marynaty - 6066 przepisów (strona:177/405)

Pałki pieczone 207

Składniki: 1 kg pałek z kurczaka marynata: 1 łyżka ajvaru ostrego Podravka 2 łyżki słodkiego sosu chili 2 łyżeczki marynowanego zielonego pieprzu 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki jarzynki Przygotowanie: Ajvar … Czytaj dalej Pałki pieczone

czarrna od kuchni
Słodko-ostre żeberka 178

Składniki: 1 kg żeberek marynata: 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili 1 liść laurowy 5 ziaren jałowca 5 łyżek sosu słodkie chili 3 łyżki pasty warzywnej pindżur Podravka … Czytaj dalej Słodko-ostre żeberka

czarrna od kuchni
Marynowana lakówka ametystowa 191

roku. Jest gatunkiem szeroko rozpowszechnionym, ma grube, rzadkie, często pofalowane blaszki. Młode owocniki są fioletowe i te nazbierałam. Grzyb jadalny ale mało wyrazisty w smaku, natomiast w marynacie, potem jako dodatek do sałatek czy mięs są smaczne. Po ugotowaniu tracą kolor. Zachęcam do marynowania ale tylko wtedy jeśli jesteście pewni grzyba. Marynowana lakówka ametystowa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Papryka marynowana w musztardzie po chorwacku 168

Jeśli ktoś robił już ogórki w musztardowej zalewie ten wie że musztarda w marynacie to znakomity pomysł. Tak też jest i tutaj papryka ma ostrawy smak, jest jędrna i doskonała sama w sobie jak i do kanapek, sałatek. Polecam gorąco, zróbcie sobie taką paprykę, idealna na zimę. Plusem jest tutaj także to że słoików nie pasteryzuje się a spokojnie dotrwają

Moje Małe Czarowanie
Grillowana szynka w miętowej marynacie 141

udaję, że czas się zatrzymał 😉 To nic, że salon w tym momencie przypomina połączenie kanciapy malarza pokojowego z polem namiotowym.... Artykuł Grillowana szynka w miętowej marynacie pochodzi z serwisu gotować

gotować!
Karkówka pieczona w rękawie foliowym. 197

osuszyć. Miód wymieszać razem z musztardą w małej miseczce. Do mieszanki miodu i musztardy wsypać majeranek, paprykę słodką i chilli. Mięso doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Następnie natrzeć marynatą z miodu. Włożyć do lodówki i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Wyjąć mięso z lodówki. na patelni rozgrzać odrobinę oleju i obsmażyć karkówkę ze wszystkich stron na złoty

Kuchnia Pokoleń
Szaszłyki ze schabu 195

Składniki: 1/2 kg schabu wieprzowego marynata: 1 łyżka przyprawy do szaszłyków Plenus 2 łyżki oleju 1 łyżka maggi 2 łyżki posiekanych świeżych ziół: pietruszki, szałwii, oregano i lubczyku dodatkowo: 1/2 … Czytaj dalej Szaszłyki ze schabu

czarrna od kuchni
Udka ketchupowo-majonezowe 511

Składniki: 1 kg udek z kurczaka marynata: 3 łyżki ketchupu 3 łyżki majonezu 1/2 papryczki chili 3 ząbki czosnku Vegeta do mięs słodka wędzona papryka pieprz Przygotowanie: Papryczkę chili posiekać … Czytaj dalej Udka ketchupowo-majonezowe

czarrna od kuchni
Sałatka z kurczakiem i sosem z awokado z odchudzonym sosem 176

oliwek użyłam jogurtu naturalnego i awokado co okazało się bardzo przyjemne w smaku. Bardzo prosta w przygotowaniu a jak efektywna. Składniki na 4 porcje: 2 duże piersi z kurczaka marynata do kurczaka: ząbek czosnku, zielona pietruszka, sól, pieprz) sałata lodowa 4 małe kromki pieczywa pełnoziarnistego ogórek zielony sos: 400ml jogurtu greckiego, łyżka musztardy francuskiej, awokado 4 łyżki granatu do ozdoby

wysmienity
Żeberka w sosie chili 202

Składniki: 1 kg żeberek marynata: 1 cebula 1/2 papryczki chili Vegeta do mięs 3 ząbki czosnku ok 1/3 szklanki sosu słodkie chili Fanex ok 1/3 szkl piwa Przygotowanie: Żeberka pokroić … Czytaj dalej Żeberka w sosie chili

czarrna od kuchni
Pieczony kurczak w sosie barbecue 358

godziny. W trakcie pieczenia można polewać wierzch sosem, a jeżeli będzie się zbytnio przypiekał, należy przykryć folią aluminiową. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Mięsa , Obiad , Obiad Świąteczny Tagged: kurczak , marynata , przecier pomidorowy , sos , sos sojowy

https:KKuchniaMniam
Marynata do karkówki 199

padał śnieg, a teraz mamy prawdziwe lato w środku wiosny! Przy takiej pięknej pogodzie zachęcam do przebywania na świeżym powietrzu i robienie grilla. Najlepsza będzie karkóweczka w prostej domowej marynacie. Zapraszam na przepis. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Orientalny kurczak paprykowy 156

daniu orientalnym nie mogło go jednak zabraknąć. Użyłam tutaj polędwiczek z kurczaka a jeśli nie uda się zakupić to filet też się nada. Cały sekret dania leży w pikantnej marynacie. Zachęcam do wypróbowania przepisu. Orientalny kurczak paprykowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Najprostsza marynata do drobiu 145

przygotowuję ją najczęściej w słoiku – potem wrzucam mięso, marynuję przez noc a następnie podsmażam na patelni. Takie mięso, w słoiku właśnie, możecie zabrać np. na grilla. Do przygotowania marynaty potrzebujemy: 300 ml mleka (lub naturalnego jogurtu) ok 10 łyżek keczupu sól, pieprz, zioła wg uznania mięso (ja wrzuciłam ok 150 g, ale zazwycaj marynuję ok 400 g) W słkoiku

Szybko Tanio Smacznie
Skrzydełka pieczone na słodko kwaśno 207

zmiksuj w malakserze. Dodaj pokrojoną trawę cytrynową i miód. Wlej do miski i zanurz skrzydełka. Marynuj mięso przez 2 godziny lub przez noc. Ułóż skrzydełka w żaroodpornym naczyniu, polej marynatą i piecz przez godzinę w piekarniku nastawionym na 175ºC. Oczyść brukselki z uszkodzonych liści, obetnij końcówki.Podziel na pół, jeśli są bardzo duże. Blanszuj przez 4 minuty w lekko osolonej

codojedzenia