mascarpone - 11293 przepisów (strona:627/753)

Sernik kajmakowy 110

serka śmietankowego w wiaderku ( użyłam Juliko ) 500 g serka mascarpone 400 g masy krówkowej kajmakowej 2 budynie śmietankowe ( po 35 g ) 4 łyżki brązowego cukru 4 duże jajka okrągłe biszkopty ( tyle aby zakryły dno tortownicy ) 100 g polewy toffi w drażetkach 1 łyżka słodkiej śmietanki 30 % 50 g polewy białej w drażetkach Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Babka czekoladowa 153

swoją kolej babka majonezowa i śmietankowa…. Babka czekoladowa Składniki: (wszystkie składniki w temperaturze pokojowej!) 200 g masła 200 g cukru pudru 250 g mąki 250 g białego sera (mascarpone, ricotta, bieluch, homogenizowany) 2 czubate łyżki kakao 5 jajek (oddzielnie żółtka i białka) 1 czubata łyżeczka kawy rozpuszczalnej duża szczypta soli 1 łyżeczka sody 100 g gorzkiej czekolady Polewa

UgotujmyTo.pl
Letni deser owocowy 382

taki deser, który proponuję dzisiaj? :) Podanych składników wystarcza na 6 porcji. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno dodając pod koniec ubijania 2 łyżki cukru. Do osobnej miseczki przełożyć serek mascarpone i delikatnie rozprowadzić go łyżką, tak żeby był całkiem gładki. Następnie dodać go do śmietany i razem delikatnie połączyć. Wstawić do lodówki. Truskawki umyć, odszypułkować i przełożyć

Świat Domowej Kuchni
Tiramisu 176

Składniki: 400 ml zimnej mocnej kawy 80 g likieru migdałowego Amaretto 160 g cukru 8 żółtek 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 opakowania po 500 g serka Mascarpone 2 opakowania podłużnych biszkoptów (najlepiej firmy SAN) kakao do posypania Zaparzyć 400 ml mocnej kawy. Następnie ją wystudzić. Dodać Amaretto. Przygotować blaszkę 24 x 28 cm. Teraz pojedynczo moczyć biszkopty i układać

Świat Ciasta
Wielkanocne babeczki waniliowe 153

łyżeczk1 esencji waniliowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki soli 2 jajka pół szklanki oleju 1 szklanka mleka Składniki na krem: 250g serka mascarpone 200g śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka esencji waniliowej Dodatkowo: dowolne dekoracje Do jednej miski wsypać wszystkie suche składniki, a do drugiej - mokre. Zawartość obu misek szybko połączyć

Świat Ciasta
Sernik chałwowy 225

Składniki na spód: 200 g mąki pszennej 100 g miękkiego masła 50 g cukru pudru 2 żółtka Masa serowa: 1 kg sera mielonego w wiaderku 250 g serka mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru 5 jajek 300 g chałwy sezamowej o smaku waniliowym 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Polewa: 200 g chałwy sezamowej o smaku waniliowym

Świat Ciasta
Ciasto marchewkowe 404

się nie złamało). Na spodnią część wykładamy krem i na to kładziemy z powrotem oddzieloną drugą część ciasta marchewkowego. Przepis na krem: 300 g cukru pudru 100 g mascarpone 50 g masła Najlepiej żeby ciasto poleżało kilka godzin w lodówce przed skonsumowaniem

upichcic
Rolada marchewkowa ze skarbami ziemi 161

który wpadł mi do głowy zupełnie spontanicznie! Jestem wielką fanką ciasta marchewkowego na słodko ( zarówno w formie rogalików , które robię niezwykle często jak i w formie torciku przekładanego ulubionym mascarpone ). Ulubione połącznie smaków postanowiłam wykorzystac do przyrządzenia nie tylko smacznego i sycącego , ale przede wszystkim zdrowego obiadu! Rolada z ciasta marchewkowego z dodatkiem mąki gryczanej z farszem złożonym z kaszy

Ostra na Słodko
Torcik rabarbarowy z kremem i truskawkami 107

ciasto biszkoptowe. Żeby mogło zachwycać nie tylko podniebienie , ale i oczy przygotowałam je w formie torciku! Delikatny biszkopt przełożony słodko – kwaśnym nadzieniem z rabarbaru i kremowego serka mascarpone z wanilią …. ozdobione puszystą śmietaną i truskawkami tworzy nieziemską całość! I robi się błyskawicznie! SKŁADNIKI: BISZKOPT: - 3 jajka - 4 łyżki cukru - 4 łyżki mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Ostra na Słodko
Somersby Blackberry Beer Drink 348

laptopa nie będzie czarna! :D Jak już wspomniałam piwko, dzięki swojemu smakowi świetnie nadaje się do wypieków , galaretek , słodkości … W weekend wypróbuję – będzie biszkopt przełożony pysznym kremem mascarpone i piwną galaretką! Już nie mogę się doczekać! A tymczasem : WASZE ZDRÓWKO

Ostra na Słodko
Rurki cynamonwo - imbirowe z kremem piernikowym 188

miękkiego smalcu 50 g margaryny łyżeczka sody 3 łyżki cukru 1/2 łyżeczki imbiru łyżeczka cynamonu 2 łyżki jogurtu greckiego Krem 300 ml kremówki 250 g serka "Milandia" z dodatkiem mascarpone (chyba Piątnicy) 2 łyżki przyprawy do piernika łyżka cukru Dodatkowo sreberko  (nie posiadam foremek do rurek więc posłużyło mi za foremki) Wykonanie: Ciasto Mąkę przesiać, dać cukier, przyprawy

Moje pyszne gotowanie
Sernik z białą czekoladą i truskawkami 121

Wskazówki: Sernik trzymać w lodówce  minimum 5 godzin, a najlepiej całą noc. Jeśli nie macie akurat serka typu philadelphia możecie użyć zamiennika czyli twarogu sernikowego, serka śmietankowego bądź mascarpone i też doskonale pasuje

upichcic
Niezwykły tort dla niezwykłej osoby 352

dodatku mąki) 1 czubatą łyżeczkę sody oczyszczonej i tyle samo proszku do pieczenia dużą szczyptę soli A także: 500 g śmietanki kremówki (używam 36%) 500 g serka mascarpone 3 łyżeczki żelatyny (jeśli ciasto będzie podane tego samego dnia, to nie jest ona konieczna, ale jeśli następnego, to lepiej ją dodać) cukier puder do smaku sok z 1/4 cytryny (opcjonalnie

Ratunku obiad
Pierwszy obiad dla C. 223

papryka jest przyjemnie słodkawa, tak samo zresztą, jak pieczony czosnek (w oryginale był tylko podsmażony na oliwie). Do tego pomidorki, bazylia - i cudo gotowe. Maggie do swojej zupy dodała mascarpone, ja swoją tylko upstrzyłam kleksem kremówki. Oryginał z pewnością jest wyborny, ale moja wersja zachwyciła i mnie, i C. Dość gęsta, bardzo aromatyczna, rozgrzewająca. Taka właśnie powinna być jesienna zupa

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Babeczki z kremem bardzo nietypowym 259

wypróbował niejeden. Zaufałam przepisowi, i się nie zawiodłam. Smakuje delikatnie, nie tłusto i ciężko, a przy tym idealnie zachowuje kształt. Nie jest tak smaczny jak ten na bazie mascarpone na przykład, ale i tak jest o niebo lepszy niż samo masło z cukrem. Szczególnie smakuje mi w wersji z dodatkiem kakao. Kremu mi zostało, proponuję więc przygotować z 3/4 porcji

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania