koniec dodać stopione, przestudzone masło. Zagnieść gładkie ciasto. Przykryć lnianą ściereczką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce. Masa serowa: 600g twarogu, 3 duże jajka, 250g serka mascarpone, 1/2 szklanki cukru pudru, 2 łyżki budyniu waniliowego, 1/2 laski wanilii, 600g jagód. Twaróg zmielić, zmiksować z serkiem mascarpone i żółtkami. Dodać cukier puder, sproszkowany budyń
Z miłości do słodkości24cm. Piec około 50-60minut w temp. 180-190st. Ostudzić i przekroić na 3 części. Krem: 300g obranej dyni, 500g serka mascarpone, 100g białej czekolady, 2 łyżki cukru. Dynię pokroić w kostkę, zalać wodą i gotować około 15minut. Następnie odcedzić i ostudzić, po czym zblendować na puree. Czekoladę połamać na kawałki
Z miłości do słodkościwyłożonych papilotkami do 3/4 wys. Piec ok. 20-25min w temp. 170st. Ostudzić. Dodatkowo: 300ml śmietanki 30%, 2 łyżki cukru pudru, 125g serka mascarpone, 2 krople olejku waniliowego, 24 precelki, 24 białe okrągłe draży, 12 czerwonych płaskich drażetek- lentilek, 2 kostki stopionej gorzkiej czekolady. Śmietankę ubić z cukrem pudrem
Z miłości do słodkościNastępnie rozwałkować na kształt koła i wylepić dno oraz do połowy brzegi tortownicy o śr. 24cm. Nakłuć widelcem. Masa serowa: 500g białego sera półtłustego, 250g serka mascarpone, 1/2 laski wanilii, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 5 jajek, szklanka śmietany 18%, szklanka musu z truskawek, 2 łyżki przyprawy do sernika(...)serowych (użyłam Kamis). Ser zmielić, dodać mascarpone, nasiona wanilii. Wbić jajka, dodać oby dwie mąki, przyprawę do sernika oraz śmietanę. Zmiksować na gładką masę. Na cieście rozsmarować mus z truskawek. Następnie wylać masę serową. Piec około 60 minut w temp. 175st. Ostudzić. Wierzch: 1/2 szklanki musu z truskawek, 20g gorzkiej czekolady, 20g białej czekolady, cukier
Z miłości do słodkościciasteczkowych lizaków. Muszę przyznać, że wyszły nawet całkiem smaczne, dzieci się nimi zajadały:)) Składniki: 400g pokruszonego ciasta (czekoladowe, babka itp.), 2 czubate łyżki kremu czekoladowego, 200g serka mascarpone, 150g mlecznej czekolady, 2 łyżki śmietanki 30%, kolorowe posypki. Wykonanie Ciasto pokruszyć, dodać krem czekoladowy i serek mascarpone. Dokładnie wymieszać na gładką, jednolitą masę. Wstawić
Z miłości do słodkościtruskawkami Wyznanie miłosne Drożdżowe z czekoladą i owocami Tort Pavlova Tartaletki z truskawkami i mascarpone Miętowe tarteletki z musem czekoladowym i truskawkami Ucierane z truskawkami i bezą Sernik z rabarbarem i truskawkami Truskawkowa magia
Z miłości do słodkościkakao I powoli mieszamy łyżka do połączenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 C na 25-30 min. Po upieczeniu- odkładamy ciasto do całkowitego ostudzenia. Masa: 500 gr mascarpone 300 gr swieżego custard 80 gr drobnego cukru 100 gr startej czekolady Wykonanie: Ubijamy mascarpone, dodajemy custard I cukier- ubijamy wszystko na puszysta masę. Dodajemy startą czekoladę. Mieszamy. Nasaczamy
Smaki Edytypiekarnika na 180C na 45-50 min. Ciasto gotowe. Po upieczeniu studzimy I przekrajamy na pół. Składniki na masę: 200 ml śmietany np kremówki ( 36-50% ) 2 serki mascarpone-400 gr 3-4 łyżki cukru pudru 250 gr truskawek Wykonanie: Ubijamy śmietanę, dodajemy serki I cukier puder. Ubijamy do sztywnej masy. Dzielimy na polowę. Do jednej części dodajemy truskawki
Smaki EdytySkładniki : Blaty bezowe : 5 białek 1 i 1/3 szklanki przesianego cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej , również przesianej łyżka soku z cytryny. Masa : 200 g kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru łyżeczka kawy rozpuszczalnej rozpuszczona w łyżce gorącej wody i schłodzona Wykonanie :: Blaty : Białka ubić na sztywno , dodać cukier puder i ubijać nadal aż masa będzie sztywna
Malinowa Kawiarenkaskończyła roczek * kolejna nagroda w konkursie * zaproszenie na roczek Oli już dawno dostaliśmy, nie wiem dlaczego zapomniałam o tym zdjęciu * mój tort dla Oli z mascarpone i malinami * bratowa się tak postarała - było pysznie i miło * tak spędzona niedziela to jest to co lubię VII Wyzwanie Blogerek i Blogerów zakończone! Dziękuję
Magiczne Życie Martybrać udział. Na owej degustacji otrzymaliśmy kilka ciekawych przepisów z użyciem wina i postanowiliśmy je przetestować. Z małymi modyfikacjami powstały te oto babeczki z białym winem, udekorowane kremem z mascarpone, również z dodatkiem białego wina. Babeczki są słodkie i delikatne, rozpływają się w ustach. To nasza kolejna propozycja na nadchodzące Walentynki. Może chcesz zrobić niespodziankę swojej Ukochanej i upiec
Pora coś zjeśćpłat ciasta zwinąć razem z papierem do pieczenia lub ściereczką kuchenną, dzięki temu stygnące ciasto "zapamięta" kształt rolady, co ułatwi nam późniejsze zwijanie. Najlepsze masy przygotujemy na bazie kremówki, mascarpone, budyniu lub masła. Do tych pierwszych czasem warto dodać żelatynę, co pozwoli zachować kształt i ładny wygląd podczas krojenia. Roladę najlepiej trzymać w lodówce i podawać schłodzoną. Moja dzisiejsza rolada
Smakołyki BerenikiPost Ciasto / tort stracciatella z frużeliną malinową pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojepołączenie, ostatnimi czasy uwielbiane przeze mnie. Przyjemny, delikatny smaczek. Jak to przystało na prawdziwą kolację z klasą, wisienką na torcie tego spotkania musiał być deser, bezapelacyjnie! Sernik z mascarpone, puree z malin, z czekoladową kruszonką, skropione wszystko oliwą miętową . Właśnie ta oliwa to dla mnie fenomen. Bardzo aromatyczna i rzeczywiście, świetnie pasowała do słodkiego ciasta. Sernik rozpływał się
W kuchni Karmel-itkichipsem serowym - zupa z podkarpackich kurek - schab z dzika marynowany w jałowcu i tymianku podany z puree z jabłka i selera z sosem śliwkowym - bez migdałowa, mrożony krem mascarpone z kandyzowanymi pomarańczami i orzechami w karmelu 16.03.2014, niedziela Czas w drogę! Po śniadaniu wyruszyliśmy dość wcześnie, aby jak najprędzej znaleźć się w domu.. Niestety trzeba wrócić do normalności
W kuchni Karmel-itki