Mniam, mniam i jeszcze raz mniam. Dawno nie jadłam ciacha marchewkowego i po tak długiej przerwie smakowało świetnie. Muszę zacząć częściej wykorzystywać warzywka w wypiekach, dodają im wilgotności i charakteru. Poniżej przedstawiam Wam przepis na moje dzisiejsze śniadanie, dla mnie bomba. Łatwe, smaczne i niesamowicie zdrowe. Składniki na 4 duże porcje: 300 g startej na grubych oczkach marchewki
Czarnawisienkajajka 125g roztopionego, przestudzonego masła 1/2 szklanki mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki skórki otartej z pomarańczy 125ml świeżego soku pomarańczowego Marwit Lukier: cukier puder sok jednodniowy marchewkowy (lub marchwiowo-selerowy) Marwit 1. Mąkę, cukier i proszek do pieczenia mieszamy ze startą marchewką, tak by mąka ją oblepiła. 2. Dodajemy jajko, rozpuszczone masło, skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy, mleko
Szefowa kuchniantonimami. Pod warunkiem, że cukru nie będzie zbyt dużo, a towarzyszyć mu będzie jakieś warzywo, w tym akurat przypadku, marchewka. Ręka w górę kto lubi marchewkę? My lubimy! Muffiny marchewkowe (12 sztuk) 1,5szklanki mąki 1 szklanka płatków owsianych 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku
Zapiski Młodej Żonyzadawanie pytań oraz wspólna dyskusja. Uczestnicy otrzymali uprzednio przeanalizowane przeze mnie przepisy na pełnowartościowe, smaczne potrawy, które mogą wykorzystać w codziennej diecie. Wszyscy goście mieli szanse skosztować najsmaczniejszych babeczek marchewkowych (przepis zamieszczę wkrótce) oraz innych równie wspaniałych przekąsek. Osoby zainteresowane uczestnictwem w kolejnych prelekcjach zapraszam do kontaktu on-line lub telefonicznego
Fit-aminaPrze-py-szne! Chrupiąca skórka, miękkie, puszyste wnętrze. Przyjemnie słodkie, delikatne, rozpływa się w ustach! Marchew nie wyczuwalna! Najlepsze ciasto marchewkowe, jakie do tej pory zrobiłam. Dietetyczne, zdrowe, mało kaloryczne. Zaspokaja apetyt na słodkie. Idealne na II śniadanie czy podwieczorek. Dzięki przepisowi odkryłam dwa nowe smaki :D 1. Świeży imbir - genialny! Całkowicie inny niż ten mielony, paczkowany. Zapach - nieziemski
Zdrowie na języku :PJakie ciasto najbardziej kojarzy Wam się z jesienią ? Mi zdecydowanie ciasto marchewkowe :) Jest proste w wykonaniu, więc poradzi sobie z nim każdy, nawet ten co twierdzi, że pieczenie to nie jego bajka. Podczas niedzielnej Żarłostacji Opolanie utwierdzili mnie w przekonaniu, że to nie tylko moje ulubione ciasto :) SKŁADNIKI: 2 jajka 150 ml oleju 200 g cukru trzcinowego 200 g startej
Kuchnia w opałachzabiorę, to szaleję. Dziś mam zamiar oszukać Naczelnego i przyrządzić jego ulubione ciasto brownie w zdrowszej wersji z... czerwonej fasoli! Ha! Plan idealny! Już raz nabrał się na ciasto marchewkowe, ciekawe co tym razem powie? ;) Ciasto dosłownie ekspresowe, nie potrzebujemy pięciu misek, garnków czy kąpieli wodnych. A do tego jeszcze jeden plus, kuchnia pozostała czyściutka, w nienaruszonym stanie! No, oprócz
Kitchens Alphabetilości wolnego czasu na proste smaki mam ostatnio smaki ;) I nie sądziłam jak wiele szczęścia mogą dać zapomniane pokłady jagód w zamrażalniku, nawet te najmniejsze. ;) Najlepsze ciasto ostatnich czasów. (Marchewkowe z ananasem, pekanami i daktylami przełożone kremem z mascarpone) Faceb
More food, love and dreamssię szaleństwo sklepowych witryn, które już od dłuższego czasu wręcz kipią od świątecznych dekoracji :-) W ten oto sposób do mojej kuchni zawitała śnieżna zima i powstały korzenne, jabłkowo - marchewkowe muffinki z uroczymi bezowymi bałwankami. Dzięki odpowiedniej recepturze muffiny są wilgotne i tak samo pyszne nawet drugiego dnia, więc bez problemu można je upiec dzień wcześniej a udekorować w dniu serwowania
maniapieczeniaPomysł na smaczny, niesztampowy obiad? Bardzo proszę! Oto przepis na pyszne placki marchewkowe z cukinią i kolendrą. Można je podać z dowolnymi dodatkami, mogą to być kasza, ryż, makaron czy ziemniaki, ze wszystkim będą smakowały tak samo dobrze. Można je smażyć na patelni teflonowej bez tłuszczu. Składniki: 6 marchewek, 1 cukinia, 2 łyżki drobno pokrojonej świeżej kolendry (ewentualnie łyżka suszonej
Pełna Lodówkalekkiej kuchni. Na blogu znajdziecie również inne koktajle czy soki ze świeżych owoców i warzyw: sok z kiszonych buraków , koktajl ananasowo-gruszkowo-jabłkowy , świeży sok jabłkowo-marchewkowy z mandarynką i mango . Gdy za oknem szaro i buro, ożywmy naszą kuchnię i dietę kolorami i witaminami. Zielony koktajl z kiwi i selerem naciowym Czas przygotowania
Kulinarne przygody Gatitykilka kilogramów marchewki i pierwsze co to zrobiliśmy z niej to oczywiście sok ;) została zwiórkowana marchewka więc trzeba było coś z tego zrobić i tak oto powstał chleb marchewkowy ;) 750g mąki pszennej 25g świeżych drożdży 1 mała łyżeczka cukru 3-4 łyżki oliwy lub oleju ok. 300-400ml ciepłej wody 2 łyżeczki soli 2-2,5szkl. miąższu z marchwi
Cukier&Puderjest wielkim błędem ! ), a inni (tacy, jak ja :-), znajdują dla pulpy przeróżne zastosowania. Robię surówki, dodaję do zup, gulaszu, czy sosów oraz piekę ciasteczka. Poniżej przepis na ciastka jabłkowo-marchewkowe . SKŁADNIKI 1-2 szklanki pulpy z sokowirówki 8 łyżek płatków owsianych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1-2 łyżki miodu lub innego syropu kilka kropli aromatu do ciast (użyłam
Zofianaprawdę pyszne. Bardzo, a to bardzo delikatne, kruche, ciekawe smakowo za sprawą oleju z awokado i dodatku mąki żołędziowej . U mnie były podstawą do obiadu, razem z sosem porowo - marchewkowym :) Ale można je jeść na inne różne sposoby, np. z serkiem i łososiem, wędliną czy warzywami. Składniki na ok. 3 porcje obiadowe Pancakes owsiano - żołędziowe: - 100 g mąki owsianej
Zdrowie na języku :Pblogu My Tasty Kitchen zobaczyłam połączenie marchewki z pomarańczą. Lubię to połączenie w sokach, pomyślałam więc, że może warto spróbować. I tak oto powstała moja, nieco zmodyfikowana wersja kremu marchewkowego. Potrzebne nam: - 3 duże marchewki - spora pomarańcza - pół cebuli - 2,5 szklanki bulionu warzywnego - pół łyżeczka mielonego imbiru - pół łyżeczki cynamonu - łyżka masła - sól i pieprz Przygotowanie: Marchewki obieramy
W poszukiwaniu inspiracji