masa mascarpone - 3549 przepisów (strona:80/237)

Sernik na zimno z karmelizowanym rabarbarem 147

Składniki Karmelizowany rabarbar: 500 g rabarbaru 100 g cukru Spód sernika: 180 g   ciasteczek jęczmiennych z siemieniem lnianym Sante  60 g roztopionego masła Masa serowa: 500 g jogurtu greckiego 250 g serka mascarpone 90 g cukru pudru 1 laska wanilii 7 łyżeczek żelatyny 1 truskawkowa galaretka opcjonalnie odrobina czerwonego barwnika spożywczego Wykonanie: Ciastka wkładamy(...)mieszamy, aż się rozpuści i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. W misce miksujemy ser, mascarpone, ziarenka wanilii i cukier puder.  Do lekko przestudzonej żelatyny dodajemy 2  łyżki karmelizowanego rabarbaru i mieszamy. Zahartowaną żelatynę dodajemy do pozostałej części rabarbaru, cały czas miksując. Następnie uzyskaną masę dodajemy do masy serowej i również miksujemy. Opcjonalnie dodajemy czerwony barwnik

Kulinarne przygody Gatity
Sernik Piña Colada 393

sernik ocieplić w temperaturze pokojowej. Spód sernika: 340 g ciasteczek owsianych kokosowych (lub Digestive) 50 g wiórków kokosowych 100 g rozpuszczonego masła Masa serowa: 1 kg twarogu (półtłustego lub tłustego)  250 g serka mascarpone 1 i 1/2 szklanki mleka skondensowanego słodzonego 400 ml mleczka kokosowego w puszce puszka ananasa (nie używać świeżego ananasa!) 5 jajek 2 żółtka 3 pełne(...)gęstą śmietanę z wierzchu (trochę mniej niż pół puszki). Pozostały płyn kokosowy można wykorzystać np. koktajlu piña colada :). Teraz czas na masę serową. Twaróg zmielić trzykrotnie w maszynce (fot.3) . Włożyć do dużej miski. Do zmielonego twarogu dodać mascarpone i mąkę ziemniaczaną. Wszystko zmiksować na małych obrotach miksera. Następnie dodać mleko skondensowane. Dodawać po jajku i żółtka, miksując po każdym dodanym

Świat Ciasta
Czarno - biały tort 195

należy postawić jeszcze na około 5 minut na ogień, następnie dokładnie wystudzić masę. Gdy będzie już chłodna ucieramy ją z kostką miękkiego masła.  Składniki masa kawowa: opakowanie kawy cappuccino 250 g serka mascarpone 250 ml kremówki 36% 4 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w gorącej wodzie cukier- wedle uznania Wykonanie: Żelatynę rozpuścić w 1/4 gorącej wody, pozostawić do przestygnięcia. Serek mascarpone

Krakowskie smaki Ani
Tarta Limoncello z persymoną 197

żółtko,Skórka otarta z ½ cytryny,oliwa do posmarowania formy.Masa limoncello50 ml likieru Limoncello (najlepiej domowego),30 g cukru pudru trzcinowego,3 jaja,1/3 szkl. śmietany 30%,3 łyżki serka mascarpone,Sok i skórka otarta z 1 cytryny,3 łyżki masła.1-2 owoce parsymonyPrzygotowanie:Przygotować kruchy spód. Schłodzone i pokrojone w kostkę masło posiekać nożem z przesianą mąką, żółtkiem, cukrem(...)stopni).Przygotować masę. W rondlu zagotować na małym ogniu śmietanę, cukier, jaja i Limoncello, ciągle ubijając robotem na małych obrotach. Jak tylko masa zacznie gęstnieć dodać sok z cytryny, gotować 1 minutę.Dodać masło, serek mascarpone i skórkę z cytryny, dokładnie wymieszać, wylać na upieczony spód. Owoce kaki umyć pokroić w plastry, wyłożyć na masę cytrynową.Wstawić do piekarnika nagrzanego

