mięty do dekoracji Umyj brzoskwinie, osusz i z każdej wykrój po 3 cząstki do dekoracji. Resztę po wyjęciu pestek pokrój w kostkę. Do brzoskwiń dodaj serek mascarpone i zmiksuj blenderem na gładką masę. Nałóż krem do pucharków, ułóż cząstki brzoskwini. Udekoruj listkami mięty i posyp startą czekoladą
Gotuj Sam!serka mascarpone 150 g serka kremowego (używam naturalnego Bielucha) 3 łyżki ksylitolu 2 listki żelatyny 1 łyżeczka mąki kokosowej świeże owoce (maliny, jeżyny) Serek mascarpone utrzeć z ksylitolem na gładką masę. Dodawać stopniowo kremowy serek, ciągle ucierając i mąkę kokosową. Żelatynę namoczyć i rozpuścić w niewielkiej ilości mleka, podgrzewając w kąpieli wodnej. Połączyć z kremem i odstawić na kilkanaście minut
FitKotkawy truskawki kilka biszkoptów lub ciastek bezglutenowych Rozdziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę. Żółtka wraz z cukrem wrzuć do serka mascarpone i miksuj kilka minut. Do masy serowej dodaj ubite białka, kawę i bardzo delikatnie wymieszaj. Truskawki pokrój w kostkę i umieść na dnie szklanki. Połóż na nie biszkopt, a następnie nałóż krem
Kuchnia bezglutenowaOstudzić i odstawić do lodówki na całą noc. Tortownicę (śr.21cm) wyłożyć folią aluminiową. Na spód ułożyć warstwę herbatników. Zimną białą kremówkę ubić na puch, dodać mascarpone, utrzeć do połączenia składników. Do masy wsypać 3 szkl. pszenicy, wymieszać. Masę wyłożyć na herbatniki, wyrównać. Wyłożyć drugą warstwę herbatników. Mleczną kremówkę ubic na puch i wyłożyć na herbatniki, wyrównać powierzchnię
Smakołyki AsiŻelatynę rozpuszczamy w ¼ szkl. wrzątku, pozostawiamy do ostudzenia. 3. Galaretki rozpuszczamy w 2 szkl. wrzątku. 4. Kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, a następnie serek mascarpone, na końcu dodajemy żelatynę. 5. Masę dzielimy na 2 części. Do 1 dodajemy konfiturę jagodową i miksujemy. Na biszkoptach rozkładamy trochę masy jagodowej, następnie białą masę i przykrywamy resztą masy jagodowej. Na wierzchu
słodki brateksmarujemy białkiem i posypujemy obficie cukrem. Środek ciasta gęsto nakłuwamy widelcem. Pieczemy przez około 20 minut, aż ciasto ładnie się zarumieni. Wyciągamy z pieca, studzimy. Serek mascarpone miksujemy z dżemem na gładką masę. Cukru pudru dodajemy do smaku, w zależności od tego jak mocno słodkie ciasta lubimy. Masę przekładamy na zimne ciasto. Wkładamy do lodówki na 2 godziny
Gotowanie moimi oczamipozycji leżącej. Pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 12 minut – aż uzyskają złoty kolor. Śmietankę miksujemy na sztywną pianę, do ubitej dodajemy partiami mascarpone, następnie adwokat i cukier puder. Masa powinna wyjść gęsta, nie wymaga dodatku żelatyny. Odstawiamy przygotowany krem do lodówki. Upieczone rurki na ciepło ściągamy z foremek, odstawiamy do wystudzenia. Gdy będą całkowicie wystudzone nadziewamy
Gotowanie i blogowaniełyżki cukru pudru 1,5 szklanki mąki, 0,5 margaryny, 2 żółtka, 1/3 szklanki cukru, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia PRZYGOTOWANIE Ricottę, mascarpone, cukier, mąkę miksujemy na jednolitą masę. Z białek ubijamy pianę. Łączymy delikatnie z masą serową za pomocą łyżki. Ciasto zagniatamy. Najpierw mąkę z proszkiem i margaryną, następnie dodajemy żółtka, cukier. Wkładamy
