lubczyk majeranek bazylia jałowiec słodka papryka zioła prowensalskie wyciśnięte 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek oliwa z oliwek z pomarańczami Lidl - Tydzień Grecki Przygotowanie: Z oliwy i przypraw przygotować marynatę. Wszystkie przyprawy po większej szczypcie wymieszać z oliwą z oliwek. Szynkę natrzeć marynatą, w kilku miejscach wbić w nią ziele angielskie i marynować 2-3 doby
Lili w kuchnipiersi kurczaka 400 ml mleka kokosowego 2 łyżki masła 400 g miąższu z dyni 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1 łyżeczka soli Marynata do kurczaka: 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki mielonego imbiru 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka chili 1 łyżeczka kminu rzymskiego 2 łyżeczki słodkiej papryki(...)łyżka oleju Kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Wymieszać z wyciśniętym czosnkiem i pozostałymi składnikami marynaty. Dodać olej i zamieszać. Zostawić w lodówce pod przykryciem na kilka godzin. Następnie kurczaka podsmażyć na roztopionej łyżce masła (przez kilka minut co jakiś czas mieszając). Przełożyć do garnka. Dynię obrać i miąższ pokroić w kostkę. Na tej samej patelni rozpuścić drugą łyżkę
Bulliosoli himalajskiej (można dodać morską) Ogórki umyć, pokroić w podłużne plastry, mniej więcej takiej samej grubości. Upakować ciasno w przygotowane wcześniej słoiki, czym ciaśniej tym lepiej. W garnku przygotować marynatę z wody, octu, cukru, dodać curry, kurkumę, pokrojone w plastry, obrane ząbki czosnku, sól, ziele angielskie oraz ziarna pieprzu. Marynatę zagotować i gorącą zalać ogórki (starałam się równo porozdzielać ziarna
Smaczne Zdrowefrancuskiej, sok z 1/2 cytryny, 2 łyżki octu jałowcowego, 4 – 5 łyżek oliwy z oliwek, pieprz świeżo mielony, 4 figi Wspaniały dodatek do mięs, drobiu, do sałatek... Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać, doprawić do smaku. Figi umyć, osuszyć, odciąć ogonki. Każdą przekroić na ćwiartki. Włożyć do marynaty, wymieszać, odstawić na 2-3 godziny, co jakiś czas mieszając. Podałam z przepiórkami
królestwo garówMoże macie dziś ochotę na aromatycznego i delikatnego kurczaka w towarzystwie cukinii i pomidorów? Zapraszamy! składniki marynaty 2 piersi z kurczaka sos sojowy ok 1/4 szklanki łyżka miodu sok z połowy cytryny 3-4 ząbki czosnku czubata łyżka musztardy sarepskiej przyprawy: papryka słodka, imbir, pieprz, tymianek, bazylia , oregano składniki spaghetti 2 cukinie 7 pomidorów typu lima cebula(...)ząbki czosnku bazylia ,oregano ,sól ,pieprz Kurczaka myjemy i kroimy w kostkę . Wszystkie składniki marynaty mieszamy, zalewamy nią kurczaka i odstawiamy na kilka godzin, a najlepiej na całą noc do lodówki. Po tym czasie kurczaka grilujemy. Cukinię obieramy ze skóry i robimy spaghetti za pomocą obieraczki julienne. Pomidory i cebulę kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzanej
Cukier&Puderpiersi z kurczaka 200 g wędzonego boczku 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 3 małe cebule 3 łyżki oliwy sól, pieprz ziołowy patyczki na szaszłyki marynata sól, pieprz 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka oliwy sposób przygotowania Pierś kurczaka dzielimy na niewielkie kwadraty i mieszamy ze składnikami marynaty, zostawiając w na godzinę. Cebulę kroimy
Miód i pieprzcytryny 1 łyżka lubczyku ogrodowego natka pietruszki łyżka masła czosnkowego 2 łyżki sosu chilli słodko-pikantnego TaoTao 1/2 papryki sól himalajska pieprz PRZYGOTOWANIE: Rybę przekrój na pół wzdłuż. Sporządź marynatę (masło, sos sojowy, sos chilli, sok z cytryny, posiekana natka, lubczyk, sól, pieprz). Paprykę pokrój na paseczki. Weź dwa kawałki papieru do pieczenia. Na środku umieść paski papryki(...)wyłóż łososia i zalej marynatą. Na koniec ułóż plasterki czosnku. Zrób papiloty (patrz na zdjęcie). Piecz 20 minut w temperaturze 180 stopni (góra i dół
ClauditteMissCookingoliwa do smażenia Przygotowanie : Filet oczyszczam z błonek i kroję w ok 1 cm paski, jeśli końcówki wyjdą grubsze można nieco rozbić tłuczkiem. Marynuję przez min 30 minut w marynacie z : 4 łyżek oliwy z oliwek 1 czubatej łyżeczki chilli (pieprz cayenne) 2 łyżeczek papryki słodkiej 1 płaskiej łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczki curry odrobinie soli i pieprzu(...)czosnkowy. Ps. : Do smażenia stripsów nie polecam frytkownicy ponieważ ciasto może przywrzeć do koszyczka i pojawi się problem z wyciągnięciem, najlepszy jest garnek i głęboki olej. Dla młodego marynata była z dużo łagodniejszego pieprzu cytrynowego
Mechanik w kuchniprzez praskę czosnek, sok z cytryny oraz słodką paprykę i przyprawę do mięs z grilla. Wszystko wymieszać. Pierś z kurczaka pokroić w sporą kostkę. Pokrojone mięso przełożyć do przygotowanej marynaty. Dokładnie wymieszać aby marynata pokryła mięso. Odstawić na kilka godzin lub na noc do lodówki. Cukinie dokładnie umyć i osuszyć, pokroić w grubsze plastry lub jak cukinia jest większa mogą
Monia miesza i gotujemajeranku · szklanka Coca-Coli · 3 łyżki oliwy z oliwek marynata: · 4 łyżeczki musztardy sarepskiej · płaska łyżeczka słodkiej papryki(...)przeciśniętego przez praskę · szczypta soli · szczypta pieprzu Sposób przygotowania: Karkówkę lekko rozbijamy. Składniki marynaty łączymy ze sobą. Obtaczamy w niej mięso z każdej strony. Cebulę i jabłka kroimy w drobną kostkę i mieszamy z majerankiem. W naczyniu żaroodpornym
Pobite gary Barbarykurczaka 250 gr świeżego lub mrożonego szpinaku. 2 ząbki czosnku 100 ml słodkiej śmietany 400 g makaronu 4 łyżki oliwy 2 łyżki masła sól, pieprz dodatkowo do marynaty 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżki oliwy sol, pieprz sposób przygotowania Mieszamy ze sobą składniki marynaty, nacieramy nią pierś kurczaka i zostawiamy w chłodnym miejscu na minimum
Miód i pieprzbiałęgo 1 łyżka syropu trzcinowego lub miodu 2 łyżki oleju arachidowego lub innego, np rzepakowego Wykonanie: Mięso kurczaka umyć, osuszyć i podzielić na mniejsze kawałki. Z pozostałych składników przygotować marynatę. Marynatą zalać mięso i odstawić do lodówki na min. 30 minut. Zamarynowane mięso smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Usmażone mięso odłożyć na 3 minuty. Po tym czasie kroić skośnie
kolorowotorcikowosmakiem i aromatem. Będzie wszystkich wabić również wyglądem, równie apetycznym co zapach i smak. składniki dla sześciu osób 1,5 kg zgrabnie wykrojonej szynki wieprzowej marynata: 1 łyżka czosnku niedźwiedziego 1/2 łyżeczka imbiru 1 łyżka domowego maggi 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu szczypta papryki ostrej składniki glazury szczypta soli szczypta(...)sobą czosnek niedźwiedzi, imbir, paprykę sól i pieprz, dodajemy ocet balsamiczny oraz maggi. Szynkę myjemy, wkładamy do miski i dokładnie z każdej strony nacieramy marynatą . Miskę szczelnie przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 6 godzin ( najlepiej pozostawić mięso w lodówce na noc). W garnku zagotowujemy wodę, szynkę wyjmujemy z lodówki i wkładamy do garnka
Miód i pieprzSkładniki: flądra 7 nieduże bez skóry, garam masala 1 łyżka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, sok z cytryny 1 łyżka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, sól morska 1 łyżeczka przygotować marynatę: garam masala, pieprz, sól, sok z cytryny, olej dobrze wymieszać kupiłam nieduże fląderki oczyszczone bez skóry, ryby opłukać i na ręczniku papierowym osuszyć flądry włożyć do marynaty, dobrze je natrzeć
W Mojej Kuchni Lubięzielonych oliwek bez pestki 1 puszka pokrojonych pomidorów bez skórki 4 ziemniaki ok. 200 ml bulionu sól morska oliwa do smażenia posiekana natka pietruszki Marynata do mięsa: 1 łyżeczka mielonego kuminu 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1 łyżeczka mielonej papryki 1/2 łyżeczki kardamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej(...)łyżka świeżego startego imbiru 1-2 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie: Mięso płuczemy, osuszamy i każdy filet kroimy na 2 części. W misce mieszamy składniki marynaty i dokładnie obtaczamy nią mięso. Odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 4 godziny. Ja marynuję cała noc. Na patelni rozgrzewamy
Kulinarne przygody Gatity