SzczyptaSmaQ
Rolada z kremem . 192

razem z papierem. Odkładamy na 0,5 godziny. Krem: 100 ml śmietany kremówki 5 łyżek sera mascarpone 100 g białej czekolady,rozpuścić ,przestudzić Śmietanę ubijamy na sztywną pianę,ale nie za długo . Dodajemy po łyżce serek mascarpone i ubijamy do połączenia się masy .Na koniec czekoladę ,mieszamy wszystko razem i rozsmarowujemy na przestygniętym biszkopcie.Zwijamy ,dekorujemy dowolnie .Smacznego

Ladylaura.
Sernik mascarpone z nutellą i korzennym spodem 192

Masło wkładamy do rondelka, rozpuszczamy i delikatnie studzimy. Ciastka wkładamy do blendera i zalewamy masłem. Miksujemy. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia (również brzegi) i wysypujemy masę ciastkową. Uklepujemy równo i odstawiamy do lodówki. Serki mascarpone wykładamy do miski i miksujemy z cukrem pudrem (należy to zrobić szybko, aby serek nie zmienił konsystencji). Gdy masa będzie jednolita dodajemy nutellę i wszystko

ChilliJemy
TORCIK KAWOWO-MIGDAŁOWY Z NUTKĄ MARCEPANU (Bezglutenowy) 133

pieczenia (bg),* Beza - - białka - 4- cukier - 3/4 szklanki- sól - odrobinka* Masy kawowa i migdałowa - - masło, kostka,- cukier puder, 1/2-3/4 szklanki,- żółtka, 4- amaretto (najlepiej alkohol, ale może być też syrop)- kawa marcepanowa, do smaku (tu ją kupisz),- migdały mielone, do smaku (tu je kupisz),- serek mascarpone, 250 g+ 3-4 kostki mlecznej czekolady i płatki migdałowe.WYKONANIE:* biszkopt(...)dodajemy cukier. Nadal ubijamy. Lepsza beza wychodzi na cukrze krysztale niż na cukrze pudrze.Pieczemy w temp.140 stopni, po 30 minutach zmniejszamy temp. i suszymy bezę około 1,5 godziny.* masy:1. Ucieramy masło z cukrem pudrem do białości.2. Żółtka ucieramy z cukrem na parze. Dodajemy odrobinę amaretto. Czekamy aż się zetną i nabiorą kremowej konsystencji. Studzimy.3. Łączymy powoli "maślany

Wypisz Wymaluj
Sernik z malinami. 141

szklanki mąki 20 dkg masła 4 żółtka 4 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa : 1 kg twarogu na serniki pół kostki niezbyt twardego masła 1 szklanka cukru 5 całych jajek 4 białka 25 dkg serka mascarpone 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru szczypta soli Przygotuj także : około 60 dkg malin  2 galaretki malinowe Sposób wykonania(...)gładką masę i nie przerywając ucierania stopniowo dodawaj po jednym żółtku. Następnie dalej ucierając, dodawaj po łyżce lub dwóch twarogu i serka  mascarpone. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, a następnie dodawaj stopniowo do masy serowej ciągle ucierając. Na koniec dodaj budyń i wszystko razem delikatnie wymieszaj na jednolitą masę. Na podpieczony spód wylej gotową masę serową , wyrównaj

Przepisy i porady kulinarne
Tort confetti 173

taki sam sposób upiec pozostałe dwa blaty. Krem śmietankowy: 250 g mascarpone 450 ml śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru sok i skórka z 1 limonki Mascarpone i śmietanę ubić na sztywną masę, pod koniec ubijania dodać cukier puder oraz sok i skórkę z limonki, połączyć. WYKONANIE - Na paterze ułożyć pierwszy blat ciasta, wyłożyć część kremu, przykryć drugim krążkiem, wyłożyć

Domowa cukiernia Ewy
Mus kawowy 146

ciepłą wodą, wystudzić. Przelać chłodną kawę do żelatyny i dokładnie wymieszać. W wysokim naczyniu zmiksować serem mascarpone z kawą. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem (od ilości cukru będzie zależała słodycz musu). Dodać śmietanę do masy – delikatnie wymieszać i przełożyć do szklanek. Deser chłodzić około 4 – 6 godzin(...)kakao. Krok po kroku: 1. Zaparzyć kawę i odcedzić fusy 2. Rozpuścić żelatynę 3. Połączyć kawę z żelatyną 4. Zmiksować ser mascarpone z kawą 5. Ubić śmietanę kremówkę 6. Do masy dodać ubitą śmietanę i połączyć ze sobą, następnie przełożyć do szklanek 7. Ubić bitą śmietanę i udekorować mus Pobierz wersję

KuchniaWeDwoje.pl
Tort Makowy Ajerkoniakowy 280

Tort Makowy Ajerkoniakowy - Sposób przygotowania:Masa ajerkoniak-owa:Śmietankę podgrzewamy wraz z połamaną białą czekoladą. Gdy tylko czekolada roztopi się, ściągamy z palnika, studzimy i wkładamy do lodówki do momentu całkowitego schłodzenia, najlepiej min. 2 h.Po tym czasie ubijamy śmietankę*, wsypujemy cukier puder i stopniowo, po jednej łyżce dodajemy mascarpone, na końcu wlewamy likier.Biszkopt:Tortownice wyłożyć pergaminem (średnica(...)waniliowym. Zmieniając obroty miksera na najniższy poziom stopniowo dodawać po jednym żółtku, po czym małymi partiami wsypywać mąkę tortową i ziemniaczaną wraz z proszkiem do pieczenia.Gotową masę wlewamy do formy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 170°C. Pieczemy ok. 20 minut do "suchego patyczka". Po wystudzeniu przekrawamy na 3 równe krążki.Masa makowa:Mak zalać

Słodka Strona
Pascha czekoladowa 126

roku była wersja czekoladowa. Prawie jak w kawiarni na rynku w Płońsku.     Składniki: tabliczka gorzkiej czekolady 100 g masła pół szklanki cukru pudru 7 żółtek opakowanie serka mascarpone (ok. 250 g) 500 g sera twarogowego (takiego jak na sernik) po pół łyżeczki ekstaktu z wanilii i kardamonu 4 czubate łyżki kakao 200 g wędzonych śliwek (można zostawić trochę(...)kakao do dekoracji     Jak przygotować paschę czekoladową? Rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę i osobno masło. Cukier ucieramy z roztopionym masłem na gładką masę. Dodajemy żółtka (po jednym), kakao, czekoladę, a następnie ser i mascarpone (stopniowo). Na koniec dodajemy śliwki. Stale mieszamy aż składniki się połączą i masa serowa będzie gładka. Sitko lub durszlak wykładamy gazą. Wylewamy

Ugotowane pozamiatane
Crêpes - francuskie naleśniki 135

łyżka cukru 3 łyżki oleju Nadzienie 250g półtłustego twarogu 2 łyżki cukru 3 łyżki zmielonych migdałów 100g serka mascarpone 1/3 szklanki soku pomarańczowego Sposób przygotowania Mąkę przesiać do miski. Dodać żółtka, mleko, wodę, cukier i olej i zmiksować na gładką masę. Przełożyć do lodówki na 1 godzinę.  Rozgrzać patelnię. Lekko natłuścić ją masłem. Chochelką nabierać ciasto i wlać(...)Szybko zakołysać by ciasto się równomiernie rozpłynęło. Smażyć z obu stron na delikatnie rumiany kolor. Nadzienie -   do miski przełożyć twaróg, rozdrobnić widelcem. Dodać serek mascarpone, zmielone migdały i sok pomarańczowy. Zmiksować na gładką masę. Lekko przestygnięte naleśniki posmarować masą i złożyć. Podać z cukrem pudrem

pink envelope
Tort POKOCHAJ OLEJ RZEPAKOWY. 139

dodajemy żółtka i olej stale miksując. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i delikatnie mieszamy.  Blachę o wymiarach 40x25 wykładamy papierem do pieczenia (samo dno) i wylewamy masę biszkoptową. Pieczemy ok 40 min w temp 170 stopni. Wyjmujemy i kiedy przestygnie odkrawamy boki, wyjmujemy ciasto, zdejmujemy papier i zostawiamy do wystygnięcia na kratce.   Nasączenie(...)śmietanę i podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się batonów. Studzimy i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc, aby mocno się schłodziło. Na drugi dzień dodajemy ser mascarpone i ubijamy całość na puszystą masę. Mus truskawkowy: ·         500-600 g truskawek ·         2 galaretki truskawkowe

Malinowe Pocałunki