Mój Smak na Życieserka mascarpone - 3 łyżeczki miodu - paczka solonych krakersów Do dekoracji - czerwony kawior - koperek Wykonanie Plastry łososia ułożyć na folii spożywczej tak aby powstał prostokąt. Serek mascarpone wymieszać z miodem na gładka masę. Masa powinna być miękka, gdyby była za twarda należy dodać łyżkę śmietanki kremówki. 2/3 masy rozsmarować na plastrach łososia, pozostawiając wolny ok. 1 cm od brzegów. Zawinąć przy
Kuchnia z widokiem na ogródmargaryny 375 g mąki pszennej 7 g (torebka) suszonych drożdży 50 g cukru Szczypta soli 200 ml mleka Na masę serową: ok. 5-6 jabłek (w zależności od wielkości) 7 łyżek soku z cytryny 250 g serka mascarpone (w temperaturze pokojowej) 4 duże jajka (w temperaturze pokojowej) 35 g cukru 20 g cukru waniliowego Wykonanie: Masło lub margarynę rozpuszczamy(...)razu skrapiamy 2 łyżkami soku z cytryny. Plasterki równomiernie układamy na cieście drożdżowym, tak aby na siebie zachodziły. Resztę soku z cytryny łączymy z serkiem mascarpone, jajkami, cukrem i cukrem waniliowym. Jabłka polewamy serową masą. Wstawiamy formę do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 35-40 minut (aż masa serowa się zetnie i zarumieni). Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika
MyCookBook.plwykładam papierem do pieczenia i rozwałkowanym ciastem kruchym. Formę umieszczam w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na 10 minut. W tym czasie mieszamy serek homogenizowany z mascarpone, śmietaną, cukrem i budyniem. Gotową masę wylewam na podpieczony spód i układam na nim pokrojone w ćwiartki figi. Całość ponownie umieszczam w piekarniku nagrzanym do 150 stopni na 1 godzinę
Mango PapajaBiały ser zmielić lub przecisnąć trzykrotnie przez praskę. Dodać puree z dyni i zmiksować. Następnie dodać mąkę, cukry i dokładnie wymieszać. Na końcu dodać mascarpone i bardzo delikatnie wymieszać. Do masy dodajemy pojedynczo jajka i kremówkę. Mieszamy. Masę serową wylać na spód z ciasteczek. Na wierzch ciasta dodajemy powidła śliwkowe, które tworzą śliczne nieregularne kształty. Pieczemy 15 minut w temperaturze
Ania i Marcin gotująmających ochotę na zdrowe lody Składniki: 400g borówek/jagód 250g serka mascarpone 2 łyżki miodu Wykonanie: Jagody zmiksować blenderem i dodać do nich serek mascarpone i 2 łyżki miodu. Zmiksować masę razem.Jeśli macie maszynkę przełóżcie masę do schłodzonej maszynki i włączcie maszynę na jakieś 10 minut. Jeśli nie macie maszynki przełóżcie masę do pojemnika i wstawcie
Mania Wypiekaniaprzepis: Przestudzony biszkopt przepołowić na 2 równe okrągłe części; będzie to: góra oraz spód naszego tortu Krem: 1. Ubić śmietanę 2. Połączyć śmietanę z serkiem mascarpone i cukrem puderem na gładką masę 3. Układać krem na podzielonym na pół biszkopcie. 4. Na krem układać plasterki truskawek 5. Położyć drugą część biszkoptu. 6. Wierzch i boki posmarować kremem 7. Na boki
KreatywnePinypieczenia. Całość wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i pieczemy ok 10-13 minut, po czym studzimy. Jeżeli macie ochotę dosłodzić wasze ciasteczka polecam masę: 2 łyżki nutelli + 1 łyżka mascarpone. Wymieszać i nanosić na ostudzone ciasteczka. Koniecznie napiszcie jakie były reakcje Ojców na taki słodki upominek. Jestem też ciekawa Waszych relacji z przygotowań i pieczenia! Smacznego
Szybko Tanio Smacznie