marynata na grilla - 1000 przepisów (strona:25/67)

Schabowy się opala, czyli kotleciki ze schabu środkowego pieczone na grillu 148

schabu środkowego 2 łyżki oliwy 1 łyżka musztardy Dijon przyprawa pikantna do grilla przyprawa ziołowa do grilla sól, pieprz Przygotowanie: Umyte mięso pokroiłam w ok. centymetrowej grubości plastry delikatnie zbiłam i oprószyłam solą. Odstawiłam na kilka minut. W tym czasie przygotowałam prostą marynatę. Oliwę wymieszałam z ostrą musztardą. Powstałą zalewę rozprowadziłam na mięso. Następnie obsypałam kotleciki gotowymi mieszankami przypraw grillowych

Kuchnia po mojemu
Szaszłyki z piersi indyka w curry 146

Szaszłyki upiekłam na elektrycznym grillu, ale jak najbardziej można to zrobić na tradycyjnym, albo nawet wykorzystac piekarnik. Pomysł na marynatę podpatrzyłam u Jana Kuronia :) SKŁADNIKI: 55 dag piersi z indyka sól pieprz 1 cebula 1 ząbek czosnku mały kubeczek jogurtu naturalnego (175 g) solidna szczypta ostrej papryki w proszku czubata łyżeczka curry olej do posmarowania płyty grilla sos jogurtowy PRZEPIS

Kuchenne zapiski Edyty
Żeberka z grilla 131

godziny) .  Przygotować Marynatę olej wymieszać z octem, miodem, keczupem i musztardą. Przyprawić szczyptą chili, solą i pieprzem. Każdy kawałek mięsa dokładnie natrzeć marynatą i pozostawić w niej na min. 30 minut. Żeberka smażyć na grillu do momentu, aż się ładnie zrumienią u mnie 10 minut

Kubki smaku
flądra z grilla piekarnika w marynacie cytrynowej... 154

marynatę z oleju, kucharka, pieprzu białego, przyprawy w płynie dobrze wymieszać, flądry umyte i oczyszczone zamarynować na kilka godzin - następnie wraz z marynatą ułożyć je na ruszcie używam piekarnik Bosch z nagrody DS - piekarnik ustawić na grill z podmuchem i grillować w 210 C 30 minut - używam ruszt i talerz z mikrofalówki, ten sposób nie brudzi blachy piekarnika gotowe flądry

W Mojej Kuchni Lubię
Szaszłyki drobiowe w ziołowej marynacie 217

Szaszłyki drobiowe w całkowicie nowej marynacie. Pomysł na tą marynatę narodził się kilkanaście dni temu i próbowałem go na wieprzowinie lecz to nie było to, natomiast do drobiu pasuje rewelacyjnie i tym samym polecam Wam wypróbowanie. Składniki (na 5 szaszłyków): podwójna pierś kurczaka (ok 0,5kg) 1 papryka 2 średnie cebule 150 gr boczku wędzonego 3 łyżeczki pesto bazyliowego(...)łyżeczki chrzanu tartego łyżeczka majeranku pół szklanki oleju rzepakowego patyczki do szaszłyków Przygotowanie : Zaczynam od przygotowania marynaty czyli od połączenia w misce pesto bazyliowego, chrzanu, oliwy i majeranku. Do przygotowanej marynaty wrzucam oczyszczoną i pokrojoną na ok 15 kawałków pierś kurczaka i marynuję minimum 4h. Paprykę i cebulę oczyszczam i kroję na mniejsze kawałki a boczek w plasterki. Wszystkie składniki

Mechanik w kuchni
Kurczak z rozmarynem 186

smak. Mięso jest delikatne i kruche. W sezonie letnim polecam tak przygotowane piersi wrzucić na ruszt- będzie to ciekawa alternatywa dla tradycyjnej kiełbasy z grilla . Składniki: 6 pojedynczych piersi z kurczaka 2-3 gałązki rozmarynu marynata 8 łyżek oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 4 łyżki octu balsamicznego łyżka jasnego sosu sojowego łyżeczka ostrej papryki 2 łyżeczki soli Sposób przygotowania

Pobite gary Barbary
Halibut grillowany 144

Długo czekaliśmy na halibuta ,ale smak wynagrodził naszą cierpliwość. Propozycja z pewnością sprawdzi się na podwórkowym grillu ,jak i na patelni do grillowania. Składniki 700 g halibuta Marynata: 50 ml oliwy z oliwek 1 łyżeczka zielonego curry 1 łyżeczka posiekanego imbiru 2 łyżki sosu słodko-kwaśnego 1 łyżeczka sosu teriyaki 2 łyżki soku z limonki tajskiej 1 papryczka chili

R'n'G Kitchen
Szaszłyki 99

mnie ogromna ochota na szaszłyki.  Mimo tego iż na majówkę pogodę mamy jaką mamy, postanowiłam tak czy siak zrobić grilla :D Składniki: Karkówka bez kości ok 400-500 g ( w marynacie z pieprzu granulowanego i czosnku z dodatkiem tymianku i oliwy) Piersi z kurczaka ok 300-400 g ( w marynacie z mielonej ostrej papryki, majeranku

ClauditteMissCooking
SZASZŁYKI Z WARZYWAMI (CUKINIA, PAPRYKA, CEBULA) 260

Dzisiaj zdrowa i smaczna propozycja na grilla, szaszłyki z marynowanym mięsem z warzywami. Danie bardzo proste, smaczne i szybkie w wykonaniu. Zawsze się sprawdza na imprezach przy grillu. Mięso (ja użyłam łopatki wieprzowej) marynujemy około 4 godzin w marynacie z miodu, oleju i przyprawy do mięsa wieprzowego. Na 1,5 kg mięsa cała paczka przyprawy, 2 łyżki miodu i około

SMYKWKUCHNI
Szaszłyki wieprzowe w marynacie miodowo - ziołowej 168

Składniki: 0,5 kg mięsa wieprzowego (ja używam polędwiczki lub szynki) 2 cebule  2 papryki 15 pieczarek Marynata: 3 łyżki miodu 4 ząbki czosnku 

Niezły Młynek
Skrzydełka kurczaka z syropem klonowym 170

Skrzydełka kurczaka z syropem klonowym to kwintesencja pysznej, aromatycznej domowej kuchni. Skrzydełka kurczaka marynowane były w słodko-ostrej marynacie na bazie syropu klonowego, ziół prowansalskich, curry

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczeń z warzywami. 170

mała marchewka 0,5 pietruszki 0,25 małego selera 2 łyżki natki pietruszki sól pieprz olej do smażenia NA MARYNATĘ: 0,33 szklanki oleju 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka przyprawy do wieprzowiny (karkówki, grilla lub innej przyprawy do mięs) 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 3 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę) 1 łyżeczka ziaren

Rozpustne gotowanie
Szaszłyki z kurczaka w jogurtowej marynacie 306

Kolejna receptura Jakuba Kuronia z tygodniowych inspiracji Biedronki. Tym razem zapraszam na świetne szaszłyki drobiowe!  Do szaszłyków podałam surówkę z kapusty z marchewką oraz obowiązkowo

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania