mascarpone - 11293 przepisów (strona:617/753)

Lodziarnie w Poznaniu: Kolorowa – lody naturalny, wyrób własny 195

minut, a jak widać na zdjęciu kolejka była spora. Smaki do wyboru? Bardzo oryginalne i zdecydowanie zachęcające do konsumpcji: Kinder Bueno (idealne dla małych smakoszy J ) Piernikowe z truskawką Mascarpone z czarną porzeczką (na zdjęciu) Snikers Banan z karmelem i herbatnikami w czekoladzie Malina z winem porto Sorbet mango Oraz klasyczne: Czekoladowe Śmietankowe Truskawkowo – śmietankowe Koszt porcji : 4zł

Kolizje Smaków
Truskawkowy deser 141

Składniki 1 szklanka truskawek 1 serek mascarpone lub 1 szklanka śmietany 1 łyżka cukru pudru Truskawki rozgnieść, zostawić kilka do dekoracji. Serek wymieszać z cukrem. Jeżeli dajemy ubitą śmietanę to również podczas ubijania dajemy cukier. Wkładamy do kieliszka na przemian, truskawki i serek

harrisa
Biszkopt z kremem truskawkowym 182

piany. Mąkę dodajemy mieszając ręcznie. Wstawić do nagrzanego piekarnika(170 st) i piec 45 min. Gdy ciasto wystygnie przekrawamy na pół. Krem truskawkowy:   700 g truskawek 2 sereki mascarpone 1/2 szklanki cukru 3 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki gorącej wody 1/2 l śmietanki 30% 1 łyżka cukru Miksujemy truskawki dodajemy serki, cukier i dalej miksujemy. Do gorącej wody dajemy żelatynę

harrisa
Przekładaniec masą śmietanową 134

zjeść. Biszkopt 5 jajek 1 szkl.mąki 1 szkl.cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy Masa śmietanowa 750 ml śmietany 30 % [u mnie 660 ml] 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru aromat cytrynowy  1 galaretka agrestowa [ wiśniowa] 4 płaskie łyżki żelatyny Warstwa owocowa 1/2kg dowolnych owoców 2 galaretki brzoskwiniowe Poncz 2-3 gałązki mięty [ nie dałam

Moje domowe kucharzenie
Runo leśne 1468

ściąć nożem powstałą górkę i rozdrobnić. Ubić śmietanę dodając pod koniec wymieszane śmietan-fixy z cukrem waniliowym i cukrem pudrem.  Krem na bazie śmietany można zastąpić kremem z mascarpone.  Na ciasto wyłożyć krem, następnie posypać okruszkami.  Przyozdobić pestkami granatu, lekko dociskając. Bon appetit

Garniec Magalie
Pucharki truskawkowe z porto i kruszonką 157

gazety „Apetyt”).     Składniki na 5-6 porcji: 750g umytych, obranych truskawek 130g cukru 250ml porto 3 łyżeczki żelatyny 300ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny skórka starta z 1/2 cytryny 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego Kruszonka: 80g mąki pszennej (użyłam tortowej) 30g cukru pudru skórka starta

Mała Cukierenka
Torcik truskawkowo-serowy 211

Truskawki, mascarpone, śmietanka i posmak kokosa to kwintesencja tego przepisu. Ten pyszny sernik na zimno jest stosunkowo łatwy w przygotowaniu więc idealnie nadaje się na ciepłe letnie imprezy. Dodatkowo przemawia za nim efektowny wygląd, brak pieczenia i oczywiście duża ilość truskawek:) Przepis pochodzi z bloga Kwestia Smaku

Milion Smaków
deser truskawkowy z mascarpone i Nutellą 175

gorącej wodzie. Truskawki myjemy, kroimy na cząstki (ćwiartki), i układamy w pucharkach. Zalewamy rozpuszczoną galaretką i odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia. składniki na krem: 500 g serka mascarpone 2 łyżeczki śmietany 18% lub 30% 5 łyżek kremu czekoladowego lub czekoladowo orzechowego lub nutellii opcjonalnie: 2 szt bezików wykonanie: Serek miksujemy ze śmietaną. Odkładamy po ok. 1 i 1/2 łyżeczki

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto daktylowe z kremem mascarpone i orzechami w karmelu 94

się robić czasochłonne torty ale raz na jakiś czas nachodzi mnie na to ochota. Tym razem wybór padł na ciasto na bazie daktyli, kakaa, z pysznym, gęstym kremem mascarpone. Zwieńczeniem całości jest sos kajmakowy i karmelizowane orzechy. Ciasto wymaga sporo pracy ale jeżeli szukacie czegoś efektownego - to dobry wybór. Przepis z kukubuka z moimi modyfikacjami

Milion Smaków
Deser truskawkowy z mascarpone i jogurtem 112

Dziś kolejny deser z truskawkami. Ale tym razem dodatki do truskawek to serek mascarpone, jogurt naturalny i śmietana. Takie desery zawsze smakują małym i tym dużym łasuchom. Sezon na truskawki niestety trwa krótko, więc trzeba się nimi cieszyć póki są i tworzyć z nimi pyszności. A do deseru użyłam galaretek, które dostałam w ramach współpracy. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Malinowa chmurka 345

świeżych lub mrożonych) 3 malinowe galaretki (każda na 500 ml wody) 1,5 l wrzącej wody Krem śmietankowy z wanilią: 500 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty z wanilii lub nasionka z 1 laski wanilii Beza z migdałami: 3 białka, w temperaturze pokojowej 150 g drobnego cukru do wypieków

Świat Ciasta
Korzenne Pajacyki- ciasteczka świąteczne 107

pajacyki. Układać je na wysmarowanej tłuszczem blaszce (lub na papierze pergaminowym) i upiec w temp 190 stopni. Po ostudzeniu udekorować. Polecam inne pierniczki: Piernik marchewkowy Piernik herbaciany z masą mascarpone cynamonową Piernik babuni z masą kubusiową

Tradycyjna Kuchnia
CAKE POPS CZYLI CIASTECZKA NA PATYKU 150

słodycze i dobrą, szaloną zabawę ;) Podaję Wam przepis na pyszne3 ciastka na patyczkach, na pewno zasmakują Waszym pociechom Składniki: 500 g suchego ciasta no babka, biszkopt 150 g serka mascarpone 90 g nutelli kolorowe posypki lub cukiereczki polewa czekoladowa: 3 mleczne czekolady Goplana 2 łyżki mleka Wykonanie:  Ciasto kruszymy.Mascarpone mieszamy z nutellą, dodajemy ciasto, mieszamy.Formujemy  kulę, którą wkładamy

Z Majeczką w kuchni
Czekoladowe ciasto Earl Grey 366

soli 120g gorzkiej czekolady 3 łyżki greckiego jogurtu lub śmietany Krem: 4 torebeczki herbaty Earl Grey (użyłam firmy Dilmah) 100ml wrzącej wody 3 łyżki jasnego brązowego cukru 250g serka mascarpone Wierzch i boki: 150g gorzkiej czekolady 100ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 3 łyżki miodu (użyłam naturalnego) Dodatkowo: Kolorowa posypka cukrowa     Ciasto: 1. Mąkę przesiać i wymieszać

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania