszennej rum (do smaku)  opakowanie rodzynek w czekoladzie Polewa czekoladowa 3 czubate

coolinarnastrefa.blogspot.com
Czekoladowy mus 268

Pyszny czekoladowy deserek na szybko, dla dużego i małego:) Deserek pyszny w takiej wersji jak podałam ale można go również wzbogacić ulubionymi owocami. składniki: 250 g serka mascarpone 100 g gorzkiej czekolady 200 ml śmietanki 30 % przyprawa do dań słodkich Kamis lub 4 kostki czekolady Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (ja używam gorzkiej z biedronki 60 % ale można użyć innej(...)deserowej czy mlecznej) i przestudzić. Następnie do czekolady dodać serek mascarpone (serek wyjmujemy wcześniej z lodówki i pozostawiamy w temperaturze pokojowej) i dokładnie wymieszać. Potem dodać 50 ml śmietanki i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Mus przełożyć do szklaneczek. Pozostałą śmietankę ubić i udekorować mus w szklaneczkach. Na wierzchu posypać startą czekoladą lub przyprawą do dań słodkich . Mus możemy jeść

Monia miesza i gotuje
Tort Bezowy 376

Składniki: 2 lub 3 spody bezowe 400g serka mascarpone 200ml śmietany kremówki 400g świeżych malin cukier puder Przygotowanie:  Serek maskarpone mieszamy z ubitą na sztywno śmietaną. Dodajemy 4 łyżki cukru pudru (można dodać więcej według uznania). Gotowe spody smarujemy przygotowaną masą i przekładamy świeżymi malinami (można użyć też innych owoców leśnych). Smacznego

cookpl
Tort tiramisu 176

łyżki likieru amaretto, kakao do posypania, biszkopty podłużne ( Biscotto savoiardo, Ladyfinger (biscuits) do obłożenia boków tortu. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, a gdy będzie dobrze ubita, dodajemy serki mascarpone i delikatnie na najniższych obrotach miksujemy do połączenia składników. Do ostudzonej kawy wlewamy amaretto i nasączamy pokrojone biszkopty. Na pierwszy biszkopt nakładamy krem i posypujemy kakao (ja suto obsypuję

Delicious Titbits
Śmietankowa tarta z kiwi z ciasteczkowym (herbatnikowym) spodem 181

Post Śmietankowa tarta z kiwi z ciasteczkowym (herbatnikowym) spodem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Babeczki red velvet 193

Post Babeczki red velvet pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Piernik z cukinią 62

Prawdopodobnie próbowaliście już jakiegoś ciasta z cukinią – dzisiaj proponuję Wam wydanie świąteczne, pachnące przyprawami korzennymi czyli piernik z cukinią! Brzmi dobrze, prawda? Cukinia nie jest

Flymetothespoon
Ciasto Cassis 143

Słodko-kwaśne smaki, to jedne z naszych ulubionych, dlatego na naszym blogu często możecie znaleźć przepisy na ciasta z dodatkiem dżemu porzeczkowego – tak też było

Kulinarne Przeboje
Rolada marchewkowa. 84

Dzisiaj ciasto marchewkowe w nowej odsłonie. Jeśli lubicie ciasto marchewkowe to ta rolada na pewno tez Wam posmakuje. Łatwa do zrobienia. Pyszna do kawy i na

Pani M - kuchnia smakowita
Makowiec Japoński z jabłkami 51

Przepis na makowiec japoński z jabłkami . Niezwykle smaczny, wilgotny i aromatyczny . Z rodzynkami, jabłkami, amaretto i aromatem migdałowym tworzy niepowtarzalny smak. Blaty makowca przełożone są kremem

RITA food channel
Przekładane ciasto truskawkowe 89

Przekładane ciasto truskawkowe Oddzielić białka od żółtek. Białka umieścić w dużej misie, dodać szczyptę soli i lekko ubić. Nie przerywając ubijania dodawać powoli cukier i ubić

ememe kitchen
Domowe lody waniliowe 70

Domowe lody waniliowe to naturalne lody o kremowej konsystencji o smaku wanilii. Do przygotowaniach tych lodów potrzebujecie dosłownie 3 składników, bez jajek, bez ulepszaczy, bez maszyny

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania